معلمان ماه اول آزادي بيشتري به كلاس اولي ها بدهند
مديركل دفتر پيش دبستاني و ابتدايي آموزش و پرورش خبر داد: يك ميليون و ۱۵۰ هزار شكوفه ۳۱ شهريور به مدرسه مي روند.
حسين احمدي در گفت وگو با ايسنا با اشاره به اين كه جشن شكوفه ها ۸ صبح ۳۱ شهريور در مدارس كشور برگزار مي شود، تصريح كرد: پيش بيني شده است كه يك ميليون و ۱۵۰ هزار نوآموز در سال تحصيلي ۸۵-۸۴ به كلاس اول راه يابند.
وي ادامه داد: بر اين اساس با توجه به اين كه نوآموزان آشنايي چنداني با محيط مدارس ندارند، پيش بيني شده است تا معلمان در روز اول سال تحصيلي دانش آموزان را به مدت طولاني در مدرسه نگه ندارند، بلكه تنها در حد دو ساعت برنامه هاي خود را در مدارس برگزار كنند.
مديركل دفتر پيش دبستاني و ابتدايي آموزش و پرورش با اشاره به اينكه اختيار چگونگي برگزاري جشن شكوفه ها در مدارس به استانها، مناطق و واحدهاي آموزشي داده شده است، خاطرنشان كرد: بر اين اساس پيشنهاد شده است تا كليه مدارسي كه در سال تحصيلي جديد دانش آموز پايه اول دبستان مي پذيرند، جشن شكوفه ها را برگزار كنند.
احمدي به ايسنا گفت: به علاوه به مديران و معلمان اختيار داده شده است تا در صورت تشخيص در يك ماه اول سال تحصيلي انعطاف بيشتري در روش هاي برخورد خود با دانش آموزان داشته باشند. لذا چنانچه دانش آموزي در سر كلاس با مشكلاتي نظير نياز به خروج از كلاس، تغذيه و... رو به رو شد، معلمان مي توانند فضا را آسانتر و راحت تر در نظر گرفته و منعطف تر برخورد كنند تا از اين طريق بتدريج به سمت برقراري نظم و انضباط در سر كلاس پيش روند.
وي تأكيد كرد: در اين زمينه اختيار به رئيس سازمان و مدير مدرسه سپرده شده است تا آزادي بيشتري به دانش آموزان بدهند.
مديركل دفتر پيش دبستاني و ابتدايي آموزش و پرورش ادامه داد: انتظار داريم تا در روز ۳۱ شهريور دانش آموزان به اتفاق والدين در مدرسه حضور يافته تا از نظر روحي و رواني بيشتر با محيط مدرسه عجين شوند.
برگزاري سمينار علمي ميرزا حسن رشديه و آموزش نوين
سمينار علمي ميرزا حسن رشديه و آموزش نوين، آذرماه امسال در تهران برگزار مي شود.
به گزارش خبرنگار ما، در اين سمينار علمي كه توسط تشكل غيردولتي خانه فرزندان آذربايجان برگزار مي شود، موضوعاتي همچون: زندگي، آثار و افكار ميرزا حسن رشديه، بررسي تاريخ شيوه هاي آموزشي قبل و بعد از ميرزا حسن رشديه، ميرزا حسن رشديه و آموزش ابتدايي، ميرزا حسن رشديه و مدارس نوين، ميرزا حسن رشديه و مدرنيزاسيون در آذربايجان و تأثير آن در كل ايران، بررسي زمينه هاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي پذيرش آموزش مدرن و ميرزا حسن رشديه، زبان مادري و تأثير آن در يادگيري زبان هاي ديگر به بحث و تبادل نظر گذاشته مي شود. علاقه مندان و صاحب نظران مي توانند مقالات خود در موضوعات مشخص شده را تا پايان مهرماه ۱۳۸۴ به نشاني تهران، صندوق پستي ۱۶۴۵-۱۳۱۴۵ و يا نشاني الكترونيكي rushdiye_seminar@yahoo.com ارسال كنند.
سوادآموزي رايانه اي جوانان تا پايان برنامه چهارم ۲۴ درصد افزايش مي يابد
روند رو به گسترش دسترسي جوانان به فناوري هاي نوين اطلاع رساني طي سال هاي اخير، شكل گيري پديده وبلاگ نويسي در ميان جوانان، جلب اعتماد اينترنت به عنوان دومين رسانه مورد اعتماد جوانان كشور بعد از صدا و سيما، شكل گيري جامعه اطلاعاتي در جامعه ما و جهان و ضرورتهاي اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي، سياسي و مديريتي نقش و اهميت فراوان اين فناوري را در ميان جوانان و حتي توسعه كشور نشان مي دهد.
به گزارش ايسنا، جوانان امروزه به عنوان بزرگترين توليدكنندگان دانايي و اطلاعات در جامعه و هم بيشترين مصرف كنندگان آن هستند؛ اين در حاليست كه جوانان ايراني از احساس عقب ماندگي در رنج بوده و به دنبال پيشرفت و توسعه از طريق تحصيل هستند، بنابراين دسترسي به فناوري اطلاعات مهمترين بستر براي برخورداري از دانايي است.
تحقيقات سازمان ملي جوانان در قالب ارائه «برنامه ارتقا و توانمندسازي جوانان در حوزه فناوري اطلاعات» با تبيين وضع موجود، شناسايي مشكلات و ارائه راهكارهاي عملي دراين زمينه نشان مي دهد كه ۵/۹۶ درصد جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال كشور باسواد هستند و نرخ پوشش تحصيلي متوسطه در كشور برابر با ۲/۵۸ درصد و نرخ پوشش آموزش عالي برابر با ۳/۱۹ درصد است.
همچنين بر اساس آمارموجود دراين برنامه تعداد كاربران اينترنت در كشور ۴/۶ ميليون كاربراست كه حدود ۸۰ درصد آنها را جوانان تشكيل مي دهند. اين در حاليست كه ضريب نفوذ اينترنت در كشور ۹/۹ درصد و براي كاربران جوان اينترنت ۳/۱۹ درصد است، بنابراين پيش بيني شده كه اين ضريب نفوذ در سال ۸۴ به ۲۶درصد و تا پايان سال ۸۸ به ۵۷ درصد افزايش يابد.
بر اساس برنامه ارتقاء و توانمندسازي جوانان در حوزه فناوري اطلاعات تعداد رايانه ها به ازاي هر ۱۰۰ نفر جوان در كشور در سال ۸۳ تعداد ۲۷ رايانه بوده كه اين تعداد در سال جاري به ۳۲ و در سال ۸۸ به ۶۰ رايانه افزايش خواهد يافت.
تعداد رايانه هاي موجود دركشور تا پايان سال ۸۳ ،
۷ ميليون كامپيوتر برآورد شده كه به ازاي هر ۱۰۰ نفر
۴/۱۰ عدد كامپيوتر وجود داشته است، همچنين در سال ۲۰۰۳ حدود ۵/۲۷ ميليون نفر و در همين سال در سراسر دنيا ۱۳۷ ميليون نفر به «دوركاري» اشتغال داشتند، در فنلاند ۱۷ درصد و در آمريكا ۹ درصد از نيروي كار فعال را «دوركاران» تشكيل مي دادند، اما پيش بيني مي شود در سال ۲۰۲۰ ، ۶۴ درصد نيروي كار آمريكا را «دوركاران» تشكيل دهند.