سه شنبه ۵ مهر ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۱۰ - Sep 27, 2005
سياسي
Front Page

طرح الزام دولت به تعليق اجراي
پروتكل الحاقي امروز تقديم مجلس مي شود
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران:
اعتماد ما به اروپا از بين رفته است
003126.jpg
003129.jpg
گروهي  از نمايندگان  مجلس  ،امروز طرح  الزام  دولت  به  تعليق اجراي  پروتكل  الحاقي  را با قيد يك  فوريت  تقديم  مجلس  مي كنند كه  فوريت  آن  در صحن  علني  مجلس  مورد بررسي  قرار مي گيرد.
حميد رضا حاجي  بابايي  عضو هيات  رئيسه  مجلس  شوراي  اسلامي  ديروز افزود: در صورتي  كه  يك  فوريت  اين  طرح  فردا تصويب  شود، كميسيون  امنيت  ملي  و سياست  خارجي  و نيز كميسيون هاي  فرعي ديگر خارج  از نوبت  كليات  و جزئيات  اين  طرح  را بررسي  خواهند كرد.به  گفته  وي  اين  طرح  كه  يك  شوري  است ، در صحن  علني  مجلس  نيز خارج  از نوبت  بررسي  خواهد شد.
عضو هيات  رئيسه  مجلس  افزود: پس  از گذشت  دو سال  كه  جمهوري  اسلامي  ايران گام هاي  مهمي براي  شفاف سازي  و اطمينان آفريني  در جامعه  جهاني  در زمينه فعاليتهاي  صلح  آميز هسته اي  برداشته  است ، شوراي  حكام  با صدور قطعنامه اي  برخلاف  عهدنامه  ان .پي .تي ، حق  مسلم  جمهوري  اسلامي ايران  در دسترسي  به  انرژي هسته اي  را ناديده  گرفته  است .
اين  نماينده  مجلس  اظهار داشت : به  همين  دليل  نمايندگان  طرحي  را با قيد فوريت  به  مجلس  ارايه  كردند كه  براساس  اين  ماده  واحده ، دولت  موظف خواهد بود از تاريخ  تصويب  اين  قانون ، اجراي  پروتكل  الحاقي  را تا زمان رسميت  يافتن  حق  داشتن  چرخه  سوخت  هسته اي  جمهوري  اسلامي ايران ، به  حالت تعليق  درآورد.وي  افزود: همچنين  در تبصره  اين  طرح  آمده  است  دولت  موظف  است  كه  در دو هفته  گزارشي  از چگونگي  اجراي  عهدنامه  ان .پي .تي  و گزارشي  از وضعيت روابط اقتصادي  - تجاري  جمهوري  اسلامي ايران  با كشورهايي  كه  در طراحي قطعنامه  اخير در آژانس  نقش  اساسي  ايفا كردند، به  مجلس  شوراي  اسلامي  ارايه  كند.
گروه سياسي: پرونده هسته اي ايران پس از دوسال فراز و نشيب به حساس ترين نقطه رسيده است. شوراي حكام پس از چهار روز بحث و گفت وگو و گمانه زني و اختلاف نظرهاي اعضاي آن، سرانجام پيش نويس سوم سه كشور اروپايي را با يك راي مخالف تصويب كرد. در قطعنامه اي كه عليه ايران تصويب شد، كشورمان متهم به موارد متعدد نقض پيمان بين المللي منع گسترش جنگ افزارهاي هسته اي شده و نسبت به برنامه هاي اتمي جمهوري اسلامي ايران ابراز بي اعتمادي شده است.
اين پيش نويس كه متن اوليه آن ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت را درخود داشت با مخالفت تعدادي از اعضا تدوين كنندگان آن (آمريكا و سه كشور اروپايي) را ناگزير ساخت كه در آن تجديدنظر كنند و ارجاع فوري پرونده ايران را به زمان نامشخص موكول كنند.
بلافاصله پس از تصويب قطعنامه غيرحقوقي آژانس عليه كشورمان، آصفي، سخنگوي وزارت امور خارجه ايران آرا را غيرقابل قبول خواند و صراحتا آن را مردود اعلام نمود.
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي نيز در واكنش به قطعنامه آژانس طرح يك فوريتي الزام دولت به تعليق اجراي پروتكل الحاقي را با امضاي ۱۵۷ نماينده بعنوان پاسخ كاملا منفي به خواسته هاي قطعنامه شوراي حكام به مجلس ارائه دادند. غلامعلي حداد عادل اعلام نمود مجلس هرگز قراردادي را كه برخلاف حقوق مسلم ايران باشد، تصويب نمي كند. ايران در شرايط جديد تلاش دارد كه همچنان بر گفت و گو و تعامل بعنوان عنصر پايدار در روند پرونده هسته اي خود حفظ كند و از سوي ديگر مي كوشد ضمن حفظ پروسه كامل فناوري هسته اي و بويژه چرخه سوخت مذاكرات را به فرجام مطلوبي برساند. ايران در اين راستا مي كوشد تا دامنه مذاكرات را گسترده و با يارگيري در ميان كشورهاي مهم و تاثيرگذار خارج از حوزه غرب ابتكار ديپلماتيك تازه اي را در برخورد با پرونده هسته اي خود اتخاذ كند.
روسيه، چين و جنبش عدم تعهد كه انتظار مي رفت با راي منفي خود مانع از صدور قطعنامه عليه ايران شوند و بدين ترتيب اراده سياسي را جايگزين تعارضات رايج ديپلماتيك سازند با راي ممتنع كوشيدند حمايت همزمان غرب و منافع خود در ايران را توأما حفظ كنند. با اين حال ولاديمير پوتين روز گذشته در گفتگو با شبكه فاكس نيوز مخالفت خود را با ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت اعلام نمود.
ولاديمير پوتين رئيس جمهور روسيه ضمن رد تحريم عليه ايران گفت: امروز ايران به اندازه كافي با آژانس بين المللي انرژي اتمي همكاري مي كند و اين مساله را محمد البرادعي مديركل اين آ ژانس نيز به ما گفت، بنابراين اجازه بدهيم واقعيت هاي امروز پيش بروند.
در عين حال غلامرضا آقازاده رئيس سازمان انرژي اتمي ايران يكشنبه شب با روميانتسف وزير انرژي روسيه در وين ديدار كردند.
در اين ديدار آقازاده و روميانتسف مذاكرات محرمانه خود را در زمينه چگونگي ادامه همكاريها، وضعيت ادامه آن در آينده، روابط ايران با شوراي حكام در ادامه طرح پرونده هسته اي و نيز در خصوص قطعنامه اخير شوراي حكام درباره فعاليتهاي هسته اي ايران برگزار كردند.
اين در حاليست كه چهل و نهمين اجلاس عمومي آژانش بين المللي انرژي اتمي در مقر نهادهاي بين المللي وين روز گذشته آغاز به كار كرد.
آقازاده تصريح كرد: قطعنامه شوراي حكام كه با راي گيري و بدون اجماع در آخر هفته گذشته مصوب شد، درجه تفرق در شوراي حكام در اين موضوع را نشان مي دهد و اينكه موضوعات تا چه حد مي توانند به ابتذال كشيده شوند، زماني كه سياست بر كار  آژانس غلبه مي يابد. اين قطعنامه فاقد مبناي حقوقي، بدون توجيه فني و با رهنمود غلط سياسي صادر شده است.
اساسنامه و قرارداد پادمان مفاد بسيار محدودي را به درگيركردن شوراي امنيت سازمان ملل آن هم در موارد نادر، اختصاص داده اند. مطالعه دقيق اين اسناد مهم هيچ مبنايي را براي درگيركردن شوراي امنيت در قضيه ايران فراهم نمي كنند.
آقازاده افزود: با بيانيه تهران و انجام توافق پاريس، ايران براي طرفهاي اروپايي خود فرصتي را فراهم كرد تا بعد از بيش از دو سال وقت گذراني يك توافق مورد قبول طرفين را به دست آورند.
پيشنهاد اروپايي ها، به وضوح منكر حقوق ايران به موجب NPT بود و در عمل توافق پاريس را لغو نمود. ايران بنابر اين نيازي نمي ديد كه بيشتر از اين به مفاد آن از جمله به آنچه كه به تاسيسات UCF اصفهان مربوط مي شد، پايبند بماند.
در نتيجه، فعاليت در آنجا تحت نظارت كامل آژانس آغاز شد و توليدات هم مهر و موم مي شوند، در مورد يك فعاليتي كه تحت نظارت بازرسي منظم آژانس است، ادعاي اينكه نگراني ايجاد مي كند و دعوت به تعليق معني ندارد.
آقازاده افزود: برنامه فازبندي شده ارائه شده از سوي ايران مشخص است.
رئيس جمهور ما يك پيشنهاد سخاوتمندانه را در مجمع عمومي سازمان ملل متحد ارائه كرد. اين پيشنهاد براي بازكردن برنامه هسته اي ايران براي مشاركت شركتهاي خصوصي و دولتي از كشورهاي ديگر در اين برنامه است. اين پيشنهاد حداكثر تضمين مورد تصور را در مقابل هرگونه انحراف فراهم مي كند، اين پيشنهاد كاملا در انطباق با راه هاي ممكن براي توليد سوخت هسته اي در عين اينكه نگراني هاي مربوط به اشاعه را نيز مرتفع كند،مي باشد.
رئيس سازمان انرژي اتمي ايران همچنين تصريح كرد:بنابراين زمينه لازم از جانب ما براي حل و فصل موضوع فراهم شده است، اگرچه اعتماد ما به حسن نيت و خيرخواهي طرفهايمان لطمه ديده است.
ما قبل از اين عزم و اراده خودمان را براي رسيدن به يك توافق نشان داده  ايم. اما ما نياز داريم كه در مورد نيت اروپايي ها براي تغيير مسير خطرناك مقابله متقاعد شويم و اراده قاطع آنها را براي كاركردن براساس شناخت كامل حق سلب ناشدني استفاده صلح جويانه از انرژي هسته اي را در جهت رسيدن به ترتيباتي براي چرخه سوخت هسته اي خودمان مشاهده كنيم.
فقط در اين صورت است كه بحران و مقابله مي تواند جاي خود را به تفاهم و مصالحه بسپارد.

رئيس جمهور:
خودباوري و بهره مندي از دانش روز رمز بقاي ماست
003123.jpg
فارس: رئيس جمهور تأكيد كرد: در حالي كه نظام سلطه براي تقويت و دوام خود حقارت و خود باختگي را به ملت ها تحميل مي كند، خودباوري و بهره مندي از دانش روز رمز بقا و ايستادگي ما است.
محمود احمدي نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران كه صبح ديروز در آيين آغاز سال تحصيلي جديد دانشگاه امام حسين و در جمع فرماندهان و اساتيد و دانشجويان اين دانشگاه با اشاره به دستاوردهاي دوران دفاع مقدس گفت:حفظ سرزمين اسلامي مان و دفاع از استقلال و آزادي بزرگترين دستاوردهاي دوران دفاع مقدس است.
رئيس شورايعالي امنيت ملي با بيان اين كه توجه به دستاوردهاي فرهنگي دوران دفاع مقدس كه از ارزشمندترين و به ياد ماندني ترين دستاوردهاي اين دوران بوده و معمولاً مغفول مانده است، مي تواند تداوم مسير انقلاب را هموارتر سازد.وي تصريح كرد:در جنگي كه دشمنان ما به همه تجهيزات روز مجهز بوده و از توان اقتصادي قدرت هاي دنيا بهره مي بردند، تنها خودباوري بود كه باعث شد با ايستادگي دفاع مقدس را با سربلندي به پايان ببريم.وي خلاقيت و ابتكار را ويژگي  ديگر دوران دفاع مقدس دانست و گفت: بدون خلاقيت و ابتكار امكان سيطره به قله هاي پيشرفت وجود نداشته و ندارد و دوران دفاع مقدس ما سرشار از اين خلاقيت ها و نوآوري ها است.
احمدي نژاد گفت: آن چيزي كه ما را بر تجهيزات پيشرفته دشمن پيروز كرد، خلاقيت و ابتكار دوران دفاع مقدس بود.رئيس جمهور در ادامه از ايثار، فداكاري و روحيه شهادت به عنوان ويژگي ديگر دوران دفاع مقدس ياد كرد و گفت: ملتي كه به سلاح شهادت مجهز باشد هيچگاه در برابر دشمن شكست و اسارت را تجربه نمي كند.وي دوستي با مردم و محبت و مهرورزي به همكيشان، هموطنان و خشم انقلابي عليه دشمنان را ديگر ويژگي  رزمندگان دانست و افزود: همين امر باعث شد تا در دوران جنگ، رزمندگان در دل ها عزير شوند و دشمنان منفور بمانند.
احمدي نژاد، اميد به آينده را كه برخاسته از اقتدار انقلابي و ظهور عدالت طلبي است ويژگي  ديگر رزمندگان دانست و گفت:ما همواره شاهد نشاط و شادابي و سرزندگي در اردوگاه مومنين بوده ايم، كه از اميد نشأت مي گيرد و ياس نيز در آن راهي ندارد.رئيس جمهور در ادامه سخنانش، دانشگاه امام حسين را محيطي نمونه براي يك دانشگاه اسلامي و انقلابي دانست و گفت: به مدد اساتيد دلسوز اين دانشگاه، در بستر علم و دانش شرايط بالندگي و پيشرفت جامعه را فراهم كرده است و الگويي مناسب براي تمامي دانشگاه هاي كشور مي باشد.
وي در پايان گفت: مأموريت اصلي و محوري انقلاب، محقق ساختن جامعه اي آرماني براي ارائه و سپردن پرچم عدالت به صاحب اصلي آن مي باشد كه اين رمز جاودانگي انقلاب ما است.در پايان سخنان رئيس جمهور، يگان هاي نمونه دانشگاه امام حسين(ع) رژه رفتند.

با حكم فرمانده كل قوا انجام شد
۶ انتصاب در نيروهاي مسلح جمهوري اسلامي
امير دريابان علي شمخاني به رياست مركز تحقيقات راهبردي دفاعي و اميرسرتيپ عبدالعلي پورشاسب به سمت معاون بازرسي ستاد كل نيروهاي مسلح منصوب شدند
فارس: حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي و فرمانده كل قوا طي احكام جداگانه اي به پيشنهاد رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح، امير دريابان علي شمخاني را به رياست مركز تحقيقات راهبردي دفاعي و اميرسرتيپ عبدالعلي پورشاسب را به سمت معاون بازرسي ستاد كل نيروهاي مسلح منصوب كردند.
فرمانده كل قوا همچنين به پيشنهاد فرمانده كل ارتش، امير سرتيپ محمدرضا قرائي آشتياني را به عنوان جانشين فرمانده كل ارتش، امير سرتيپ سيدعبدالرحيم موسوي را به سمت رئيس ستاد مشترك ارتش، اميرسرتيپ محمدحسين دادرس را به فرماندهي نيروي زميني ارتش و اميردريادار سجاد كوچكي بادلاني را به فرماندهي نيروي دريايي ارتش منصوب كردند.
متن حكم فرمانده كل قوا به امير دريابان شمخاني به شرح زير است:
بسم الله الرحمن الرحيم
امير دريابان شمخاني
نظر به سوابق ارزشمند علمي و ايفاي نقش مؤثر در مسئوليتهاي محوله به ويژه در دوران دفاع مقدس، به پيشنهاد رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح شما را به رياست مركز تحقيقات راهبردي دفاعي منصوب مي كنم.
لازم است با بهره گيري از افراد زبده و انديشمند و ارتباط با مراكز علمي و تحقيقاتي در چارچوب اساسنامه مصوب مركز و سياستهاي ابلاغي، ظرفيتهاي علمي و عملي اين مركز را توسعه داده و محصولات آن را بمنظور ارتقاء بنيه دفاعي كشور ارائه دهيد.توفيقات همگان را از خداوند متعال مسئلت دارم.
سيد علي خامنه اي -۴/۷/۸۴
متن حكم فرمانده كل قوا به امير سرتيپ عبدالعلي پورشاسب به شرح زير است:
بسم الله الرحمن الرحيم
امير سرتيپ عبدالعلي پورشاسب
با انتصاب امير سرافراز سرلشكر عطاءالله صالحي به فرماندهي كل ارتش جمهوري اسلامي ايران، به پيشنهاد رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح و نظر به خدمات برجسته در تصدي مسؤليتهاي فرماندهي و ستادي، شما را به سمت معاون بازرسي ستاد كل نيروهاي مسلح منصوب مي كنم.
از خدمات مخلصانه امير سرلشكر عطاءالله صالحي در دوران مسئوليت تشكر و قدرداني مي كنم.توفيقات همگان را از خداوند متعال مسئلت دارم.
سيدعلي خامنه اي-۴/۷/۸۴

معاون اداري و مالي قوه قضائيه
و رئيس كل دادگستري استان تهران منصوب شدند
ايسنا: با صدور حكمي از سوي رييس قوه  قضاييه، رييس كل دادگستري استان تهران به معاونت اداري و مالي قوه  قضاييه منصوب شد.
بر اساس آخرين اخبار رسيده، طي حكمي از سوي آيت الله هاشمي شاهرودي رييس قوه  قضاييه، حجت الاسلام عباسعلي عليزاده به سمت معاونت اداري و مالي قوه  قضاييه منصوب شد.
همچنين عليرضا آوايي كه رياست دادگستري استان اصفهان را بر عهده داشت، طي حكمي به جاي عليزاده، به رياست كل دادگستري استان تهران منصوب شد و جلسه  معارفه  وي اين هفته با حضور مسوولان قضايي برگزار خواهد شد.

احمدي نژاد: ملت از حق خود در بهره گرفتن
از انرژي صلح آميز هسته اي صيانت خواهد كرد
فارس: رئيس جمهور در پيامي به چهارمين يادواره سراسري ۳۱۰۰ شهيد وزارت جهاد كشاورزي تأكيد كرد: يقين دارم آحاد ملت ايران با روحيه جهادي، از حق مسلم خود از انرژي هسته اي صيانت و قدرت هاي مستكبر را به قبول حق مسلم خود ناچار خواهند نمود.
در قسمتي از اين پيام آمده است: جهاد كشاورزي با تقديم بيش از ۳۱۰۰ شهيد، كارنامه درخشان و ممتازي به نام خود ثبت كرده و نشان پرافتخار سنگرسازان بي سنگر، براي اين فرزندان افتخارآفرين امام مبارك باد. درود بر آنان كه اين افتخار بزرگ را در تاريخ سراسر حماسه و ايثار ايران عزيز به نام خود ثبت كردند.عزت و سربلندي و روح شجاعت در كشور مرهون اين مجاهدتهاست و چه سخن زيبايي است «شهيدان مظهر قدرت ايران هستند». بايد همه همت خويش را به كار گرفت تا پيشكسوتان جهاد و شهادت در پيچ و خم زندگي به فراموشي سپرده نشوند و با الهام از ملت عزيز بايد روح مهرورزي و ايثار و دفاع مقدس را در تار و پود زنجيره  اجتماعي جاري كنيم.
تلاش براي خودكفايي اقتصادي و استقلال علمي و فرهنگي عرصه جهاد امروز همه ماست يقين دارم آحاد ملت از زن و مرد، پير و جوان با همين روحيه از حق مسلم خود در بهره گرفتن از انرژي صلح آميز هسته اي صيانت خواهند كرد و قدرت هاي مستكبران را به قبول اين حق مسلم در چارچوب معاهدات بين المللي ناچار خواهند نمود.

اسامي اعضاي هيأت منصفه مطبوعات اعلام شد
ايسنا:رئيس كل دادگستري استان تهران اظهار داشت:سعي كرديم در تعيين اعضاي هيات منصفه، نماينده  تمام اقشار جامعه حضور داشته باشند.
حجت الاسلام والمسلمين عباسعلي عليزاده روز گذشته پس از جلسه  تعيين اعضاي هيات منصفه با بيان اين كه امروز دومين جلسه مربوط به انتخاب اعضاي هيات منصفه مطبوعات در دادگستري با حضور كليه  احزاب تشكيل شد، اظهار داشت: آقايان صفارهرندي، تقوي، خاموشي، چمران و بنده در اين جلسه به اتفاق آرا اعضا را انتخاب كرديم.
وي ادامه داد: ما مي خواهيم هيات منصفه اي جامع و متشكل از تمام اقشار جامعه تشكيل شود و خدا را شاكريم آنچه مورد نظر قانونگذار بود و اعضا دنبال آن بودند اتخاذ شد و ۲۱ نفر انتخاب شدند. رئيس كل دادگستري استان تهران تصريح كرد: در اعضاي هيات منصفه سعي كرديم نماينده تمام اقشار جامعه حضور داشته باشند كه در اين ميان نماينده اي از روزنامه نگاران، هنرمندان، خبرنگاران، تشكل هاي غير دولتي، استادان دانشگاه، احزاب و گروه ها، ائمه جمعه و روحانيت، نماينده اي از كتابفروشان و حقوقدان ها وجود دارند و سعي كرديم كه نماينده افكار عمومي باشند.
وي ادامه داد: اعضاي هيات منصفه قبلي كه خودشان تمايل داشتند كه در اين هيات منصفه نيز حضور داشته باشند، در تركيب جديد هستند.
حجت الاسلام عليزاده، رئيس كل دادگستري استان تهران در پاسخ به سوال خبرنگار حقوقي ايسنا، اسامي ۲۱ نفر اعضاي هيات منصفه را به اين شرح اعلام كرد: آقايان عسگراولادي، دعاگو، شورجه، علي اكبر كسائيان، عالمي، عليرضا صابر، سردار حميدزاده، رهگذر، قدياني، حجت الاسلام رحيميان، محمدحسين رضايي، غفوري فرد، حسين انتظامي، مسيح مهاجري، نوباوه، صادقي مقدم، قدرت الله رحماني، دكتر شكويي و خانم ها كروبي، شهلا حبيبي و اصلان پور.
وي افزود: ابلاغ هاي اين افراد تا يك هفته ديگر به دستشان مي رسد و تشكيل دادگاه مطبوعات بلامانع است.
عليزاده يادآور شد:منتظر هستيم كه دادگاه براي رسيدگي به پرونده هاي مطبوعاتي تعيين وقت كند كه طبيعتا بين ۴۵ روز تا دو ماه خواهد بود؛ البته اين مدت هم بستگي به نظر دادگاه دارد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |