|
حضرت امام حسن عسكري (ع): تمام پليدي ها در خانه اي نهاده شده
و كليد آن دروغ است.
جامع السعادات ج ۲ ص ۳۲۳
|
|
|
امروز با حافظ
|
كه گناه دگران بر تو نخواهند نوشت
|
|
عيب رندان مكن اي زاهد پاكيزه سرشت
|
هر كسي آن درود عاقبت كار كه كشت
|
|
من اگر نيكم اگر بد تو برو خود را باش
|
|
|
|
|
تئاتر دفاع مقدس توسط هنرمندان آسيب شناسي شد
مراسم هم انديشي تئاتر دفاع مقدس با حضور هنرمندان تئاتر و با ارائه ۱۱ مقاله درخصوص آسيب شناسي تئاتر دفاع مقدس در مجتمع فرهنگي هنري اسوه برگزار شد.
به گزارش فارس، مراسم هم انديشي هنرمندان تئاتر دفاع مقدس با سخنراني ميرفيصل باقرزاده، رئيس بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس در مجتمع اسوه آغاز شد.
باقرزاده در اين مراسم گفت: آسيب شناسي تئاتر دفاع مقدس به معناي تضعيف نقاط مثبت و قوت اين مقوله هنري نيست.
آسيب شناسي تئاتر دفاع مقدس تاملي بر چگونگي برگزاري جشنواره تئاتر است.
باقرزاده در ادامه به برگزارنشدن دوازدهمين جشنواره تئاتر دفاع مقدس اشاره كرد و بيان داشت: برگزارنشدن دوازدهمين جشنواره تئاتر به معناي تعطيلي آن نيست.
در اين هم انديشي سعي خواهيم كرد كه به آسيب هاي موجود در اين عرصه بپردازيم.
رئيس بنياد سپس به آسيب هاي حوزه تئاتر دفاع مقدس اشاره كرد و بيان داشت: نبودن شهرستان ها در جنگ و آثار مرتبط با آن، عدم توجه به ارزش هاي دفاع مقدس، كم توجهي به عنصر اصلي حوادث مستند و تاريخي، عدم شناخت رموز دفاع مقدس، عدم شناخت هنجارهاي دفاع مقدس، عدم ترسيم چهره واقعي دشمنان از آسيب هاي حوزه تئاتر دفاع مقدس است.
بعد از سخنان باقرزاده، حفيظ الله رفيعي دبير همايش هم انديشي تئاتر دفاع مقدس به ايراد سخنراني پرداخت.
رفيعي گفت: جشنواره دوازدهم برگزار نشد؛ خواستيم هم انديشي تئاتر دفاع مقدس را برگزار كنيم و اين همايش در مدت زمان كمي برنامه ريزي شد.
هدف از برگزاري همايش حضور هنرمندان و صحبت هاي آنان در اين حوزه است.
رفيعي بيان داشت: گفت وگو و تعامل مديران و هنرمندان براي رسيدن به تفاهم منطقي، شنيدن ديدگاه هاي هنرمندان، استفاده از انتظارات هنرمندان در برنامه ريزي ها از ديگر اهداف اين همايش بوده است.
بهروز غريب پور نيز در ادامه اين همايش به موضوع جنگ و تاريخ نمايش عروسكي در دنيا اشاره كرد و گفت: نمايش عروسكي يك زبان كامل است كه مي تواند از جنگ نيز بگويد و آن را به نمايش بگذارد.
نمايش عروسكي چه در دوره هاي كهن و چه در دوره هاي معاصر نسبت به جهان پيرامون خويش از خود حساسيت به خرج داده و توانسته است كه يك جريان پيوسته هنري باشد.
وي افزود: خرد و انديشه دفاع مقدس بايد خود را از قيد تكرار و تقليد روش ها خارج كند و مديوم هاي جديد را بيازمايد تا در بستر نو خود را به نمايش بگذارد.
نمونه تئاتر اشياء يا تئاتر عروسكي يكي از راه هاي نرفته است كه بايد مورد آزمايش قرار گيرد.
نمايش عروسكي در انواع شيوه ها مي تواند صحنه را از قيد ديالوگ ها برهاند و به خلق تصاوير رو كند، زيرا غالب هنرمندان تئاتري كه در حوزه تئاتر دفاع مقدس فعالند هرگز نتوانسته اند خود را از قيد زبان به معني متعارف رها كرده و به زبان تصوير روي بياورند.
در اين مراسم يعقوب صديق جمالي، عاطفه حسيني، فرزاد معافي، محمد جعفري، حسين پارسايي، غلامحسين دريانورد نيز مقالات خود را درخصوص تئاتر دفاع مقدس ارايه خواهند داد.
در حاشيه مراسم نمايشگاهي از نمايشنامه هاي به چاپ رسيده برپا شده بود، همچنين تئاترهاي اجرا شده در ۱۱دوره جشنواره تئاتر دفاع مقدس به صورت نمودار و آمار در نمايشگاه ديده مي شد.
|
|
دهمين جشنواره فيلم دفاع مقدس در تهران برگزار مي شود
دهمين جشنواره فيلم دفاع مقدس ، سرانجام پس از چندبار تغيير زمان ، از اول تا پنجم آذر در تهران برگزار مي شود.
شرف الدين دبير اين جشنواره امروز در نشستي رسانه اي با اشاره به مشكلاتي كه بر سر راه برپايي اين جشنواره بوجود آمد و موجب شد تا دوبار زمان برگزاري آن تغييركند، گفت تغيير مديريت جشنواره درمرحله نخست و نياز به برنامه ريزي همه جانبه ، از جمله مهمترين دلايل تعويق برپايي دهمين دوره جشنواره بود.
به گزارش خبرنگار ما، شرف الدين گفت: سوم خرداد روز ملي مقاومت و آزادسازي خرمشهر، بهترين زمان براي برگزاري جشنواره فيلم دفاع مقدس است و با توجه به دوسالانه بودن جشنواره ، يازدهمين دوره آن سوم خرداد ۸۶ برگزار خواهد شد.
وي افزود: اين دوره از جشنواره در بخش فيلمهاي بلند سينمايي ، كوتاه ، نيمه بلند، نماهنگ ، مجموعه تلويزيوني ، مستند، قلم زرين و بخش ويژه بهترين هاي تاريخ سينماي دفاع مقدس برگزار مي شود. شرف الدين گفت : همچنين در اين جشنواره از ۵ فيلم و ۵ كارگردان برتر كه ۲۵ سال در زمينه دفاع مقدس فعاليت سينمايي داشته اند و با نظرسنجي عمومي از ميان ۵۰۰ فعال بخشهاي مختلف سينما انتخاب خواهند شد، تجليل مي شود.
دبير جشنواره فيلم دفاع مقدس گفت: با توجه به نقش سينماي دفاع مقدس در بيان حقايق ، سلحشوري و دلاوري هاي سرداران بي ادعاي اين مرزوبوم و ارزشهاي انساني حاكم بر اين حماسه ملي ، انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس ، فيلمنامه ها و پژوهشهاي مرتبط با اين حوزه را كه داراي ويژگي هاي كيفي باشند، خريداري مي كند. وي افزود:تاكنون ۲۳ فيلم سينمايي ، ۱۶ فيلم كوتاه ، ۷ فيلم نيمه بلند، ۱۰ مجموعه تلويزيوني ، ۲۰ نماهنگ ، ۲۴ فيلم داستاني و ۲۹ فيلم مستند به دبيرخانه جشنواره ارسال شده است و هيئت انتخاب از بين اين آثار، فيلمهاي برگزيده براي شركت در مرحله نهايي را انتخاب خواهدكرد.
|
|
داور ششمين دوره مهرگان ادب:
رابطه نويسندگان با ادبيات كلاسيك كمرنگ شده است
گروه ادب و هنر: سوابق زبان فارسي در داستان نويسي كنوني بروزي ندارد و رابطه نويسندگان جوان با ادبيات كلاسيك ايران كمرنگ شده است.
عنايت سميعي، داور ششمين دوره جايزه مهرگان ادب كه به اتفاق مژده دقيقي و فتح الله بي نياز و دو داور ديگر، در محل پكا حاضر شده بود، ضمن اعلام اين مطلب در جمع خبرنگاران گفت: دانشگاه هاي ادبي ما نتوانسته اند، شاعر يا نويسنده تربيت كنند و تمامي افرادي كه سال گذشته در شعر دانشجويي برگزيده شدند، جزو دانشجويان رشته هاي فني بودند.
فتح الله بي نياز نيز به وجود اطلاعات اضافي و بي سبب و نيز افراط و تكنيك گرايي اشاره كرد و گفت: متاسفانه در اكثر داستانهايي كه از سوي هيئت داوران خوانده شد، انديشه اي وجود ندارد و نويسندگان ما نتوانستند، عنصر انديشه را در محتواي رمان به كار ببرند.
وي بي توجهي نويسندگان به موضوعات معاصر را ديگر مشكل داستان نويسي نام نهاد.در ادامه سميعي از انتشار تك داستانهاي منتخب از سوي موسسه پكا در يك كتاب خبر داد و گفت: مسئولان پكا در حال رايزني با نويسندگان و ناشران اين آثار هستند تا با كسب اجازه از آنها اين آثار را در يك مجموعه انتشار دهند.مژده دقيقي نيز در اين ميزگرد نبود نيروي حرفه اي در عرصه نشر را از جمله دلايل عدم اقبال به داستان ذكر كرد.
به گزارش همشهري، ششمين دوره مهرگان ادب ۱۲ مهر در محل پكا برگزار مي شود. آثاري كه در بخش رمان به مرحله ماقبل نهايي راه يافته اند آبي تر از گناه اثر محمد حسيني (نشر ققنوس)، بي بي شهرزاد، اثر شيوا ارسطويي (نشر قطره)، رنگ كلاغ اثر فرهاد بردبار (نشر مركز)، كيمياخاتون از سعيده قدس (نشر چشمه) و ماهي ها در شب مي خوابند، اثر سودابه اشرفي (نشر مرواريد) و در بخش داستان بلند نيز صداهاي سوخته اثر سعيد عباس پور (نشر قصه) به مرحله نهايي راه يافتند.
|
|
تازه هاي دنياي رسانه ها
بشه يا نشه
اين روزها اين نوع واژگان نقل محافل دولتي و كشوري است، به هر حال هر تغييري، تغييراتي را هم درپي دارد، حالا اگر طومار براي اين و آن جمع كردن نه تنها مشكلي را حل نمي كند بلكه موجب بسته شدن رويه تغييرات نيز مي شود.
به نوشته شبكه خبر دانشجو، عده اي در دانشگاه لرستان با جمع آوري طومار سعي در ابقاي مسئولان دارند. شايد اين كار مقبول مسئولان ذيربط باشد يا نباشد. اما آنچه كه معلوم است اين كه مديران ارشد مي توانند اين طومارها را بپذيرند يا نپذيرند. اگر به گذشته هاي نه چندان دور هم نگاه كنيد مديران قبلي هم اين كارها را مي كردند پس نبايد انتظار داشت كه طومارنويسي تعطيل خواهد شد.
كارتن خواب هاي شمس العماره
به نوشته ميراث خبر، بعد از تعطيلي چند خوابگاه دانشجويي، ظاهرا متوليان مرمت شمس العماره هم مانع ورود كارتن خواب ها به محوطه آن شده اند. خوبي اين كارها در اين است كه مي توان دانشجويان كارتن خواب و كارتن خواب هاي شمس العماره را در يك جا اسكان داد. مگر زمستان گذشته كارتن خواب ها را همين دانشجويان خوابگاه دار نكردند، خوب حال همين كارتن خواب ها بخشي از محل خواب را به اين دانشجويان كارتن خواب بدهند، خدا را خوش نمي آيد كه اين روزها دانشجويان را تنها گذاشت.
پرواز ارزان
ببينيد همين يك پرواز سرپايي چقدر محسنات در پي داشته است، يكي از همان شركت هاي خوش فكر معطل نكرده و با همين روش از مسافران خواسته است سريع تر براي خريد بليت ارزان اقدام كنند. اينطوري اگر پيش برود شايد اتوبوس هاي دوطبقه ميدان شوش را هم با تغيير كاربري در همين خطوط هوايي به كار بگيرند. به نوشته ميراث خبر، اگر بليت را زود بخرند، شايد ارزان تر هم بپرند. ولي در همين اوضاع و احوال يكي هم مدعي شده كه اين بليت ها واقعيت ندارد، حالا بايد منتظر بمانيم كه چه اتفاقي مي افتد.
قلعه حيوانات
آدم از كار غربي ها سردرنمي آورد، يك بار به خاطر سر بريدن حيوان اهلي در مراسم مذهبي چه دادوبيدادها كه راه نمي اندازند، آن وقت آبروي هرچه مسلمان و غيرمسلمان را براي يك حيوان زبان بسته مي برند، حالا كه مجلس استراليا، مصوبه اي را گذارند كه ميليون ها حيوان وحشي را بكشند صداي هيچ كس درنمي آيد. نه طرفداران حقوق حيوانات و نه هواداران محيط زيست. بيچاره شترها، اسب ها و الاغ ها و بزهايي كه در اين قتل عام بايد كشتار شوند. اين خبر را بازتاب اعلام كرده است بنابراين راست و دروغش هم به عهده خودشان است. حالا كه غربي ها كاري نمي كنند لااقل هواداران حيات وحش و محيط زيست ايراني يك كاري بكنند.
|
|
تنديس شهيد آويني در موزه سينما
از تنديس شهيد مرتضي آويني در موزه سينما پرده برداري شد. در اين مراسم كه با حضور مريم اميني همسر شهيد آويني، جعفري جلوه معاونت سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، مهدي سليمي مدير موزه سينما و چند تن از هنرمندان و نويسندگان سينماي دفاع مقدس برگزار شد ،مدير موزه سينما هدف از اين حركت را زنده نگهداشتن ياد شهيد آويني، شهيد اهل قلم ذكر كرد و گفت: موزه سينما تاريخ اين صنعت و هنر است. اگر قرار است رودخانه زندگي را همانگونه كه هست به تماشا بگذارد بايد خاستگاه باليدن هر شيء و هر رويداد را بيابند و دركي عقلاني از آن بدست دهند.
در اين مراسم همچنين ميزگرد بررسي وضعيت سينماي دفاع مقدس با حضور حبيب الله كاسه ساز و محمد رضا شرف الدين، تهيه كنندگان سينما، محمود گبرلو و جواد طوسي، نويسنده و منتقد، برگزار شد.
|
|
برگي از تاريخ
صدور اولين قطعنامه سازمان ملل
در تاريخ سوم مهر ۱۳۵۹.ش، چهار روز پس از آغاز جنگ تحميلي، دبيركل سازمان ملل به شوراي امنيت اطلاع داد كه به رغم كوشش هاي به عمل آمده براي توقف حملات، جنگ ميان ايران و عراق در زمين، دريا و هوا ادامه يافته و خسارات جاني و مالي به بار مي آورد. ازاين رو وي پيشنهاد كرد شوراي امنيت، مسأله را با فوريت رسيدگي كند. سرانجام اين جلسه در روزهاي چهارم تا ششم مهرماه آن سال تشكيل شد و طرح صدور قطعنامه اي در اين زمينه به اتفاق آرا تصويب شد، تا اين كه قطعنامه ۴۷۹ به عنوان اولين قطعنامه شوراي امنيت درباره جنگ عراق با ايران صادر گرديد. در اين قطعنامه، ضمن اظهار نگراني عميق درباره وضعيت رو به گسترش جنگ ميان دو طرف، از ايران و عراق خواسته شده بود كه مناقشه خود را از راه هاي مسالمت آميز و طبق اصول عدالت و حقوق بين الملل حل نمايند. در اين ميان، جمهوري اسلامي ايران در اظهارنظر راجع به اين قطعنامه، با اعلام نقض مكرر عهدنامه ۱۹۷۵ الجزاير توسط عراق و قصد و نيت عراق به تشديد اقدامات خصمانه در مقابل خويشتنداري ايران، تصريح كرد كه عراق با برپاكردن يك جنگ تجاوزكارانه در داخل سرزمين ايران و حمله به مراكز حساس كشور براي جمهوري اسلامي، راهي جز دفاع از خود براي حفظ حاكميت جمهوري اسلامي باقي نگذارده است. جمهوري اسلامي ايران همچنين اعلام كرد مادام كه عراق، تماميت ارضي و حاكميت ما را زير پا گذاشته و مأموران عراق در داخل مرزهاي ما به اقدامات تجاوزكارانه و خرابكارانه مبادرت مي ورزند، قطعنامه نمي تواند مورد قبول ايران واقع شود و هيچ فايده اي در مذاكره مستقيم يا غيرمستقيم درمورد منازعه بين دو كشور نمي بينيم. قطعنامه ۴۷۹ به دليل آن كه هيچ اشاره اي به متجاوز و آغازگر جنگ نداشته و دو طرف را به يك اندازه مورد خطاب قرار داده، به عنوان ظالمانه ترين و غيرعادلانه ترين قطعنامه شورا درمورد جنگ عراق عليه ايران به شمار مي رود.
شكست ارتش عراق در گيلان غرب
در ادامه تجاوز ارتش رژيم بعث عراق به خاك ميهن اسلامي، لشكرهاي دشمن به قصد تسخير سر پل ذهاب و گيلانغرب به سوي اين شهرها حركت كردند كه با مقاومت نيروهاي مردمي مواجه شده و زمين گير شدند. دشمن پس از اين ناكامي، نيروهاي خود را براي تصرف نواحي خوزستان راهي جبهه هاي جنوب نمود.
آغاز انتفاضه جديد مسجدالاقصي
در پي ورود آريل شارون، رهبر حزب تندروي ليكود و عامل كشتار بي رحمانه فلسطيني ها در اردوگاه صبرا و شتيلا به مسجدالاقصي و هتك حرمت اين مكان مقدس، فلسطيني هاي خشمگين در اعتراض به اين اقدام، تظاهرات كردند و قيام اسلامي خود را آغاز نمودند. به همين مناسبت، اين قيام، انتفاضه مسجدالاقصي نام گرفت. اين قيام زماني آغاز شد كه مذاكرات سازش بين صهيونيست هاي نژادپرست و دولت به اصطلاح خودگردان فلسطين با شكست روبه رو شده بود و مردم فلسطين دريافتند كه از راه گفت وگو و سازش با صهيونيست ها نمي توانند بر حقوق انساني و اسلامي خود دست يابند. رژيم صهيونيستي در مقابل خروش انساني فلسطينيان، براي سركوب انتفاضه از انجام خشن ترين و وحشيانه ترين شيوه هاي ضدانساني خودداري نكرده و از قساوت بارترين روش هاي ترور و كشتار استفاده نموده است. انتفاضه مسجدالاقصي و انقلاب سنگ به همگان اين پيام را فهماند كه ريشه صهيونيسم و نژادپرستي در سرزمين اسلامي فلسطين، خواهد خشكيد.
|
|
كوتاه از هفت هنر
آلفرد هيچكاك در شبكه سوم سيما
جمعه هشتم مهرماه فيلمي از آلفرد هيچكاك با عنوان «مارني » در قالب برنامه صدفيلم از شبكه سوم سيما پخش خواهد شد.به گزارش فارس فيلم سينمايي مارني از ساخته هاي هيچكاك است كه سال ۱۹۶۴ با حضور بازيگراني چون شون كانري، تيپي هدرن، ديان بليكر، مارتين گابل و... توليد شده است. اين فيلم داستان شخصي است به نام ماركو تلند. او با وجود اينكه مي داند مارني ادگار عادت به سرقت دارد با او ازدواج مي كند.برنامه «صدفيلم» جمعه ها ساعت ۳۰/۲۲ از شبكه سوم سيما پخش مي شود.
برگزاري نمايشگاه نقاشي خط از آيات قرآن كريم
نگارخانه آفرينش خانه فرهنگ نور اقدام به برگزاري نمايشگاهي از آثار نقاشي خط از آيات قرآن كريم نموده است.به گزارش مهر، اين نمايشگاه كه شامل ۲۵ اثر ازآثار آقاي سيد اميرآزاد است به سبك رنگ روغن روي بوم خلق شده است.اين هنرمند كه داراي مدرك عالي خوشنويسي با ۸ سال سابقه كار هنري است، در آثار اخير خود با الهام از آيات كتاب آسماني قرآن اقدام به تلفيق مفاهيم مذهبي با هنر نموده است.علاقه مندان مي توانند به منظور بازديد از اين نمايشگاه دوم لغايت نهم مهر ماه از ساعت ۹الي ۱۹به نشاني بلوار آيت الله كاشاني بعد از ميدان نور جنب شهر كتاب مراجعه نمايند.
جشنواره روز جهاني كودك در شبكه دو
تعدادي از شخصيت هاي برنامه كودك و نوجوان تلويزيون از جمله «قلقلي» و دست اندركاران برنامه «فتيله جمعه تعطيله» در كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به ميان بچه ها مي آيند.به گزارش مهر، در جريان جشنواره «كودك، نيايش و مهر» كه به مناسبت روز جهاني كودك برگزار مي شود، مجريان، بازيگران و دست اندركاران برنامه كودك و نوجوان شبكه ۲ سيما حضور خواهند يافت و بينندگان تلويزيون مي توانند طي روزهاي برگزاري اين مراسم، همه روزه برنامه هاي كانون را از شبكه ۲ سيما تماشا كنند.
به گزارش روابط عمومي كانون، جشنواره «كودك، نيايش و مهر» از ۹ تا ۱۲ مهر ماه در مركز آفرينش هاي فرهنگي هنري كانون واقع در خيابان حجاب تهران برگزار مي شود.
«پيام نماي» كشاورزي در شبكه دوم سيما
«پيام نماي كشاورزي» با پيگيري وزارت جهاد كشاورزي و همكاري شبكه «پيام نما» راه اندازي شد.به گزارش (ايسنا): اين شبكه با هدف افزايش دانش مخاطبان، تسريع و تسهيل در دسترسي به اطلاعات نوين و شناساندن منابع اطلاعاتي و فني موجود در داخل و خارج از كشور راه اندازي شده است.هم اينك پيام نماي كشاورزي در شبكه دو و سه سيما از صفحه ۶۸۵ الي ۷۰۰ قابل دريافت است. انتقال يافته هاي تحقيقاتي، برنامه هاي راديويي و تلويزيوني ملي و استاني كشاورزي، سمينار و همايش ها ،معرفي كتب و نشريات جديد، توصيه هاي كشاورزي مربوط به زيربخشها از جمله مبارزه با آفات و بيماريها، قوانين و مقررات، ارائه تسهيلات به توليدكنندگان كشاورزي از طريق پيام نماي كشاورزي قابل دسترسي است.
فيلم هاي كوتاه مخملباف در سينماتك
سينماتك موزه هنرهاي معاصر تهران در سه بخش مروري بر فيلم هاي كوتاه مخملباف پيشگامان سينما و پرنده خيال از ۱۴ مهر تا ۲۶ آذر فيلم هاي انتخاب شده را به تماشا مي گذارد.در بخش مروري بر فيلم هاي كوتاه محسن مخملباف، هفت فيلم كوتاه اين كارگردان به نمايش درمي آيد.
نمايش دلاوري هاي رزمندگان در جبهه
فرهنگسراي بانو در ايام هفته دفاع مقدس نمايشگاه عكس دلاوريهاي غيورمردان عرصه ۸ سال دفاع را برگزار كرده است.در اين نمايشگاه تصاويري از جبهه هاي جنگ، شهادت، اشغال شهر توسط غاصبان عراقي، تصاوير مستند از كودكان و خانوادهايي كه خانه هاي آنها مورد اصابت قرار گرفته به نمايش درآمده است.
حضور فارسي آموزان تاجيكي در فرهنگستان زبان و ادب فارسي
مهر:جمعي از فارسي آموزان تاجيكي كه به دعوت سازمان فرهنگ و ارتباطات در چهل و سومين دوره دانش افزايي زبان فارسي در ايران شركت كرده بودند با فعاليتهاي فرهنگستان زبان و ادب فارسي از نزديك آشنا شدند.در اين ديدار احمد سميعي گيلاني ضمن تاكيد بر نياز آشنايي با ادبيات معاصر ايران و تاجيكستان از دوگانگي خط به عنوان يكي از موانع آشنايي با ادبيات معاصر اين دو كشور همزبان ياد كرد و اظهار اميدواري كرد در آينده نزديك با حل اين مشكل از راههاي گوناگون تبادل فرهنگي زنده اي بين اين دو كشور برقرار شود.
برگزاري دومين همايش ترجمه ادبي در ايران
دومين همايش ترجمه ادبي در ايران با تاكيد بر موضوع «زبان ترجمه زبان فارسي» در روزهاي چهارشنبه و پنج شنبه (۶ و ۷ مهرماه) در تالار فردوسي دانشكده ادبيات فردوسي مشهد برگزار مي شود. به گزارش ايسنا، دومين همايش ترجمه ادبي در ايران كه به همت گروه زبان و ادبيات انگليسي دانشكده ادبيات و علوم انساني دانشگاه فردوسي مشهد و با همكاري دانشگاه امام رضا (ع) برگزار مي شود، با سخنراني محمدرضا باطني، پروفسور جوليان هاوس، خشايار ديهيمي، رضا سيدحسيني و محمدجعفر ياحقي درباره موضوع هاي «نگاهي به ترجمه انگليسي اشعار مولانا» ، «تاثير زبان انگليسي بر ترجمه هاي آلماني» ، «مخاطب در سنت ترجمه ادبي در ايران» ، «استراتژي ترجمه ادبي» و «اوج و حضيض هاي ترجمه ميرزاحبيب از حاجي باباي اصفهاني» آغاز خواهد شد.
برگزاري نشست ادب معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسي
دومين نشست ادب معاصر فرهنگستان زبان و ادب فارسي شنبه نهم مهر ۱۳۸۴ از ساعت ۱۷ در ساختمان مركزي شهر كتاب (تهران) برگزار مي شود.بنابراين گزارش موضوع اين نشست اوضاع سياسي و اجتماعي ايران پس از نهضت مشروطيت تا ۱۳۲۰ و تاثير آن بر جريان داستان نويسي و سخنرانان آن كاوه بيات و حسن ميرعابديني هستند.ساختمان مركزي شهر كتاب در خيابان حافظ شمالي، نبش زرتشت شرقي واقع است.
|
|
شناسنامه
|
|
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
مدير مسئول : محمود احمدي نژاد
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
|
|
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶۵۶۳۵۳ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵
نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org
سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲
دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۶۴۹۸۳۸۱
|
|
|
|
|
داستانك
|
گماشته
ببين پسرجان! نبايد اين دست ها پينه ببنده، كمرت زير بار زندگي خم بشه، بله گفتن و كمي خم و راست كردن كمر اين همه اهن و تلپ نداره. مرد ميانسال با دندان هاي رديف طلايي تبسمي زد و گفت: اول گماشتگي سخته، ولي بعدا پول زير دندونات مزه كنه، پشتك هم مي زني!
جوانك از بس گوشه لبش را گزيده بود باريكه خوني از آن جاري بود، غرولندي كرد و عصاي چوبي را زير بغل گرفت و رفت.كمري نداشت كه خم شود.
محمد اميري
|
|
|
|
ساعات شرعي
|
اذان ظهر امروز:ساعت ۱۱و ۵۵ دقيقه
اذان مغرب امروز:ساعت ۱۸و ۱۱ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۴ و ۳۴ دقيقه
طلوع آفتاب فردا:ساعت ۵ و ۵۷ دقيقه
|
|
|
|
گل و گياه
|
گل آهار
نام علمي: Zinnia elegans
خانواده: COMPOSITAE
گياه يكساله و نسبتا سريع الرشد، برگها بيضوي تا سرنيزه اي شكل، گلها شبيه گل كوكب در رنگهاي قرمز، ارغواني صورتي، كرم، سفيد و زرد در تابستان و اوايل پاييز ظاهر مي شوند. حداكثر بلندي ۷۵-۶۰ و گستردگي آن به ۳۰ سانتيمتر مي رسد.
نيازها: مكان آفتابي، خاك حاصلخيز كه داراي زهكش خوب باشد. گلهاي خشك گياه را مرتبا حذف نماييد. حداقل دماي قابل تحمل آن صفر درجه سانتيگراد است.
ازدياد: از طريق كاشت بذر در گلخانه در اول بهار امكان پذير است.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org
|
|
|