سه شنبه ۱۷ خرداد ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۷۱۶ - Jun 7, 2005
اجتماعي
Front Page

تعداد زندانيان كاهش يافت
زندانيان با ۵/۲ سال تحصيل در دوره متوسطه ديپلم مي گيرند
004014.jpg
گروه اجتماعي: همزمان با آستانه سفر هيأت قوه قضاييه ايران به سوييس براي بازديد از زندانهاي اين كشور كارگاه آموزشي آشنايي با مباني آموزش از راه دور در زندانها در تهران برگزار شد.
در ديدار مسئولان قضايي ايران و سوئيس رئوس قوانين موجود در رابطه با انواع مجازاتها از جمله حبس، مالي و اقدامات تربيتي و همچنين آموزش مديران زندانها تشريح شد. به گزارش ايرنا «والتر تروكسلر» رئيس سازمان زندانهاي سوييس در اين ديدار به كاهش ۶۰ درصدي هزينه نگهداري از زندانيان به واسطه استفاده از «نظام زندانيان الكترونيك» اشاره كرد و گفت: از جمله امتيازات ديگر اين نظام بازگشت زنداني به زندگي روزمره خود در جامعه و نيز تحت كنترل و در دسترس بودن فوري و هميشگي زندانيان است.
كاهش زمان تحصيل زندانيان
رئيس مؤسسه آموزش از راه دور در كارگاه آموزشي آشنايي با مباني آموزش از راه دور در زندانها از كاهش زمان تحصيل در مقطع متوسطه از ۵/۳ به
۵/۲ سال در زندانهاي كشور خبر داد و گفت: زندانيان با ۵/۲ سال تحصيل در دوره متوسطه ديپلم مي گيرند.
دكتر الحسيني در ادامه گفت: ارايه خدمات مشاوره تحصيلي تربيتي با كمك مددكاران اجتماعي، برداشته شدن ضوابط حدنصاب براي تشكيل كلاسها، مشاركت زندانيان تحصيل كرده جهت آموزش ساير مددجويان، برگزاري آزمونهاي مستمر متناسب با شرايط مددجويان،  انعطاف در هنگام ثبت نام جهت اخذ مدارك تحصيلي، درس محور بودن سيستم، از جمله ويژگي هاي آموزش از راه دور در زندانهاست.
وي انطباق نحوه آموزش به زندانيان به خصوص زندانيان شاغل و تقليل هزينه هاي آموزشي در زندانها نسبت به جامعه را از ديگر ويژگي هاي آموزش هاي از راه دور در زندان بيان و تصريح كرد: بر اين اساس آموزشهاي از راه دور در زندانها در تمامي پايه ها ارائه شده و از مشاورين خبره نيز در اين زمينه استفاده شده است.
امضاي سند همكاري
همچنين مرتضي حاجي وزير آموزش و پرورش، توافقنامه امضا شده بين سازمان زندانها و آموزش و پرورش را سند افتخاري براي كشور دانست و اظهار اميدواري كرد از اين طريق راه هاي بيشتري جهت گسترش آموزش فراروي زندانيان گشاده شود تا هم ورودي و برگشت كمتري به زندانهاي كشور داشته باشيم و هم اين زندانيان و خانواده هاي آنها آسيب كمتري ببينند.
وزير آموزش و پرورش با تاكيد بر اينكه شرايط زندانيان نيازمند انعطاف پذيري آموزش هاست گفت: آموزش براي زندانيان دو نقش پيشگيرانه و درماني را ايفا كرده و به ذهن زندانيان اجازه پرواز از چارچوب زندان را مي دهد.
صعود به رتبه بيستم
معاون فرهنگي - تربيتي سازمان زندانها  نيز در اين كارگاه از وجود ۳۷ تا ۳۹ درصد تكرار جرم در كشور خبر داد و گفت:  ايران در بين ۱۴۰ كشور جهان به لحاظ آمار زندانيان از رتبه ۱۰ در سال ۸۰ به رتبه ۲۰ در سال جاري صعود كرده است.
«زنجيره اي» با اعلام آمار ۱۳۵ هزار نفري زندانيان كشور اظهار كرد: به ازاي هر ۱۰۰ هزار نفر جمعيت ۱۹۲ نفر، زنداني در كشور وجود دارد كه اين رقم در سال ۸۰ ، ۲۸۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر بوده است.
وي افزود: مقام اول زندانيان در بين ۱۴۰ كشور جهان با ۷۰۰ نفر در ۱۰۰ هزار نفر متعلق به آمريكا و سپس روسيه بوده و پس از آن به كشورهاي پيشرفته اي مي رسيم كه بين ۷۰ تا ۹۰ نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر جمعيت، زنداني دارند.
زنجيره اي با تاكيد بر اينكه ژاپن با ۱۴۰ ميليون نفر جمعيت ۵۰ هزار زنداني دارد، تصريح كرد: اين در حاليست كه ايران با نصف جمعيت ژاپن بيش از ۵/۲ برابر زنداني دارد.
به گزارش ايسنا وي با اشاره به اين كه سازمان زندانها براي ايفاي نقش تلاش كرده است در زمينه پيشگيري ثانويه متمركز شود گفت: ورودي به زندانها ربطي به سازمان زندانها نداشته است؛ اما مي توان بر روي افراد ماندگار تاثير گذاشت.
مدرسه بزرگسالان در زندان
مديركل تربيتي و آموزشي سازمان زندان ها با اعلام اين كه ۳۷ درصد برگشتي  زندان ها داراي تحصيلات كمتر از ديپلم هستند، گفت: تحصيل زندانيان مشمول خدمت سربازي از طريق ثبت نام داوطلبانه در دبيرستان هاي بزرگسالان وابسته به سازمان زندان ها بلامانع است.
حجت الاسلام والمسلمين «تهامي» با استناد به تحقيقات صورت گرفته، آمار برگشتي به زندان افراد داراي تحصيلات ديپلم و بالاتر را ۱۲ درصد اعلام و اظهار كرد: بيشتر زندانيان داراي سنين ۱۹ تا ۳۵ سال داراي تحصيلات زير ديپلم بوده و بر اين اساس اگر بتوان در زمينه ارتقاي سطح علمي و تحصيلات زندانيان تلاش كرد، ۶۶ درصد از برگشتي هاي به زندان ها كاهش مي يابد. مدير كل تربيتي و آموزشي سازمان زندان ها با اعلام افزايش افراد لازم التعليم و بزرگسال در رشته هاي مختلف تا سطح ديپلم در زندان ها گفت: بر اين اساس مجوز تاسيس مدرسه بزرگسالان در زندان ها كسب شده است.
وي با تأكيد بر نقش آموزش در نگهداري معقول و بهبود كيفيت زندگي زندانيان در حبس و كاهش تنش هاي درون زندان خاطرنشان كرد: توافقنامه همكاري سازمان زندان ها با مؤسسه آموزش از راه دور تنظيم شده و در اين راستا آموزش هاي از راه دور زندانيان در تمامي مقاطع تحصيلي اجرايي مي شود.
وي با اعلام اين كه در سال ۸۳ ، ۸ هزار و ۶۸۰ زنداني در سطوح مختلف در كلاس هاي آموزشي زندان ها شركت داشتند ادامه داد: ۵ هزار و ۱۰۶ زنداني موفق به اخذ مدرك تحصيلي در زندان ها و ارتقاء به پايه بالاتر شده اند.

فقط ۱۱ بيمارستان كشور زباله هاي
بيمارستاني را ضدعفوني مي كنند
فارس:َ مدير كل اداره سلامت محيط و كار وزارت بهداشت گفت: ۱۱ بيمارستان كشور با تشكيل كارگاههاي آموزشي بي خطرسازي زباله هاي بيمارستاني براي ضدعفوني اين زباله ها فعال شده اند و تا نيمه اول سال ۸۴ طرح بي خطرسازي زباله در اين بيمارستانها اجرا مي شود.
علي اصغر فرشاد افزود: در اواخر سال ۸۳ دولت اعتباري را در اختيار وزارت بهداشت قرار داد تا براي زباله هاي بيمارستاني فكري بكند، پيشنهاد وزارت بهداشت براي ابتداي اين طرح يك ميليارد تومان بود كه در عمل۴۵۰ ميليون تومان اختصاص يافت.
وي ادامه داد: با اين پول فقط توانستيم ۱۱ بيمارستان را از مجموع ۸۰۰ بيمارستان كشور در ۱۱ دانشگاه علوم پزشكي كشور براي ضد عفوني كردن زباله هاي بيمارستاني فعال كنيم به همين علت بيمارستانهاي مشكل دار را براي مرحله پايلوت انتخاب كرديم و قرار شد در صورت موفق بودن طرح، بي خطر سازي زباله هاي بيمارستاني به سراسر كشور تسري پيدا كند.
وي گفت: همزمان با اجراي طرح بي خطرسازي زباله در اين بيمارستانها، به همه بيمارستانهاي كشور بخشنامه شد كه موظف هستند حتماً زباله هاي عفوني و غير عفوني را در محل توليد زباله جداسازي كنند و قرار شد با همين اعتبار تخصيصي، مديريت تفكيك زباله در همه بيمارستانهاي كشور اعمال شود.
فرشاد افزود: علاوه بر اينكه همه بيمارستانهاي دانشگاهها موظف به آموزش جداسازي زباله هاي بيمارستاني به پرسنل خود شده اند، قرار شد هر بيمارستان جايگاه موقتي نيز براي نگهداري زباله و تفكيك آن اختصاص دهد.
فرشاد همچنين گفت: در قانون مديريت جامع پسماندها كه سال گذشته به تصويب مجلس رسيد مديريت زباله هاي ويژه شيميايي و عفوني به كارخانه ها، بيمارستانها و محلهاي توليد واگذار شده است، اين قانون اكنون در مرحله تدوين آيين نامه است كه با همكاري وزارت كشور، سازمان محيط زيست و ساير دستگاههاي مربوط تدوين شده و به زودي ابلاغ مي شود.

چگونگي محاسبه مستمري بيمه شدگان تأمين اجتماعي
گروه اجتماعي- ليلا خاكسار: مستمري بگيران تأمين اجتماعي به چند گروه تقسيم مي شوند بيمه شدگاني كه طبق نظر پزشك معالج توانايي خود را براي كار به صورت كامل و يا جزيي از دست بدهد و درصد از كار افتادگي وي بين ۱۰ تا ۳۳ درصد باشد، استحقاق دريافت غرامت مقطوع نقص عضو را خواهد داشت.
اگر ميزان كاهش توانايي انجام كار بيمه شده براساس نظر كميسيون پزشكي بين ۳۳ تا ۶۶ درصد باشد در صورتي كه صدمه وارده به بيمه شده بر اثر حوادث ناشي از كار باشد، وي از كار افتاده جزيي شناخته مي شود.اگر بيمه شده طبق نظر كميسيون پزشكي ۶۶ درصد و بيشتر از توان خود را براي كار از دست داده باشد، چه اين صدمه بر اثر حادثه ناشي از كار و بيمار حرفه اي باشد و چه بر اثر حوادث و بيماري هاي عادي،  بيمه شده از كار افتاده كلي شناخته مي شود.
نحوه حمايت تأمين اجتماعي
سازمان تأمين اجتماعي تمامي بيمه شدگان تحت پوشش خود را بدون توجه به ميزان سابقه پرداخت حق بيمه  درمقابل حوادث ناشي از كار مورد حمايت قرار مي دهد. اما چنانچه بيمه شده اي در اثر حوادث غير ناشي از كار و يا بيماري هاي عادي آسيب ديده و توانايي خود را حسب نظر كميسيون هاي پزشكي پيش بيني شده در قانون تأمين اجتماعي به صورت كامل از دست بدهد در چارچوب قانون و با احراز شرايط قانوني مورد حمايت قرار مي گيرد. در اين صورت مستمري تنها به بيمه شده اي تعلق مي گيرد كه ظرف ده سال قبل از وقوع حادثه غيرناشي از كار يا شروع بيماري منجر به از كارافتادگي كلي، حداقل داراي يك سال سابقه پرداخت حق بيمه نزد سازمان بوده و ظرف يك سال قبل از وقوع حادثه يا بيماري مورد بحث داراي ۹۰ روز سابقه پرداخت حق بيمه باشد.
چگونگي محاسبه ميزان مستمري
ميزان مستمري از كارافتادگي كلي بيمه شدگان تأمين اجتماعي با سابقه پرداخت حق بيمه و مزد يا حقوق بيمه شده ظرف ۷۲۰ روز قبل از وقوع حادثه يا شروع بيماري بستگي مستقيم دارد.ميزان مستمري از كارافتادگي كلي بيمه شده از طريق ضرب كردن يك سي ام مزد يا حقوق متوسط بيمه شده در سنوات پرداخت حق بيمه وي محاسبه مي شود كه در هر حال مستمري تعلق يافته به بيمه شده از كار افتاده كلي نبايد كمتر از ميزان حداقل مستمري در سال مورد نظر باشد.
- ميزان مستمري از كارافتادگي جزيي از طريق ضرب كردن درصد از كارافتادگي بيمه شده در مبلغ مستمري از كارافتادگي كلي استحقاقي وي محاسبه مي شود.
- ميزان غرامت مقطوع نقص عضو نيز معادل ۳۶ برابر مستمري از كارافتادگي كلي استحقاقي ضرب در درصد از كارافتادگي است. مبلغ غرامت مقطوع نقص عضو، به طور يكجا به بيمه شده پرداخت مي شود.
- در تمام اين موارد، مزد يا حقوق متوسط ماهانه بيمه شده، از طريق فرمول جمع كل مزد يا حقوق مبناي كسر حق بيمه در۷۲۰ روز قبل از وقوع حادثه يا بيماري منجر به كار افتادگي ضرب در ۳۰ تقسيم بر روزهايي كه بيمه شده در ۷۲۰ روز قبل از وقوع حادثه يا بيماري كاركرد داشته است، محاسبه مي شود.

نظر وزير درباره آزمون معلمان حق التدريس
ايسنا: وزير آموزش و پرورش اعلام كرد زمان برگزاري آزمون استخدامي معلمان حق التدريس ظرف يك تا دو ماه آينده مشخص مي شود.
مرتضي حاجي افزود: مقرر شده است تا زمان برگزاري آزمون معلمان حق التدريس پس از به پايان رسيدن مراحل استخدام حق التدريسي هايي كه بدون آزمون استخدام مي شوند، تعيين شود.
وي در پاسخ به چگونگي صدور احكام حق التدريسي ها با اشاره به اين كه هنوز مراحل صدور احكام به پايان نرسيده است، تصريح كرد: همه احكام يكباره صادر نمي شود، چرا كه گزينش مراحلي دارد كه بايد براي تمامي حق التدريسي ها طي شود؛ لذا هم اكنون تعدادي از احكام صادر شده و مابقي نيز در جريان صدور است. حاجي در پايان خاطرنشان كرد: زمان دقيق صدور تمامي احكام مشخص نيست، اما پس از به پايان رسيدن اين امر زمان آزمون استخدام تعداد باقيمانده معلمان حق التدريس اعلام خواهد شد.

مشمولان ديپلم و زيرديپلم متولد سال هاي
۵۵ تا ۶۵ به خدمت فراخوانده شدند
ايسنا: معاونت وظيفه عمومي ناجا مشمولان ديپلم و زيرديپلم متولد سال هاي ۵۵ تا ۶۵ را به خدمت سربازي فراخواند.معاونت وظيفه عمومي ناجا طي اطلاعيه اي اعلام كرد: كليه مشمولان ديپلم و زيرديپلم متولد سال هاي ۵۵ تا ۶۵ با در دست داشتن دفترچه آماده به خدمت به مراكز وظيفه عمومي صادر كننده دفترچه خود به شرح ذيل مراجعه كنند:
كليه مشمولان ديپلم غايب و غيرغايب مزبور كه از اداره كل وظيفه عمومي تهران بزرگ دفترچه ۳ برگي آماده به خدمت دريافت كرده ا ند در ساعت ۷ صبح روز چهارشنبه هيجدهم خرداد و كليه مشمولان عادي (زيرديپلم) غايب و غيرغايب مزبور در ساعت ۷ صبح روز پنج شنبه نوزدهم خرداد ماه به معاونت وظيفه عمومي ناجا واقع در ميدان سپاه مراجعه كنند.
كليه مشمولان ديپلم و زير ديپلم غايب و غيرغايب متولد سال هاي ۵۵ تا ۶۵ كه از مراكز وظيفه عمومي شهرستان ها دفترچه ۳ برگي آماده به خدمت دريافت كرده اند ساعت ۷ صبح روزهاي چهارشنبه و پنج شنبه ۱۸و ۱۹ خردادماه به مراكز وظيفه عمومي صادر كننده دفترچه آماده به خدمت مراجعه كنند تا به خدمت دوره ضرورت اعزام شوند.
مشمولاني كه از مركز رايانه معاونت وظيفه عمومي ناجا برگه اعزام به خدمت و نيز برگه معرفي به مركز آموزش به تاريخ ۱۸ و ۱۹خرداد ماه دريافت داشته اند، در موعد تعيين شده با همراه داشتن برگه هاي فوق به مركز آموزش اعلام شده مراجعه و خود را معرفي كنند.
در اين اطلاعيه تأكيد شده است: كليه مشمولان قبل از موعد اعزام بايد واكسن مننژيت تزريق كنند و دفترچه يا برگه اعزام به خدمت آنان ممهور شود.
معاونت وظيفه عمومي در اين اطلاعيه به مشمولان توصيه كرده است كه با توجه به برگزاري انتخابات رياست جمهوري در ۲۷ خرداد ماه ، شناسنامه هاي خود را همراه داشته باشند.

افزايش مبتلايان به هپاتيت C نگران كننده است
مهر: رييس مركز هپاتيت ايران گفت متاسفانه آمار مبتلايان به بيماري هپاتيت C در كشور با افزايش جدي رو به رو است.
دكتر سيدمويد علويان افزود: در حال حاضر بيش از ۴۰۰ هزار نفر بيمار مبتلا به هپاتيت c در كشور وجود دارد.
وي تصريح كرد: يكي از دلايل عمده افزايش تعداد افراد مبتلايان به هپاتيت c، افزايش تعداد معتادان تزريقي است كه بهترين راه براي افزايش اين آمار رعايت نكات بهداشتي و استفاده از سرنگ هاي يك بار مصرف توسط اين افراد است.
رييس مركز هپاتيت ايران در خصوص مشكلات تهيه دارو توسط بيماران مبتلا به هپاتيت خاطر نشان كرد: متاسفانه سازمان هاي بيمه گر هيچ مسئوليتي در زمينه داروهاي وارداتي اين بيماران قبول نمي كنند و اين داروها تحت پوشش بيمه قرار ندارند، به همين دليل بسياري از مبتلايان به اين بيماري براي تهيه داروهاي مورد نياز خود با مشكلات فراواني مواجه مي شوند.
دكتر علويان گفت: در بعضي مواقع مخارج تهيه داروي يك بيمار مبتلا به هپاتيت در ماه به يك ميليون تومان هم مي رسد كه البته عدم بضاعت مالي بسياري از بيماران باعث  شده كه آنها نتوانند دوره درمان خود را به طور منظم طي كرده و همين امر موجب تشديد بيماري آنها مي شود.
وي افزود: البته خوشبختانه موفق شده ايم بخشي از داروهاي اين بيماران را در داخل كشور توليد كنيم كه اين داروها تحت پوشش بيمه قرار گرفته و تهيه آن براي بيماران بسيار راحت است.

جسته ، گريخته
با خوردن زردآلو قوه بينايي خود را تقويت كنيد
ايسنا: ويتامين A در ميوه زردآلو به حد وفور يافت مي شود كه به رشد اطفال كمك كرده و باعث تقويت قوه بينايي آنها مي شود.
در بين سبزيجات، هويج بيشترين مقدار بتاكاروتن را دارد و در بين ميوه ها، زردآلو اينگونه است. هيچ ميوه ديگري به اين اندازه داراي بتاكاروتن نيست. بتاكاروتن از دسته كاروتنوئيدها و پيش ساز ويتامين A در بدن است. همچنين به عنوان يك آنتي اكسيدان بدن را از صدمات راديكال هاي آزاد حفظ مي كند. اخيرا ثابت شده كه تعداد زيادي كاروتنوئيدهاي ديگر مثل كورستين و مقادير زيادي اسيد ساليسيليك در زردآلو وجود دارد. بتاكاروتن موجود در زردآلو مانع پينه بستن و خشك شدن پوست مي شود، وقتي پوست بدن، پوسته پوسته و سفيد يا خاكستري رنگ مي شود نشانه كمبود بتاكاروتن است. در تابستان مقدار كاروتن محافظ موجود در پوست كم مي شود و هر قدر اشعه ماوراء بنفش شديدتر باشد، به همان نسبت كاروتن بيشتري در بدن مصرف مي شود، بتاكاروتن در بدن يك پوشش محافظ در مقابل راديكال هاي آزاد به وجود مي آورد.
آغاز طرح سنجش سلامت نوآموزان از ۴ تير ماه
مهر: معاون تشخيص و توانبخشي سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور گفت: ثبت نام دانش  آموزان كلاس اولي فقط با داشتن كارت سنجش سلامت كودك امكان پذير است.
دكتر علاء طلوعي افزود: طرح سنجش نوآموزان از چهارم تير با تاسيس بيش از ۷۰۰ هزار پايگاه در سراسر كشور آغاز مي شود. در مرحله اول طرح سنجش تا شهريور ماه در همه پايگاهها اجرا مي شود و به دنبال آن تعدادي از پايگاهها در همه استانها همچنان فعال خواهند بود تا براي آن دسته از نوآموزاني كه امكان ثبت نام نداشته ، بتوانند با مراجعه به اين پايگاهها نسبت به انجام طرح سنجش اقدام كنند.
وي هزينه طرح سنجش را بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي در خصوص عدم افزايش نرخ خدمات ، همان مبلغ ۲۵۰۰ تومان سال گذشته اعلام كرد.
پليس كودك تشكيل مي شود
مهر: كانون اصلاح و تربيت با تاكيد بر اينكه دادرسي نبايد در مورد كودكان اعمال شود ، گفت : حضور كودكان در مراحل دادرسي تاثير نا مطلوبي بر شخصيت كودك بر جاي مي گذارد . وي در خصوص تشكيل پليس كودكان گفت : طرح تشكيل پليس كودكان مورد موافقت مسئولان نيروي انتظامي قرار گرفته و بزودي شاهد تشكيل پليس كودكان در كشور خواهيم بود.مقاره عابد به سفر هياتي به كشور هلند به منظور بررسي تشكيل پليس كودكان اشاره كرد و اظهار داشت : اين سفر توسط يونيسف در نظر گفته شده بود و ثمرات و نتايج مثبتي كه تشكيل پليس كودكان به دنبال داشت مورد بررسي اجمالي قرار گرفت .مدير كانون اصلاح و تربيت خاطر نشان كرد: نوع برخورد با كودكان بزهكار نسبت به مجرمين بزرگسال بايد به گونه اي متفاوت باشد كه در صورت تشكيل پليس كودكان برخورد با اين كودكان به صورت تخصصي انجام شود.
طبقه بندي نكردن مجرمين، ايدز را افزايش مي دهد
مهر: عدم اجراي كامل طرح طبقه بندي كردن زندانيان باعث افزايش ايدز در زندانها شده است . عزت الله يوسفيان، عضو كميسيون حقوقي مجلس گفت: طبقه بندي مجرمين براساس ميزان جرم و محكوميت در بسياري از زندانها به درستي انجام نشده و اين امر باعث گسترش برخي بيماري ها بخصوص ايدز در ميان زندانيان شده است .
يوسفيان با بيان اينكه سازمان زندانها وزارت بهداشت را در مسائل بهداشتي زندانها دخالت نداده است ، تصريح كرد : نقشي براي وزارت بهداشت و درمان براي نظارت و رعايت مسائل بهداشتي و درماني زندانها در نظر گرفته نشده در حالي كه بايد علاوه بر وزارت بهداشت از ساير دستگاه ها نيز براي بهبود وضعيت بهداشتي زندانها استفاده نمود.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |