گروه اقتصادي: روز گذشته سيد محمد خاتمي رئيس جمهوري در سواحل خليج فارس و در عسلويه بزرگ ترين پروژه صنعت نفت كشور را كه با مديريت و مشاركت صنعت گران و متخصصان ايراني به پايان رسيده است افتتاح كرد.
به گزارش خبرنگار ما،رئيس جمهوري در سخنان خود ضمن تاكيد بر اينكه مسئولان دولتي عليرغم رو به پايان بودن دوره فعاليت دولت فعلي با همه توان و بدون سستي به فعاليت خود ادامه مي دهند گفت: از نعمت هاي خداوند بر من اين است كه در سالها و ماه هاي آخر دولت نه تنها هيچگونه سستي و ركودي در كار خود و همكارانم نمي بينم، بلكه اين روزها با همان نشاط روزهاي نخست كار مي كنيم و هيچ نشاني از سستي اينكه در روزهاي ديگر ميدان را به عزيزان ديگر مي سپاريم نيست. نشاط دولت، پشتكار وزيران و مديران و استانداران سراسر كشور است و ما نبايد كار را سست كنيم بلكه بايد با قوت به كار ادامه دهيم.
رئيس جمهور اعلام كرد در آغاز دولت ۱۹ ميليون نفر تحت پوشش كار بودند كه امروز اين ميزان به ۴۵ ميليون نفر رسيده است. وي افزود: مذاكرات اجراي فازهاي پارس جنوبي در دولت قبلي آغاز شد ولي اجراي همه اين فازها در دولت فعلي صورت گرفت.خاتمي افزود: ايران در بحراني ترين نقطه عالم به عنوان كشوري با ثبات براي ۲۰ سال آينده خود برنامه چشم انداز دارد و يك كشور با ثبات مي تواند چشم انداز بيست ساله داشته باشد.
برنامه سوم توسعه به پايان رسيده است و بيشتر و بالاتر از حد پيش بيني آن رشد و پيشرفت داشته ايم.وي اظهار اميدواري كرد با واقع گرايي و درك جهان امروز و به دور از احساسات بتوانيم برنامه هاي پنج ساله را به اجرا درآوريم و برنامه ۲۰ ساله را پيش ببريم.
قلب اقتصاد ايران
وي تاسيسات احداث شده فازهاي ۴ و ۵ پارس جنوبي را تبلور تصميم و توان فرزندان ايران ناميد و از عسلويه به عنوان قلب اقتصاد رو به آينده ايران ياد كرد. رئيس جمهوري توان طراحي و اجرايي و برنامه ريزي و همت و عزم و اراده اي كه در اجراي اين طرح موثر بوده است را از ارزش هاي مادي آن با اهميت تر دانست و گفت: در طول فعاليت دولت فعلي ۵ فاز از ۲۰ فاز ميدان گازي پارس جنوبي در عسلويه بوشهر به ثمر رسيده است و فازهاي ديگر نيز در دست ساخت است و يا در حال مناقصه. وي با اشاره به ديدار خود از تاسيسات در حال ساخت فازهاي ۶ تا ۸ پارس جنوبي اظهار اميدواري كرد كه هرچه سريعتر تكليف ۲۰ فاز منطقه پارس جنوبي مشخص شود تا دولت آينده مشكلي نداشته باشد.
تزريق گاز
رئيس جمهوري در بخشي ديگر از سخنان خود از نقش مصرف گاز در بهبود شرايط محيط زيست سخن گفت و تاكيد كرد كه بسياري از منابع نفتي كشور نيمي از عمر خود را سپري كرده اند و نياز به بازسازي و نوسازي دارند تا بهتر بتوانيم از آنها استفاده كنيم. وي مناسب ترين راه براي بهره برداري بهتر از منابع نفتي را تزريق گاز عنوان كرد و آن را در عين حال روشي براي ذخيره سازي گاز براي آينده دانست.وي در عين حال ضرورت صادرات گاز و پيوستن به بازارهاي جهاني را مورد تاكيد قرار داد و گفت: از ۵ فاز بهره برداري شده پارس جنوبي معادل ۱۲۵ ميليون مترمكعب گاز برداشت مي شود و از ۲۰ فاز آن در آينده حدود ۶۰۰ ميليون مترمكعب.
شركتهاي بزرگ ايراني
رئيس جمهوري در سخنان خود همچنين از شكل گيري شركتهاي بزرگ و كارآمد كه در داخل و خارج خدمات فني و مهندسي انجام مي دهند دفاع كرد و گفت: فازهاي ۴ و ۵ پارس جنوبي شش ماه زودتر از زمان مقرر به پايان رسيد و اين نشانه توان مديريتي و توان نيروهاي داخلي است.
امروز ما شاهد شكل گيري شركتهاي بزرگي در كشور هستيم كه در وزارت نيرو و نفت شكل گرفته و در مناقصه هاي بين المللي شركت مي كنند و اين شركتها نه تنها در اقتصاد و صنعت ايران فعال هستند بلكه در آينده در سطح منطقه و دنيا حرفي براي گفتن دارند.وي با اشاره به رفع مشكلات شركت پتروپارس گفت: اين شركت امروز در عرضه نفت و گاز كشور افتخارآفريني مي كند و در اختيار ملت بزرگوار ايران است كه شايسته پيشرفت و ترقي است.
مصرف عمومي، تزريق، صادرات و ...
بيژن نامدار زنگنه وزير نفت ديروز در عسلويه اولويت هاي صنعت گاز كشور را تامين نياز مصرف عمومي، تزريق گاز به ميدان هاي نفتي براي افزايش توليد نفت و ذخيره سازي گاز براي نسل هاي آينده و صادرات گاز طبيعي با خط لوله و به صورت مايع شده اعلام كرد.وي ارزش سالانه محصولات پنج فاز پارس جنوبي را در عسلويه كه بهره برداري شده است ۸۷/۵ ميليارد دلار اعلام كرد و گفت: اين درآمد موجب افزايش ۵درصدي توليد ناخالص ملي كشور شده است. زنگنه گفت: از سال ۷۵ تا ۷۹ سهم گاز در سبد انرژي كشور تا ۵۹درصد رشد كرده و امسال به ۶۲ درصد مي رسد و از جمله معدود كشورهايي هستيم كه بالاي ۶۰درصد گاز در سبد انرژي مصرفي خود داريم.وي فازهاي ۴ و ۵ پارس جنوبي را بزرگترين طرح بهره برداري شده در كشور پس از پيروزي انقلاب اسلامي و بزرگترين طرح در حوزه پارس جنوبي نام برد و اين موفقيت را به ملت، دولت و شركتهاي مجري آن تبريك گفت.
۱۱ ميليارد دلار سرمايه گذاري در عسلويه
زنگنه ديروز همچنين از يازده ميليارد دلار سرمايه گذاري در زمينه گاز در ميدان گازي پارس جنوبي خبر داد و گفت: علاوه بر ۵ فاز كه بهره برداري شده است فازهاي ،۶ ۷ و ۸ نيز اوايل سال ۸۵ راه اندازي مي شود. وي افزود: فازهاي ۹ و ۱۰ نيز در سال ۸۶ به بهره برداري مي رسد.
براي طرح هاي پارس جنوبي ۲۴ فاز پيش بيني شده است كه قرارداد و اجراي ۱۸ فاز آن در دولت فعلي اجرا مي شود. وي تاكيد كرد كه با بهره برداري از هر فاز پارس جنوبي يك درصد به توليد ناخالص ملي كشور افزوده مي شود و زمينه اشتغال بيش از ۲۰ هزار نفر را فراهم مي كند و به ازاي هر شغل مستقيم براي سه نفر نيز شغل غيرمستقيم ايجاد مي شود.
وي درآمد حاصل از هر فاز پارس جنوبي را در سال بيش از كل هزينه هاي انجام شده اعلام كرد. در اين مراسم به مديران و دست اندركاران پروژه ۴ و ۵ توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در عسلويه بوشهر لوح سپاس و تقدير اهدا كرد.
عمليات اجرايي فازهاي ۴ و ۵ طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در عسلويه بوشهر در كمتراز سه سال با بهره گيري ازتوان ۱۸ هزارنيروي كاراجرا شده كه در نوع خود يكي از سريع ترين طرح هاي اجرايي و عملياتي كشوراست .
با بهره برداري از فازهاي ۴ و ۵ طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي روزانه ۵۰ ميليون متر مكعب گاز طبيعي، ۷۰ هزاربشكه ميعانات گازي و ۴۰۰ تن گوگردتوليد مي شود.
تامين سالانه يك ميليون تن اتان مورد نيازمجتمع هاي پتروشيمي جم در جنوب استان بوشهر و توليد سالانه يك ميليون و ۵۰ هزارتن گازمايع براي صدور به خارج كشوراز ديگر توليدات اين دو فاز در توسعه ميدان گازي پارس جنوبي است .درمراحل ساخت پالايشگاه فازهاي ۴ و ۵ طرح توسعه ميدان گازي عسلويه بوشهر بسياري از شركت هاي مهم ايراني مشاركت داشتند و سهم شركت هاي داخلي در اين فازها بيش از ۴۴ درصد مجموع قرارداد است .با بهره برداري از فازهاي ۴ و ۵ طرح توسعه ميدان گازي عسلويه در جنوب استان بوشهر سالانه ۳ ميليارد دلار درآمد ارزي عايد كشور مي شود.ساخت دو سكوي عظيم دريايي ، پايه سكوهاي دريايي ، حفر ۱۲ حلقه از ۲۴حلقه چاه توليدي ، ساخت و تامين دو رشته خط لوله ۳۲ اينچي در دريا باافزون بر يكصد كيلومتر طول از جمله برنامه هاي عملياتي در اجراي اين دوفاز توسعه ميدان گازي پارس جنوبي است .ساخت مخازن دو جداره براي اولين بار در كشور و نصب سازه هاي فولادي پالايشگاه و فازاجرايي مخازن پالايشگاه نيزاز برنامه هاي مهم اجرايي فازهاي ۴ و ۵ طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي در عسلويه بوشهر است .عمليات اجرايي فازهاي ۴ و ۵ طرح توسعه ميدان گازي پارس جنوبي درمرداد ۱۳۷۹ از سوي شركت ملي نفت ايران با مشاركت ۶۰ درصدي شركت آني ايتاليا و ۴۰ درصدي شركت هاي پتروپارس و نيكو به صورت بيع متقابل آغاز شد.
|
|
ديدار خاتمي با پيمانكاران خارجي فازهاي ۴ و ۵
رئيس جمهور ديروز در منطقه اقتصادي انرژي پارس جنوبي مديران عامل شركت هاي كره اي و ايتاليايي پيمانكار طرح هاي فاز ۴ و ۵ پارس جنوبي را به حضور پذيرفت.
به گزارش دفتر امور رسانه هاي رياست جمهوري آقاي خاتمي در ديدار با مدير عامل شركت هيونداي كره شمالي با اشاره به سياست نگاه به شرق ايران اظهار داشت گسترش همكاريها در آسيا و كشورهاي آسياي شرقي به نفع منطقه است.براساس گزارش ديگري آقاي خاتمي همچنين در ديدار با مدير عامل شركت اني، از ايتاليا به عنوان يكي از بزرگترين شركاي تجاري و صنعتي ايران نام برد و بر ادامه همكاريها و گسترش آن در همه سطوح تاكيد كرد.رئيس جمهور همچنين با اشاره به اهتمام دو كشور در راه اندازي، دو مرحله بزرگ از طرح گازي در منطقه عسلويه از تلاشهاي شركت ايتاليايي در همكاري با ايران طي سالهاي اخير تقدير كرد.
آقاي خاتمي با بيان اينكه ايران آماده همكاري در همه زمينه ها با كشورهاي پيشرفته صنعتي است گفت ايران با همكاري با كشورهايي نظير ايتاليا مي تواند با توليد مشترك در بازارهاي منطقه و جهان حضور داشته باشد.