شنبه ۲۸ آبان ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۵۳ - Nov 19, 2005
شهري
Front Page

در بازديد از مترو مطرح شد
انتقاد وزير كشور از عدم تخصيص اعتبار كافي
براي حمل و نقل شهري
خوشبختانه فرهنگ استفاده از قطار زيرزميني
مورد توجه  شهروندان واقع شده است
گروه شهري: وزير كشور به هنگام بازديد از را ه آهن شهري تهران (مترو) گفت: حمل و نقل عمومي بايد به صورت جدي از سوي كليه دستگاه هاي دولتي و غيردولتي موردتوجه واقع شود. وي مشكلات كنوني شبكه حمل و نقل عمومي را ناشي از گسترش بي رويه شهرها، افزايش جمعيت و كلانشهرها دانست و افزود: حل معضل حمل و نقل عمومي در ۱۰ شهر بزرگ كشور با جمعيت زياد، از مسايل مهم دولت و مديريت شهري مي باشد.
مصطفي پورمحمدي، نقش قطارهاي زيرزميني در شبكه حمل و نقل شهري را بسيار مهم توصيف كرد و گفت: خوشبختانه فرهنگ استفاده از قطار زيرزميني مورد توجه  شهروندان واقع شده است.
وي رونق مترو را موجب اشتغالزايي در بخش هاي ماشين سازي، ريل و واگن سازي در مناطق گوناگون كشور دانست.
وزير كشور خاطرنشان ساخت: با يك صرفه جويي ۵ ساله مي توان معادل ۴۰ ميليارد دلار به بخش حمل و نقل عمومي كشور كمك كرد.
وي در زمينه حمايت هايي كه براي تأمين نياز اصلي شبكه هاي حمل و نقل عمومي به عمل آمده گفت: براي خريد يكصد هزار دستگاه اتوبوس، ميني بوس و توليد انبوه آنها و همچنين بهينه سازي مصرف سوخت و توسعه حمل و نقل زيرزميني ۲۰ ميليارد دلار مصرف مي شود.پورمحمدي با اشاره به اين واقعيت كه هر سال ۸ ميليارد دلار صرف سوخت و مصرف انرژي در كشور مي شود، گفت: با ۵ سال تحمل و صرفه جويي در مصرف سوخت از سوي مديران و مردم مي توان بسياري از مشكلات مردم را حل كرد.به گفته وي بهتر بود طي چند روز گذشته مجلس مازاد يارانه بنزين را تعيين نمي كرد و جسارت قطع اين مسئله را داشت.
گفتني است، فاز اول پروژه انتقال و ضبط متمركز تصاوير دوربين هاي ايستگاه هاي مترو با حضور وزير كشور افتتاح شد.
مهندس مهدي هاشمي، مديرعامل شركت مترو در توضيح اين طرح گفت:تا  پيش از افتتاح اين پروژه، تصاوير دوربين هاي مداربسته موجود در ايستگاه ها و ساختمان هاي شركت مترو تنها در محل نصب قابل رؤيت بوده و در همان محل بر روي نوارهاي ويدئويي ضبط و نگهداري مي شد.
وي افزود: تنها راه ديدن اين تصاوير در محلي خارج از محل ضبط و ارسال نوار ويدئو بوده و به علت بالا بودن تعداد دوربين ها و محدوديتهاي ضبط بر روي نوار ويدئو، اين كار توسط دستگاه هاي خاص انجام پذيرفته كه انجام آن ضمن بروز مشكلات نگهداري اين دستگاه ها، همواره با از دست دادن بخشي از تصاوير همراه بوده است.
هاشمي گفت: با افتتاح فاز اول اين پروژه، تصاوير كليه اين دوربين ها توسط يك مبدل وارد شبكه گسترده رايانه اي شركت مترو مي شود و اين شبكه از طريق حدود ۲۱۶ كيلومتر فيبر نوري در محدوده شهر تهران و كرج گسترده شده و از طريق هر يك از ايستگاه ها و يا ساختمان هاي شركت مترو قابل دسترسي است.

به رغم وجود قانون مديريت پسماندها همچنان ادامه دارد
دفن نامناسب زباله در ايران
007989.jpg
گروه شهري- جمشيد پوراسكندر: به رغم وجود قانون مديريت پسماندها، زباله ها در سراسر كشور همچنان نامناسب دفن مي شوند و بدين ترتيب، بخشي از منابع درآمدي  شهرها هدر مي رود.
امروزه زباله ديگر عنصري زائد و بي مصرف تلقي نمي شود، بلكه از چنان ارزشي برخوردار است كه لقب طلاي كثيف بر آن گذاشته اند. با اين حال به دليل نبود تكنولوژي و فناوري بومي، زباله ها به راحتي فقط دفن مي شوند و از بازگشت به چرخه مصرف محروم مي شوند.
به گفته يكي از متخصصان مديريت شهري، زباله كه از آن به عنوان طلاي كثيف نام برده مي شود، اين نام را به دليل ارزش نهفته در مواد زائد خانگي كه بيشترين حجم توليد زباله هاي روزانه همه جوامع توسعه يافته و در حال توسعه را تشكيل مي دهد، به دست آورده است، اما بايد به اين  واقعيت اذعان كرد كه موضوع بهره وري از اين عنصر در كشور، هنوز قابل لمس نيست و آن طور كه بايد و شايد مديريت شهري نتوانسته  ارزش اقتصادي و زيست   محيطي زباله ها را درك كند.
هرچند آمار دقيقي از ميزان زباله در كشور وجود ندارد، اما آمارهاي مربوط زباله هاي تهران مي تواند گوشه اي از ارزش هاي آن را نمايش دهد. براساس آمارهاي موجود ۷۰درصد زباله هاي تهران را مواد آلي تشكيل مي دهد كه ارزش دلاري آن معادل ۲۵۰ ميليون دلار است.
زباله هاي شهر تهران حاوي موادي باارزش اقتصادي بالاست كه اگر بازيافت شود سالانه ۹۲ هزار و ۸۵۶ تن پلاستيك، ۵۲ هزار و ۲۳۱ تن شيشه، ۶۰ هزار و ۵۶۳ تن كاغذ و مقوا، ۲۵ هزار و ۱۴۸ تن انواع فلزات را مي توان فقط از زباله هاي خانگي شهروندان استخراج كرد.
همچنين ميليونها دلار نان و ديگر مواد غذايي و فاسدشدني كه قابليت تبديل شدن به كمپوست يا خوراك دام را دارد در سال به دور ريخته شده و يا دفن مي شود.
البته بايد گوشزد كرد كه مديريت شهري تهران با راه اندازي كارخانجات توليد كمپوست توانسته است بخشي از زباله را بازيافت و به چرخه مصرف بازگرداند.
به رغم تلاشهاي صورت گرفته در تهران، متاسفانه در ساير نقاط كشور، اقدامات موثر و چشمگيري در حوزه مديريت زباله و دفن اصولي زباله ها صورت نمي گيرد؛ به نحوي كه در برخي مواقع شاهد اعتراض شهروندان نسبت به عدم جمع آوري زباله ها و نيز هشدار كارشناسان محيط زيست درباره روش غلط دفن زباله هستيم.
هم اينك در بسياري از نقاط شمالي كشور كه به عنوان قطب هاي جاذب تلقي مي شوند، به دليل نبود تكنولوژي و فناوري روز، زباله ها در گوشه و كنار معابر رها مي شوند. رهاسازي زباله ها بحران هاي زيست محيطي را در چنين مناطقي از كشور افزايش داده است. از اين رو، حمايت وزارت كشور، سازمان حفاظت محيط زيست و شهرداريها در دستيابي به فناوريهاي روزآمد دفن زباله و جذب سرمايه گذاري بخش خصوصي ضرورتي اجتناب ناپذير است. به هر تقدير بايد اذعان كرد كه مقوله زباله ها، اينك به يك صنعت تبديل شده كه افزون بر داشتن مزيت هاي زيست محيطي، داراي ابعاد اقتصادي بوده و درآمدزا نيز مي باشد.
گفته مي شود، اگر فقط يك تن آلومينيوم از داخل زباله تهراني ها جداسازي شده و مجددا بازيافت شود، در مصرف ۴۰۰ تن سنگ معدن و ۷۰۰ كيلوگرم كك و قير صرفه جويي مي شود. براي توليد هر تن كاغذ ۱۵ اصله درخت تنومند قطع مي شود در حالي كه مي توان با ورود روزانه ۷۵۰ تن كاغذ مصرفي به چرخه بازيافت هم از آلودگي محيط زيست جلوگيري كرد و هم سرمايه عظيم ملي را هدر نداد.
با بازيافت اين مواد مي توان حداقل سالانه بيش از ۲۰۰ ميليون دلار صرفه جويي ارزي فقط در يكي از هشت كلان شهر كشور داشت. به عبارت ديگر، با اين اقدام از قطع چندين هزار اصله درخت، هدردادن ميليونها ليتر نفت، يا هزاران تن گندم و غيره جلوگيري شود.
مهندس كاظم نوحي _ متخصص مديريت شهري با بيان اين مطلب كه كمترين مزيت بازيافت زباله جلوگيري از توليد هزاران متر مكعب شيرابه و ميليونها تن گاز متان و آلوده  شدن بخش عظيمي از محيط زيست است، مي افزايد: با توجه به حجم زباله توليدي در تهران، هر روز تاخيري در اين زمينه صورت مي گيرد كه موجب وارد آمدن حدود ۲۵۰ ميليون دلار زيان به اقتصاد شهري تهران و ميليونها دلار ديگر آسيب هاي زيست محيطي مي شود و حال اگر همين موضوع را در مقياس ملي لحاظ كنيم، قطعا آمارها و اعداد به چند صد ميليارد دلار خواهد رسيد.
وي مي افزايد:فقدان تكنولوژي مدرن و نبود جاذبه براي سرمايه گذاري بخش غيردولتي موجب شده است كه ضمن هدر رفت ميلياردها دلار از ثروت ملي، شاهد پيامدهاي زيست محيطي در آينده اي نه چندان دور باشيم.

شهردار تهران:
مديران جديد شهرداري كارآمدي لازم را دارند
ايرنا: شهردار تهران  در خصوص  انتصابات  اخير در شهرداري  تهران  گفت :مطمئن  باشيد مديران  و معاونان  جديد كارآمدي  لازم  در حوزه  فعاليت  خود را دارند.
قاليباف  گفت: فكر مي كنم  بخشي  از مديران  جديدي  كه  انتصاب  كرديم ، از درون  مجموعه شهرداري  بوده اند مخصوصاً در انتصابات  شهرداران  مناطق  به  اين  مهم  توجه  شده است .
وي  تأكيد كرد:به  نظر من،  كارآمدي  مهمتر از اين  است  كه  بگوييم  از كجاآمده اند و من  سعي  كردم  كارآمدي  و شايسته سالاري  را در انتصابات  شهرداري  مدنظر قرار دهم .
شهردار تهران  خاطرنشان كرد: فكر مي كنم  افكار عمومي در انتصابات  اين  راپذيرفته اند؛ هرچند كه  مطبوعات  خيلي  به  اين  موضوع  نپرداختند، چون  نواقص  راخيلي  دنبال  مي كنند، اما به  نقطه  قوت  كاري  ندارند.
چندي  پيش ، عضو هيأت  رئيسه  شوراي  اسلامي  شهر تهران  در گفتگويي  اظهار داشت: در شهرداري  بايد افرادي  انتخاب  شوند كه  به لحاظ مديريت ، مديران ميداني  باشند و با ظرفيت  كامل  مديريت  سيستم  شهر را به  عهده  گيرند.

۱۲۰ سوله امداد و نجات
007992.jpg
فارس : دبير ستاد حوادث غيرمترقبه شهر تهران در تازه ترين اظهارات خود گفت: بهره برداري از ۱۲۰ سوله امداد و نجات در ۱۱۵ ناحيه شهر تهران به سال آينده موكول شد.
مازيار حسيني روند احداث سوله ها را مثبت ارزيابي كرد و گفت:۹۰ سوله در نيمه اول سال ۸۵ و ۳۰ سوله باقيمانده نيز تا پايان سال آينده به بهره برداري خواهند رسيد.
وي درخصوص دلايل واگذاري بهره برداري از اين سوله ها به سال آينده چيزي عنوان نكرد.
گفتني است، اقدامات اوليه احداث اين سوله ها سال گذشته با شناسايي زمين هايي در ۱۱۵ ناحيه در مناطق
۲۲ گانه تهران آغاز شد.

توزيع ارزاق در ميان محرومان
007995.jpg
گروه شهري: شهرداري تهران مقاديري ارزاق بين نيازمندان و خانواده هاي محروم توزيع كرد.
محمود صلاحي _ مديرعامل سازمان ميادين ميوه و تره بار و فرآورده هاي كشاورزي شهرداري تهران گفت:
در راستاي اشاعه فرهنگ كمك به مستمندان به تأسي از حضرت علي(ع)، اين سازمان با همكاري بنياد بين المللي غدير استان تهران مقادير معتنابهي ارزاق و ميوه تحت عنوان «سبد كالاي رمضان» به ارزش ۳۰۰ ميليون ريال تهيه و بين نيازمندان و خانواده هاي تحت پوشش مؤسسات خيريه ازجمله كميته امداد امام خميني و آسايشگاه جانبازان و معلولان توزيع كرد.

آثار كمال الدين بهزاد و رضا عباسي بر ديوار اتوبان ها
007986.jpg
فارس:مديرعامل سازمان زيباسازي شهر تهران گفت:  به منظور زيباتر شدن فضاي شهر تهران ديوار اتوبان ها نقاشي مي شود. ابوالقاسم وحدتي افزود: اين نقاشي هاي ديواري بر اساس نقاشي هاي اصيل ايراني طراحي شده و عناصر تصويري به كار رفته در آن از مينياتورهاي دوره هاي مختلف هنرمندان نامي همانند كمال الدين بهزاد، رضا عباسي و... است.
وي تصريح كرد:  اقشار مختلف جامعه مي توانند به راحتي با اين طرح ها ارتباط برقرار كرده و از ديدن چنين فضاهاي لذت  ببرند.
وحدتي اظهار داشت: قرار است، يكي از اين نقاشي ديواري بر روي ديوار شمالي  بوستان گفتگو صورت گيرد.

نگاه
حميد بهرامي
007983.jpg

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |