انجمن تالاسمي ايران خواهان دخالت وزير بهداشت شد
مدير عامل انجمن تالاسمي ايران اعلام كرد: انجمن تالاسمي ايران خواهان دخالت موثر وزير بهداشت در زمينه ارايه خدمات درماني به بيماران تالاسمي در سه دانشگاه علوم پزشكي در سطح استان تهران شد.
دكتر هادي پور در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) اظهار كرد: متاسفانه دانشگاه هاي علوم پزشكي در سطح شهر تهران بويژه دانشگاه علوم پزشكي ايران و شهيد بهشتي اقدام به كاهش فضاي درماني مختص بيماران تالاسمي كرده اند. وي تصريح كرد: انجمن تالاسمي ايران نسبت به ايجاد بحران در زمينه درمان بيماران تالاسمي اين استان هشدار داد.
مدير عامل انجمن تالاسمي گفت: اخيرا بيمارستان حضرت رسول اكرم (ص) و بوعلي اقدام به تعطيل يا واگذاري فضاي درماني بيماران تالاسمي كرده اند بدون اينكه جايگزيني براي اين فضاها به وجود آورند.
وي همچنين افزود: زمزمه هايي مبني بر واگذاري بخش تالاسمي بيمارستان اشرفي اصفهاني نيز به گوش مي رسد.
دكتر هادي در پايان اظهار اميدواري كرد كه وزير بهداشت در اين زمينه مسئولانه و از ديد يك مدير متولي اقدام كند.
بسياري از ايراني ها در معرض استرس هستند
رئيس انستيتو روانپزشكي و مركز تحقيقات بهداشت روان اعلام كرد: نتايج تحقيقات نشان مي دهد كه اختلالات شديد رواني كه نياز به بستري و درمان بسيار جدي دارند 1 تا 2 درصد جامعه را گرفتار كرده و 50 درصد مراجعان به كلينيك هاي عمومي مشكلات غير جسمي دارند.
دكتر جعفر بوالهري در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه پاسخ به استرس مي تواند به صورت درد معده، سردرد، عدم تمركز، عصبانيت و پرخاشگري، ناسازگاري خانوادگي، تنش جدايي، طلاق و افت كارايي شغلي تظاهر كند، گفت: صد درصد افراد كشور از نوزاد تازه متولد شده تا سالمندان در معرض استرس قرار دارند و به عبارتي استرس با محيط زندگي افراد در هم تنيده شده است.
وي با بيان اينكه كارمندان در كلانشهرها در معرض استرس هستند، اظهار كرد: مديران، برنامه ريزان و تمامي بودجه نويسان و تصميم گيران بايد با استرس و مهارت مديريت استرس آشنا شوند تا بتوانند فرهنگ آن را در كشور اشاعه دهند.
دكتر بوالهري استرس را پاسخ انسان به فشارهاي رواني دانست و به ايسنا گفت: وقتي فشاري بر فردي وارد مي شود، وي دچار عدم تعادل و ثبات فيزيولوژيك عاطفي، رواني و رفتاري مي شود.
به گفته رئيس مركز تحقيقات بهداشت روان، انسان در برابر كوچكترين تلنگر وارده، واكنش نشان مي دهد و تا زماني كه فرد قادر به پاسخگويي اين فشار باشد زندگي نرمالي را دنبال خواهد كرد.
وي با اشاره به ضرورت مديريت استرس در زندگي، تصريح كرد: استرس امتحان، استرس تاهل و ازدواج و استرس پرواز همگي از استرس هاي مثبتي هستند كه سبب تعالي، حركت و رشد افراد مي شوند، ولي اگر استرس از حدي بيشتر شود به نحوي كه فرد قادر به پاسخگويي نباشد واكنش بيمار گونه پيدا مي كند.
دكتر بوالهري در پايان با بيان اينكه همگي در طول زندگي خود به نوعي استرس را تجربه كرده اند، تاكيد كرد: فرم بيمارگونه آن منجر به اختلالات رواني، اضطراب و افسردگي مي شود.