عوامل محيطي مهم ترين عامل سرطان ها
عوامل محيطي (فيزيكي، شيميايي و...) مهمترين عامل به وجودآورنده سرطانها هستند، به طوري كه تابش طولاني اشعه ماوراء بنفش موجود در نور خورشيد در سرطان پوست و مواد غذايي مصرفي (گوشت قرمز و پر چرب) در بروز سرطانهاي دستگاه گوارش نقش دارند.
دكتر منوچهر سرداري سرطان شناس ضمن اعلام اين مطلب و بيان اين كه سرطانهاي شايع در كشور از نظر جغرافيايي متفاوت هستند،خاطرنشان كرد: به عنوان مثال در شمال كشور سرطان مري و در خوزستان و اصفهان سرطان پوست شيوع بيشتري دارند. همچنين در زنان سرطانهاي پستان و دهانه رحم و در مردان سرطانهاي پوست و پروستات شيوع بيشتري دارند.
اين سرطان شناس تصريح كرد: متاسفانه اين برداشت غلط وجود دارد كه بيمار سرطاني حتما به علت ابتلا به اين بيماري فوت مي كند درحاليكه درمان سرطان با تشخيص زودهنگام امكان پذيرست، بطوري كه سرطان پوست صددرصد و سرطانهاي پستان، دهانه رحم و حنجره اكثر بيماران به طور كامل درمان مي شوند و طول عمر طبيعي خود را خواهند داشت.
آب ميوه را در رژيم غذايي كودكان خود بگنجانيد
آب ميوه بهترين نوشيدني كودكان سنين هشت ماهه تا پنج ساله به شمار مي رود.
استفاده از آب ميوه در برنامه غذايي كودك ضروري است . اين نوشيدني ها به دليل مزه شيرين، تازگي، قابل دسترس بودن و ارزان بودن در مقايسه با ديگر نوشيدنيها سالمتر ارزيابي مي شود.آب ميوه تامين كننده انرژي، آب ، ويتامين و مواد معدني ضروري براي بدن كودكان است .يك دوم ليوان آب ميوه خالص برابر با يك واحد ميوه يك عدد ميوه متوسط است .همچنين آب ميوه ها مهمترين منبع تامين ويتامين ث كودكان است ۹۰ تا ۱۸۰ سي سي آب ميوه در روز براي تامين ويتامين ث كودكان كافي است . آب ميوه ها از لحاظ فيبر،پكتين ، سوربيتول و تركيبات كربورهيدرات بسيار غني ارزيابي مي شود.متخصصان علوم تغذيه معتقدند كه مصرف آب ميوه زياد نيز مي تواند عامل چاقي تلقي شود بنابراين استفاده زياد از آب ميوه در برنامه غذايي به علت افزايش فروكتوز و سوربيتول باعث اسهال و جذب نشدن بقيه مواد مغذي در برنامه غذايي مي شود. همچنين استفاده زياد از آب ميوه باعث سوءتغذيه در كودكان مي شود.