چهارشنبه ۱۱ آبان ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۴۰ - Nov 2, 2005
آيت الله شاهرودي در مجلس:
مؤاخذه سرمايه ها توسط دستگاه هاي امنيتي
يا قضايي در دنيا منسوخ شده است
006675.jpg
گروه سياسي: نشست مشترك مجلس با مقامات عالي قوه قضائيه روز گذشته در يك جلسه غيرعلني غيررسمي با ارايه گزارشي توسط آيت الله هاشمي شاهرودي رئيس قوه قضائيه انجام شد. سپس علاءالدين بروجردي(رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي)، عماد افروغ(رئيس كميسيون فرهنگي)، سيدمحمود مدني عضو كميسيون اصل ۹۰ و دهقان مخبر كميسيون حقوقي و ابراهيم رئيسي معاون اول قوه قضائيه به ارائه نظرات خود پرداختند.
به گزارش خبرنگار ما رئيس قوه قضائيه خواستار اطلاع رساني همزمان به نقاط منفي و مثبت در عرصه مبارزه با مفاسد اقتصادي شد و گفت: بسياري از كساني كه در مصاحبه ها يا گزارشها از تخلف آنها نام برده مي شود پس از رسيدگي قضايي تبرئه مي شوند و يا معلوم مي شود حجم تخلف آنان بسيار كمتر از مقدار اعلام شده است.
شاهرودي افزود: سياه نمايي موجب بدبيني مردم و از بين رفتن تلاش مديران خدوم در عرصه اقتصادي كشور مي شود هر بار كه اين جو به راه مي افتد كشورهاي همسايه، آماده جذب سرمايه هاي بيشتر ايرانيان مي شوند و بورس آنان با جهشهاي ۷۰ تا ۸۰ درصد روبرو مي شود و حتي اجاره بهاي دفاتر تجاري آنها به خاطر هجوم تجار ايراني افزايش مي يابد.
رئيس قوه قضائيه گفت: در ميان معدود مديراني كه بعضا متهم به تخلف مي شوند ممكن است كساني باشند كه كشور براي آنها هزينه بسيار كرده و از توانايي  هاي بالا برخوردارند و كارهاي مثبت انجام داده اند كه بايد از آنها در جاي خود استفاده شود و نبايد آنها را فراري داد.
حاشيه هاي مجلس
*رئيس قوه قضاييه پس از نشست غيرعلني مجلس در نشست خبري مشترك با حداد عادل در پاسخ به سؤالي در مورد سخنان  همسر اكبر گنجي  و ادعاهاي  او مبني  بر ضرب  و شتم  او در زندان  سئوال  كرد.هاشمي شاهرودي  پاسخ  به  اين  سئوال  را در مصاحبه  خود نامناسب  دانست ، ولي  پس  از اصرار خبرنگاران  گفت : گمان  نكنم  اين  سخنان  درست  باشد.وي  اضافه  كرد: هر شكايتي  كه  به  قوه  قضائيه  برسد مورد رسيدگي  قرار مي گيرد. اگر عليه  قاضي  باشد آن را به  دادستان  انتظامي قضات  مي دهيم .
* خبرنگار صداوسيما از رئيس  قوه  قضاييه  پرسيد آيا اگر در مورد رفيقدوست  در پرونده  اختلاس  بانك  صادرات  اغماض  نمي شد، جلوي  بروز مفاسد اقتصادي  كلان  گرفته  نمي شد؟ رئيس  قوه  قضاييه  پاسخ  داد: يكي  از مواردي  كه  بي توجهي  شده  است ، مساله  ۲۰۰ ميليارد تومان  است .من  قاضي  پرونده  و سخنگوي  قوه  قضاييه  را در اين  مورد مواخذه  كردم ، ۱۴۰ ميليارد تومان  از ۲۰۰ ميليارد تومان ، قبل از تشكيل  پرونده  به  بانك  برگشت  داده  شده  است .وي  اظهار داشت : اين  فضاهاي  بد، اطلاع  رساني  نادرست  و شعاري  هم  مديران  بانكها را بي انگيزه  و نااميد مي كند و هم  به  سيستم  بانكي  ضربه  مي زند و مردم  را بي اعتماد مي كند به  گونه اي  كه  فكر مي كنند همه  دزد هستند.
*يكي  از خبرنگاران  در مورد گله  دستگاههاي  حكومتي  از قبيل  مجلس  و نيروي  انتظامي  براي  همكاري  نكردن  قوه  قضاييه  با آنها سئوال  كرد.رئيس  قوه  قضاييه  پاسخ  داد: قاضي  محكوم  به  يكسري  ضوابط قانوني  است .نيروي  انتظامي  ممكن  است  به  فردي  بدبين  باشد اما تا وقتي  كه  شواهد و ادله  كافي  دادگاه  و دادسرا جمع آوري  نشود، قاضي  نمي تواند حكم  صادر كند.وي  درباره  همكاري  با مجلس  در مورد تحقيق  و تفحص  از قوه  قضاييه  نيز گفت : هنوز مجلس  كار خود را در اين  زمينه  شروع  نكرده  است .اما موارد قبل تحقيق  و تفحص  مجلس  ششم  كه  به  قوه  قضاييه  ارجاع  شده  بود را رسيدگي  كرديم .يكي  از خبرنگاران  پرسيد: گفته  مي شود كه  شهرام  جزايري  در تهران  دفتر دارد و آزادانه  به  آنجا رفت  و آمد مي كند.
* رئيس كميسيون فرهنگي مجلس با انتقاد از عملكرد قوه قضاييه در مبارزه با مفاسد اقتصادي گفت:  گزارش رئيس قوه قضاييه در جلسه غيرعلني مجلس بيش از آن كه به عملكرد ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي بپردازد، تحليل ريشه هاي مفاسد اقتصادي بود.وي گفت: من پرسش هايي را از رئيس قوه قضاييه مي پرسم و اميدوارم كه بتوانم پاسخ آنها را بگيرم.وي گفت: تعريف شما از فساد چيست؟ جايگاه شما به عنوان قوه قضاييه در مبارزه با فساد چيست؟ عملكرد شما در مبارزه با مفاسد چه بوده است؟ رئيس كميسيون فرهنگي مجلس اضافه كرد: نگاه سيستمي شما نشان مي دهد كه بايد به رابطه ساختاري به نام قدرت و ثروت توجه كنيد.دراين كشور، قدرت به ثروت مي انجامد نه ثروت به قدرت.خواه ناخواه از اين رابطه، عده اي سوءاستفاده مي كنند و شبانه به ثروت هاي كلان دسترسي پيدا مي كنند.وي گفت: اين را چه بايد كرد؟ چه برخوردي كرديد با كساني كه از طريق دستيابي به قدرت دولتي، ثروت هاي هنگفت كسب كردند؟ در مورد دانه درشتها، آقازاده ها (اعم از روحاني و غير روحاني) چه نظري داريد؟
* مخبر كميسيون  امنيت  ملي  و سياست  خارجي  مجلس  شوراي  اسلامي  گفت : جمعي  از نمايندگان  مجلس  شوراي  اسلامي  در نامه اي  به  آيت  الله  سيد محمود هاشمي شاهرودي  رئيس  قوه  قضاييه  خواستار رفع  توقيف  سايت  خبري  بازتاب  شدند.حلالي روز گذشته  در حاشيه  نشست  مجلس ، به  تعداد امضاكنندگان  اين  نامه  اشاره  نكرد، اما گفت  كه  خود يكي  از امضاكنندگان  آن بوده  است .سايت بازتاب از تاريخ ۲۰ مهر توقيف شده است.
شاهرودي تصريح كرد: روند اطلاع رساني از نيمه خالي ليوان بايد به سمت ديگري برود و نبايد موضوعي كه هنوز ثابت نشده است را بزرگ نمايي كرد. طبق ماده ۱۸۸ آيين دادرسي كيفري كسي حق ندارد نسبت به پرونده هاي قضايي و قبل از قطعي شدن حكم، اسم متهم و اتهامات را اعلام كند و اين در حكم افترا است.
وي افزود: البته اگر يك وزير يا مدير دولتي مي خواهد نام كارمند متخلف خود را قبل از تشكيل پرونده قضايي در رسانه ها اعلام كند مختار است و مشمول اين قانون است. برخي از روي ناآگاهي قوه قضائيه را به اين چالش فرامي خوانند كه اسامي مفسدان را اعلام كند كه قانون اين اجازه را به قوه قضائيه نداده است.
رئيس قوه قضائيه اظهار داشت: حل مشكل مبارزه با مفاسد اقتصادي نياز به همكاري، هماهنگي و همسويي سه قوه به خصوص قوه مقننه است. راه تغيير مسائل فساد تغيير مقررات و قوانين است البته تشكيل دستگاههاي حمايتي از سرمايه گذاري كه با دولت آقاي احمدي نژاد به توافق رسيديم نيز بسيار موثر است. ما بايد كاري كنيم كه اين جو كه موجب فرار سرمايه و نيروهاي مولد به خارج شده را بشكنيم و جاذبه دار شويم نه دافعه دار.
شاهرودي گفت: دافعه اي كه در حال حاضر در كشور ايجاد شده يكي از بدترين عوامل ركود اقتصادي، بيكاري و زمينه ساز فسادهاي اجتماعي و اقتصادي است. ما بايد سرمايه هاي از دست رفته به خارج كشور را جذب كنيم و نيروهاي كارآمد را به كشور دعوت كنيم. فعاليت اقتصادي بايد در كشور به طور رقابتي كامل و دقيق شكل گيرد و اميدواريم در جلسات ستاد و كميسيونهاي مبارزه با مفاسد اقتصادي اين مسائل به طور كامل رسيدگي شود. از قوه مقننه مي خواهم در اين باره يك فكر جدي، دقيق و كارشناسي كنند كه بتوانند به اهداف مطلوب رهبري، نظام و مردم در بخش مبارزه با مفاسد اقتصادي برسيم.
وي خاطرنشان كرد: ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي با حضور سران سه قوه شكل گرفت تا ضمن جلوگيري از تخلف و فساد ثروتهاي ملي حفظ شود. چندين پرونده مهم با اين خصوصيات در ستاد حل و فصل شده است و ستاد بيش از هر چيز بر پيشگيري از وقوع تخلف اقتصادي و از بين بردن ساختارهاي آسيب زا تاكيد كرده كه از جمله دستاوردهاي آن ايجاد تشكيلاتي براي اصلاح ساختاري در دولت و نيز تهيه قوانين و مقررات جلوگيري از جرم و تخلف بود.
شاهرودي خاطرنشان كرد: مهمترين مشكل اقتصادي ما به ساختارها مربوط مي شود و براي حل مسائل ساختاري در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي قبل از پايان كار دولت قبلي برنامه ها و طرحهايي مطرح شده است كه جزئيات آن با حضور دولت جديد پيگيري مي  شود. نبايد گمان شود كه عموم مديران ما دچار فساد شده اند يا اكثر مردم ما خوردن مال ديگران را روا مي دارند بلكه اين ساختارهاست كه نارسايي ايجاد كرده و زمينه تخلف را فراهم مي كند.
رئيس قوه قضائيه خاطرنشان كرد: با اينكه در برنامه هاي دوم، سوم و چهارم توسعه بر خصوصي سازي تاكيد شده است اما در عمل به صورت كامل اجرا نشده است زيرا هر گامي كه به  سمت خصوصي سازي برداشته مي شد همزمان حجم دولت در بخش ديگري افزايش مي يافت و تصدي گري دولتي عمق بيشتري مي يافت حتي ايجاد بورس كه براي حيات اقتصادي بخش خصوصي ضروري است به گونه اي شكل گرفت كه در حال حاضر حداقل ۷۰ درصد سهام آن متعلق به بانكها و شركتهاي دولتي است.
هاشمي شاهرودي تصريح كرد: كاهش تصدي گري دولتي به عنوان يكي از عوامل مهم جلوگيري از مفاسد اقتصادي است. همچنين دومين عامل مهم امنيت سرمايه حرمت قايل شدن براي سرمايه گذار است. سرمايه گذاري كه مي داند مالش در يك كشور محفوظ است و به آساني مصادره يا توقيف نمي شود و به او به عنوان يك انسان مولد و خدمت كننده به جامعه و مردم و نه به عنوان يك زالوصفت نگاه مي شود ،براي توليد و فعاليت اقتصادي تشويق مي شود.وي گفت: حضور برخي نهادهاي دولتي برخوردار از اطلاعات و انحصارات دولتي يا تواناييهاي اعطايي ويژه در فعاليتهاي اقتصادي يكي از عوامل مهم نااميدكردن سرمايه گذاران است لذا بايد براي تحقق فضاي اقتصاد رقابتي سالم از حضور دستگاه هاي دولتي و شبه دولتي و انحصارگري آنان در عرصه اقتصاد جلوگيري شود.
شاهرودي گفت: فرايند ورود و خروج مجاز كالا به كشورمان آن قدر پيچيده و طولاني و داراي ايستگاهها و مراحل متعددي است كه شايد ماهها طول بكشد تا يك بازرگان بتواند با هزار واسطه كالاي خود را ترخيص كند كه به اين ترتيب راه قاچاق كالا در كشور باز مي شود. اين مسئله علاوه بر فساد و خلاف در كشور به گمرك و بنادر و اقتصاد كشورهاي هم جوار هم رونق مي بخشد و اقتصاد كشورمان را ضعيف تر و ناتوان تر مي سازد.
وي افزود: مفاسد اقتصادي تنها اختلاس، ارتشا يا رانت خواري نيست در حاليكه بايد گفت فساد سيستمهاي اقتصادي بسيار مهمتر و بزرگتر از موارد مذكور است كه منشأ فرار سرمايه هاي داخلي و نيروهاي انساني فعال و مولداست. اين فساد را مي توان فساد اكبر اقتصادي ناميد همان فسادي كه طبق برخي آمارها قريب به ۶۰ ميليارد دلار سرمايه ايرانيان را به خارج كشور فرستاده است.
وي افزود: بايد همه دستگاهها نحوه برخورد با اتهامات و مفاسد اقتصادي را فرا بگيرند و براي يك مسئله كوچك يك فساد واقعي در جامعه ايجاد نكنند بايد حتي الامكان نظارت بر بخش خصوصي و داراييهاي مردم و بازرسيهاي آنها نامحسوس و پيشگيرانه باشد.
رئيس قوه قضائيه تاكيد كرد اين كار كه همه سرمايه ها به وسيله دستگاههاي امنيتي و نظارتي دولتي يا قضايي بازرسي شود و مورد مواخذه قرار گيرد ديگر در دنيا منسوخ شده است زيرا مانع رونق و رشد اقتصادي كشور است.
سران سه قوه كارنامه ارائه كنند
سيد ابراهيم رئيسي نيز در اين جلسه گفت: همكاري بين قوه مقننه و قوه قضائيه باعث تحكيم روابط دو قوه و پيدا كردن راهكارهاي جديد خواهد شد.
وي با اشاره به پيام ۸ ماده اي مقام معظم رهبري افزود: نبايد يادمان برود كه مخاطب پيام مقام معظم رهبري سران سه قوه بوده است. سران سه قوه بايد هر كدام كارنامه اي را در خصوص مبارزه با مفاسد اقتصادي ارائه كنند كه مردم ببينند فرمان ۸ ماده اي مقام معظم رهبري تا چه ميزان اجرا شده است.
معاون اول قوه قضاييه خاطرنشان كرد: در آخرين جلسه مسئولان قوه قضائيه با آيت ا... هاشمي شاهرودي از نحوه اطلاع رساني اين قوه به صورت خيلي جدي انتقاد كرده اند مبني بر اين كه نبايد پرونده ها قبل از اينكه به نتيجه برسد اطلاع رساني شود.
اصرار مجلس
بر اعلام اسامي مفسدان اقتصادي
غلامعلي حداد عادل رئيس مجلس شوراي اسلامي نيز تصريح كرد: مجازات مفسدهاي اقتصادي ديدگاه كاملا صحيحي است و تسريع در صدور احكام و اعلام اسامي آنان لازم است اما به نظر مي رسد مجلس تاكيد بيشتري بر روي مبارزه ريشه اي دارد.وي افزود: نتيجه جلسه مجلس و قوه قضاييه اين است كه هر دو جنبه تامين شود ما بايد در مجلس به تصويب قوانيني بپردازيم كه نظر قوه قضاييه را ريشه يابي و تامين كند .قوه قضاييه هم بايد با تسريع در صدور احكام براي آنهايي كه فسادشان به اثبات مي رسد بيشتر بكوشد تا وسيله عبرت ديگران شود و مردم متوجه شوند كساني كه قصد انجام فساد اقتصادي را دارند برايشان هزينه آبرويي و زندان دارد.
رئيس مجلس تصريح كرد: هيچ كس منكر معرفي مفسدان اقتصادي نيست و تاكيد قوه قضائيه و مجلس مي تواند باعث همكاري بيشتر شود تا مكمل يكديگر باشيم.
مصوبه مجلس براي تسهيل ازدواج
در جلسه علني ديروز همچنين رسيدگي به طرح تسهيلات ازدواج جوانان ادامه يافت و براين اساس مجلس دولت را مكلف كرد كه متاهلين واجد شرايط را در اولويت دسترسي به وام مسكن و وام اشتغال قرار دهد. براساس ماده هشت دولت موظف شد طرح جامع آموزش و مشاوره قبل و بعد از ازدواج مشتمل بر برنامه هاي مشاوره براي همسريابي به تشكيل خانواده، آماده سازي، زوج هاي جوان براي آغاز زندگي مشترك، آشنايي با حقوق خانوادگي و اخلاق همسرداري و آمادگي براي داشتن فرزند را تهيه و ظرف مدت سه ماه پس از تصويب اين قانون به مجلس ارايه كند. براساس ماده ۹ اين مصوبه دولت مكلف شد متاهلين واجد شرايط را در اولويت دسترسي به فرصتهاي شغلي، وام اشتغال و مسكن قرار دهد.هم چنين، نمايندگان به يك فوريت تمديد مهلت اجراي آزمايشي قانون آئين دادرسي دادگاه هاي عمومي و انقلاب در امور كيفري به مدت يك سال رأي مثبت دادند. ۵۲ تن از نمايندگان با تقديم طرحي دو فوريتي به مجلس خواستار تمديد يك ساله اجراي آزمايشي قانون آئين دادرسي دادگاه هاي عمومي  وانقلاب كه در تاريخ ۲۳/۷/۸۴ به اتمام رسيده شدند. طراحان پايان يافتن مهلت قانوني مزبور و تضييع حقوق مردم و الزام اين قانون، فوريت را براي آن ضرورت دانستند كه دو فوريت آن به تصويب نرسيد و يك فوريت آن از تصويب گذشت.

پورمحمدي :
تغييرات مديران بايد براساس مطالبات اكثريت جامعه باشد
ايسنا: وزير كشور در مراسم معارفه ي استاندار جديد قزوين، گفت: تغييرات مديران بر اساس شرايط جديد انجام مي شود و بايد بر اساس خواست و مطالبات اكثريت جامعه عمل كنيم.
حجت الاسلام والمسلمين مصطفي پورمحمدي در اين مراسم افزود: در دوم خرداد من را با هزار دشنام، تهمت، افترا و يك دنيا مساله كنار گذاشتند، اما من تسليم خواست مشروع عمومي جامعه شدم و گذشت زمان واقعيت ها را نمايان ساخت.
وي خطاب به منتقدان دولت گفت: بايد با تحمل، سعه ي صدر، روشن بيني و بردباري مدبرانه مسائل را تحمل كنيد و بپذيريد؛ چرا كه مردم تجربه اي را ديدند و تصميم گرفتند كه تجربه و انتخاب جديدي داشته باشند.
پورمحمدي خواهان نظم در اجراي برنامه ها شد و گفت: حتي حوادث غير مترقبه و بحران ها نبايد اجراي برنامه ها را تحت الشعاع خود قرار دهند و بايد ظرفيت سازي و جذب منابع به ميزان كافي صورت گيرد تا اختلالي در اجراي برنامه ها پيش نيايد.
وي استان قزوين را سرزمين مردمان فرهيخته، فرهنگ دوست، متدين و ولايت مدار دانست كه از ديرباز مهد پرورش انسان هاي پاك و برجسته در عرصه هاي مختلف بوده و در تاريخ معاصر هم از اين نعمت بهره مند بوده است.
وزير كشور تاكيد كرد: انتظار ما اين است كه با چنين ظرفيت هاي مديريتي، صنعتي، اقتصادي و انساني ارزنده، روند توسعه استان هر چه سريع تر و به خوبي پيموده شود. وي مهندس نصري را مديري مجرب با سوابق روشن و شفاف و توان و ظرفيت بالاي اجرايي معرفي كرد و گفت: انتظار ما از ايشان اين است كه با هنر مديريت و توانمندي هاي بالاي استان در جهت تحول قزوين و خدمت به مردم شريف اين استان حركت كنند.

يك منبع آگاه از پايان مذاكرات بازرسان
آژانس در تهران خبر داد
ايرنا: يك منبع آگاه در آستانه بازگشت بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي از ايران، از پايان مذاكرات بازرسان در تهران خبر داد.
وي كه خواست نامش فاش نشود، روز گذشته با اعلام اين مطلب كه قرار است بازرسان آژانس امشب تهران را ترك كنند، گفت: اظهارات اعضاي اين گروه بازرسي نشان مي دهد كه آنها به مدارك موردنياز خود دست يافته اند.
به گفته اين منبع آگاه، در اين دور از مذاكرات مسايل باقي مانده در خصوص «پي ۱» و «پي ۲» و برخي از سوالات باقي مانده بازرسان آژانس مورد بحث و بررسي قرار گرفت. وي خاطرنشان كرد كه جمهوري اسلامي ايران همه سوالات وخواسته هاي بازرسان را بر اساس پروتكل اجابت كرده است.
بازرسان آژانس بين المللي انرژي اتمي شنبه گذشته براي ادامه مذاكرات در خصوص مسايل فني باقي مانده وارد تهران شدند و« اولي هاينونن »معاون محمد البرادعي مدير كل آژانس نيز روز دوشنبه به آنها ملحق شد.

هاشمي رفسنجاني:
روابط ايران و مصر با نگاه به آينده مي تواند متحول شود
گروه سياسي: آيت الله هاشمي رفسنجاني در ديدار با رئيس دفتر حفاظت منافع مصر در جمهوري اسلامي ايران گفت: روابط ايران و مصر، با نگاه به آينده مي تواند متحول شود.رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با تأكيد بر اهميت همبستگي و وحدت ميان كشورهاي اسلامي، تأكيد كرد: ايران و مصر دو كشور مهم در منطقه هستند و با همكاري با يكديگر مي توانند بر تحولات در جهت منافع جهان اسلام تأثيرگذار باشند.
آيت الله هاشمي رفسنجاني حل مسائل كنوني عراق، فلسطين، لبنان و سوريه را نيازمند همكاري همه جانبه كشورهاي اسلامي عنوان كرد و افزود: اتخاذ مواضع و تصميمات مشترك و همبستگي و وحدت ميان كشورهاي اسلامي مي تواند تهديداتي كه عليه جهان اسلام وجود دارد را خنثي نمايد.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام مصر رابه عنوان كشوري عربي و آفريقايي داراي موقعيتي مهم و استراتژيك ارزيابي كرد و گفت: سطح روابط دو كشور راضي كننده نيست و بايد تلاش شود تا اين روابط در زمينه هاي سياسي، اقتصادي و فرهنگي به جايگاه مطلوبي ارتقا يابد.وي تمايل مردم ايران و مصر براي همكاري را جدي عنوان كرد و گفت: مسئولان دو كشور مي توانند با سعه صدر و در نظر گرفتن منافع گسترده اين روابط براي ايران و مصر و همچنين جهان اسلام، آن را گسترش دهند.
در اين ديدار رئيس دفتر حفاظت منافع مصر در جمهوري اسلامي ايران نيز توسعه روابط دو كشور در زمينه هاي مختلف را خواستار شد گفت: ملت و دولت مصر به گسترش روابط دو كشور علاقمند هستند.
عمر احمد المجيد ازيات، مواضع دو كشور درخصوص بسياري مسائل منطقه و جهان را نزديك به هم عنوان كرد و گفت: درخصوص مسئله فلسطين نيز دو كشور خواهان احقاق حقوق ملت فلسطين هستند ولي راهكارها متفاوت است.
وي همكاري كشورهاي پر اهميت جهان اسلام را در رفع مشكلات تأثيرگذار عنوان كرد و گفت: ايران و مصر با همكاري ديگر كشورهاي منطقه مي توانند در رفع مسائلي كه با آن مواجه اند مؤثر واقع شوند.

عوامل بمب گذاري هاي ۲۳ مهر اهواز دستگير شدند
ايسنا: اطلاعيه شماره ي ۲ وزارت اطلاعات در ارتباط با دستگيري عوامل بمب گذار در اهواز صادر شد.
روابط عمومي وزارت اطلاعات پيرو اطلاعيه ي قبلي خود در مورد شناسايي عوامل بمب گذاري هاي اهواز اعلام كرد: با پيگيري هاي مستمر اطلاعاتي  سربازان گمنام امام زمان (عج) ، عوامل بمب گذاري در خيابان نادري اهواز (در مورخه ۲۳/۷/۸۴ ) نيز كه منجر به شهادت شش نفر از جمله ۲ نفر از عشاير غيور عرب و مجروح شدن ده ها نفر از مردم غيور منطقه شد، شناسايي و دستگير شدند.
بر اساس اين گزارش، سه نفر از بازداشت شدگان كه نقش اصلي در بمب گذاري مزبور را داشتند، در مراحل اوليه تحقيق به اهداف و نقشه  هاي آينده ي خود در زمينه ي بمب گذاري و ايجاد تفرقه هاي قومي در ميان مردم شريف منطقه، اعتراف كردند كه البته، قبل از هر گونه اقدامي، دستگير شدند.
بر اساس اين گزارش در عمليات هاي تروريستي اخير اهواز كه توسط دشمنان قسم خورده ي مردم شريف ايران هدايت و اجرا شده است، تعدادي از عشاير غيور عرب منطقه نيز به شهادت رسيده اند.

كاردار ايران در بغداد : ناامني در عراق
برخلاف منافع ايران است
ايرنا: كاردار جمهوري اسلامي ايران در بغداد گفت: ناامني در عراق برخلاف منافع و خواست ايران است.
حسن كاظمي قمي در رد اتهامات آمريكا و انگليس كه ايران را متهم به ارتباط با برخي اتفاقات مسلحانه در عراق مي كنند، افزود: مردم و دولت عراق به خوبي واهي بودن اين اتهامات را مي دانند.
وي تاكيد كرد: به اعتقاد جمهوري اسلامي ايران عراق ناامن مي تواند پيامدهاي منفي مانند تداوم و طولاني تركردن حضور نيروهاي خارجي در عراق را داشته باشد كه مخالف سياستهاي جمهوري اسلامي ايران است.
وي گفت: يك عراق ناامن مي تواند كانون جريانهاي تروريستي باشد و موج جديدي از مهاجرتها از عراق به سوي ايران را ايجاد كند كه دلخواه ايران نيست.
وي با ذكر اينكه ناامني در عراق باعث تعويق ثبات فرايندهاي سياسي عراق مي شود، اضافه كرد: فقدان ساختارهاي سياسي باثبات در عراق باعث وقفه در روابط همه جانبه دوكشور مي شود كه برخلاف منافع ملي و منطقه اي ايران است.
وي گفت: جمهوري اسلامي راهبرد خود را بر مبناي كمك به روند سياسي در حال شكل گيري كشور برادر و همسايه عراق تنظيم كرده است.
وي تصريح كرد: دولت انتقالي برخاسته از اراده ملت و در حقيقت نماينده ملت عراق است و عمليات مسلحانه عليه يك دولت كه مشروعيت خود را از رأي مردم گرفته اقدامي غير قابل قبول است. وي تصريح كرد: هر دولتي منتقدان و مخالفاني دارد كه بايد مخالفت خودرا از طريق شيوه هاي منطقي و قانوني پيگيري كنند.
كاردار جمهوري اسلامي ايران در بغداد درخصوص حضور نيروهاي خارجي در عراق اظهارداشت :نظر ما مشابه نظر مردم عراق است. اكثريت مردم اين كشور خواهان خروج هرچه سريعتر نيروهاي بيگانه و ايجاد ساختارهاي نظامي و امنيتي قوي داخلي هستند.
وي خاطرنشان كرد كه از ديدگاه مردم، حضور نيروهاي خارجي بهانه اي براي تداوم عمليات مسلحانه است كه برقراري امنيت مي تواند خروج نيروهاي نظامي خارجي را تسريع كند.
وي گفت: نه تنها مردم بلكه نخبگان و دولتمردان عراق نيز در اعتقاد به خروج نيروهاي خارجي اشتراك عقيده دارند. اگر اختلاف نظري وجود دارد مربوط به زمان و نحوه خروج اين نيروها است. وي تاكيد كرد: جمهوري اسلامي مخالف هرگونه حضور نيروهاي خارجي در ديگر كشورها به خصوص كشورهاي همسايه و مسلمان است.

تظاهرات حاميان بشاراسد در دمشق
فارس: مردم سوريه با برگزاري تظاهرات مقابل سفارت آمريكا در دمشق از رئيس جمهور خود حمايت و قطعنامه ضدسوري شوراي امنيت سازمان ملل را محكوم كردند.
به گزارش آسوشيتدپرس از دمشق، در پي تصويب قطعنامه ضدسوري شوراي امنيت، مردم سوريه ديروز با برگزاري تظاهرات مقابل سفارت آمريكا، اين قطعنامه را محكوم و با حمل پلاكلارد و پرچم و سردادن شعار، از رئيس جمهور خود حمايت كردند.
يكي از تظاهركنندگان حاضر در ميدان الروضه در مصاحبه با اين خبرگزاري گفت: «ما جنايتكار نيستيم. ما تروريست نيستيم. ما تنها به صلح نياز داريم.»
شوراي امنيت سازمان ملل روز دوشنبه با تصويب قطعنامه اي به اتفاق آرا از سوريه خواست بطور كامل با تحقيقات سازمان ملل درباره ترور رفيق حريري، نخست وزير سابق لبنان در ۱۴ فوريه همكاري كند.
اين قطعنامه كه با فشار آمريكا، انگليس و فرانسه به تصويب رسيده است، مي افزايد: «در صورتي كه سوريه به طور كامل با تحقيقات سازمان ملل به رهبري دتلف مهليس، دادستان آلماني همكاري نكند، اقدامات بيشتر ممكن خواهد بود.»
گزارش كميته تحقيق سازمان ملل همكاري سوريه را تنها به ميزان محدود اعلام كرده است.

فرمانده جديد سپاه حفاظت هواپيمايي منصوب شد
فارس: احمد حق طلب از سوي فرمانده نيروي مقاومت بسيج به عنوان فرمانده جديد سازمان حفاظت هوايي منصوب شد.
در مراسمي كه براي معارفه وي برگزار شد،سردار حجازي فرمانده نيروي مقاومت بسيج و مسئولان و مديران سپاه حفاظت هواپيمايي حضور داشتند،در اين مراسم از تلاشهاي حسين خالقي در دوران تصدي سمت فرماندهي سپاه حفاظت هواپيمايي تقدير بعمل آمد.

قول مساعد احمدي نژاد براي
برطرف كردن مشكلات خوزستان
ايسنا: مجمع نمايندگان خوزستان شب گذشته در محل نهاد رياست جمهوري با دكتر محمود احمدي نژاد، رئيس جمهور، ديدار كردند.
دكتر ناصر سوداني نماينده مردم اهواز در مجلس شوراي اسلامي  درباره اين ديدار توضيح داد: «در اين ديدار ما مشكلات مردم خوزستان را بيان و راهكارهاي مناسب براي حل اين مشكلات ارائه داديم.» وي افزود: «ما از رياست محترم جمهور براي برطرف كردن اين مشكلات قول مساعد گرفتيم.»

عنوان و مفاد طرح مربوط به توقف تعليق
پروتكل الحاقي تغيير كرد
ايرنا: كاظم  جلالي  مخبر كميسيون  امنيت  ملي  و سياست  خارجي  مجلس  گفت  كه  اين كميسيون  در نشست  ديروزخود عنوان  و مفاد طرح  الزام  دولت  به  توقف تعليق  اجراي  داوطلبانه  پروتكل  الحاقي  را تغيير داد.
وي  روز گذشته  گفت : در جلسه  امروزعنوان  اين  طرح ، به  الزام  دولت  به  تعليق  اقدامات  داوطلبانه  در صورت  ارجاع و يا گزارش  پرونده  هسته اي  ايران  به  شوراي  امنيت  تغيير يافت .اين  طرح  كه  پيش  از اين  يك  فوريت  آن در مجلس  شوراي  اسلامي به  تصويب رسيده  بود، تاكنون  در سه  جلسه  كميسيون  امنيت  ملي  و سياست  خارج  مجلس بررسي  و پيشنهادهايي  از جانب  نمايندگان  براي  اصلاح  آن ارائه  شده  است .جلالي همچنين علت فراخوان و بركناري چهار سفير ايران در انگليس، مالزي، آلمان و فرانسه را «مبهم» خواند و گفت كه اين كميسيون در حال پيگيري اين مساله است.
نماينده شاهرود افزود: مسئولان وزارت امور خارجه عنوان مي كنند كه ماموريت اين سفيران به اتمام رسيده است ولي «امير حسين زماني نيا» سفير ايران در مالزي به تازگي منصوب شده و اين ادعا حداقل در مورد او درست نيست.
وي افزود: فهرستي در وزارت امورخارجه تهيه شده است كه به موجب آن، تا آخر سال ۳۰ تا ۴۰ سفير ايران در كشورهاي مختلف بركنار مي شوند و يا دوران ماموريت آنها به پايان مي رسد و تغيير خواهند كرد.

باهنر :
سيزده  آبان مبارزه با استكبار جهاني
را به جهانيان يادآوري مي كند
فارس: نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به روزملي ۱۳ آبان گفت: اين روز، مبارزه با استكبار جهاني و در راس آن آمريكا را به ملت و جهانيان يادآوري مي كند.محمدرضا باهنر با بيان اينكه سيزدهم  آبان يكي از ايام الله و روز به ياد ماندني در تاريخ انقلاب اسلامي ايران است، گفت: ۱۳  آبان يادآور شكل گيري و آغاز نهضت انقلاب اسلامي ايران است و اين روز آنقدر بااهميت، مهم و ارزشمند مي باشد كه رژيم طاغوت را به خشم آورد بطوريكه اين رژيم مجبور شد تا دانش آموزان را به خاك و خون بكشد.
باهنر با بيان اينكه انقلاب اسلامي ما با استكبارستيزي همزاد است، تصريح كرد: حركتهاي خصمانه آمريكا عليه ملت ايران در ۵۰ سال گذشته همچون كودتاي ۲۸ مرداد ،۱۳۳۲ سنگ اندازي در قبال پيروزي انقلاب و به خصوص رفتار خصمانه اين كشور در شرايط فعلي عليه دولت و ملت ايران، مي طلبد كه ما يك روز را به عنوان روز مبارزه با استكبار جهاني و در راس آن آمريكا داشته باشيم و به دنيا متذكر شويم كه ما خواهان برقراري رابطه با همه  كشورها هستيم به شرط آنكه رفتار عادلانه اي با ما داشته باشند و حقوق ما را به رسميت بشناسند.
اقتضاي زمان حال، فعاليت هاي سياسي در بستري آرام است
يك عضو شوراي مركزي حزب موتلفه ي اسلامي با اشاره به فعاليت بخش دانشجويي حزب موتلفه و جامعه ي اسلامي دانشجويان در دانشگاه ها تصريح كرد: مقتضاي اين شرايط فعاليت هاي تند و تيز دانشگاهي نيست.
اسدالله بادامچيان، نقش فعال دانشجويان در شكل گيري انقلاب و دوران جنگ تحميلي را يادآور شد و گفت: در حال حاضر نيز دانشجويان در عرصه ي سياسي حضور جدي دارند و تنها در شيوه ي حضور آنها تغيير ايجاد شده است.
وي با اشاره به اقدامات دانشجويان در فتح لانه ي جاسوسي و دفاع از كشور در جنگ تحميلي، گفت: اين حضورها مقتضاي آن زمان بود لذا با استقرار و تثبيت نظام جمهوري اسلامي كيفيت اين حضورها نسبت به آن چه در آن دوران وجود داشت كاهش پيدا كرده، زيرا اقتضاي زمان حال اين است كه فعاليت هاي سياسي در بستر آرام اجتماعي انجام شود.اين عضو شوراي مركزي حزب موتلفه ي اسلامي با اشاره به فعاليت شاخه هاي دانشجويي برخي احزاب آن را بلامانع برشمرد و در بيان وظايف دولت جديد در قبال دانشجويان، گفت: از آنجا كه دولت آقاي احمدي نژاد خواهان اجراي خواست هاي اصول گرايانه است، بايد فضاي سياسي دانشگاهها را باز بگذارد تا دانشجويان خواست سياسي شان را در چارچوب قانون انجام دهند.

تسخير لانه جاسوسي، فرياد بلند ايران
به مداخلات آمريكا بود
عضو شوراي مركزي جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي گفت: اقدام شجاعانه دانشجويان مسلمان پيروخط امام درتسخير لانه جاسوسي، فرياد تظلم خواهي ملت ايران به مداخلات آمريكا در امورايران در طول ۳۰سال گذشته بود. «مجتبي شاكري» افزود:اين حركت مردم و دانشجويان پيروخط امام(ره) موجب شد تا موج بزرگي از استكبار ستيزي در تمامي دنيا، تسري يابد و مردم كشورهاي تحت سلطه، جان تازه اي در مبارزات ضد استكباري خود بيابند. شاكري اضافه كرد: براي گراميداشت اين روز بزرگ ، جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي همراه با خيل عظيم مردم و دانشجويان كشور در مراسم ۱۳آبان، بارديگر نداي استكبارستيزي سرخواهد داد و لزوم حفظ اتحاد و همبستگي دروني در مقابل ترفندهاي نظام استكباري را يادآور خواهد شد.

تسخير لانه جاسوسي نشان از احياي
استقلال سياسي ملت ايران بود
حزب  اعتدال و توسعه نيز در بيانيه اي به مناسبت ۱۳ آبان، اين روز را كه منجر به تسخير لانه شيطان شد، نشان از احياي استقلال سياسي ملت ايران ارزيابي كرد.در بخشي از اين بيانيه آمده است: هم اكنون هم در آستانه ۱۳ آبان باز هم چالش عمده سياست خارجي ايران با آمريكا است كه اميد است مسئولان كشور بتوانند با در نظر گرفتن اصول سه گانه راهبردي عزت، حكمت و مصلحت اين چالش مهم را با درايت و استفاده از تجربيات گذشته به خوبي مديريت كنند.
در خاتمه بيانيه آمده است: حزب اعتدال و توسعه حضور هموطنان عزيز در مراسم سالگرد بزرگداشت ۱۳ آبان را، پاسداشت اين روز تاريخي مي داند و خواهان حضور آنان در اين عرصه مي باشد.

۱۳ آبان درس عبرتي براي استكبار جهاني است
همزمان با فرارسيدن ۱۳ آبان سالروز فتح لانه جاسوسي سازمان ها و نهادها با صدور بيانيه هاي جداگانه ضمن گراميداشت اين روز اقدامات استكبار جهاني را در سراسر جهان محكوم كردند.
سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در اطلاعيه اي با گراميداشت ۱۳ آبان در واكنش به جنجال آفريني اخير آمريكا و كشورهاي اروپايي تحت نفوذ صهيونيسم در برابر رويكرد قاطع رئيس جمهور مبني بر ضرورت محو كامل اسرائيل، تصريح كرد: بدون ترديد قهر و انتفاضه مردم فلسطين چيزي جز نابودي كامل اسرائيل را در پي نخواهد داشت و ديري نخواهد پاييد كه جهان شاهد دنياي بدون رژيم غيرقانوني اسرائيل خواهد بود.سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در اين اطلاعيه ضمن تبريك عيد سعيد فطر بر ميهمانان ضيافت الهي، فرارسيدن سالروز وقايع تاريخ ساز ۱۳آبان ماه روز ملي مبارزه با استكبار جهاني را گرامي داشت.
در اين اطلاعيه آمده است: تسخير لانه جاسوسي آمريكا كه بنيانگذار فقيد جمهوري اسلامي آن را انقلابي بزرگ تر از انقلاب بهمن ۵۷ و انقلاب دوم ناميدند، نه تنها منجر به افشاي توطئه هاي شيطان بزرگ و ضدانقلاب داخلي گرديد بلكه، عزم راسخ و اراده بي پايان ملت به ويژه جوانان برومند ايران اسلامي در حفظ استقلال و آزادي ميهن، مقابله با نفوذ جريان هاي مرعوب و دسيسه گر را نشان داد. حادثه اي بي نظير كه درس عبرتي براي استكبار جهاني به شمار مي رود كه هر از گاه با اقداماتي شيطنت آميز شكل دهنده توطئه هاي موذيانه براي القاي فقدان حمايت مردمي از نظام و عدم وجود امنيت داخلي مي باشد.
اين اطلاعيه با تأكيد بر كمترين عقب نشيني ملت فهيم و رشيد ايران درباره رژيم غيرقانوني و اشغالگر قدس افزوده است: دشمنان نظام و انقلاب ملت ايران بدانند جمهوري اسلامي در مقابله خردمندانه و مقتدرانه با صف آرايي باج خواهانه آمريكا و متحدانش لحظه اي به خود درنگ راه نداده و بدون توجه به كينه  توزي ها و تهديدات استكباري به تلاش براي دفاع از حقوق مسلم خود در برخورداري از فناوري صلح آميز هسته اي ادامه خواهد داد. در پايان اين اطلاعيه با اشاره به حساسيت شرايط كنوني و افزايش خصومت ها، تهديدات و دسيسه هاي بيگانگان آمده است: حضور گسترده و پرشور جوانان مؤمن و انقلابي ايران اسلامي همگام با خيل عظيم مردم در راهپيمايي گراميداشت ۱۳ آبان ماه، همچون هميشه ظلم ستيزي و حق طلبي ايرانيان را به منصه ظهور خواهند رسانيد و نفرت و انزجار آنان را نسبت به زورگويي ها و سياست هاي جنگ افروزانه استكبار جهاني و استعمار نوين به سركردگي آمريكا و انگليس نشان خواهد داد.

سياسي
اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
داخلي
شهري
ورزش
يادداشت
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   ورزش   |   يادداشت   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |