سه شنبه ۳۰ فروردين ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۶۷۷ - Apr 19, 2005
سياسي
Front Page

رئيس جمهور در مراسم روز ارتش:
ملت ما دريافته است وفاق و همبستگي
رمز پيروزي و سربلندي است
000105.jpg
000102.jpg
ايسنا: مراسم رژه روز ارتش جمهوري اسلامي ايران روز گذشته در جوار مرقد مطهر بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران با حضور سيد محمد خاتمي رئيس جمهور برگزار شد.
در اين مراسم فرماندهان ارتش، سپاه، وزير دفاع و رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح و تعدادي از مقامات خارجي حضور داشتند.يگان هاي نمونه نيروي زميني، هوايي و دريايي ارتش همچنين دژبان ارتش و يگان هاي نمونه وزارت دفاع در اين مراسم رژه رفتند.
همچنين بخشي از مهم ترين دستاوردهاي تحقيقاتي و خودكفايي ارتش در اين مراسم به نمايش گذاشته شد.
نيروي هوايي همچنين موشك هاي هدايت شونده ليزري ستار يك و دو، موشك هاي راداري آر ۲۷ و آر ۷۳ هوا به هوا و هوا به سطح را در اين رژه شركت داد.
نمونه هايي از موشك توليدي سطح به سطح، موشك ساحل به درياي فجر دريا، اژدرهاي توليد شده واقعي و مشقي اژدر ضد دريايي، موشك فجر دريا به همراه قطعات مورد نياز شناورها ساخته شده در كارخانجات و جهاد خودكفايي نيروي دريايي از ديگر تجهيزات و ادوات نيروي دريايي ارتش در مراسم رژه ديروز بود.
سخنراني رئيس جمهور در مراسم روز ارتش
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجت الاسلام والمسلمين سيد محمد خاتمي طي سخناني در اين مراسم تقارن اين روز با آغاز ولايت حضرت بقية الله را به فال نيك گرفته و ابراز اميدواري كرد كه همه ما در جهت آمادگي بيشتر جهان براي حاكميت عدل و قسطي كه وعده خداوند منان بوده است، موفق باشيم و ملت شريف ايران و نيروهاي مسلح ايران در اين مسير پيشگام و پيشرو باشند.
وي هم چنين با تبريك روز ارتش به فرماندهي معظم كل قوا، ملت شريف ايران، نيروهاي مسلح، فرماندهان و پرسنل ارتش جمهوري اسلامي ايران و بخصوص به فرماندهي معظم كل ارتش ابراز اميدواري كرد كه شاهد شكوفايي نيروهاي مسلح در جهت پاسداري از ارزش ها و آرمانهاي انقلاب اسلامي و عزت و عظمت كشور و ملت باشيم.وي با بيان اين كه ميل به آزادي و امنيت و صلح ميلي فراگير درجهان امروز است، اظهار داشت: عليرغم اين امر، فضاي حاكم بر جهان امروز فضاي جنگ، ستيز و كينه توزي است؛ در دوران اخيري كه ما در آن بسر مي بريم دو جنگ درافغانستان و عراق، تعدي و ظلم و سركوب و ستم از فلسطين تا ليبريا و بروز موج جديدي از سلطه طلبي و فزون خواهي تحت عنوان عرضه آزادي و دموكراسي جهان ما را با وضعيت ناگوار و نگران كننده اي روبرو كرده است و در كنار آن شكل گيري موج جديدي از تروريسم كه هيچ كس و هيچ جا از آن درامان نيست، دغدغه امنيت را به عنوان مهمترين دغدغه بشريت امروز درآورده است. اين دغدغه براي جمهوري اسلامي ايران كه خواستار استقلال است و از آغاز تاكنون اعلام و اثبات كرده است كه به هيچ وجه حاضر به تسليم در برابر زورگويي و فزون خواهي نيست از اهميت بيشتري برخوردار است.وي تأكيد كرد: آنچه براي ما مهم است، اقتدار ملي به عنوان پشتوانه امنيت، استقلال و آزادي و حفظ دستاوردهايي است كه ملت ما در دوران اخير خود داشته است.
اقتدار ملي امري تلفيقي فراهم آمده از منافع ناشي از ارزش هاي انقلاب اسلامي و منافع ناشي از تجربه جديد ملت ايران يعني مردم سالاري ديني و نياز مبرم و حتمي ملت ما كه مصمم به تامين آن هستيم يعني توسعه و پيشرفت است.وي يادآور شد: ملت ما خيلي زود در اوان انقلاب خود با مفهوم و مصداق تجاوز و تروريسم آشنا شد؛ هنوز از ياد نبرده ايم كه در بامداد انقلاب امواج آشوب، ترور، كشتار و بعد يك جنگ فراگير با پشتوانه قدرت هاي بين المللي بر ملت ما تحميل شد.
اين وضعيت خسارت هاي تلخ و دردناكي براي ما داشت، اما دستاوردهاي بزرگي نيز داشت؛ در درجه اول، ملت ما با همه وجود دريافت كه وفاق و همبستگي رمز و راز پيروزي و موفقيت و سربلندي اوست.
دوم، اين كه در كشاكش اين مشكلات ملت و نظام ما صاحب نيروهاي مسلح توانمند و مجربي شد كه تصميم گرفت برپايه انديشه و تدبير خود، هم سازماندهي را و هم تجهيزات ماندن در اين دنيا و دفاع از خويش را بدست خود فراهم بياورد.
رئيس جمهور در اين بخش از سخنان خود از همه نيروهاي مسلح؛ از سپاه مقتدرپاسداران، از ارتش توانمندي كه امروز روز اوست، از بسيج، از نيروهاي انتظامي و از همه كساني كه سر در گرو انجام پيماني دارند كه با خداي خود و ملت خود بسته اند، تقدير كرد.وي ادامه داد: آنچه امروز معناي اقتدار ماست به رسميت شناختن حاكميت ملت - كه حاصل انقلاب بزرگ ماست و در قانون اساسي تبلور، و در صورت زيباي مردم سالاري ديني تجلي يافته است ، مي باشد.خاتمي افزود: جمهوري اسلامي نشان داد كه مصمم است و نيز آماده پرداخت هرنوع هزينه است تا در مقابل ظلم و تعدي تسليم نشود.
همچنين كوشيد و مي كوشد تا در دنياي ستم زده و تبعيض آميز امروز الگويي شايسته از مردم سالاري و سازگار با معيارهاي ديني و معنوي را عرضه دارد و همواره درجهت استقرار چنين الگويي تلاش مي كند.
همه دلبستگان به انقلاب و همه كساني كه به ايران مي انديشند بايد بدون چون و چرا و بدون اما و اگر، درك تاريخي و اين حاصل انقلاب بزرگ را پاس دارند.
وي خاطر نشان كرد: ما در اين موقعيت كه مشغول ساختن دنياي تازه اي براي خود هستيم و از سوي ديگر مورد تهاجم و تهديد قدرت هاي كه ملت ها را دربند مي خواهند، قرار داريم، نيازمند داشتن استراتژي دفاعي همه جانبه در زمينه هاي فرهنگي، سياسي، اقتصادي و نظامي مي باشيم.
منافع ملت و انقلاب ما ثابت است، اما تهديدها به تناسب جهان متحول امروز متغير است و استراتژي دفاعي ما استراتژي است كه برپايه منافع ثابت و دائم انعطاف لازم را براي عكس العمل نشان دادن در برابر تهديدهاي متغير و گوناگون امروز و لحظه به لحظه نو شونده آن خواهد داشت.
رئيس جمهور تأكيد كرد: آنچه دراين مرحله مهم است؛ تكيه بر همبستگي ملي و تقويت آن در عرصه داخلي، تكيه بر اتحاد و همبستگي ميان كشورهاي مسلمان و غيرمتعهدها و سردادن نداي صلح بر پايه عدالت در جهان است كه از ظلم و بي عدالتي و تبعيض رنج مي برد.
وي ادامه داد: امروز ما كوشيده ايم و به ياري خداوند توفيق داشته ايم كه در هر دو جهت نرم افزاري و سخت افزاري نيروهاي مسلح را كه پشتوانه عزت و استقلال و تماميت ارضي ما هستند سازماندهي كنيم و در سازماندهي و اجرا موفقيت هاي بزرگي بدست آوريم، در زمينه دستيابي به فناوري هاي پيشرفته در جهت دفاع همه جانبه دستاوردهاي نيروهاي مسلح ما، دانشمندان و انديشمندان ما - چه در نيروهاي مسلح و چه در خارج از نيروهاي مسلح كار مي كنند - شگفت انگيز است.توانسته ايم با دستيابي به علوم و تكنولوژي ها به موفقيت هايي دست يابيم كه براي استراتژيست هاي حيات سياسي و نظامي دنيا شگفت انگيز است، گرچه هنوز راه بزرگي را پيش رو داريم.
خاتمي گفت: ما به نيروهاي مسلح مان و بخصوص به ارتش عزيز و فداكار و قدرتمندمان افتخار مي كنيم و ارتش ما نيز افتخار مي كند كه تحت فرماندهي كل قوا متكي برمردم، برآمده از مردم و همسو با منافع مردم و پشتوانه اقتدار، استقلال و عظمت اين ملت است.
وي از همه فداكاران عرصه جهاد، دفاع، شهيدان، جانبازان و ايثارگران كه چه در سركوب آشوب ها و چه در جريان جنگ ۸ ساله و چه پس از آن براي آمادگي در دفع هرگونه تجاوز جان دادند يا جانانه در صحنه تلاش كرده اند، تقدير مي كنيم.

يونسي : استراتژي براندازي نرم آمريكا
با شعار دموكراسي همراه است
ايسنا: وزير اطلاعات تأكيد كرد: انتخابات نهم رياست جمهوري را با شعار حداكثر امنيت، صحت و عموميت برگزار خواهيم كرد.
علي يونسي طي سخناني در دومين روز از همايش فرمانداران سراسر كشور، اظهار داشت: امنيت، مهم ترين ركن برگزاري انتخابات است و امروز به همه اطمينان مي دهيم كه مانند گذشته انتخابات ملي را در كمال اطمينان، آرامش و امنيت برگزار خواهيم كرد.
يونسي، اولين هدف دشمنان را برقرار نشدن امنيت در انتخابات دانست كه نتيجه آن عدم برگزاري انتخاباتي سالم و فراگير خواهد بود و تصريح كرد: اين مهم در بهترين وجه پيش بيني شده و با آن مقابله خواهد شد.وي در ادامه درباره برگزاري سالم و قانوني انتخابات گفت: اولين شرط سلامت، سلامت كارگزاران انتخابات يعني دستگاه اجرايي و نظارت است.
يونسي هم چنين رقابت شديدي كه در عرصه انتخابات وجود دارد را به نوعي تضمين كننده سلامت و صحت انتخابات برشمرد و افزود: با اطمينان مي توان گفت كه امكان تقلب به آن صورتي كه در انتخابات مجلس و رياست جمهوري ممكن است باشد، وجود ندارد.
وزير اطلاعات از كارگزاران انتخابات دفاع از صحت و سلامت برگزاري انتخابات را خواستار شد، تا اجازه ندهند با جوسازي و شايعه پراكني كارشان زير سؤال رود، و هر اقدامي كه موجب قهر مردم شود را به زيان امنيت ملي برشمرد و ادامه داد: مردم مي توانند سرنوشت خود را تعيين كنند و اين قدرت ناشي از اراده ، امنيت و منافع ملي است كه از صندوق هاي راي بيرون مي آيد.وي با بيان اينكه آمريكايي ها مدت هاست از روش هاي جديدي براي رسيدن به اهداف خود استفاده مي كنند به روش براندازي نرم اشاره كرد و گفت: آنها هر جا احساس مي كنند كه مي توانند از روش هاي سخت استفاده كنند اين كار را مي كنند اما روش هاي سخت و خشن، پرهزينه است و رسوايي زيادي به همراه دارد.
يونسي، استراتژي براندازي نرم از سوي آمريكا را همراه با شعارهاي دموكراسي و خواست شكست انتخابات براي مثال در كشورهايي مانند اوكراين و قرقيزستان عنوان كرد و ادامه داد: آنها با استفاده از شخصيت هاي نفوذي و سنگين كردن بار بين المللي عليه يك شخص، اقدام به ستيز و براندازي كردند.
وي گفت: آمريكايي ها با استفاده از روش هايي چون تخريب چهره كارگزاران دولت و چهره حكومت اسلامي، سعي در ناكارآمد نشان دادن كليت نظام جمهوري اسلامي ايران داشته اند، اما آنها با اين روش ها موفق به تخريب چهره نظام نخواهند شد.
وزير اطلاعات تبديل مطالبات اجتماعي و فرهنگي مردم به مطالبات سياسي و هم چنين تبديل مطالبات شهروندي به مطالبات قومي و مذهبي را اقدامي خطرناك دانست كه جريان هاي سياسي خارجي از آن سوء استفاده مي كنند و افزود: مردم هر كشور مطالباتي دارند و حكومت ها و دولت ها مي توانند به تدريج به آنها بپردازند ولي برخي جريانات سياسي افراطي تلاش مي كنند كه مطالبات شهروندي را به مطالبات قومي، مذهبي يا سياسي تبديل كنند و گاه ايجاد احساس تبعيض و بي عدالتي غيرقابل تحمل است و موجب ناآرامي مي شود.براي مثال در ناآرامي هاي خوزستان عناصر افراطي در اين زمينه دخيل بودند.
يونسي حرمت شكني را از شيوه هاي رايج در براندازي نرم عنوان كرد و گفت: در اين زمينه اقدام به چهره سازي هاي كاذب مي كنند و با الگو سازي از عناصر بي ريشه آنها را به قهرمان تبديل مي كنند.راديكاليزه كردن فضاي سياسي كشور، فضاي دانشگاه ها و تشويق افراط و تفريط از ديگر روش هاي براندازي نرم است كه گاه خودمان نيز در ترويج اين شيوه ها دخيل هستيم.وزير اطلاعات تحريم انتخابات، تحصن، جلب انگيزه هاي سياسي، تلاش براي بازداشت شدن به انگيزه هاي سياسي، افشاگري هاي كاذب و شايعه سازي ها را از ديگر اقداماتي دانست كه به براندازي نرم كمك مي كند.
يونسي با اشاره به اينكه آمريكايي ها در بسياري از كشورهاي آسياي ميانه و منطقه به علت حضور سنتي شان قدرت ايجاد موج دارند اما در ايران چنين قدرتي را ندارند، اظهار داشت: در كشور ما آمريكا تاكنون قدرت ايجاد موج نداشته ولي مي تواند موج سواري خوبي كند.وي هشدار داد: كساني كه به فكر ايجاد التهاب و موج هستند اين را مدنظر قرار دهند كه فرمان اين امواج دست خودشان نيست و ممكن است خودشان توسط اين امواج غرق شوند، مطمئن باشند اگر قطار راه افتاد تا آخر سوار بر قطار نيستند و اوايل يا اواسط مسير آنها را بيرون مي اندازند زيرا فرمان در دست كس ديگري است.

رئيس قوه  قضاييه در جمع فرمانداران:
قوه قضائيه در انتخابات به درستي عمل مي كند
000108.jpg
ايسنا: رئيس قوه قضاييه، همبستگي ملي و مشاركت عمومي را دو اصل مهم و استراتژيك مورد نياز اين مرحله از كشور و نظام دانست و خاطرنشان كرد: امروز احساس مي شود كه دشمنان مخصوصا در راس آنها آمريكا، از حربه ها و ابزار هايي استفاده مي كنند تا به نظام ضربه بزنند.
آيت الله  هاشمي شاهرودي صبح روز گذشته در همايش فرمانداران سراسر كشور خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي مركز اصلي توجه دشمن در منطقه  و كل جهان اسلام است و دشمنان با استفاده از اهرم بر هم زدن همبستگي ملي و ايجاد فتنه و ناكارآمد جلوه دادن نظام در جهت تحقق بخشيدن به اهداف مردم، سعي مي كنند ميان دستگاه ها اختلاف ايجاد كرده و ميان مردم و حاكميت شكاف ايجاد كنند.
هاشمي شاهرودي تصريح كرد: مردم سالاري و آزادي در ايران مبناي انقلاب اسلامي و اصول ثابت قانون اساسي است و ۲۶ سال است كه عملي مي شود.
امروز نقشه دشمن در منطقه و جهان اسلام اين است كه با فتنه گري  و شايعه پراكني و تبليغات دروغين و ساير فشارهاي اقتصادي و سياسي به نظام ضربه وارد كنند و همه از اين طرح و نقشه آگاه هستند.
رئيس قوه  قضاييه با بيان اين كه تاكتيك آمريكا اين است كه با تبليغات دروغين ناكارآمدي نظام را نشان دهد، اظهار داشت: بايد اطلاع رساني به درستي صورت گيرد، موقعيت كشور ما با ساير كشورها قابل مقايسه نيست.
متاسفانه بيگانگان بعضا از اختلافات سليقه اي و موردي استفاده كرده و آن را در بوق و كرنا مي كنند.
هاشمي  شاهرودي ادامه داد: نقشه دشمنان اين است كه مسئولان را از هم جدا كنند و دل آنها را نسبت به يكديگر چركين كرده و كاري كنند كه آنها را در مقابل هم قرار دهند، هرچه اين مساله پررنگ تر شود تأثير بيشتري بر مردم مي گذارد. نبايد ناديده گرفت كه كارهاي مثبت عظيمي انجام گرفته، البته ممكن است هركاري عيبي هم داشته باشد.
وي با اشاره به خدمات ارزنده دولت، سدسازي، فناوري هاي علمي و تحقيقاتي را از خدمات بزرگ و ارزنده اي دانست.
وي اظهار داشت: بايد كاري كرد كه اصل نظام حفظ شود و سالم سازي صورت گيرد؛ همچنين بايد از سياه نمايي خودداري كرد. قواي سه گانه كشور نبايد خود را جزيره جزيره كنند، اين يكي از ترفندهاي دشمن است.
هاشمي شاهرودي با اشاره به تحريم هايي كه از سوي دشمنان براي كشور وجود داشته، اظهار داشت: با تمام دشمني ها و تحريم ها كشور رشد داشته است.ما در فناوري، نفت، گاز و پتروشيمي و توليد علم و گسترش آموزش و پرورش، نظام قضايي و قانونگذاري رشد كرديم. سند چشم انداز ۲۰ ساله كه يكي از سندهاي افتخارآميز قانون گذاري و سياست گذاري ماست، اين سند بسيار مهم است و نشان مي دهد چقدر بصيرت، درايت و قدرت برنامه ريزي در اين حكومت و حاكميت وجود دارد.رئيس قوه قضاييه با بيان اين كه نظام ما صد درصد اسلاميت خود را دارد، تصريح كرد: هيچ كس قبل از امام(ره) و نظام جمهوري اسلامي، مواضع ضد آمريكايي نداشته است. اينها واقعيت و حقانيت نظام و عقلاني بودن است.
وي همچنين با بيان اين كه كساني كه در عراق روي كار آمدند تربيت شدگان جمهوري اسلامي هستند و آمريكا بعدا متوجه مي شود، گفت: مردم عراق به اين افراد راي دادند.اين نوع مسايل برگرفته از نظام ما ست، امام راحل مردم سالاري را احيا كردند.
رئيس قوه  قضاييه با اشاره به اين كه انتخابات يكي از مظاهر مهم مشاركت مردمي و عمومي است، خاطرنشان كرد: مسئولان بايد در اين راستا برنامه ريزي كرده و كاري كنند كه مردم احساس دل زدگي پيدا نكنند، البته كانديداها نبايد يكديگر را تخريب كنند بلكه بايد رقابت سالم وجود داشته باشد.
وي تاكيد كرد:  نبايد دولت و خدمات ارزنده آن را تخريب كرد، اين كار خلاف همبستگي ملي است.
هاشمي شاهرودي با تأكيد بر اين كه رد صلاحيت ها بايد بر مبناي منطق باشد و به گونه اي نباشد كه در نظر عموم جامعه بي عدالتي و تبعيض صورت گيرد، افزود: اين كار بر عهده شوراي نگهبان است.
در اين بخش از سخنان رئيس قوه قضاييه، فرمانداران از سخنان وي استقبال كرده و رئيس قوه  قضاييه را مورد تشويق قرار دادند.
هاشمي شاهرودي ادامه داد: قوه قضاييه در رابطه با وظايفي كه در انتخابات دارد به درستي عمل مي كند، مديران بايد هماهنگ و هم دل حركت كنند و جايي كه تخلف مي شود برخورد قانوني صورت گيرد و تحت تأثير جريانات سياسي قرار نگيرند، مشاركت عمومي و حداكثري بسيار مهم است.
وي در پايان اظهار داشت: در بخشنامه اي اين مطلب و مسايلي در رابطه با قانون انتخابات و اجراي آن را به مسئولان قضايي شهرستان ها مي گوييم، مطمئنا وقتي خداوند اين اخلاص و همدلي را مي بيند، امداد غيبي روز به روز بر ملت ما بيشتر خواهد شد.

سخنگوي وزارت كشور:
اوضاع خوزستان عادي است
ايسنا: سخنگوي وزارت كشور وضعيت شهرهاي استان خوزستان را آرام و در كنترل توصيف كرد و در عين حال از كشته شدن دو نفر در درگيريهاي ماهشهر خبر داد.
جهانبخش خانجاني با اعلام اين مطلب درباره اخبار مربوط به ادامه درگيريهاي پراكنده در برخي شهرها و مناطق استان خوزستان، گفت: با كنترل درگيري هاي يكشنبه گذشته ماهشهر، اوضاع در كليه شهرهاي استان خوزستان تحت كنترل و عادي است.
وي همچنين اظهار داشت: طبق گزارشهاي دريافتي در درگيريهاي يكشنبه شب ماهشهر دو نفر كشته و به طور كلي حدود ۲۰۰ نفر نيز در درگيريهاي چند روز اخير اين استان دستگير شده اند.

مذاكرات هسته اي امروز ازسر گرفته مي شود
ايسنا: سه كشور اروپايي امروز مذاكرات هسته اي با ايران را در قالب كارگروه  هسته اي در ژنو از سر مي گيرند.اين نشست پيش از نشست مقامات عالي رتبه وزارت امور خارجه طرفين كه قرار است امروز و فردا در لندن برگزار شود، تشكيل خواهد شد.وپيشنهادهاي ايران در خصوص ارائه «تضمين هاي عيني» در مذاكرات هسته اي مورد بحث و گفت وگو قرار خواهد گرفت. پيشتر يك مقام آگاه ايراني درخصوص ادعاي برخي رسانه هاي غربي مبني بر اين كه ايران پيشنهاد داده كه اجازه داشته باشد برنامه غني سازي اورانيوم را به طور محدود حفظ كند، گفته بود كه بحث محدوديت در غني سازي به هيچ وجه مطرح نيست و ايران براي در اختيار داشتن چرخه كامل سوخت هسته اي تلاش مي كند.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |