سه شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۷۶۳ - Aug 2, 2005
سياسي
Front Page

قدرداني مقام معظم رهبري
از هشت سال تلاش موثر دولت خاتمي
003786.jpg
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي عصر امروز در آخرين ديدار رييس جمهور و اعضاي هيات دولت ضمن تشكر صميمانه از زحمات و تلاش هاي آقاي خاتمي و همكاران ايشان در دولت در طول هشت سال گذشته تصريح كردند: در اين مدت كشور شاهد تلاش جدي، پرحجم و سخت دولتمردان بود كه نتيجه آن پيشرفت هاي فراوان در عرصه هاي مختلف صنعتي، كشاورزي، علمي، فن آوري و خدمات است كه اين توفيقات از حافظه ملت ايران زدوده نخواهد شد و قطعا نزد خداوند متعال داراي پاداش و اجر خواهد بود.
ايشان جابجايي قدرت اجرايي در كشور را به بهترين شكل و شيرين ترين حالت از بركات اسلام و انقلاب برشمردند و افزودند: اين روحيه برادري و همراه با محبت كه در جابجايي آرام قدرت اجرايي بروز مي نمايد به عنوان بستر مردم سالاري اسلامي بايد حفظ شود و دولت آ ينده نيز بايد براساس توفيقات به دست  آمده و با استفاده از تجربيات گرانبهاي اين دولت، مسير پيشرفت كشور را ادامه دهد.
مقام معظم رهبري با اشاره به تاريخ پرافتخار و عظمت ملت ايران و استعدادهاي مادي و انساني كشور خاطرنشان كردند: همه كساني كه در برهه هاي مختلف به عنوان خدمتگزار در عرصه اجرايي كشور حضور مي يابند بايد با تلاش و كار مستمر و به اندازه توان خود يك گام به جلو بردارند تا در نهايت ملت ايران به جايگاه شايسته خود برسد.
حضرت آيت الله خامنه اي از نسل جوان كشور به عنوان نسلي با هوش، پرتوان و
با استعداد و مديران اجرايي بسيار خوب آينده كشور ياد و تاكيد كردند: پيشرفت امروز كشور با گذشته قابل مقايسه نيست و ملت ايران با اتكال به خداوند مسير كمال خود را طي خواهد كرد و در اين راه تهديدها و توطئه هاي قدرت طلبان جهاني نيز تاثيري نخواهد داشت و همانند گذشته يكي پس از ديگري خنثي خواهد شد.
مقام معظم رهبري، دوران مديريت را همراه با تلخي ها و شيريني ها دانستند و با تاكيد بر اينكه پايان يافتن ماموريت افراد به معناي پايان مسئوليت آنان نيست، افزودند: يكي از نكات مثبت دولت آقاي خاتمي، سرزنده بودن و تلاش و فعاليت اعضاي دولت تا لحظات آخر است.
حضرت آيت الله خامنه اي همچنين با تجليل از شخصيت آقاي خاتمي و با تاكيد بر اينكه به دليل روحيات و ويژگي هاي مثبت آ قاي خاتمي، پيوند عاطفي ميان رهبري و رئيس جمهور به مراتب مستحكم تر از هشت سال گذشته است، افزودند: تدين و نجابت ذاتي آقاي خاتمي از امتيازات برجسته ايشان است و رئيس جمهور در اين هشت سال ضمن زحمات و تلاش متراكم، در مواجهه با حوادث مختلف صبر و تحمل كرد.
رهبر معظم انقلاب اسلامي خاطرنشان كردند:  البته بارزترين خصوصيت آقاي خاتمي در اين دوران، مايوس كردن دشمناني بود كه انتظار داشتند رئيس جمهور رودرروي نظام قرار گيرد اما آقاي خاتمي مقاومت نمود و فشارهاي بسياري را نيز تحمل كرد.
ايشان همچنين در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تلاش عده اي براي ايجاد تقابل و رقابت ميان جمهوريت و اسلاميت نظام تصريح كردند: در كشور ما جمهوريت از اسلاميت جدا نيست زيرا مردم پايبند به مباني ديني هستند و در همه انتخابات با رأي به پايه هاي اعتقادي خود، درواقع نشان داده اند كه مردم سالاري حقيقي در كشور همواره با اعتقاد به اسلام همراه بوده است.
آقاي خاتمي رييس جمهور نيز در اين ديدار با قدرداني از رهنمودها و حمايت هاي مقام معظم رهبري در هشت سال گذشته، گفت: امروز درحالي دولت را ترك مي كنيم كه چشم انداز بيست ساله كشور با اهدافي بلند و قابل تحقق تدوين شده و دولت نيز براساس اين چشم انداز برنامه چهارم را تصويب كرده كه اين نشان دهنده ثبات، امنيت و توانمندي هاي بالاي كشور است.
رئيس جمهور با اشاره به ايجاد بيش از دو ميليون و نهصد هزار شغل در طول پنج سال و كاهش نرخ بيكاري افزود: در اين مدت نرخ تورم نيز كاهش يافت و همچنين قيمت ارز تك نرخي شد و آ مار افراد زير خط فقر به ۵/۱۱ درصد رسيد كه از كارهاي بسيار مهم دولت مي باشد.

ايران،آغاز فعاليت هسته اي در اصفهان
را به آژانس اعلام كرد
گروه سياسي: ظهر ديروز فرصت دوماهه ايران به اروپا براي ارائه پيشنهاد جامع پايان يافت و نمايندگان سه كشور اروپايي در عمل به وعده خود گرفتار تأخير شدند. در پي اين تأخير ساعت۳۰/۱۴ ظهر روز گذشته محمد مهدي آخوندزاده نماينده كشورمان در دفتر اروپايي سازمان ملل متحد و عليرضا اسماعيلي نماينده سازمان انرژي اتمي ايران در آژانس نامه درخواست فك پلمب از تجهيزات هسته اي كارخانه VCF اصفهان را تسليم دبيرخانه نمودند تا آژانس طبق يك روال طبيعي اجازه باز شدن پلمب اين تأسيسات را صادر كند. به اين ترتيب عصر ديروز و در حضور بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي مستقر در اصفهان، فعاليت هسته اي كارخانه VCF آغاز شد. تصميم جدي ايران براي آغاز فعاليت هسته اي در اصفهان پس از آن آغاز شد كه روز شنبه سفراي انگلستان، فرانسه و آلمان در تهران از دبير شوراي عالي امنيت ملي درخواست كردند كه تحويل طرح اروپا با يك هفته تأخير انجام شود كه اين درخواست با پاسخ مثبت مواجه نشد. پس از آن هم عصر يكشنبه شوراي عالي امنيت ملي كشورمان طي يك جلسه سه ساعته تصميم گرفت كه فعاليت هسته اي در اصفهان را در روز دوشنبه قطعا آغاز كند.
ايران در نامه خود به مقامات آژانس مجموعه اي از راه حلها را كه براي تضمين عيني اينكه فعاليت هسته اي كشورمان به مسير ساخت سلاح هسته اي منحرف نمي شود را هم متذكر شده است:
۱- روابط قوي و داراي منافع متقابل ميان ايران و اتحاديه اروپا - سه كشور اروپايي كه در واقع بهترين تضمين را براي احترام به نگراني هاي طرفين ايجاد خواهد كرد.
۲- محدود كردن برنامه غني سازي ايران، با اين هدف كه از طريق تضمين هاي فني و عيني هيچ گونه نگراني مربوط به اشاعه در آن راه نداشته باشد.
الف ـ چرخه سوخت باز، به منظور رفع نگراني درباره بازفرآوري و توليد پلوتونيوم.
ب ـ تعيين سقف براي غني سازي در سطح غناي پايينLEU
ج ـ محدود كردن دامنه برنامه غني سازي صرفا به حدي كه برآورنده نيازهاي سوختي رآكتورهاي ايران باشد.
د ـ تبديل فوري همه اورانيوم هاي غني شده به ميله هاي سوخت به منظور پيشگيري از امكان فني هرگونه غني سازي بيشتر.
ه ـ رهيافت تدريجي و مرحله بندي شده در اجرا به منظور شروع با جنبه هايي از برنامه غني سازي كه كمترين حساسيت را دارا مي باشند و حركت تدريجي به سمت برنامه غني سازي همراه با افزايش اعتماد نسبت به برنامه.
۳- اقدامات قانون گذاري و آيين نامه اي:
الف ـ پروتكل الحاقي
ب ـ منع دائم توسعه، ذخيره سازي و استفاده از سلاح هسته اي از طريق قانون ملي الزام آور.
ج ـ تقويت مقررات كنترل صادرات ايران.
۴- افزايش اقدامات نظارتي: الف ـ تداوم اجراي پروتكل الحاقي
ب ـ حضور مستمر بازرسان در محل تاسيسات غني سازي و تبديل به منظور ارائه تضمين هاي بي سابقه مضاعف.
در اين نامه آمده است: ايران با علاقه به صيانت از مذاكرات، طي پيامي به وزاري خارجه در مقطعي كه آنها مشغول نهايي كردن مجموعه پيشنهاداتشان بودند، منعطف ترين راه حل را به سه كشور اروپايي اتحاديه اروپا پيشنهاد داد:
* شروع به كار كارخانه UCFاصفهان در ظرفيت پايين و تحت كنترل كامل، تازماني كه ترتيباتي براي واردات مواد اوليه و صادرات محصول، با شما و ديگر شركاي بالقوه در دست بررسي مي باشند، مذاكرات درمورد اين ترتيبات شروع شده و به نتايج ملموسي هم تاكنون دست يافته ايم.
* مذاكرات بيشتر در زمينه ترتيبات مورد قبول دو طرف براي راه اندازي محدود اوليه در نطنز يا واگذاري مسئوليت به آژانس جهت ارائه ترتيبات مطلوب درخصوص تعداد، سازوكارهاي نظارت و ديگر جزييات اين راه اندازي محدود اوليه،
* ادامه مذاكرات درخصوص فعاليت كامل تاسيسات نطنز با اين مبنا كه چنين فعاليت هايي با الزامات سوخت راكتورهاي آب سنگين منطبق و همزمان خواهد بود.اين نامه مي افزايد: ايران تا امروز پيشنهادي از سه كشور اروپايي اتحاديه اروپا دريافت نكرده و تمامي اطلاعات علني و ديپلماتيك حكايت از آن دارد كه پيشنهاد حتي در زماني كه ارائه شود كاملا غيرقابل قبول خواهد بود.
پيشنهادي كه براساس اطلاعات ما براي ارائه آماده شده است نه تنها حقوق ايران را براي توسعه صلح آميز انرژي هسته اي مورد توجه قرار نمي دهد، بلكه حتي در حد اصلاح محدوديت هاي غيرقانوني و ناموجهي كه بر اقتصاد و توسعه تكنولوژيكي ايران اعمال شده نيز نيست.
جمهوري اسلامي در نامه خود به آژانس با بيان اينكه اكنون مشخص است كه مذاكرات، آنگونه كه در توافقنامه پاريس خواسته شده بود، در حال پيشرفت نيست، براين نكته تأكيد كرده است: پس از صرف چنين مدت زمان طولاني براي مذاكرات و اقدامات بسياري كه ايران براي اعاده اعتماد انجام داده و انعطافي كه نشان داده است، هيچ بهانه اي براي تاخير بيشتر در اجراي اولين مرحله از پيشنهاد ايران وجود ندارد، يعني از سرگيري محدوده كارخانه UCFاصفهان كه فارغ از هرگونه قصور ادعايي در گذشته بوده و در واقع عاري از هرگونه خطر منجر به اشاعه مي باشد و با ترتيبات وسيعتر پيشنهادي، بهانه اي براي كسي باقي نمي ماند.
اين نامه با بيان اينكه مجتمع UCFاصفهان از ابتدا در تعريف آژانس مشمول فعاليت هاي مرتبط با غني سازي نبوده است، تصريح كرده است: با توجه به موارد فوق، ايران تصميم گرفته است تا فعاليت هاي مربوط به تبديل اورانيوم در UCFاصفهان را از تاريخ اول اوت ۲۰۰۵
(۱۰مردادماه ۱۳۸۴) از سرگيرد.
در بخش ديگري از اين نامه همچنين بر اين نكته كه تعليق يك اقدام اطمينان ساز داوطلبانه و نه يك الزام قانوني است، تأكيد شده و آمده است: جمهوري اسلامي ايران مايل است تأكيد نمايد كه از هيچگونه تلاشي در جهت نيل به از سرگيري فعاليت هاي غني سازي از طريق مذاكره دريغ نمي كند، بنابراين آماده است كه با حسن نيت و سريعا و بگونه اي كه نتيجه موردنظر حاصل گردد به مذاكرات با سه كشور اروپايي اتحاديه اروپا ادامه دهد.ايران در بخش پاياني نامه خود خطاب به آژانس بين المللي انرژي اتمي تصريح كرده است: در همين حال ايران به تعليق داوطلبانه درخصوص فعاليت هاي مربوط به غني سازي ادامه خواهد داد.
پاسخ اروپا به ايران
در پي انتشار خبر ارسال نامه ايران به آژانس و آغاز فعاليت هسته اي در اصفهان كميسيون اروپا از ايران خواست فعاليت هسته اي حساس در حال تعليق اش را آغاز نكند.
سخنگوي اين شاخه اجرايي اتحاديه اروپا در نشستي خبري اظهار داشت: كميسيون اروپا به راه حلي از طريق مذاكره بسيار اميدوار است. ما هم چنين اميدواريم طي روزهاي آينده هيچ گامي كه بتواند اين راه حل به دست آمده از طريق مذاكرات را به خطر اندازد، برداشته نشود.
استفان دو رينك، سخنگوي كميسيون اروپا همچنين گفت، اين اتحاديه از ايران انتظار دارد به تعهداتي كه در توافق پاريس اعلام كرده پايبند باشد. وي در پاسخ به اين سوال كه آيا كميسيون اروپا در صورتي كه تهران فعاليت  حساس هسته ايش را از سر بگيرد، مذاكرات بر سر توافق تجاري و همكاري با ايران را لغو خواهد كرد؟ گفت: پيشرفت درخصوص چنين توافقي حاصل نمي شود، مگر اينكه فضاي مطلوبي كه به وسيله فرانسه، انگليس و آلمان و طرف ايراني در توافق پاريس حاصل شد، به صورت موفقيت آميزي دنبال شود.دولت آلمان ديروز اعلام كرد، اتحاديه اروپا ظرف چند روز آينده پيشنهادات خود را به ايران با هدف ترغيب آن كشور به تعليق فعاليتهاي هسته ايش، تسليم مي كند.يك سخنگوي وزارت خارجه آلمان در كنفرانس خبري خود اعلام كرد، يوشكا فيشر، وزير خارجه هشدار داده كه آغاز فعاليت هسته اي يك اشتباه محاسبه در تهران است و اضافه نمود كه آلمان به همراه همتايانش در اتحاديه اروپا يعني بريتانيا و فرانسه در حال آماده كردن يك پيشنهاد براي ايران هستند. يك ديپلمات غربي مدعي شد: سه كشور اروپايي به همراه آژانس بين المللي انرژي اتمي در وين و ديگر كشورها تلاش مي كنند به ايران بگويند صبور باشد و ببيند پيشنهادات اروپا چه چيزي را شامل مي شود، عاقلانه عمل كند و بي جهت تعليق را نشكند.
به گزارش ايسنا وي ادعا كرد: سه كشور اروپايي همچنين نسبت به عواقب لغو تعليق اين هشدار را داده اند كه اين كار به ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل منجر خواهد شد. يك ديپلمات ديگر غربي نيز مدعي شد: پيشنهاد اروپا روشن خواهد ساخت كه سه كشور اروپايي با در اختيارگيري چرخه سوخت هسته اي از سوي ايران مخالفند و در صورتي كه ايران با دنبال نكردن چرخه سوخت موافقت كند، يك سري مزاياي سخاوتمندانه اي نظير يك برنامه برق هسته اي گسترده و كاملا تضمين شده را در اختيار ايران قرار خواهند داد. اين ديپلمات در ادامه مدعي شد: سه كشور اروپايي آماده اند در صورتي كه ايران گام تحريك كننده از سرگيري فعاليت تبديل اورانيوم را بردارد، روند مذاكرات را پايان دهند و نشست فوري شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي را خواستار شوند كه مي تواند اين پرونده را به شوراي امنيت بكشاند.

ابراز اميدواري خاتمي به تثبيت حاكميت در افغانستان
ايرنا: سيد محمد خاتمي رئيس  جمهوري  از برقراري  حاكميت  قوي  در افغانستان  ابراز خرسندي  كرد و گفت  كه  اميدوار است  با تثبيت  حاكميت  پارلماني  روند توسعه  و پايداري  در افغانستان  تكميل  شود.
خاتمي  در ديدار محمد عمر داود زي  سفير جديد افغانستان  در تهران  با اشاره  به  رنج هاي  فراوان  مردم  مظلوم  افغانستان ، اظهارداشت : امروز افغانستان  خود تصميم  گيرنده است  و بايد به  جايگاه شايسته  خود در سطح  بين المللي  دست  يابد.
وي  با بيان  اينكه  روابط تهران  - كابل  منافع ، امنيت  و مصالح  دو كشور را بدنبال  دارد، اظهارداشت : سياست  راهبردي  جمهوري  اسلامي  ايران  گسترش  روابط با افغانستان  و ايجاد همكاري  متقابل  و تقويت  دولت  مركزي  است .
رئيس  جمهوري  بر همكاري  دو كشور و نيز سازمان هاي  بين المللي  و جامعه جهاني  براي  مقابله  با مواد مخدر و ايجاد كشت  جانشين  و فراهم  آوردن  فرصت هاي  شغلي  براي  مردم  افغانستان  به ويژه  كشاورزان  تأكيد كرد.

ديدار سيد حسن نصرالله با مقامات ايراني در تهران
خاتمي: راهبرد ايران حمايت از حزب الله است
احمدي نژاد: حزب الله لبنان براي جهان اسلام بسيار عزيز و گرامي است
هاشمي رفسنجاني: حزب الله ساختار و تشكيلات مقاومت را در لبنان تحكيم كند
003789.jpg
ايسنا: دبيركل حزب الله لبنان روز گذشته با رييس جمهور كشورمان ديدار و گفت وگو كرد.
سيد محمد خاتمي در اين ديدار به نقش ممتاز حزب الله در عزت و پيشرفت امت اسلامي  و همچنين مقاومت در برابر تجاوز به لبنان اشاره كرد و گفت: حزب الله افتخار عالم اسلام به ويژه تشيع است.
رئيس جمهور با بيان اين كه استراتژي راهبردي جمهوري اسلامي ايران تقويت حزب الله لبنان است، اين جريان را جريان مستقل و اسلامي و غير وابسته دانست.
خاتمي به پيروزي اخير حزب الله لبنان اشاره كرد و گفت: امروز حزب الله در عرصه هاي اسلامي و منطقه اي بسياري قوي ظاهر شده و سياست و تدابيري اصولي و منطقي را اتخاذ مي نمايد.
رئيس جمهور خلع سلاح حزب الله را توهم دشمنان امت اسلامي و عربي و مخالفان عزت لبنان دانست و افزود كه وحدت و تماميت ارضي لبنان مورد تأكيد است و حزب الله هم از اين امر دفاع مي كند.
خاتمي حزب الله را پشتوانه مردم لبنان دانست و با اشاره به حوادث اخير و اختلافات دروني لبنان، حضور حزب الله در دولت لبنان را مهم ارزيابي كرد و گفت: حزب الله فقط يك مقاومت مسلح نيست، بلكه نيروي قوي سياسي است كه سلاح هم دارد.
رئيس جمهور در ادامه جايگاه لبنان در عرصه هاي بين المللي را خاطر نشان ساخت و با اشاره به اينكه لبنان تجربيات ارزشمندي در فعاليت هاي بين المللي دارد كه مي توان از آن بهره مند شد، سياست اصولي ايران را تقويت وحدت و مردمسالاري و دولت مركزي در لبنان دانست و هرگونه دخالت خارجي در امور اين كشور را محكوم كرد.
نصرالله سپس با رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام ديدار كرد. هاشمي رفسنجاني در اين ديدار گفت: حزب الله در حال حاضر از موقعيت خوبي برخوردار است و آمريكا نتوانسته است تاكنون خواسته هاي خود را بر حزب الله لبنان تحميل كند.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با ابراز خرسندي از موفقيت حزب الله كه توانست در مجلس با اقتدار كامل وارد شود و از كرسي هاي بيشتري نسبت به قبل برخوردار شود، اظهار داشت: حزب الله بايد با مراقبت از ايجاد فضاي تبليغاتي مسموم عليه خود توسط رژيم صهيونيستي و همفكرانش تلاش كند تا تهديدها را به فرصت ها تبديل نموده و از آن حداكثر بهره برداري را بنمايد.
هاشمي رفسنجاني با تمجيد و قدرداني از سيد حسن نصرالله و ساير رهبران مقاومت لبنان به دليل تلاش هاي پيگير و حسن مديريت امور در تحولات داخلي لبنان و ايجاد وحدت و انسجام ميان نيروهاي همگرا به ويژه مسلمانان، ضرورت تداوم همكاري و همفكري با رهبران گروه ها اعم از شيعه و سني و مسيحيان را يادآور شد و بر ضرورت تحكيم ساختار و تشكيلات مقاومت به عنوان تنها نيروي واقعي مردمي و حامي كشور در برابر تهديدات خارجي با هدف افزايش توانمندي و ارايه ظرفيت هاي بالاي حزب الله در مسئوليت پذيري در تمام شرايط لبنان تأكيد كرد.
ديدار سيد حسن نصرالله با رئيس جمهور منتخب
مهر: رئيس جمهور منتخب ملت ايران گفت: موفقيتها، پيروزيها و پيشرفت هاي حزب الله به عنوان يك نيروي مردمي و مومن در عرصه هاي سياسي، فرهنگي، اجتماعي و نظامي در لبنان ثمره اخلاص و توكل بر خداست و اين ويژگي به عنوان ابزار اصلي در مبارزه با دشمنان اسلام، بايد در نيروهاي مقاومت حفظ و نهادينه شود.
دكتر احمدي نژاد، در ديدار با سيد حسن نصرالله از حزب الله به عنوان جلوه اي از تفكر ناب اسلام در لبنان و خط مقدم دنياي اسلام ياد كرد و گفت: حزب الله لبنان براي جهان اسلام يك نهاد بسيار عزيز و گرامي است و به عنوان يك نيروي فهيم و هوشمند در قلب مسلمانان جهان جاي دارد و دنياي اسلام به خصوص مردم ايران، تحولات لبنان، مواضع و نقش حزب الله در اين روند را با علاقه، دقت، حساسيت و جديت فراوان دنبال مي كنند.
رئيس جمهور منتخب ملت ايران، از لبنان به عنوان زيباترين و عزيزترين پاره تن دنياي اسلام نام برد و بر پيوند هميشگي ميان دو ملت تاكيد كرد.
دكتر احمدي نژاد در ادامه سخنانش به شركت گسترده مردم ايران در انتخابات اخير رياست جمهوري اشاره كرد و آن را يك لطف الهي، پيروزي بزرگي براي نظام اسلامي و نمايانگر دور تازه اي از فعاليت و اقتدار ملت ايران دانست.
در اين ديدار كه اعضاي شوراي رهبري حزب الله لبنان نيز حضور داشتند، سيد حسن نصرالله هدف از اين ديدار را ابلاغ شادباش ملت لبنان به دكتر احمدي نژاد به مناسبت انتخاب وي به رياست جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد.
وي از انتخابات اخير رياست جمهوري در ايران و حضور باشكوه مردم در پاي صندوق هاي راي به عنوان يك صحنه شورانگيز و حماسي ياد كرد و انتخاب دكتر احمدي نژاد به سمت رياست جمهوري اسلامي ايران را تبريك گفت.
سيد حسن نصرالله سپس گزارش كاملي از روند شكل گيري حزب الله، مقاومت در برابر متجاوزين و اشغالگران و حضور فعال و موثر در عرصه هاي فرهنگي، سياسي، اجتماعي و نظامي را ارايه كرد و طي آن حفظ روحيه مقاومت در حزب الله را يك اصل ثابت و غير قابل تغيير خواند.
دبيركل حزب الله اين تشكل نيرومند مردمي را محور اصلي براي فراخواني و تجمع همه نيروهاي سياسي لبنان توصيف كرد و گفت: مقاومت در برابر تجاوز، مساله اصلي و محور كل تحولات لبنان است و جهت گيري حزب الله نيز همواره بر مقاومت در برابر دشمن و نرمش و مدارا در عرصه داخلي و همكاري و تفاهم با نيروهاي سياسي استوار بوده است.
سيد حسن  نصرالله  دبيركل  حزب  الله  لبنان  و اعضاي  شوراي  رهبري  اين  حزب  همچنين يكشنبه شب  با كمال خرازي  وزير امور خارجه  ايران  ديدار و درباره مسايل  لبنان  و منطقه  بحث  و تبادل  نظر كردند.
سيد حسن  نصرالله  دبير كل  حزب الله  لبنان  با ارزيابي  دستاوردهاي  انتخابات پارلمان  لبنان  گفت : وحدت  و همدلي  مردم ، اقشار و گروه هاي  مختلف  لبناني  درحمايت  از مقاومت  اسلامي اين  كشور نشانگر اراده  و عزم  مردم  در همبستگي  ملي و تامين  استقلال  كشورشان  مي باشد.
دبيركل  حزب الله  لبنان  با اشاره  به  شفافيت  و نتايج  انتخابات  اين  كشور تصريح  كرد: مشاركت  فراگير مردم  و پيروزي هاي  بزرگ  سياسي  حزب الله  لبنان  در انتخابات  پارلماني  حمايت  از نقش  شجاعانه  آن در تامين  تماميت  ارضي  لبنان  در برابر اشغالگران  رژيم  صهيونيستي ، شكل گيري  تحولات  جديد در عرصه  سياسي  لبنان ، همگي  از مؤلفه ها و رويكردهاي  جديد اين  كشور بوده  است .
خرازي  نيز در اين  ديدار با تشريح  نتايج  انتخابات  پارلماني  لبنان  اظهار داشت : آراي  مردم  و موقعيت  حزب الله  در انتخابات  پارلماني  يك  پيروزي بزرگ  سياسي  براي  همه  لبناني ها و حاكميت  و استقلال  لبنان  بود.
وزير امور خارجه  با اشاره  به  پيوندهاي  مستحكم  مردم  لبنان  و حزب الله  خاطرنشان  ساخت : مردم  همواره  با اميد و انگيزه  فراوان  از نقش  و خدمات  حزب الله  حمايت  كرده  و با همين  نگرش  اميدوارند در دوره  جديد نيز خدمات  حزب الله  در تمامي  عرصه ها هر چه  بيشتر نمايان  گردد.
خرازي  با اشاره  به  ضرورت  تسريع  در تعيين  سرنوشت  ديپلمات هاي  ربوده  شده  ايراني  گفت : مردم  ايران  با نگراني  شديد نسبت  به  سرنوشت  ديپلمات هاي  ايراني ، قضيه  ربودن  آنها را تعقيب  مي نمايند و انتظار دارند دولت  جديد لبنان  با اراده  جدي تر سرنوشت  ديپلماتهاي  ايراني  را در دستور كار خويش  قرار دهد.

رهبر معظم انقلاب درگذشت 
آقايان بهلول و آخوندي را تسليت گفتند
ايسنا: رهبر معظم انقلاب اسلامي، حضرت آيت الله خامنه اي، در پيامي درگذشت روحاني وارسته و پارسا مرحوم حجت الاسلام آقاي شيخ محمدتقي بهلول رحمت الله عليه را تسليت گفتند.
متن پيام به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
خبر درگذشت روحاني وارسته و پارسا مرحوم حجت الاسلام  آقاي شيخ محمدتقي بهلول رحمت الله عليه را با تأسف و دريغ، دريافت كردم. اين بنده ي صالح و مجاهد و پرهيزگار كه عمر طولاني و پرماجراي خود را يكسره با مجاهدت و تلاش گذرانيد، يكي از شگفتي هاي روزگار ما بود. هفتاد سال پيش در ماجراي خونين مسجد گوهرشاد، زبان گوياي ستمديدگان و حق طلبان شد و آماج كينه ي حكومت سركوبگر پهلوي گشت. بيست و پنج سال مظلومانه در اسارت حكومت ظالم ديگري انواع رنجها و آزارها را تحمل كرد. پس از آن سالها در مصر و عراق نداي مظلوميت ايران را از رسانه ها به گوش مسلمانان رسانيد. سالها پس از آن در ايران بي هيچ پاداش و توقعي به هدايت ديني مردم پرداخت. در سالهاي دفاع مقدس، همه جا دلهاي جوان و نوراني رزمندگان را از فيض بيان رسا و صادقانه ي خود نشاط و شادابي بخشيد. نود سال از يك قرن عمر خود را به خدمت به مردم و عبادت خداوند گذرانيد. زهد و وارستگي او، تحرك و تلاش بي وقفه ي پيكر نحيف او، ذهن روشن و فعال او، حافظه ي بي نظير او، دهان هميشه صائم او، غذا و لباس و منش فقيرانه ي او، شجاعت و فصاحت و ويژگيهاي اخلاقي برجسته ي او، از اين مؤمن صادق، انساني استثنايي ساخته بود.
اكنون اين يادگار يك قرن تاريخ پرحادثه  مبارزات ملت ايران از ميان ما رفته و ان شاءالله قرين رحمت و مغفرت الهي است. به همه ي علاقه مندان و دوستان و نزديكان آن مرحوم تسليت مي گويم و فضل و فيض خداوندي را براي او مسئلت مي كنم.
سيدعلي خامنه اي-۱۰ مرداد۱۳۸۴
همچنين رهبر معظم انقلاب اسلامي، در پيامي، درگذشت عالم خدمتگزار، حجت الاسلام آقاي حاج شيخ محمد آخوندي رحمت الله عليه را تسليت گفتند.
متن پيام به اين شرح است:
بسم الله الرحمن الرحيم
درگذشت عالم خدمتگزار حجت الاسلام آقاي حاج شيخ محمد آخوندي رحمت الله عليه را به فرزندان محترم و ديگر بازماندگان ايشان و نيز به همه ي دوستداران كتاب و فرهنگ و معرفت، تسليت مي گويم. اين روحاني پرتلاش و خدوم در طول دهها سال، با حوصله و پشتكاري تحسين برانگيز، قدمهاي بلندي در نشر معارف اسلامي برداشت و كتابهاي مهمي از ميراث علمي گذشتگان با همت و سرمايه ي وي در دسترس اهل علم و تحقيق قرار گرفت. حق بزرگ او بر كتاب و معرفت اسلامي، فراموش نشدني است. خداوند به ايشان جزاي خير دهد و رحمت و مغفرتش را شامل حال وي گرداند.
سيدعلي خامنه اي-۱۰مرداد۱۳۸۴

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |