آماده باش نظاميان صهيونيست در قدس
|
|
ايرنا: نظاميان و ماموران امنيتي اسرائيل به مناسبت روز به اصطلاح يكپارچه شدن شهر قدس ، ديروز در اين شهر به حال آماده باش درآمدند.
مجلس نمايندگان رژيم صهيونيستي (كنيست ) در سال ۱۹۸۰ قانون يكپارچه شدن شهر قدس را براي يهودي سازي كامل هويت اين شهر تصويب كرد.
منابع خبري رژيم صهيونيستي گفتند، نزديك به سه هزار نظامي اسرائيلي براي جلوگيري از اقدام هاي تحريك آميز گروه هاي تندروي يهودي كه ايده ساخت معبد سليمان را به جاي مسجدالاقصي در سر دارند در مناطق مهم و حساس قدس به ويژه شرق اين شهر مستقر شده اند.
ايلان فرانكو فرمانده پليس شهر قدس هم در اين باره گفت : اين خطر وجود دارد كه گروه هاي تندرو، تهديد خود را در حمله به مسجدالاقصي اجرا كنند.
در همين حال شبكه تلويزيوني الجزيره گزارش داد، ۷۰ تن از صهيونيست هاي تندرو تحت نظارت نيروي پليس اسرائيل وارد محوطه مسجد الاقصي شده اند.
خبرنگار اين شبكه تلويزيوني گزارش داد: به دنبال ورود اين يهوديان به داخل محوطه مسجدالاقصي، نمازگزاران با پرتاب سنگ به سوي آنها مانع از اقدامات احتمالي اين گروه شدند. نيروهاي پليس نيز با پرتاب گاز اشك آور سعي كردند جلوي تجمع و درگيري را بگيرند.منابع خبري فلسطيني نيز گزارش دادند نظاميان رژيم صهيونيستي ديروز با يورش به مسجدالاقصي براي پراكندن فلسطينيان معترض كه در اين مكان جمع شده بودند، از گاز اشك آور استفاده كرده و چند تن از آنان را مجروح كردند.
هشدار احمد قريع
به رژيم صهيونيستي
در همين حال نخست وزير تشكيلات خودگردان فلسطين نسبت به اقدامات رژيم صهيونيستي در ايجاد ناامني در بيت المقدس هشدار داد.
به گزارش پايگاه اينترنتي المحيط، احمد قريع اظهار داشت: اسرائيل با اين اقدامات، هدف يهودي سازي بيت المقدس و در اختيار گرفتن اين اماكن و تهديد عليه مسجدالاقصي را دنبال مي كند.
|
|
هشدار مركل درباره عضويت تركيه در اتحاديه اروپا
|
|
ايرنا: آنگلا مركل رئيس حزب مخالف دمكرات مسيحي و نامزد صدراعظمي آلمان ، نسبت به عضويت تركيه در اتحاديه اروپا كه با ايران ، عراق و سوريه هم مرز است ، هشدار داد.
مركل در گفت وگويي كه در شماره روز يكشنبه روزنامه آلماني فرانكفورتر آلگماينه منتشرشد، گفت : آغاز مذاكرات مربوط به عضويت تركيه كه با كشورهايي چون ايران ، عراق و سوريه مرز مشترك دارد، در نزد بسياري از شهروندان اروپايي يك زياده خواهي بي مورد است .
نامزد احزاب مسيحي آلمان براي پست صدراعظمي در انتخابات آينده افزود: با وجود تصميم براي آغاز مذاكرات عضويت تركيه در اتحاديه اروپا در تاريخ ۳ اكتبر (۱۱ مهر)، اين احزاب ديدگاه خود را در اين مذاكرات مطرح خواهند كرد.
مركل درباره اين ديدگاه گفت : به نظر من اعطاي نوعي هويت همتايي در اتحاديه اروپا به تركيه به جاي عضويت كامل اين كشور در اتحاديه ، يك نتيجه صحيح در اين مذاكرات خواهد بود.در حالي كه حزب حاكم سوسيال دمكرات آلمان و به ويژه شخص گرهارد شرودر، صدراعظم اين كشور، از آغاز مذاكرات و عضويت كامل تركيه در اتحاديه اروپا به شدت حمايت مي كند، احزاب مسيحي آلمان همچنان با اين عضويت مخالف هستند.تركيه اعلام كرده است كه خواستار عضويت كامل در اتحاديه اروپاست و هيچگونه قرارداد ويژه اي را به جاي عضويت كامل نخواهد پذيرفت. در همين حال حزب سوسيال دمكرات اتريش ديروز اعلام كرد كه موافق عضويت تركيه در اتحاديه اروپاست.
|
|
كاندوليزا رايس:
آمريكا نگران بحران هاي سياسي در آمريكاي لاتين است
ايرنا: كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا گفت : سازمان كشورهاي آمريكايي او.آ.اس بايد براي برقراري هرچه بيشتر دمكراسي در كشورهاي آمريكاي لاتين اقدام و بر آن نظارت كند.
به گزارش بي بي سي ، رايس در اجلاس سران سازمان كشورهاي آمريكايي در فلوريداي آمريكا گفت كه آمريكا عميقا نسبت به بحرانهاي سياسي پيش آمده در كشورهاي بوليوي ، اكوادور و هائيتي نگران است .
وي گفت : سازمان كشورهاي آمريكايي بايد با كمك مقامات كشورها و سازمانهاي خصوصي بر كار روند دمكراسي در كشورهاي آمريكاي لاتين نظارت و ديده باني كند.
رايس گفت : دمكراسي در برخي كشورها در سطحي بسيار ضعيف وجود دارد و ضرورت دارد اوضاع اين كشورها از لحاظ دمكراسي بهبود يابد تا بتوان با اين كشورها وارد تعامل شد.
رايس مدعي شد: در برخي كشورها مانند كوبا اصلا دمكراسي وجود ندارد.
سازمان كشورهاي آمريكائي كشور كوبا را در سال ۱۹۶۱ دو سال بعد از روي كارآمدن فيدل كاسترو رهبر انقلاب كوبا، تحريم كرد.
|
|
انگليس برگزاري همه پرسي قانون اساسي
اروپا را به تعويق مي اندازد
ايرنا: دولت انگليس برگزاري همه پرسي قانون اساسي اروپا را كه تصميم داشت آن رادر بهار سال آينده برگزار كند، به تعويق مي اندازد.
به گزارش بي بي سي ، جك استراو وزير امورخارجه انگليس به همين منظور ديروز در مجلس عوام انگليس حاضر شد و تصميم دولت را به اطلاع نمايندگان مجلس رساند.استراو ضمن اعلام تصميم دولت براي به تعويق انداختن تاريخ همه پرسي قانون اساسي اروپا، به مجلس اعلام كردكه امكان برگزاري اين همه پرسي در تاريخي ديگر در آينده وجود خواهد داشت .
راي نه مردم كشورهاي فرانسه و هلند به قانون اساسي اروپا علت اصلي تعلل دولت انگليس در برگزاري همه پرسي درباره اين قانون است .
اين در حالي است كه ژاك شيراك رئيس جمهوري فرانسه و گرهارد شرودر صدراعظم آلمان از كشورهاي اروپايي خواستند، بدون توجه به راي منفي مردم فرانسه و هلند در برگزاري همه پرسي در اين خصوص اقدام كنند.
پيتر مندلسون كميسيونر اتحاديه اروپا گفته است : به اعتقاد من دولت انگليس بهتر است براي تصميم گيري در اين زمينه تا هفته آينده منتظر باشد ودر اين مدت با رهبران ۲۴ عضو ديگر اتحاديه مشورت نمايد و شرايط موجود را سنجيده و سپس اقدام كند.
انگليس از اول ژوئيه امسال رياست دوره اي اتحاديه اروپا را برعهده مي گيرد.به گفته يكي از سياستمداران فرانسوي ، انگليس در مقام رياست آتي اتحاديه اروپا مسئوليت سنگيني در قبال حل بحران تأييد قانون اساسي اروپا خواهدداشت و بايد بسيار محتاطانه عمل كند.
تاكنون ۱۳ كشور عضو اتحاديه اروپا قانون اساسي اتحاديه اروپا را از تصويب گذرانده اند. در اين ميان سه كشور با همه پرسي با آن موافقت كرده اند و ۱۰كشور هم آن را به تصويب پارلمان رسانده اند.
۱۰ كشور باقيمانده تا پايان سال آينده مسيحي در اين مورد تصميم خواهند گرفت. مردم فرانسه و هلند در همه پرسي تنها كشورهايي هستند كه به اين قانون رأي منفي داده اند.
|
|
نشست كنگره حزب بعث سوريه
اعضاي حزب بعث سوريه در شهر دمشق گرد هم آمده اند تا در كنگره اين حزب اصلاحات سياسي در كشور را مورد بحث و بررسي قرار دهند.به گزارش تلويزيون بي .بي .سي ، سوريه تحت فشار شديد جامعه بين المللي قرار دارد تا اصلاحات سياسي را به اجرا بگذارد.
در پي ترور رفيق حريري نخست وزير سابق لبنان ، فشار بر سوريه براي اجراي اصلاحات سياسي افزايش يافته است .
دمشق دست داشتن در ترور حريري را در لبنان انكار كرده است ولي همين ترور باعث شد تا سوريه نيروهاي خود را از لبنان بيرون ببرد.تعداد كمي از مردم سوريه انتظار دارند كه كنگره چهار روزه حزب بعث تغييرات عمده اي را در سوريه پديد آورد و زندگي آنان را دچار تحولات اساسي كند.هر گونه تغيير عمده در سوريه بايد از سوي بشار اسد رئيس جمهوري اين كشور تأييد شود.ناظران سياسي معتقدند در جلسات كنگره حزب بعث سوريه اصلاحاتي محدود در زمينه اقتصادي از سوي شركت كنندگان مورد تصويب قرار مي گيرد كه تلاشي است از سوي آن حزب براي منحرف كردن اذهان عمومي از آزادي هاي سياسي .
|
|
دادگاه بين المللي لاهه ، جنايات
جنگي دارفور را بررسي مي كند
ايرنا: دادگاه بين المللي لاهه تحقيقات رسمي خود را درباره ادعاهاي مربوط به جنايات جنگي دارفور سودان آغاز مي كند.
پايگاه اينترنتي ورلد نيوز با اعلام اين خبرافزود: دادگاه لاهه در پي صدور راي شوراي امنيت سازمان ملل ، بررسي اوضاع دارفور را از زماني آغاز كرد كه اين شورا ادعاهاي هتك حرمت ، قتل و غارت را در ماه آوريل گذشته مورد توجه قرار داد.
به نوشته ورلد نيوز، ده ها تن از مقام هاي اين دادگاه ، خود را براي رسيدگي به جنايات جنگي دارفور آماده مي كنند.
اين تحقيقات ، مهمترين موردي است كه هيات قضايي مربوطه كه در سال ۲۰۰۲تاسيس شد، مورد رسيدگي قرار مي دهد.ورلد نيوز به نقل از مقامات دادگاه لاهه نوشت : هيات رسيدگي كننده به اين مساله روز دوشنبه راهي دارفور مي شود و لوئيس مورنو-اكامپو رئيس اين هيات ، در ماه ميلادي جاري سازمان ملل را در نيويورك در جريان نتيجه تلاشهاي اين هيات قرار خواهد داد.
براساس گزارش هاي متعدد، از ماه فوريه سال ۲۰۰۳ ميلادي كه بحران دارفور در غرب سودان آغاز شد، اين منطقه صحنه يكي از بدترين بحران هاي انساني است كه تاكنون جان بيش از ۱۸۰ هزار تن را گرفته و حدود ۲ ميليون نفر را آواره كرده است .
|
|
كوتاه از سياست جهان
پاپ خواستار آزادي امدادگر ايتاليايي گروگان در افغانستان شد
ايسنا: پاپ بنديكت شانزدهم رهايي يك امدادگر ايتاليايي به گروگان گرفته شده در افغانستان را خواستار شد.پاپ در يك سخنراني براي ده ها هزار نفري كه در ميدان سنت پيتر جمع شده بودند، گفت، وي نيز در درخواست آزادي كلمنتينا كانتوني به رهبران ايتاليا و افغان ملحق شده است.اين امدادگر ايتاليايي كه براي سازمان امداد بين المللي مراقبت كار مي كرد، ماه گذشته در كابل ربوده شد.پاپ هم چنين نسبت به ناآرامي در بوليوي كه يك رشته تظاهرات اعتراضي در لاپاز پايتخت آن كشور موجب اختلال هايي عمده شده است، ابراز نگراني كرد.
تايوان نخستين آزمايش موشك كروز را با موفقيت انجام داد
ايرنا: ارتش تايوان اعلام كرد، نخستين آزمايش موشك كروز را با موفقيت انجام داده است .به نوشته روزنامه تايواني تايپه تايمز، اين موشك قادر است اهدافي را در جنوب شرق چين منهدم كند.موشك كروز موسوم به هسيونگ فنگ را موسسه علوم وفنون چانگ شان تايوان توليد كرده و برد آن يك هزار كيلومتر است . تايوان قادر است با اين موشك به پايگاه هاي نظامي در جنوب شرق چين حمله كند. اين موشك يك سلاح راهبردي براي تايوان محسوب مي شود و پرتاب آن تاثيرات نظامي و سياسي بر روابط دو سوي تنگه تايوان خواهد داشت .
پيش بيني مي شود كه توليد انبوه اين موشك كروز تايواني سال آينده ميلادي آغاز گردد.تايوان اعتقاددارد كه چين ۷۰۰ فروند موشك در سواحل مقابل اين جزيره مستقر كرده است .
مردم سوئيس به قرارداد شنگن رأي مثبت دادند
ايرنا: مردم سوئيس روز يكشنبه با شركت در يك همه پرسي به پيوستن اين كشور به قرارداد شنگن و عمل به شرايط پناهندگي طبق مقررات اتحاديه اروپا راي مثبت دادند و بر اين اساس اين كشور از سال ۲۰۰۷ كليه موانع كنترل پاسپورت و كارت هويت مسافران در مرزها را جمع آوري خواهد كرد.
براساس اطلاعيه رسمي دولت فدرال سوئيس ۵۴ و شش دهم درصد از شهروندان اين كشور كه در همه پرسي روز يكشنبه شركت كرده بودند، به پيوستن كشورشان به قرارداد شنگن و از ميان برداشتن كنترل مرزهاي سوئيس با اعضاي اتحاديه اروپا تا سال ۲۰۰۷ ميلادي راي مثبت دادند.
با پيوستن سوئيس به قرارداد شنگن فقط موانع كنترل گذرنامه براي رفت و آمد از بين خواهد رفت ولي كالاهاي مبادلاتي بين سوئيس و اتحاديه اروپا كماكان شامل مقررات مرزي خواهند شد.
طرح دفاع ضدموشكي ژاپن و آمريكا
رئيس آژانس دفاعي ژاپن گفت: سيستم دفاع ضد موشكي كه ژاپن و آمريكا به طور مشترك براي دفاع از اين كشور به ويژه در مقابل تهديدهاي هسته اي كره شمالي برنامه ريزي كرده اند وارد مرحله توسعه خود شده است .
به گزارش خبرگزاري فرانسه ، وي با اعلام اين مطلب گفت: مرحله تحقيق مشترك پايان يافته است و وارد مرحله توسعه اين سيستم مي شويم .
روزنامه هاي ژاپن به نقل از رئيس آژانس دفاعي اين كشور كه در همايشي درباره امنيت منطقه در سنگاپور شركت كرده بود گفت : در بودجه آينده ژاپن براي سال مالي ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ ميلياردها ين به اين طرح اختصاص خواهد يافت .
گفتگوي تلفني مقام هاي كره شمالي و آمريكا
ايرنا: يك شبكه خبري هنگ كنگي ، اعلام كرد كه مقام هاي كره شمالي و آمريكا اخيراگفت و گوي تلفني انجام داده اند.آسيا آبزرور ديروز گزارش داد اين مذاكره تلفني بيانگر تمايل دوكشور براي افزايش گفت وگوها درباره مساله هسته اي شبه جزيره كره است .درنتيجه اين ارتباط تلفني ، اين شبكه خبري هنگ كنگ پيش بيني كرده است برخي از مقام هاي وزارت خارجه آمريكا در سازمان ملل با ديپلمات هاي كره شمالي ديدار وبا آنان درباره مساله هسته اي شبه جزيره كره و برگزاري مذاكرات شش جانبه گفت و گو كنند.آسيا آبزرور اعلام كرد مذاكره تلفني مقامات واشنگتن و پيونگ يانگ ، جمعه گذشته انجام شده است و نخستين گفت وگوي مستقيم آمريكا و كره شمالي از اواسط ماه گذشته ميلادي محسوب مي شود.مقام هاي دو طرف ۱۳ مه ( ۲۳ ارديبهشت ) درنيويورك ديدار كردند.
|
|
احتمال تغيير موضع آمريكا در قبال حماس
ايرنا: منابع خبري رژيم صهيونيستي ادعا كردند، اگر جنبش مقاومت اسلامي فلسطين (حماس ) عمليات نظامي خود را عليه اسرائيل متوقف كند، آمريكا نيز سياست هاي خود را در قبال اين جنبش تغيير خواهد داد.
اين منابع ديروز افزودند، با اينكه واشنگتن در گذشته مواضع تندي در قبال حماس داشت ، زير فشار كشورهاي اروپايي به ويژه انگليس و فرانسه در سياست هاي خود در قبال اين جنبش بازنگري كرده و به اين نتيجه رسيده است كه حماس مي تواند مانند ديگر گروه هاي فلسطيني فعاليت سياسي داشته باشد.
مقامات رسمي و ديپلمات ها نيز اعلام كردند، دولت جورج بوش در حال تسهيل ديدگاه سرسختانه اش نسبت به حماس در واكنش به قدرت فزاينده سياسي اين جنبش در اراضي فلسطينيان است.به گزارش خبرگزاري رويتر، كاخ سفيد در نهايت در برابر رقابت انتخاباتي حماس در انتخابات فلسطين تسليم شد؛ اگر چه اين جنبش اعلام كرده كه خلع سلاح نمي شود و واشنگتن نام آن را در ليست سازمانهاي اصلي تروريستي قرار داده است.
مقامات رسمي اعلام كردند، در صورتيكه اين جنبش سلاح هايش را كنار بگذارد و به ناآرامي ها پايان دهد، ممكن است آمريكايي ها با بعضي از وابستگان سياسي حماس تماس برقرار كرده و امكان برقراري ارتباط با اين گروه را مورد بررسي قرار دهند.
مقامات و ديپلمات هاي آمريكايي هر گونه تغييري را در اين خصوص واقع بينانه خواندند.خدمات اجتماعي حماس در ميان فلسطينيان از محبوبيت خوبي برخوردار است.
|
|
سخنگوي دولت عراق:
اشغالگران در هفته هاي آينده از شهرهاي
عراق خارج مي شوند
|
|
ايسنا: سخنگوي رسمي دولت عراق اظهار داشت: نيروهاي چندمليتي طي هفته هاي آينده از شهرهاي عراق عقب نشيني خواهند كرد.
به گزارش الرياض - چاپ عربستان - ليث كبت، سخنگوي رسمي دولت عراق، در كنفرانسي مطبوعاتي در بغداد بيان داشت: در بسياري از مناطق نيروهاي امنيتي عراق جاي نيروهاي چندمليتي را خواهند گرفت و به اين ترتيب امور امنيتي به آنها واگذار خواهد شد.
مثلث مرگ در عراق پاكسازي شد
فرماندهان تيپ ششم از لشكر چهارم عراق ، از پاكسازي منطقه اي موسوم به مثلث مرگ از وجود تروريست ها خبر دادند.
به گزارش شبكه تلويزيوني الفرات عراق : يك فرمانده عملياتي ارتش عراق در ادامه عمليات مشترك ارتش و پليس در منطقه عمومي بغداد و حومه موسوم به آذرخش گفت اين نيروها موفق شدند با وارد كردن ضربات شديد به پيكر تروريست ها، مثلت موسوم به مثلث مرگ ، آن منطقه را از وجود آنها پاكسازي كنند.
فرماندهان نظامي عراق تصريح كردند در چارچوب اين عمليات ، ديگر منطقه اي به نام مثلت مرگ در جنوب بغداد، وجود ندارد.
در جريان عمليات آذرخش، بيش از هزار تروريست دستگير و مقادير زيادي اسلحه ، مهمات و ساير تجهيزات جنگي كشف شده است .
عمليات آذرخش كه توسط ۴۰ هزار تن از نيروهاي ارتش و پليس عراق از روز يكشنبه گذشته آغاز شد، همچنان ادامه دارد.
از سوي ديگر تلويزيونهاي ماهواره اي العراقيه والفرات درباره رويدادهاي عراق گزارش دادند كه روز يكشنبه نيروهاي امنيتي عراق ۳۰ تروريست را در منطقه الدوره در جنوب بغداد بازداشت كردند.
همچنين در ادامه عمليات موسوم به آذرخش در اطراف بغداد، ۲۶ تروريست ديگر توسط نيروهاي امنيتي عراق دستگير شدند.در منطقه نهروان نيز ۱۴ تروريست ديگر دستگير شدند.
از سوي ديگر نيروهاي ارتش و پليس عراق با كشف يك انبار بزرگ تروريست ها در كربلا، بيش از ۱۶ تن از تروريست ها را دستگير و ۶۵۰ گلوله انواع سلاح مختلف را كشف كردند.
ارتش آمريكا نيز ديروز اعلام كرد كه يك سرباز اين كشور در كركوك كشته شد. در تكريت نيز ۴ سرباز عراقي بر اثر انفجار يك خودرو بمب گذاري شده كشته شدند.
دو تكاور عراقي نيز ديروز در بغداد به قتل رسيدند. در اين حادثه بمب گذاري چهار تكاور ديگر نيز مجروح شدند.
۱۳ نماينده اهل تسنن در كميته تدوين
قانون اساسي
مسئولان كميته تدوين قانون اساسي عراق اعلام كردند كه در خصوص مشاركت ۱۳ نماينده عرب اهل سنت در اين كميته به توافقات اوليه دست يافته اند.
به گزارش روزنامه الشرق الاوسط - چاپ لندن - عدنان جنابي معاون رئيس كميته تدوين قانون اساسي عراق و عضو سني ليست اياد علاوي نخست وزير سابق عراق، اظهار داشت: در خصوص اين كه اهل سنت نيز همانند ديگر اعضاي كميته ۵۵ نفري تدوين قانون اساسي عراق از حق مشاركت مساوي برخوردار باشند، به توافقات اوليه دست يافته ايم.
جنابي گفت: اهل سنت نمايندگان خود را انتخاب كرده اند و ما حق نداريم كه خواست خود را بر آنها ديكته كنيم.
عدم مشاركت اهل سنت در تدوين قانون اساسي عراق، يكي از بزرگ ترين چالشهاي دولت ابراهيم جعفري نخست وزير عراق به حساب مي آيد.
از سوي ديگر، همام حمودي رئيس شيعي كميته تدوين قانون اساسي عراق، اعلام كرد: اين كميته شامل ۶۹ عضو است كه ۵۵ تن آنها اعضاي اوليه كميته و ۱۳ تن از نمايندگان اهل سنت و يك نماينده از طايفه صائبي است.
دختر شش ساله زنداني آمريكاييها در عراق
منابع آگاه اعلام كردند كوچكترين زنداني عراقي كه در زندانهاي نيروهاي آمريكايي در اين كشور در بازداشت به سر مي برد يك دختر شش ساله است.
به گزارش سايت اينترنتي محيط منابع آگاه عراقي فاش كردند نيروهاي آمريكايي يك دختر شش ساله عراقي را پس از زخمي كردنش در غرب عراق به همراه مادرش زنداني كرده اند.
اين منابع مي افزايند سحر شش ساله چند ماه قبل زماني كه به همراه مادرش در شهر قائم سوار بر يك تاكسي بود بي هيچ دليلي هدف تيراندازي نيروهاي آمريكايي قرار گرفت و زخمي شد. نيروهاي اشغالگر سپس سحر زخمي و مادرش را بدون اينكه آنها را به بيمارستان ببرند بازداشت كردند.
|