جايزه بين المللي براي ايران
جايزه ملي ويژه مديريت تالاب هاي سازمان ملل متحد در سال 2005 ميلادي نصيب ايران شد. اين جايزه همه ساله از سوي كنوانسيون رامسر به سه نفر از اشخاص موثر و فعال در زمينه تالاب ها در سطح جهان اعطا مي شود و امسال دكتر شعبانعلي نظامي مدير كل حفاظت محيط زيست استان گيلان يكي از اين جوايز را به خود اختصاص داد. اين اولين بار است كه جايزه ملي مديريت تالاب ها به يك ايراني تعلق مي گيرد.
اهداي اين جوايز امسال از بين 193 كشور عضو سازمان ملل انتخاب شد. علاوه بر ايران دو مدير از كشورهاي چين و ژاپن به اين جايزه دست يافتند.
شعبانعلي نظامي ضمن ابراز خرسندي از افتخار آفريني براي كشورش مي گويد: من اين جايزه را به تمام ملت ايران تقديم مي كنم و خوشحال هستم كه به واسطه كارهاي من و افرادم، ايران به عنوان يكي از كشورهاي برتر در سطح جهان مطرح مي شود.
اين جايزه به خاطر اقدامات انجام گرفته در خصوص حفظ و توسعه مناطق حفاظتي در تالاب بين المللي انزلي و حفاظت از ديگر مناطق تالابي گيلان و افزايش امنيت پرندگان مهاجر كه هر ساله در فصل زمستان آبگيرهاي اين استان را به منظور زمستان گذراني برمي گزينند، به دكتر نظامي اعطا شده است.
كنوانسيون رامسر كه براي نخستين بار در سال 1349 خورشيدي (1971 ميلادي) در ايران تشكيل شد، داراي توافقنامه اي است كه به منظور مشاركت بين المللي در مطالعه، بررسي و حفاظت از تالاب هاي با اهميت ويژه براي آبزيان مهاجر و بومي منعقد شده است. تالاب بين المللي انزلي مامن مهمي براي آبزيان و حيات وحش بومي و مهاجر در استان گيلان به شمار مي رود. اين تالاب با وجود تمام تهديدها از جمله آزولا، سرخس مهاجمي كه به منظور احياي نيتروژن در زمين هاي كشاورزي وارد گيلان شد و به تمام آب هاي سطحي از جمله تالاب انزلي راه پيدا كرد، هنوز در فصول مهاجرت، ميزبان هزاران پرنده آبزي و كنار آبزي است. حتي هنوز هم آبزيان براي تخم ريزي به اين محدوده از آب هاي نسبتا كم عمق مي آيند.
پروژه پارك كيو، رو به اتمام
پروژه پارك گردشگري كيو، با 180 هكتار مساحت در شهر خرم آباد رو به اتمام است. اين پارك ساحلي كه در جوار رودخانه خرم آباد در حال احداث است، با پيوستن به پارك صخره اي اين محدوده به يكي از بزرگترين پارك هاي طبيعي كشور تبديل خواهد شد.
اين مجموعه با استفاده از آب رودخانه در حال حاضر داراي يك درياچه است كه در ادامه روند تكميل طرح، درياچه ديگري با نام درياچه ماهي هم قرار است به اين مجموعه اضافه شود.
اخيرا نيز شايعاتي مبني بر واگذاري بخش هايي از اين پارك به كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به گوش رسيده است كه البته با توجه به احداث اين پارك در حريم رودخانه و عدم وجود سند رسمي، چنين امري دور از ذهن مي رسد هر چند كه مجري و مالك طرح شهرداري خرم آباد است. اما به گزارش ايسنا، شهردار خرم آباد اعلام كرده است: هر چند وظيفه شهرداري نيست كه به كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان زمين بدهد، اما شهرداري براي همكاري و واگذاري زمين در مناطق ديگر اعلام آمادگي كرده است.
تا جايي كه توانسته ايم با كانون همكاري كرده ايم و در حال حاضر هم پيشنهاد واگذاري زمين در پارك اسدآبادي را به كانون داده ايم.
پارك بزرگ كيو با 180 هكتار مساحت با رسيدن به مرحله بهره برداري به يكي از گردشگاه هاي اصلي استان لرستان تبديل خواهد شد.
درآمدزايي براي مردم محلي
طرح گردشگري سبز كه شهرستان نور، روستاهاي اطراف آن و سياه بيشه را در برمي گيرد، در حال اجراست. يكي از فازهاي اين پروژه احداث دهكده آرامش در منطقه سياه بيشه است كه قبلا نمونه آن را با عنوان دهكده سلامت در اطراف زاينده رود ديده ايم. البته عدم ورود ماشين به دهكده آرامش چالوس تفاوت اصلي آن با طرح دهكده سلامت است.
به گفته دكتر حميد ضرغام مدير پروژه، در اين مجموعه به جز دهكده آرامش كه از ويژگي هاي يك روستا، اما با برخورداري از نيازهاي شهري است، بخش هايي از جمله استراحتگاه كوچك براي مسافران گذري، مجتمع هاي درماني- تفريحي با بهره گيري از لجن درماني و آب درماني و مجتمع هاي پذيرايي نيز وجود دارد.
طرح گردشگري سبز در راستاي مشاركت و ايجاد منبع درآمد براي مردم محلي است. چنانچه ضرغام در اين باره مي گويد: منظور از گردشگري سبز، فعاليت مردم منطقه در راستاي توسعه است، به طور مثال كشاورز در حين انجام كار خود، از گردشگران هم پذيرايي كرده و به گردشگران سرويس مي دهد و در اين راستا ني روي خوبي براي ارائه برنامه ها و توسعه گردشگري منطقه مي شود. اين طرح براساس نمونه برداري از كشورهايي كه با موفقيت آن را به انجام رسانده اند، اجرا مي شود.