همايش شهرهاي جديد در تهران
دومين همايش بين المللي شهرهاي جديد 12 تا 16 ارديبهشت ماه سال جاري در تهران برگزار مي شود. سيدمحمود ميريان، مديرعامل شركت عمران شهرهاي جديد هدف از برگزاري اين همايش را ارزيابي نحوه و ميزان دستيابي به اهداف ايجاد شهرهاي جديد، بررسي راهبردهاي بهبود و ارتقاي كيفيت زندگي و ارائه راهكارهاي نظري و اجرايي در خصوص شهرهاي جديد عنوان كرده است.
تجارب ايجاد شهرهاي جديد در ايران و جهان، شهرهاي جديد و طرحهاي توسعه شهري، هويت شهرهاي جديد، اقتصاد در شهرهاي جديد، شهرهاي جديد در مديريت توسعه و حمل و نقل و ترافيك در اين شهرها از محورهاي اين همايش است.به گفته ميريان، 42 كارشناس از كشورهاي ايتاليا، آلمان، آمريكا، مصر، فرانسه، انگلستان، سوئد، عربستان سعودي، يونان، لهستان، هلند، فنلاند، اتريش و قزاقستان در اين همايش مقالات خود را ارائه خواهند كرد.وي در خصوص ايجاد شهرهاي جديد در اطراف شهر تهران، گفت: به غير از شهرهاي جديد پرديس، پرند، انديشه و هشتگرد تصميم جديد ديگري براي ايجاد شهرهاي جديد در اطراف تهران گرفته نشده است.
شكايت شوراي شهر اصفهان عليه ميراث فرهنگي
صحبت هاي رئيس سازمان ايرانگردي و جهانگردي در مورد ساخت برج جهان نما و تاثير آن بر و ضعيت ميدان تاريخي نقش جهان اصفهان باعث شد تا شوراي شهر اصفهان عليه سيدحسين مرعشي شكايت كند.
احمدرضا مصور، عضو شوراي اسلامي شهر اصفهان در اين مورد گفت: اين شورا عليه معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري در مرجع قضائي اقامه دعوي كرده است. به گفته مصور، اين شكايت به دليل اظهارات سيدحسين مرعشي، رئيس ايرانگردي و جهانگردي عليه اين شورا و شهرداري اصفهان كه در روزنامه شرق منتشر شد، صورت گرفته است.در اين شكايتنامه آمده است: محتواي اين مصاحبه از مصاديق بارز توهين، هتك حيثيت، نشر اكاذيب، تشويش اذهان عمومي و تحريك مردم عليه مسئولان شهر و نيز توهين به مردم اصفهان است.
حاكميت مديريت واحد شهري در تركيه
روز ملي شوراها و برگزاري همايش ملي شوراها در تهران، دغدغه هميشگي مديريت واحد شهري و تمركز در اين بخش را تازه كرد. همزمان با اين روز، همايشي با همين عنوان در تركيه برگزار شد كه به بررسي موضوع مديريت شهري در اين كشور پرداخت.
دستيابي به مديريت متمركز در اداره شهرها، موضوع اصلي اين همايش دو روزه بود. ايتاس دوراك، عضو شوراي عالي شهرهاي تركيه با اشاره به تصويب قانون شوراهاي شهر و روستاي تركيه در مرحله اول در سال 1930 گفت: «پس از مدتي اشكالات اين قانون مشخص شد و سرانجام در سال 1963 با تغيير اين قانون انتخاب شهرداران به طور مستقيم در اختيار مردم قرار گرفت.»
او بر تغيير ساختار دولت كه منجر به افزايش وزارتخانه ها از 12 به 28 شد، تاكيد كرده و مي گويد: «اين تغيير، فعاليت هاي شوراها و شهرداري ها به عنوان حكومت هاي محلي را گسترش داد و با هم انديشي و كار كارشناسي بيشتر، اداره امور مردم بسيار بهتر از گذشته انجام مي شود.»
بادبادك ها و رفع آلودگي محيط زيست
هوا كردن بادبادك ها - يك حركت سمبليك - براي بهبود وضعيت هوا و جلوگيري از آلودگي محيط زيست بارها و بارها انجام شده است، اما مديرعامل سازمان بازيافت و تبديل مواد شهر تهران معتقد است اين كار كمكي به حل آلودگي محيط زيست نمي كند، چون مسئولان ذيربط به مسائل محيط زيست توجه نمي كنند.
ابوالفضل ابراهيمي با تاكيد بر رعايت دفع بهداشتي زباله هاي بيمارستاني گفت: شهرداري تهران به رغم اينكه به لحاظ قانوني وظيفه اي در قبال جمع آوري و دفع بهداشتي اين زباله هاي خطرناك برعهده ندارد، اما برحسب وظيفه انساني و سالم ماندن محيط زندگي شهروندان، اقدام به جمع آوري زباله هاي بيمارستاني مي كند.
وي در خصوص برنامه شهرداري تهران طي سال جاري براي جمع آوري زباله هاي بيمارستاني از سطح شهر گفت: با تصويب قانون مديريت پسماندها در مجلس، متولي جمع آوري و دفع زباله هاي بيمارستاني مشخص شده است و وزارت بهداشت بايد تا حد ممكن همكاري و هماهنگي هاي لازم با ارگان هاي ذيربط به عمل آورد.
ابراهيمي به جمع آوري زباله هاي خطرناك از سوي شهرداري تهران اشاره كرده و افزود: اين زباله ها توسط ماموران شهرداري به صورت جداگانه و بهداشتي از بيمارستان ها جمع آوري و در چاله هاي مخصوص دفن مي شود.