صد خطري كه زندگي ما را تهديد مي كند
مرد بودن
«رندولف نس» روانپزشك «آن» را تنها عامل مهم جمعيت شناسي در مرگ زود هنگام مي نامد. چه چيزي را؟ خوب «مرد بودن» را. در حقيقت «نس» مي گويد: «اگر روزي بتوان نرخ مرگ و مير مردان و زنان را به يك اندازه كرد احتمالاً روزي است كه مي توان انواع سرطان ها را درمان نمود.» نس و همكارانش در بيست كشور نرخ مرگ را بررسي كردند و به اين نتيجه رسيدند اگر مردان طول عمري چون زنان داشتند هر ساله ۳۷۵۰۰۰ انسان از مرگ جان سالم به در مي برد. البته اين موضوع تنها پديده اي ميان انسانها نيست بلكه طي تحقيقي در باغ وحشي در شهر سانديگو كاليفرنيا معلوم شد تمام حيوانات مسن ماده هستند ودر ضمن ماده هايي كه زاد و ولد نداشتند ازعمر بيشتري برخوردار بودند. در فنلاند با بررسي ۳۷۵ زن به اين نتيجه رسيدند كه تولد نوزاد پسر سي و چهار هفته از طول عمر زن مي كاهد در حالي كه تولد نوزاد دختر بيست و سه هفته به طول عمر او مي افزايد. محققان اين مسأله را به ترشح هورمون مردانه- تستوسترون- هنگام بارداري و اثرات بدتر زايمان زمان تولد نوزاد پسر وابسته مي دانند. هورمون تستوسترون سركوب كننده سيستم ايمني بدن مادر و به طور كلي افراد است. دو محقق اسكاتلندي به نامهاي «كنث ويلسون» و «سارا ال.مور» عامل ديگر مرگ و مير بيشتر در مردان را «انگل» مي دانند.
آنها معتقدند مردان به ميزان بالايي گرفتار انگل مي شوند. آنها براي موجودات خون آشامي چون زالو، باكتري ها و خلاصه تمام موجودات گزنده جذاب هستند. مورد ديگر كروموزم هاست. دخترها داراي دو كروموزم x بوده و پسرها دو كروموزم xو y دارند و كروموزم x دوم در دخترها هنگام ضعف و كاستي چون پشتيباني عمل مي كند. بدين ترتيب دخترها محافظي دارند كه پسرها فاقد آن هستند.
در ضمن هورمون زنانه مراقب قلب، استخوان، مغز و رگ هاي خوني در زنان است در حالي كه تستوسترون از قدرت سيستم ايمني بدن مي كاهد اما جنبه خوب هورمون مردانه در اين است كه بدن را سرشار از انرژي مي كند و فرد با كمك آن مي تواند يك «ماموت پشمالو» را از پاي در آورد. اما در روزگاري كه «ماموتي» وجود ندارد اين انرژي به چه صورتي مصرف مي شود؟ اين انرژي صرف خشونت و تهاجم به شكل رانندگي با سرعت، ورزش هاي گوناگون ازجمله انواع خطرناك، جنگيدن و ديگر رفتارهاي مخاطره آميز مي شود. مردها چهار برابر زن ها بر اثر خشونت و سه برابر در حوادث مختلف جان خود را از دست مي دهند. نه نفر از ده نفر قاتل و هشت نفر از ده قرباني مرد هستند. بيشترين فاصله جنسيتي در روسيه خود را نشان مي دهد جايي كه يك زن مي تواند انتظار داشته باشد يازده سال بيش از يك مرد عمر كند در حالي كه در اكثر كشورهاي پيشرفته طول عمر مردان و زنان از ۶ تا ۸ سال متفاوت است. در روسيه بخشي از اين مشكل به خاطر وجود نرخ بالاي كشيدن سيگار ميان مردان روسي است. سي درصد جمعيت روسيه سيگاري و بيشتر مرد هستند. آنها بر اثر سرطان دو برابر زن ها و سي درصد بيشتر در اثر ابتلا به بيماري گردش خون مي ميرند.
چه بايد كرد؟
ماشين زماني اختراع كنيد و شماره آن را به گذشته يعني قرون وسطي برگردانيد. خوب حالا برتري با شماست زيرا در اين دوره جديد شما (قديم) در مقايسه با ۵۷ درصد مردان فقط ۳۹ درصد از زنان به ۴۰ سالگي مي رسند زيرا بسياري از زنان هنگام زايمان جان خود را از دست مي دهند.
نويسنده: لورا لي
ترجمه: ناديا زكالوند
|