عكس:محمد كربلايي احمد
گروه شهري: به ازاي هر ناحيه يك ايستگاه آتش نشاني در تهران ايجاد مي شود.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر احمدي نژاد، ديروز در حاشيه مراسم بهره برداري از هفتاد و يكمين ايستگاه آتش نشاني در منطقه ۸ شهرداري تهران افزود: روز دوشنبه۱۰ ايستگاه به ايستگاه هاي آتش نشاني تهران اضافه مي شود و تا پايان سال جاري تعداد ايستگاه هاي آتش نشاني تهران به ۱۰۰ ايستگاه خواهد رسيد.
شايان ذكر است كه هزينه احداث و راه اندازي ۱۰ ايستگاه جديد آتش نشاني كه صبح ديروز با حضور شهردار تهران به بهره برداري رسيد، بيش از ۲۱ ميليارد و ۶۰۰ ميليون تومان بوده است.
به گفته شهردار تهران، قبل از شروع مديريت جديد شهر تهران، به ازاي هر ۱۵۰ هزار نفر يك ايستگاه آتش نشاني در سطح شهر وجود داشت ولي در حال حاضر، به رغم گسترش شهر، افزايش جمعيت و حجم تردد خودروها تلاش مي شود تا پايان امسال به ازاي هر ۷۵ هزار نفر يك ايستگاه در شهر وجود داشته باشد و شهرداري مي كوشد تا پايان اين دوره از مديريت شهر، ۱۲۵ ايستگاه در تهران احداث نمايد.
وي با اشاره به راه اندازي امداد هوايي در سازمان آتش نشاني گفت: در هر شرايطي كه مأموران امدادرسان با معضل ترافيك و بعد مسافت مواجه باشند از اين امكان استفاده مي كنند. همچنين ناوگان آتش نشاني به سرعت با بهره گيري از تازه ترين تجهيزات در حال بازسازي است افزون بر اين، قراردادهايي براي تهيه نردبان هاي بلند منعقد شده و به زودي سازمان آتش نشاني از اين امكان نيز تشك و تونل نجات نيز بهره مند خواهد شد و در نتيجه براي امدادرساني به ساختمان هاي بلندمرتبه مشكلي وجود نخواهد داشت.
دكتر احمدي نژاد تصريح كرد: براي نخستين بار امداد موتوري در آتش نشاني به كار گرفته شده و از اين پس با توجه به حجم ترافيك شهر، آتش نشانان موتورسيكلت سوار قادر خواهند بود در اسرع وقت خود را به محل وقوع حادثه برسانند. علاوه بر اين، امسال ۲۰ مركز اورژانس با اعتباري بالغ بر ۲ ميليارد و ۲۰۰ ميليون تومان به منظور كمك رساني به مصدومين در ايستگاه هاي آتش نشاني راه اندازي مي شود.
شهردار تهران تأكيد كرد: سازمان آتش نشاني بايد بكوشد زمان متوسط رسيدن به محل وقوع حادثه را به كمتر از ۵ دقيقه كاهش دهد كه اين هدف با گسترش ايستگاه ها، تجهيز ناوگان آتش نشاني و به كارگيري وسايل نقليه سبك قابل دستيابي است. به همين منظور به تازگي خودروهاي پيكاب به ناوگان آتش نشاني اضافه شده است.
وي در خصوص ميزان اعتبارات سازمان آتش نشاني گفت: سال گذشته ۲۱ ميليارد تومان براي تجهيز، نوسازي و كارآمدي سازمان آتش نشاني هزينه شده و امسال اين اعتبار به دو برابر يعني ۴۲ ميليارد تومان افزايش يافته است. افزون بر اين، در موارد ضروري و موارد غيرقابل پيش بيني، از اعتبارات پيش بيني نشده براي امداد و نجات حمايت مي كنيم .براي نمونه در سال گذشته، اعتباري براي به كارگيري هلي كوپتر در ناوگان امداد و نجات پيش بيني نشده بود كه بودجه آن از محل ديگري تأمين شد.
شهردار تهران خاطرنشان ساخت: امداد و نجات از اولويت برنامه هاي شهرداري است. بر اين اساس، مديريت شهري طبق جانمايي در طرح هاي شهري به هر ميزان كه بتواند فضاي مناسب براي ايجاد ايستگاه هاي امداد و نجات را تملك مي كند. به تعبير ديگر، مديريت شهري، محدوديتي براي گسترش امداد و نجات قايل نمي شود و محدوديت ها تنها منوط به محدوديت محيطي است. براي نمونه در مكان هايي كه نياز به فضا وجود دارد فضاي مناسب موجود نيست يا فضاهايي كه قبلاً به آتش نشاني اختصاص داشته واگذار شده كه تملك آن نيازمند زمان است.
وي در ارتباط با مباحثي كه در روزهاي اخير از سوي برخي افراد درخصوص حسابرسي شهرداري مطرح مي شود گفت: براي من مشخص نيست كه چرا برخي افراد اين اختيار را براي خود قايل اند كه در هر كاري دخالت كنند. حال آن كه مراجع قانوني در اين زمينه كار خود را انجام مي دهند و گزارش هاي موجود هم كاملاً رضايت بخش است.