|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
مبارزه با مفاسد اقتصادي
دو قانون سال ۱۳۳۷ بازنگري مي شود
گروه اجتماعي: رئيس قوه قضائيه در همايش سراسري رؤساي كل دادگستري هاي استانهاي كشور خواستار تلاش بيشتر براي پاسخگويي سريع و دقيق و مشفقانه دستگاه قضايي به فضاسازي هاي غيرواقعي شد.
به گزارش روابط عمومي قوه قضائيه آيت الله هاشمي شاهرودي با بيان اينكه قوه قضائيه در چند سال اخير بسيار مظلوم واقع شده است، گفت: بايد با استفاده از امكانات و روش هاي علمي و مدرن، حجم كار و خدمت رساني به صورت واقعي به مردم و مسئولان منعكس شود.هاشمي شاهرودي افزود:با وجود حجم عظيم وظايف و فشار فوق العاده اي كه از ناحيه رسيدگي به پرونده هاي ميليوني به دستگاه قضايي وارد مي شود و در مقابل كار ارزنده، با اخلاص و با كمترين امكانات قضات و مديران قضايي بعضاً با ارائه گزارش ها و آمار و ارقام دروغ، فضايي ايجاد مي كنند كه مجموعه اين كار هاي پرمشقت را نادرست و نامناسب جلوه دهند.رئيس قوه قضائيه در ادامه سخنان خود با اشاره به ضرورت احياي پليس قضايي گفت: پليس قضايي سيستم جاافتاده و تشكيلات فني، علمي و پيشرفته اي است كه در بسياري از نظام هاي قضايي دنيا پذيرفته شده است و در ايران نيز از ابتكارات اصولي شهيد بهشتي محسوب مي شود كه احياي آن مي تواند بسياري از دغدغه هاي مردم را در بخش قضايي مرتفع كند.
هاشمي شاهرودي با تأكيد بر عزم جدي دستگاه قضايي براي حل مشكلات مردم و كاهش اطاله دادرسي، تشكيل پليس قضايي را عامل بسيار مهمي براي دستيابي به اين اهداف برشمرد و گفت: مجموعه دستگاه قضايي در انتظار تبيين دقيق و علمي ضرورت هاي تشكيل پليس قضايي از سوي كارشناسان حقوقي، انتظامي و نمايندگان مجلس و بيان دقيق و كارشناسي دلايل موافقت ها و مخالفت ها با تشكيل پليس قضايي است.
صيانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادي
همچنين به گزارش ايسنا سخنگوي قوه قضاييه در حاشيه اين مراسم با اشاره به دو قانون «منع مداخله مسئولان در بعضي از پيمانكاري ها، مناقصه ها و مزايده ها» و «بحث رسيدگي به اموال برخي از مسئولان» در سال ،۱۳۳۷ با اشاره به اصل ۱۴۲ قانون اساسي يادآور شد كه طرحي به عنوان «صيانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادي» در مجلس مطرح است كه بناست دو قانون سال ۱۳۳۷ با هم بازنگري شود و اصلاحاتي در آن صورت گيرد.
جمال كريمي راد اظهارداشت: در اين جلسه دستورالعمل شماره ۲ رفع اطاله دادرسي مطرح شد كه در حوزه معاونت اول قوه قضاييه تنظيم شده و در ادامه دستورالعمل شماره يك است.وي با بيان اين كه مقدمات تدوين آيين دادرسي ويژه براي رسيدگي به مفاسد اقتصادي آماده شده است خاطرنشان كرد: در دستگاه قضايي نيز رسيدگي به پرونده هاي مفاسد اقتصادي بايد با رويكرد جديدي همراه باشد. بحث ستاد در زمينه ارتقاء امنيت اقتصادي نيز بايد در قوه قضاييه پيگيري مي شود.
جلساتي نيز با عضويت قواي سه گانه برگزار شده است و اميدواريم اين رويكرد جديد سبب رشد سرمايه گذاري چشم گيري در كشور شود.
وي درباره اصل ۱۴۲ قانون اساسي گفت:در سال ۱۳۳۷ دو قانون در اين باره مطرح شد كه يكي «منع مداخله مسئولان در بعضي از پيمانكاري ها، مناقصه ها و مزايده ها» و ديگري «بحث رسيدگي به اموال برخي از مسؤولان» بود كه عده اي معتقدند كه با توجه به اصل ۱۴۲ قانون اساسي ديگر آن قانون در اصل نقض شده است.وي افزود: در مورد همان قانون طرحي به عنوان «صيانت جامعه در برابر مفاسد اقتصادي» در مجلس مطرح است كه در دستور كار دولت نيز قرار گرفته است و دستگاه قضايي نيز در جريان است كه در اين طرح بناست دو قانون سال ۱۳۳۷ با هم بازنگري شود و اصلاحاتي در آن صورت گيرد.
كريمي راد خاطرنشان كرد: عده اي معتقدند با اصل ۱۴۲ ساير افراد از مصاديق افشاي اموال و گزارش به مرجع خاص و نظارت مراجع ديگر نيستند كه طرح مجلس شمول اين قانون را از قانون سال ۱۳۳۷ گسترده تر كرده است.
كريمي راد ادامه داد: مسأله ديگر اين است كه در قانون مجازات اسلامي خيلي از مواد همان قانون سال ،۱۳۳۷ منع مداخله مسئولان در مزايده، پيمانكاري و مناقصه ها را پوشش مي دهد يعني قانون مجازات اسلامي ناسخ شده است.
|
|
|
در گفت وگو با همشهري اعلام شد:
پايان دغدغه هاي جانبازان و خانواده شهدا
با تصويب لايحه خدمات رساني به ايثارگران در مجلس
|
|
گروه اجتماعي- عباس اسدي: شماري از جانبازان و خانواده معظم شهدا در گفت وگو با همشهري از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي خواستند براي پايان دادن به دغدغه هاي معيشتي، رفاهي، آموزش، اشتغال و مسكن آنان، لايحه جامع خدمات رساني به ايثارگران را تصويب كنند.
به گزارش خبرنگار ما لايحه خدمات رساني به ايثارگران كه توسط دولت سيد محمدخاتمي به مجلس رفت هم اكنون كليات آن در كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي به تصويب رسيده و بزودي براي تصويب نهايي به صحن علني مجلس مي رود.
دكتر حبيب الله عظيمي از جانبازان هشت سال دفاع مقدس كه لوح ايثارگر نمونه از رئيس جمهور هشتم گرفته است درباره لايحه خدمات رساني به ايثارگران و رويكرد مجلس نسبت به آن گفت: من به عنوان يك جانباز از نمايندگان ارزش گراي مجلس هفتم مي خواهم فارغ از جناح بندي هاي مرسوم و فارغ از حب و بغض هاي جناحي، اين لايحه را بررسي و تصويب كنند تا دولت نهم بتواند تعهداتي را كه به واسطه اين مصوبه بر دوش مي گيرد، محكم، مستدل و منطبق بر ارزش هاي والاي انقلاب و نظام جمهوري اسلامي به سرانجام برساند، ضمن آنكه اين انتظار هم براي ما وجود دارد و انتظار بي جايي هم نيست كه نمايندگان پيش از بردن لايحه به صحن علني مجلس از نظرات مشورتي جانبازان بهره مند شوند.
محترم الهي مادر طلبه شهيد شعبان يوسفي مقدم درباره لايحه خدمات رساني به ايثارگران مي گويد: من خيلي از لايحه اي كه شما مي گوييد خبر ندارم ولي فقط مي دانم برخي اوقات كه بر حسب ارتباط كاري به اداره بنياد شهيد مي روم كه تقاضايي را مطرح كنم و يا درباره فرزند شهيدم با مسئولان حرف مي زنم، آن ها مي گويند با تصويب لايحه خدمات رساني به ايثارگران بسياري از مشكلات حل خواهد شد. واقعاً اگر تصويب يك لايحه مي تواند اين همه مشكلات را از ميان بردارد، نمايندگان مجلس چرا بايد تعلل كنند. چرا بايد براي لايحه اي كه تصويب آن به مشكلات ما خانواده هاي شهدا پايان مي دهد، اما و اگر بياورند، البته انتظار ندارم آنها چشم بسته همه چيز را بپذيرند اما آن طور كه شنيده ام اغلب خودشان منتسب به خانواده شهدا و برخي از آ ن ها جانباز هستند. با چنين وضعيتي نمايندگان مجلس براي تصويب لايحه لحظه اي نبايد درنگ كنند.
محمود محمودپور پدر پاسدار شهيد داود محمودپور درباره لايحه خدمات رساني به ايثارگران مي گويد: آن زماني كه فرزند دلبند و جوانم را با اشتياق راهي جبهه ها كردم و چشم هاي من و مادرش ساعت ها به در ماند و از او خبري نشد هيچ زماني در پي امتياز و بهره مندي از امكان خاصي نبوديم، ولي شما بپذيريد گذر زمان نيازهاي ما را و تقاضاهاي ما را متنوع و تغيير داده است. مسئولان بنياد درست هم مي گويند آنچه در آن زمان براي خدمات رساني پيش بيني و مطالعه شده بود اكنون آن نيازها تغيير وضعيت داده است اما قانون و آئين نامه ها كه عوض نشده است. براي آن كه به خانواده شهدا و جانبازان امكانات متناسب با شان و منزلت زمان حاضر به آنها عرضه شود بايد قانون وجود داشته باشد. لذا با تصويب لايحه اي كه هم اكنون درمجلس شوراي اسلامي است هم خانواده شهدا از محنت رها مي شوند و هم اين كه مسئولان بنياد با فراغ بال مي توانند وظايف خود را به انجام رسانند.
محمود صنعتي از جانبازان دفاع مقدس درباره لايحه خدمات رساني به ايثارگران مي گويد: چندي پيش براي كاري به بنياد جانبازان مراجعه كردم، مطلع شدم آنها علاقه مند هستند خواسته مرا اجابت كنند و برآورده سازند اما دست آن ها از نظر قانوني بسته است. يكي ازكارمندان آنجا به من گفت بزودي با تصويب لايحه خدمات رساني اين مشكل برطرف خواهد شد. نمي دانم تا چه حد گفته او درست بود اما نمايندگان كه پيش از هميشه براي حل مشكلات مردم دل مي سوزانند، چه قشري مستحق تر و واجب تر از جانبازان براي آن ها وجود دارند. نه اينكه ما جانبازان تقاضايي خارج از عرف داشته باشيم، بلكه مي خواهيم، آنچه را حق مان است و به واسطه نبود قانون و عدم پيش بيني شرايط امروز معطل مانده است به ما بازگردانند.
ليلا رونده خواهر بسيجي شهيد حميد رونده مي گويد: پدر و مادرم در شهرستان زندگي مي كنند، خشكسالي استان خراسان به آن ها فشار آورده و در تنگنا بسر مي برند، تا پيش از اين مشكل جدي بر سر راه معيشت خود نداشتند اما اكنون روزگار آن ها به سختي مي گذرد شنيده ام قرار است لايحه اي براي حمايت از خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان در مجلس تصويب شود. به نمايندگان مجلس و مسئولان بنياد شهيد مي گويم شما فكر مي كنيد تا چند سال ديگر فرصت افتخار خدمت به خانواده شهدا را خواهيد داشت، اين يك موهبت و نعمت است كه بتوانيد به وفادارترين، پاك ترين و مخلص ترين خانواده ها خدمت كنيد، از اين فرصت مسئولان بنياد خوب استفاده كنند و نمايندگان مجلس هم با تصويب لايحه خدمات رساني به ايثارگران، يك بار ديگر اين فرصت را در اختيار مسئولان قرار دهند.
|
|
|
سرنوشت تعرفه هاي پزشكي
فارس: عضو كميسيون بهداشت و درمان مجلس گفت: جلسه تعيين تكليف مسئله تعرفه هاي پزشكي امروز با حضور نمايندگان دستگاههاي دولتي، نمايندگان مجلس و رئيس سازمان نظام پزشكي در محل سازمان مديريت و برنامه ريزي تشكيل مي شود. حسينعلي شهرياري گفت: براي حل هر چه سريعتر مسئله نابساماني تعرفه هاي پزشكي در كشور امروز جلسه اي تشكيل مي شود كه اميدواريم بتوانيم در اين جلسه به يك نظر واحد درمورد تعرفه هاي پزشكي و سرانه درمان در كشور برسيم و حداكثر تا يكي، دو هفته ديگر اين مسئله حل شود.
|
|
|
ايران در زمينه ايمني مواد شوينده و
آرايشي عملكرد مناسبي ندارد
ايلنا: مدير تحقيقات شركت پاكسان اعلام كرد: ايران در زمينه ايمني مواد شوينده و آرايشي عملكرد مناسبي ندارد.سيد علي فاطمي، مدير تحقيقات شركت پاكسان، گفت: شاخص هاي سنجش كيفيت مواد آرايشي و بهداشتي توليدي ايران به روز نيست و نظارت خوبي در اين بخش وجود ندارد. نهادهاي نظارتي مانند وزارت بهداشت و سازمان استاندارد عملكرد خوبي در اين مورد ندارند.در ايران در بخش ايمني و استانداردسازي مواد شوينده و آرايشي كمتر كار شده و از اين نظر شرايط خوبي نداريم.
|
|
|
ثبت نام آزمون سراسري كارشناسي ارشد
ايلنا: ثبت نام براي شركت در آزمون سراسري كارشناسي ارشد ناپيوسته داخل سال ۸۵ از ساعت ۹ صبح امروز ۲۸ آبان ماه در باجه هاي پستي توزيع كننده مدارك كارشناسي ارشد در سراسر كشور آغاز شده و تا پايان روز شنبه ۱۲ آذرماه ادامه دارد.به گزارش ايلنا، داوطلبان علاقه مند به شركت در آزمون مذكور لازم است، براي دريافت مدارك ثبت نام در مهلت مقرر به باجه هاي پستي توزيع كننده مدارك آزمون كارشناسي ارشد مراجعه و پس از پرداخت وجه ثبت نام، مدارك مذكور را دريافت دارند.
|
|
|
شهرداري كودكان خياباني را از بهزيستي پس گرفت
مهر: شهرداري تهران دو مركز نگهداري كودكان خياباني با ظرفيت ۱۳۰ نفر كه به بهزيستي واگذار كرده بود را به دليل فعال نبودن، پس گرفته و خود مديريت آنها را بر عهده مي گيرد.دو ساختمان نگهداري پسران خياباني در ميدان شوش و خيابان فدائيان اسلام كه متعلق به شهرداري بوده طي توافقات صورت گرفته بين مسئولان وقت شهرداري و سازمان بهزيستي از سال ۸۱ مديريت آن در اختيار سازمان بهزيستي قرارگرفت ولي اخيرا با تغيير مديريت شهري و فعال شدن معاونت اجتماعي شهرداري تهران و همچنين به دليل عدم بهره برداري مناسب از اين دو مركز شهرداري مديريت اين دو مجموعه را پس گرفت.
|
|
|
بيش از ۳۰ درصد مراكز دانشگاه آزاد در
آستانه تعطيلي قراردارند
ايسنا: حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مراكز كوچك دانشگاهي در پي اجراي آيين نامه نقل و انتقال دچار مشكل شده و در آستانه تعطيلي قرار دارند.
معاون دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه مجموعه اي از عواملي در كاهش معضلات اجتماعي و مشكلات دانشجويي موثر است، يكي از اين عوامل را آيين نامه نقل و انتقال دانشجويان بيان كرد و گفت: بسياري از رشته شهرهاي واحدهاي كوچك تحت تاثير منفي آيين نامه نقل و انتقال قرار گرفته اند به نحوي كه كلاسهايشان در برخي رشته ها به دليل به حد نصاب نرسيدن تعداد دانشجويان تشكيل نمي شود.
معاون دانشجويي دانشگاه آزاد اسلامي گفت: واحدي كه مي تواند در ۱۰ رشته دانشجو داشته باشد با تعطيلي ۶ رشته و ماندن فقط ۴ رشته نمي تواند فعاليت خود را ادامه دهد. دكتر رهنما با اشاره به اينكه ۲۶ هزار دانشجو در اين ترم از آيين نامه نقل و انتقال استفاده كرده اند، اظهار كرد: دانشجوياني كه تقاضاي نقل و انتقال كردند به نوعي دچار مشكل بودند اما معتقدم مشكلات گروهي از آنها حاد نبود. وي با تاكيد بر لزوم بازنگري مجدد آيين نامه نقل و انتقال دانشجويان و افزايش اختيارات واحدهاي دانشگاهي در اين باره، افزود: دستورالعمل نقل و انتقال دانشجويان براي ترم آينده بررسي مجدد مي شود. معاون دانشجويي دانشگاه آزاد در ادامه از روان تر كردن آيين نامه نقل و انتقال براي ترمهاي آتي خبر داد و گفت: در اين راستا اختيارات بيشتري به واحدهاي دانشگاهي داده مي شود و واحدها با توجه به مجموعه عوامل؛ دانشجوياني كه مشكل دارند را شناسايي مي كنند و در چارچوب ضوابط، زمينه انتقال آنها را فراهم مي كنند.
|
|
|
پرداخت بن غيرنقدي بازنشستگان نيروهاي مسلح
ايسنا: سرپرست سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح از پرداخت بن غيرنقدي بازنشستگان نيروهاي مسلح در آذرماه سال جاري خبر داد.
سردار سرتيپ پاسدار حسين دقيقي گفت: در راستاي اجراي مصوبه هيات دولت براي پرداخت بن غيرنقدي به بازنشستگان نيروهاي مسلح، ۳۰ هزار تومان بن از طريق چاپ فيش جداگانه توزيع مي شود.وي تصريح كرد: بازنشستگان با دريافت اين فيش از شعبه بانك محل پرداخت حقوق، مي توانند با مراجعه به فروشگاه هاي اتكا بن غيرنقدي خود را برابر ميزان تعيين شده، دريافت كنند.
به گفته سرپرست سازمان تامين اجتماعي نيروهاي مسلح اين اعتبار براي مستمري بگيران به صورت نقدي در فيش حقوقي آنها محاسبه مي شود.سردار حقيقي با اشاره به پرداخت نشدن معوقه بازنشستگي جانبازان و بازنشستگان ناجا به ايسنا گفت: ۱۳ هزار جانباز و بازنشسته نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران در مجموع حدود ۱۵ ميليارد تومان مطالبات دارند كه تاكنون از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور پرداخت نشده است.وي در پايان اعلام كرد: تقريبا تمامي اين افراد جزء حداقل بگيرها هستند، يعني ماهانه ۱۴۶ هزار تومان مستمري دريافت مي كنند كه بر اساس خط فقر ۲۰۰ هزار تومان، زير خط فقر قرار دارند.
|
|
|
آمادگي نيروي انتظامي براي جمع آوري
تمام معتادان و ولگردان در ۴۸ ساعت
مهر: سردار اسماعيل احمدي مقدم در سفر ۲ روزه خود به قم تعداد معتادان و ولگردان را۳۰۰ هزار نفر اعلام كرد و گفت :نيروي انتظامي آماده است ظرف مدت يك تا ۲ روز تمام آنها را جمع آوري كند.
فرمانده نيروي انتظامي افزود: ولي فعاليت نيروي انتظامي به تنهايي كارساز نيست و دستگاه قضايي و ديگر نهاد هاي ذي ربط نيز بايد با نيروي انتظامي همكاري و تعامل گسترده داشته باشند.وي در بخش ديگري از سخنان خود، اصلي ترين هدف نيروي انتظامي را جلب رضايت و اعتماد بخشيدن به مردم دانست.احمدي مقدم با اشاره به سيستم تلفن گوياي ۱۹۷ در نيروي انتظامي مبني بر شكايات مردم گفت: ۵۰ درصد شكايات مردم از پليس نسبت به وضع كلانتري ها بوده كه نيروي انتظامي با آموزش پليس هاي تخصصي و ديپلماتيك و حضور در كلانتري ها درصدد حل اين مشكل است.وي با اشاره به وضعيت انتظامي موجود در شهر قم، اظهار داشت: بافت ناهمگون جمعيت در قم باعث شناورشدن جمعيت در استان شده و اين مسأله سبب گرديده تا قم از نظر وضعيت نظامي جايگاه ويژه اي داشته باشد.
|
|
|
زن انگليسي بازمانده از زلزله بم جايزه
نجات انسانها را دريافت كرد
ايرنا: زن انگليسي نجات يافته از حادثه زلزله بم كه جان چند نفر را نجات داده بود، براي سومين بار برنده يك جايزه خيريه در انگليس شد.
خانم روث ميلينگتون كه در زمان حادثه بم ۳۴ساله بود هنگام وقوع زلزله در ايام تعطيلات خود در مهمانسرايي در شهر بم بسر مي برد و پس از رهايي از زير آوار با به خطر انداختن جان خود دست كم هفت نفر از افراد زير آوارمانده را از مرگ حتمي نجات داده بود.
ميلينگتون كه حقوقدان و اهل شهر شفيلد انگليس است به پيشنهاد سفارت انگليس در تهران براي دريافت جايزه ويژه نجات انسانهاي روزنامه ديلي اكسپرس معرفي شده و قرار است در مراسمي اين جايزه را از دست توني بلر نخست وزير انگليس دريافت كند.
اين زن انگليسي پس از حادثه بم و بازگشت به كشورش يك موسسه خيريه با عنوان اقدام براي يتيمان تاسيس كرده كه محور اصلي آن كمك به كودكان بمي است كه والدين خود را در زلزله از دست داده اند.
از ديگر اقدامات اين زن انگليسي دريافت كمكهاي مادي و تداركاتي از سراسر جهان براي بازماندگان زلزله بم و همياري در ساخت دو بيمارستان در اين شهر تاريخي ايران است .
سال گذشته نيز جايزه انجمن سلطنتي بشردوستانه انگليس به خاطر بي توجهي به منافع و امنيت شخصي در جهت نجات جان ديگر انسانها به خانم ميلينگتون اهدا شده بود.
تيم ميلز سخنگوي گروه باني جايزه نجات انسانها درباره اهداي اين جايزه به ميلينگتون گفت : روث يك انسان معمولي بود كه در شرايط نامعمولي قرار گرفت و در يك لحظه تصميم گرفت تا با به خطر انداختن خود جان انسانهاي در خطر را نجات دهد.
|
|
|
۱۰درصد پرونده هاي قضايي در خراسان رضوي است
فارس: رئيس كل دادگستري استان خراسان رضوي با بيان اين كه حداقل ۱۰ درصد پرونده هاي قضايي كل كشور در اين استان تشكيل مي شود، اعلام كرد: بيش از ۶۰ درصد از اين تعداد مربوط به شهر مقدس مشهد است.سيد حسن شريعتي اولويت پرونده هاي تشكيل شده در محاكم قضايي استان خراسان رضوي را به ترتيب مربوط به قاچاق مواد مخدر و كالا و زمين خواري ذكر كرد.
|
|
|