راه هاي كاهش ناراحتي هاي سينوزيت
به اعتقاد متخصصان بيماري سينوزيت، متداول ترين راه كاهش ناراحتي هاي سينوزيت در مبتلايان به اين بيماري، به كارگيري اسپري ها و يا افشانه هاي مرطوب كننده مسير بيني است كه سينوس ها را تميز مي كند و گرفتگي هاي موجود را برطرف مي كند.
به گفته اين متخصصان، براي اين كار مي توان از عصاره گياهان دارويي براي استنشاق و باز كردن مجاري بيني استفاده كرد و از خوردن شير نيز جلوگيري به عمل آورد. از اين رو انجام اين دو كار در روزهاي سرد براي مشكلات سينوسي مؤثر است.
يكي ديگر از راه هاي درماني و كاهش دهنده ناراحتي هاي سينوزيت، استفاده از آب جوش است. لذا توصيه مي شود آب در حال جوش به مدت يك ربع و يا بيشتر در مقابل صورت گرفته شود. براي تأثيرگذاري بيشتر مي توان از يك يا دو قاشق عصاره برگ گياه اوكاليپتوس در آب جوشان استفاده كرد و آن را بخور داد. البته در اين خصوص، ضمن توصيه به رعايت فاصله مناسب بين صورت و ظرف آب جوش و يا بخور اوكاليپتوس، مي توان از يك عدد حوله براي انداختن روي سر جهت جذب تمام بخارهاي دارويي بهره گرفت.
بنابر اين به اعتقاد پزشكان، تكرار اين عمل، متناسب با وضعيت گرفتگي سينوس ها معمولاً پس از گذشت يك هفته نتيجه بخش خواهد بود.
از سوي ديگر، شستشوي مجاري بيني با آب نمك يكي از شيوه هاي مؤثر در كاهش دردهاي ناشي از سينوزيت است كه مي توان آن را نيز تجربه كرد. در ضمن توصيه مي شود به هنگام گرفتگي سينوس ها و مجاري بيني از مصرف شير اجتناب ورزيد. همچنين حذف شير از برنامه غذايي بيماران مبتلا به آسم و آلژري نيز مؤثر است.
پروتئين اشتهاآور
پژوهش هاي يك گروه علمي متخصص مغز و اعصاب در آمريكا نشان مي دهد كه علاقه انسان به مصرف مواد پرچرب مانند غذاهاي سرخ كرده، چيپس و بستني مي تواند به دليل وجود ماده اي پروتئيني به نام «گالانين» در مغز باشد.
پژوهش هاي اين گروه علمي بر روي موش هاي آزمايشگاهي نشان مي دهد كه ميزان پروتئين «گالانين» در مغز قادر است ميزان تمايل انسان به مصرف مواد پرچرب را تعيين كند.
اين پژوهشگران همچنين در تحقيقات خود به اين نتيجه رسيده اند، دارويي كه بتواند مانع فعاليت گالانين شود قطعاً قادر خواهد بود كه اشتهاي انسان به مصرف غذاهاي پرچرب را تا حد قابل توجهي كاهش دهد. پژوهش هاي انجام شده در اين باره همچنين نشان داده است به موش هايي كه به آنان گالانين تزريق شده اشتهاي زيادي به مصرف چربي داشته اند و در نتيجه به كم تحركي و سرانجام چاقي مفرط دچار مي شوند.
براساس اين پژوهش ها مصرف داروي مكمل ام-۴۰ مي تواند مانع از فعاليت پروتئين گالانين مغز شود و بالطبع ميزان اشتهاي مصرف غذاهاي پرچرب را در حد قابل توجهي كاهش دهد. از اين رو تجويز اين دارو به افرادي كه دچار چاقي مفرط و اختلال در مصرف غذا هستند، توصيه مي شود.
ترجمه خبرها: علي احمديان كيسمي