جعبه كامپيوتري كوچك (Nivo) چيست؟
نيوو در حقيقت يك كامپيوتر كوچك است كه جايگزين هارد ديسك كامپيوترهاي شخصي خواهد شد. ابعاد جعبه نيو و ۲در۸در۱۲ سانتي متر است كه مي توان به آن مانيتور، صفحه كليد، ماوس و كابل برق متصل نمود. همچنين Ram اين جعبه كامپيوتري دو مگابايتي است كه قرار است در آينده اي نزديك حجم اين جعبه كوچك تر بشود و به آن كابل USB و كارت صدا نيز متصل نمود. البته از اين نوع كامپيوتر تنها مي توان در شبكه ها استفاده كرد. به عبارتي ديگر اين جعبه كامپيوتري بايد به يك سرور متصل باشد كه براي شركت هاي كوچك و مدارس ايده آل است چون مي توان سرور را به ۲ تا ۲۰ جعبه نيوو متصل كرد و كاربران به طور همزمان از كامپيوترهاي خود استفاده كنند.
قيمت جعبه نيوو كمتر از ۱۰۰ پوند خواهد بود.
گروه دانش- امير بهادري نژاد: يك جعبه كامپيوتري بسيار مختصر و مفيد كه جايگزين هاردديسك هاي حجيم امروزي خواهد شد، نابرابري هاي ديجيتالي موجود در جهان را برطرف خواهد كرد.
در صورت اجراي اين طرح و توزيع گسترده جعبه هاي كامپيوتري كوچك، دو ميليارد نفر ديگر در جهان دسترسي به كامپيوتر پيدا خواهند كرد.
اين كامپيوترهاي كوچك كه كمتر از ۱۰۰ پوند قيمت دارند با نام «Thin Client» و يا «Nivo» در حوزه انفورماتيك شناخته شده هستند و مي توان چندين نوع از اين كامپيوتر را به يك سرور متصل نمود.
كامپيوترهاي «Thin Client» پديده اي جديد به شمار نمي آيند اما تغييرات ايجاد شده در آن باعث شده تا كاربران بتوانند بسيار راحت تر از آن استفاده بكنند.
در گذشته از اين كامپيوترهاي كوچك در سازمان هاي بسيار بزرگ استفاده مي شد اما با تغييرات ايجاد شده در آن، در آينده اي نزديك مي توان، اين سيستم را در مراكز كوچك با تعداد كاربران محدود استفاده كرد.
با توجه به قيمت پايين اين كامپيوترها مي توان از آنها در شركت هاي كوچك، كافي نت ها و مدارس استفاده كرد كه تعداد كاربران اين سيستم بين ۲ تا ۲۰ نفر متغير خواهد بود.
به عبارتي ديگر سرور اين سيستم را مي توان حداقل به دو دستگاه كامپيوتر كوچك و حداكثر به ۲۰ دستگاه از اين نوع كامپيوتر متصل نمود.
مجري اين طرح مي گويد: كامپيوترهاي شخصي امروز بسيار حجيم، پرسروصدا و بزرگ هستند و با توجه به قيمت بالاي آن، مردم كشورهاي در حال توسعه توانايي خريد چنين كامپيوترهايي را ندارند. به همين دليل اقدام به طراحي و ساخت چنين كامپيوترهايي كرديم تا اين كه سازمان هاي مختلف در كشورهاي در حال توسعه بتوانند تعداد زيادي از اين كامپيوترهاي ارزان قيمت را خريداري كنند و آن را در اختيار مردم قرار بدهند.
كامپيوترهاي معمولي امروزي از لحاظ وزني بسيار سنگين هستند چون مواد خام زيادي براي ساخت اين كامپيوترها مصرف مي شود. همچنين مصرف برق اين كامپيوتر ها بسيار بالا مي باشد و در واقع مصرف برق هارد ديسك ها ي موجود ۲۰ برابر مصرف برق جعبه هاي كامپيوتري كوچك است.
در برخي از كشورهاي در حال توسعه، هزينه خريد يك كامپيوتر شخصي معادل هزينه خريد يك خانه است به همين دليل اغلب مردم اين كشورها از دسترسي به تكنولوژي كامپيوتر محروم هستند. پيش بيني مي شود كه جعبه هاي كامپيوتري كوچك و ارزان قيمت، اين مشكل را تا حد بسيار زيادي حل كند.
البته در اين كامپيوترهاي كوچك نمي توان از نرم افزارهاي چند رسانه اي كه از گرافيك سنگيني برخوردار مي باشند استفاده كرد اما در آينده اي نزديك اين مشكل هم برطرف خواهد شد.
براساس نتايج آمار منتشر شده در مورد ۵۰ درصد از نيروي كار جهان،آنان در مراكزي كه كمتر از ۵۰ كارمند دارند مشغول فعاليت هستند. به همين دليل مي توان از جعبه هاي «نيوو» در بسياري از مراكز استفاده كرد.
در حال حاضر هريك از كارمندان سازمان ها، صاحب يك كامپيوتر روي ميز خود هستند كه هر يك از اين كامپيوترها از طريق كابل به سرور سازمان متصل مي باشند و در واقع تمام كامپيوترها شبكه شده اند.
همچنين روي هريك از اين دستگاه ها بايد به صورت مجزا، نرم افزار نصب كرد كه خريد نرم افزار براي هريك از اين دستگاه ها، هزينه سنگيني را به سازمان مورد نظر تحميل مي كند.
اما با توجه به اين كه در كامپيوترهاي كوچك از نرم افزارهاي Open source استفاده مي شود، بدون پرداخت پول مي توان به update كردن نرم افزارها پرداخت و اين گونه هزينه اضافي براي خريد نرم افزار به سازمان تحميل نمي شود. همچنين با توجه به Open Source بودن نرم افزارها، ديگر سازمان ها مجبور نيستند هر سه سال يك بار به خريد كامپيوترهاي جديد بپردازند و براي update كردن كامپيوترهاي خود به شركت هاي ارائه دهنده خدمات پشتيباني، پول پرداخت نمايند.
پيش از اين كشور هند به توليد كامپيوترهاي كوچك به نام (Simputer) پرداخته بود كه اين كامپيوترها با اقبال عمومي مواجه نشد اما طراحان كامپيوتر نيوو بسيار اميد دارند كه جعبه كامپيوتري جديد آنها جايگزين كامپيوترهاي شخصي امروزي بشود.