ايسنا: رئيس جمهور از زحمات و خدمات حجت الاسلام والمسلمين مجيد انصاري، به پاس فعاليت در مجلس و در معاونت حقوقي و پارلماني رياست جمهوري تشكر كرد.
دكتر محمود احمدي نژاد عصر روز يكشنبه طي سخناني در مراسم توديع حجت الاسلام والمسلمين مجيد انصاري ( معاون حقوقي و امور
مجلس رئيس جمهور در دولت
سيدمحمد خاتمي) و معارفه حجت الاسلام والمسلمين سيداحمد موسوي معاون حقوقي و امور مجلس خود گفت: تنقيح را مجلس شروع كرده و همكاران ما در دولت نيز بايد در اين زمينه كمك كنند.
همه بايد وسط ميدان باشيم تا مقداري از مشكلاتي كه داريم برطرف و انشاءالله قوانين روان، هماهنگ و يكسان شود.
وي با اشاره به تاويل قوانين اظهار داشت: اجازه داريد و مي توانيد تاويل كنيد و آن جا كه منافع يك فرد، يك گروه و جمع محدودي مانند محرومين، مستضعفين و ضعفا مطرح است به نفع آنها تاويل كنيد و اگر طرف حساب دولت جايي قدري محروم است شما مي توانيد به نفع او تاويل كنيد.
رئيس جمهور با اشاره به معاون حقوقي و امور مجلس خود خاطرنشان كرد: آقاي موسوي تلاش خواهد كرد كه ارتباط با مجلس را سازمان داده و منظم و سازنده كنند.
وي ادامه داد: اگر ارتباطات خوب تنظيم شود، مي توان حداكثر استفاده را از ظرفيت بسيار بالاي نظام كرد و فكر مي كنم علي رغم مشكلاتي كه در قوانين و مقررات و چرخش كارهاست همين حالا با همين قوانين مي توان قريب به اتفاق مشكلات را برطرف كرد و مهم اين است كه نگاه ما چگونه باشد.
احمدي نژاد با تأكيد بر اين كه هرچه كار قانوني تر باشد موفق تر است، گفت: با اتكاء به قوانين مي توان كار را سريع تر و انقلابي انجام داد.
وي هم چنين با بيان اينكه با همين قوانين و ظرفيت هاي اداري مي شود انقلابي، سريع و درست عمل كرد، افزود: مهم اين است كه رويكرد ما رويكرد انقلابي، اجرايي و خدماتي باشد.
بايد به گونه اي اجراي قانون را مديريت كنيم كه اين تلقي پيش نيايد كه اجراي قانون مانع از انجام وظيفه است و اين مشكل را در نظارت هم داريم، چون وظيفه نظارت و اجرا خوب تنظيم نمي شود. احمدي نژاد بر درست عمل كردن، سريع عمل كردن و انقلابي عمل كردن تأكيد كرد.
مجيد انصاري هم در اين مراسم با ابراز افتخار از مسئوليتي كه هرچند كوتاه در سمت معاون حقوقي و امور مجلس رياست جمهوري در دوران سيدمحمد خاتمي داشته است، از بركات اين دوره را آشنايي با مجموعه اي از جمله فرهيختگان و حقوقدانان و كساني كه از آنان به عنوان برادران و خواهران بسيار ارزشمند اين حوزه نام برد دانست و از آنها به عنوان مجموعه اي كم توقع، پركار و موثر در چرخه تصميم گيري ها و تصميم سازي هاي دولت جمهوري اسلامي ايران ياد كرد.
وي با بيان اين اعتقاد كه چرخه معيوب قانونگذاري در كشور سابقه طولاني دارد و هنوز به نقطه مطلوبي نرسيده است افزود: بسياري از نارسايي هاي موجود در دستگاه هاي مختلف كشور و به ويژه مشكلاتي كه مردم در تعامل با دستگاه هاي حكومت دارند به نقص در قانونگذاري برمي گردد؛ قوانيني كه احيانا ناقص وضع و غيرمجاز تصويب مي شوند و يا حداقل منسجم و مرتبط با يكديگر نيست.
معاون حقوقي و پارلماني رئيس جمهور سابق با بيان اين كه لباس قانونگذاري و تقنين كشور بسيار مندرس و وصله خورده است در اين باره گفت: وصله هايي كه رنگ و انسجام لازم در آنها ديده نشده است و در نتيجه ما امروز با حجم انبوهي از قوانين روبرو هستيم كه هنوز تنقيح كامل نشده است و قوانين ناسخ از منسوخ دقيقا مشخص نيست.
تداخل قوانين در يكديگر بسيار زياد است و گاهي در قانوني كه صرفا جنبه اقتصادي دارد گريزي به جنبه هاي جزايي و كيفري ديده مي شود و گاهي در قوانين حقوقي و جزايي گريزي به مقررات مالي و اقتصادي و فرهنگي زده مي شود و يك مجموعه تداخل هاي غيرفني در قانون گذاري موجب سردرگمي مجريان در اجراي صحيح قانون و دستگاه قضايي در تشخيص عدالت و تخلف و جرم شده و از سوي ديگر موجب شده است كه نوعي قانونگريزي از رهگذر ضعف قوانين در كشور تسهيل شود و بسياري از نارسايي ها به نوعي به قانون استناد پيدا كند، حل اين معضل و مشكل جز با اصلاح چرخه قانونگذاري در كشور ميسر نيست.
وي بر اهميت جايگاه معاونت حقوقي و امور مجلس رياست جمهوري تأكيد كرد و افزود: بعضا مقاومت هايي در دستگاه هاي اجرايي در برابر معاونت هاي حقوقي و امور مجلس دستگاه ها وجود دارد، چون نظر حقوقي مي دهند و نظر هاي حقوقي بعضا انتقادي و بازدارنده يا به تعبير ديگر نظم بخش است و شايد مقداري اختيارات را محدود و امور را آن طور كه دلخواه مسئولان اجرايي است پيش نبرد. اما بركات آن نظم بخشيدن و سازمان دادن به امور كشور است.
انصاري از همكاران خود در حوزه معاونت حقوقي و پارلماني رئيس جمهور تشكر كرد و افزود: از رئيس جمهور محترم به خاطر انتخاب شايسته آقاي موسوي تشكر مي كنم.
موسوي معاون جديد حقوقي و امور مجلس رئيس جمهور هم در اين مراسم تأكيد كرد: اگر دولت و مجلس با يكديگر تعامل سازنده داشته باشند، بركت آن براي مردم است، مجلس اختيارات و دولت نيز اختياراتي دارد، ولي با تعامل سازنده هر دو از اختيارات خودشان در جهت پيشرفت و تعالي كشور استفاده خواهند كرد.
موسوي به حديثي از امام صادق(ع) مبني بر اين كه خداوند انسان را روي زمين خلق كرده است و زندگي انسان با عقل و استفاده از اين عقل است و حيات عقل با دانش است و حيات علم با عمل كردن است و حيات عمل با اخلاص است از اين حديث به عنوان سرلوحه كار خود اشاره كرد و افزود: معتقدم اگر بخواهيم چهار اصل اساسي دولت را پياده كنيم، بهترين كار رعايت اين حديث كه راهكار ها در آن بيان شده است مي باشد.
وي آماري از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در سال ۱۳۸۱ را يادآور شد و افزود: از ۱۶۸۳۸ نفر آمار گرفته اند و بيش از ۵۶ درصد مردم نسبت به اجرا نشدن عدالت در جامعه معترض هستند، جامعه اي كه نسبت به عدل و اجراي آن مايوس باشد، اميد به زندگي در آن كم مي شود، ولي بعد از انتخابات رياست جمهوري اين مساله برعكس شد، اميد مردم نسبت به اين امر بيشتر شد كه عدل، مهرورزي و خدمت بي منت حاكم، توسعه و تعالي كشور از لحاظ مادي و معنوي احيا شود و به اعتقاد من بعد از انتخابات رياست جمهوري ما به اصلاح دروني انقلاب پرداختيم و آن اهدافي كه براي آن انقلاب كرديم و به فراموشي سپرده شده دوباره بايد زنده كنيم.
وي خاطرنشان كرد: بايد فكر رئيس جمهور را نهادينه كنيم و نهادينه شدن فكر ايشان اصول چهارگانه برگرفته از اسلام و در قوانين است. همه قوانيني كه از دولت به مجلس مي رود بايد اين ۴ اصل به آن اشراف داشته باشد.