نويسندگي در راديو
فارس: مسئول ويرايش شبكه سراسري صدا گفت: ورود و پذيرش نويسنده در راديو رابطه اي شده است كه اين مسأله در آينده اثرات مخربي براي اين رسانه در پي خواهد داشت. به گفته هاله المعي برخي نوشته هاي راديويي، اطلاعات و دانش عمومي، ذوق و دقت را كم دارد و با نوشته هاي ساير متون مكتوب در رسانه هاي ديگر تفاوت لازم را ندارد.
وي با اشاره به استفاده از منابع مكتوب در متون راديويي، اظهار داشت: بر روي متون كمتر تنظيم راديويي صورت مي گيرد و در نتيجه همان متن رو نويسي شده از نثر مكتوب كه مناسب راديو نيست، منتقل مي شود.
المعي، موفق نبودن برخي برنامه ها را در رسالتي كه به عهده دارند را ناشي از كم بودن نويسندگاني كه مخصوص راديو بنويسند دانست و گفت: نويسندگي در راديو، در بسياري از مواقع آن طوري كه بايد باشد، نيست و علت آن در نا آشنايي نويسندگان راديو با ويژگي هاي نوشتار اين رسانه است. وي با اشاره به حضور رسانه هاي ديگر و رقابت آنها با راديو، تصريح كرد: راديو براي جذب مخاطب و تاثير گذاري به ويژگي هاي قوي تري نياز دارد.
وي، درباره ويژگي هاي نوشتاري راديو، يادآور شد: ويژگي نوشته راديويي در رشته ها و برنامه هاي مختلف با يكديگر متفاوت است.
پاپانوئل در شبكه تلويزيوني فوكس
به لطف شبكه تلويزيوني فوكس، تعدادي از نامه هايي كه امسال به پاپا نوئل نوشته شده اند، قطعاً جواب مي گيرند.
به گزارش مهر، شبكه فوكس اعلام كرد، روز نهم دسامبر امسال در برنامه ويژه اي با عنوان «سانتاي عزيز» ، تعدادي از مخاطبان علاقمند تلويزيون برخي آرزوهايي را كه در نامه بچه ها به پاپا نوئل ذكر شده برآورده مي كنند. قرار است در اين برنامه به نامه هايي پاسخ داده شود كه بچه ها و خانواده ها با هدف كمك گرفتن از پاپا نوئل درون صندوق هاي پست سراسر آمريكا انداخته اند. ضمن اينكه اداره پست ايالات متحده با چسباندن مواد تبليغي روي ۳۸ هزار صندوق پست، مردم را در جريان اين برنامه ويژه قرار خواهد داد.
از ديگر برنامه هاي ويژه كريسمس امسال، علاوه بر برنامه پاسخ به نامه ها در شبكه فوكس، توليد و عرضه آلبومي است شامل آهنگ هاي اصيل كريسمس و چهار قطعه از ده قطعه كلاسيك ويژه تعطيلات سال نو ميلادي. اين آلبوم كه آهنگ هايي چون «آواز كريسمس» نت كينگ كول و «شگفت انگيزترين روزهاي سال» اندي ويليامز را در خود جاي داده، در بيش از بيست هزار دفتر پستي در سراسر ايالات متحده عرضه مي شود.
ذره بين شبكه دوم
فارس: تهيه كننده مجموعه تلويزيوني «ذره بين» گفت: مجموعه تلويزيوني «ذره بين» با هدف ايجاد روحيه علم گرايي و پرسشگري از هفته آينده به روي آنتن مي رود.
به گفته سهيلا جدلي تهيه كننده اين برنامه مجموعه ذره بين در ۵۲ قسمت ۱۵ دقيقه اي از شبكه دو سيما و در هفته آينده پخش مي شود.
وي تصريح كرد: توليد مجموعه ذره بين كه به سفارش گروه كودك و نوجوان شبكه ۲ سيما تهيه شده، به پايان رسيده است و هم اينك در حال مونتاژ اين مجموعه هستيم. وي افزود: پخش اين برنامه از هفته آينده آغاز خواهد شد و مونتاژ ادامه آن نيز همزمان با پخش آن صورت مي گيرد. وي اضافه كرد: «ذره بين» با هدف ايجاد روحيه علم گرايي و پرسشگري در بين نوجوانان، آنها را به پژوهش و تحقيق تشويق مي كند. جدلي ادامه داد: اين برنامه شامل بخش هاي مختلف از جمله گزارش، گفت وگو با كارشناسان، پژوهشگران و تئوري پردازان علوم مختلف مي شود.
شتابزدگي در توليد
فارس: قاسم قلي پور گفت:توليد اغلب سريال هاي تلويزيوني به صورت شتابزده و سهل انگارانه از كيفيت سريال هاي تلويزيوني كاسته است.
قاسم قلي پور تهيه كننده سينما به فارس گفت: يكي از مقولاتي كه در اغلب سريال هاي تلويزيوني به كرات مورد استفاده توليدكنندگان قرار مي گيرد مقوله طنز است. متاسفانه ۹۰ درصد سريال هاي تلويزيوني كه با اسم طنز از تلويزيون پخش مي شود اصلا طنز نيست، بلكه مجموعه اي از رفتارها و ديالوگ هاي خنده دار است.
اين تهيه كننده سينما ادامه داد: متاسفانه لودگي و فحاشي چاشني بسياري از سريال هايي كه با اسم طنز از صدا و سيما پخش مي شوند، شده است. طنز تعريف جامع تر و كاربردي تري دارد كه متأسفانه به اين مقوله اصلا توجه نشده است.
وي ادامه داد: متأسفانه من نتوانستم سريال هاي ماه رمضان را به طور مرتب دنبال كنم. اما تلويزيون با سرعت بسيار بالايي به سمت ساده سازي و سريع توليد كردن رفته است كه اين امر مي تواند پيامدهاي مخربي براي فرهنگ عمومي داشته باشد.
شبكه تلويزيوني تله سوردر آمريكاي لاتين
ايسنا: يك شبكه تلويزيوني جديد در آمريكاي لاتين تحت حمايت رييس جمهور ونزوئلا آغاز به كار كرد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، شبكه تله سور (Telesur) كه بودجه آن به طور عمده از سوي ونزوئلا و با كمك آرژانتين، كوبا و اروگوئه تامين مي شود، با پخش اخباري درباره تنش هاي سياسي در بوليوي و گمانه زني هاي هوگو چاوز، رييس جمهور ونزوئلا در خصوص اجلاس كشورهاي آمريكايي درباره سرمايه داري آمريكايي آغاز به كار كرد. اين شبكه خبري با شعار «اخبار جنوب» متعهد شده تا جايگزين شبكه هاي بزرگ نظير CNN در آمريكاي لاتين باشد.
هوگو چاوز طرح تاسيس يك شبكه منطقه اي را در سال ۲۰۰۳ پيشنهاد داد؛ به طوري كه دولت وي با تامين بيش از نيمي از بودجه اوليه شبكه، بزرگترين حامي مالي شبكه تله سور است.