پنجشنبه ۳ آذر ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۵۸ - Nov 24, 2005
اجتماعي
Front Page

در كنگره خانواده و مشكلات جنسي عنوان شد:
درخواست از دانشگاه ها براي ارائه
راهكار جلوگيري از اضمحلال خانواده ها
008448.jpg
گروه اجتماعي: يكي از دخالت هاي دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي توجه به بعد معنوي انسان و طرح راهكارهايي براي كاهش آسيبهاي اجتماعي و جلوگيري از اضمحلال خانواده هاست.
حجت الاسلام والمسلمين هاشمي رفسنجاني در پيامي به «كنگره خانواده و مشكلات جنسي» تاكيد كرد كه بايد از عادات و تعصب هاي غيرمنطبق با تعاليم مترقي اسلام دوري گزينيم و با مراعات عفت و اخلاق و شجاعت و قاطعيت و ادبيات مناسب در چارچوب شرع اسلام، مشكلات جوانان و خانواده ها را در اين حوزه مرتفع سازيم.
بخشي از اين پيام به اين شرح است:
خرسندم كه مي بينم گروهي از متخصصان دانشمند و علماي علوم ديني و اجتماعي، كنگره اي تحت عنوان «خانواده و مشكلات جنسي» برپا نموده اند و با نيتي مقدس و خيرخواهانه برآنند تا اهل فكر و صلاح را به اهميت غيرقابل كتمان اين موضوع در جامعه آگاه سازند. مي دانيم كه دشمنان اسلام و انقلاب با تمامي امكانات خود كارزار فرهنگي گسترده اي را عليه انقلاب اسلامي ايران تدارك ديده اند. يكي از مصاديق قابل رويت اين پديده شوم رواج اباحه گري و بي بند و باري با بهره گيري از نيازهاي طبيعي جوانان و آلوده نمودن جامعه با فرهنگ مبتذل غربي است كه در اين ميان با ترويج فرهنگ برهنگي ، خشونت و اعتياد، ارزشهاي اسلامي - انساني ما را نشانه رفته اند.
مسخ هويت فرهنگي از آن دردهاي لاعلاجي است كه اگر عارض ملتي شود، تبعات منفي آن روح ملي را مخدوش مي نمايد. توصيه عميق و جدي اينجانب به عنوان كارشناس اسلام و با تجربه طولاني مشاهده تحولات اجتماعي از جايگاه مسووليت، اين است كه با زبان علمي و شرعي، نظر اسلام عزيز را در مورد تشكيل خانواده سالم، تداوم آن و حفظ شئون اسلامي و راههاي حفاظت و حراست عقلاني از آن بازشكافي نماييد. انتقال آموزه هاي صحيح ارتباطات عاطفي، در تحكيم بنيان خانواده بسيار مهم و موثر است. بايد از عادات و تعصب هاي غير منطبق با تعاليم مترقي اسلام دوري گزينيم و با افراط و تفريط و برخوردهاي سليقه اي و مقطعي و تك بعدي به سراغ حل مشكلات جامعه نرويم و بدانيم عدم ارائه راهكارهاي مناسب و متناسب با مخاطبان مختلف از سوي متخصصان پزشكي و روانشناسي و كارشناسان ديني، جامعه را به سوي استفاده غير مجاز و غيراصولي رهنمون مي سازد. بايد وجود موانع بر سر راه آموزش مسائل مورد نياز جامعه، بالاخص براي جوانان برومند را با مراعات عفت و اخلاق و شجاعت و قاطعيت و ادبيات مناسب - البته در چارچوب شرع اسلام - مرتفع سازيم.
جا دارد كه مراكز علمي و پژوهشي حوزه و دانشگاه و نهادهاي سياستگذاري همچون شوراي عالي انقلاب فرهنگي با درك درست از اوضاع اجتماعي و آينده اين مرز و بوم، اهتمام ويژه اي به نيازهاي طبيعي به صورت ضابطه مند و منطبق با ارزشهاي اخلاقي و اجتماع داشته باشند.
معتقدم تبيين خط مشي هاي لازم و منطبق با معارف اسلامي متعلق به كانون خانواده و جامعه، از طريق شناسايي عوامل آسيب رسان به سلامت اجتماع، بسيار موثر خواهد بود.
از راهكارهاي اساسي آن مي توان به ايجاد رشته هاي تخصصي در زمينه هاي مختلف و تشكيل دبيرخانه ثابت جهت برگزاري نشست هاي سالانه اشاره داشت.
ضرورت
آموزش هاي
قبل از ازدواج
براساس اين گزارش، دبير علمي همايش خانواده و مشكلات جنسي نيز با اشاره به اين كه ۸/۹ درصد مردان جامعه از ناتواني جنسي رنج مي برند، گفت: متأسفانه براي رفع اين مشكل برنامه اي ديده نشده است.
به گزارش ايسنا، دكتر سيدكاظم فروتن، دبير علمي همايش خانواده و مشكلات جنسي در مراسم آغاز به كار اين كنگره با اشاره به رشد و توسعه تحقيقات علمي گفت: مدرنيسم با همه نقاط قوت خود پديده مهلك و زشتي براي بشر به همراه داشته به گونه اي كه آسيب پذيري خانواده فزوني يافته است؛ بنابراين يكي از دخالت هاي دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي توجه به بعد معنوي انسان و طرح راهكارهايي براي جلوگيري از اضمحلال خانواده است.
وي در ادامه با اشاره به شيوع پديده هايي چون طلاق، پيدايش فرزندان طلاق و آثار آن در سلامت جسمي و جنسي افراد بيان كرد: اين افسارگسيختگي يكي از موانع بزرگ براي ساخت مدينه فاضله و انسانهاي سالم در جامعه مي شود، لذا بايد پزشكان، روانپزشكان، روانشناسان، عالمان حوزه ديني كنار هم نشسته و با انجام پژوهش هاي علمي در اين جهت برنامه ريزي كنند.
در ادامه دكتر سيد عليرضا مرندي، استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي به آموزش مسايل جنسي قبل از ازدواج اشاره و بيان كرد: با وجود اين آموزش ها، ازدواج جوانان لذت بخش تر و كم تنش تر و مدت آن طولاني تر خواهد شد؛ در غير اين صورت بيشترين آسيب بي توجهي به آن، متوجه زنان خواهد بود.
وي در ادامه اين كنگره بيان كرد: مشكل امروز ما از گذشته  است، اما فقط شكل آن فرق مي كرد؛ بنابراين اگر امروز حل مسأله را نپذيريم، اين مشكل ادامه خواهد يافت.

وزير بهداشت:
درصد بالايي از جامعه از خدمات نظام سلامت ناراضي اند
گروه اجتماعي: نخستين سمينار رؤساي نظام پزشكي سراسر كشور با حضور وزير بهداشت،  درمان و آموزش پزشكي، دكتر سيد شهاب الدين صدر رييس سازمان نظام پزشكي و رؤساي نظام پزشكي سراسر كشور در انستيتو پاستور ايران برگزار شد.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين مراسم گفت: ۶۰ درصد خدمات سرپايي در كشور توسط بخش خصوصي و ۸۰ درصد خدمات بستري در بخش دولتي ارائه مي شود كه نشان از تنيدگي در نظام سلامت كشور است. دكتر كامران باقري لنكراني در نخستين سمينار رؤساي سازمان هاي نظام پزشكي سراسر كشور با بيان اين كه نظام سلامت در كشور از ناهماهنگي هاي زيادي رنج مي برد، گفت: بايد ديد «بيمارمحوري» به ديد «سلامت محوري» تغيير كند و خدمات سلامت در دسترس همه مردم به طور يكسان قرار گيرد. وي با اشاره به اين كه طيف گسترده اي از بيماريهاي مختلف در كشور وجود دارد، افزود: متاسفانه بيماريهاي چاقي، كمبود ريزمغذي ها، فقر آهن، مرگ ومير مادران در كشور ما همچنان آمار بالايي را به خود اختصاص داده است.
به گزارش فارس وي با تاكيد بر اين كه خصوصي سازي بايد در بحث سلامت وارد شود، اظهار كرد: بخش سلامت با هيچ بخشي قابل مقايسه نيست و جايگزين ندارد و دولت نمي تواند تمامي خدمات را به مردم ارائه دهد بنابراين بايد براي بالا بردن سطح سلامت مردم از مشاركت بخش هاي خصوصي استفاده كرد. وي با اشاره به اين كه ۸۰ درصد افراد جامعه از درآمد متوسطي برخوردارند، گفت: متاسفانه ۲۵ درصد افراد جامعه از هيچ نوع بيمه اي برخوردار نيستند و هزينه هاي درماني بر دوش خود آنان است. وي با تاكيد بر اين كه در تعرفه و سرانه بيمه كشور بايد بازنگري شود، گفت: بايد سرانه و تعرفه همسان با هم حركت كنند تا بتوانيم مشكلات را تا حد زيادي كاهش دهيم.
وي با بيان اين كه درصد بالايي از جامعه از نظام سلامت و خدمات آن ناراضي هستند، افزود: سرانه مصرف MRI در كشور ما دو و نيم برابر كشور كاناداست كه اين نشان از يك نوع القا در نظام سلامت است. همچنين وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با اشاره به پديده بيمار دزدي در برخي بيمارستانها اعلام كرد: با «بيمار دزدي» در بيمارستانها به شدت برخورد خواهيم كرد. دكتر كامران باقري لنكراني همچنين در حاشيه اين مراسم در جمع خبرنگاران با بيان اين كه مشكلات بيمار دزدي در بيمارستانها ريشه اي است، اظهار كرد: وزارت بهداشت قطعاً با اين موضوع برخورد خواهد كرد.
وي در پاسخ به اين سؤال در خصوص برخورد وزارت بهداشت نسبت به بيمارستاني كه از ۱۶سال پيش بدون مجوز فعاليت مي كند، گفت: متاسفانه اين دسته از بيمارستانها مهلت مجوز آنها به اتمام رسيده است و براي تمديد آن به وزارت بهداشت مراجعه نكرده اند. رييس سازمان نظام پزشكي نيز در اين مراسم اعلام كرد: دولت گذشته در اقدامي شتاب زده طرح پزشك خانواده و بيمه روستاييان را اجرا كرد.
همچنين به گزارش ايسنا دكتر سيد شهاب الدين صدر با اشاره به قانون جديد و اختيارات تازه نظام پزشكي گفت: انتقال اختيارات و وظايف از سازمانهاي ديگر به سازمان نظام پزشكي وظيفه اين سازمان را نسبت به گذشته سنگين تر مي كند. وي با تاكيد بر اين كه قانون جديد سرمايه بزرگي براي سازمان نظام پزشكي است، اظهار كرد: بسيار مهم است كه تصميم گيران و سياست گذاران جامعه از تجربه افراد آگاه استفاده كنند كه اين مي تواند الگويي باشد تا دولت اجازه بدهد اقشار مختلف جامعه براي قشر خودشان تصميم بگيرند. وي مهمترين اولويت كاري سازمان نظام پزشكي را سامان دادن به وضعيت نابسامان درمان مردم عنوان كرد و گفت: وضعيت نابسامان درمان مردم مهمترين دغدغه پزشكان است و گروه پزشكي قطعاً از حقوق بيماران دفاع خواهد كرد. وي ادامه داد: با قانون جديد از ابتداي امسال صدور پروانه با مصوبه شوراي عالي به استانها ابلاغ شد و در چهل شهرستاني كه دانشگاه علوم پزشكي دارند و ۳۰ مركز استان اين پروانه ها صادر مي شود. وي با بيان اين كه هيات هاي بدوي در كل استان در شش ماه اول سال شكل گرفته اند، گفت: در گذشته رسيدگي به تخلفات جامعه پزشكي توسط دستگاه قضايي و دادسراها انجام مي شد كه خوشبختانه با نظر مساعد قوه قضاييه و هيات دولت اين اقدام نيز به نظام پزشكي واگذار شد.
وي با اشاره به عدالت مالياتي در جامعه پزشكي گفت: جامعه پزشكي خود را موظف مي داند در چارچوب قانون ماليات مورد نظر را پرداخت كند ولي اين ماليات بايد بر اساس عدالت باشد.

افزايش آمار طلاق در روستاهاي تابع
بم نسبت به قبل از زلزله
ايسنا: محمود محمدي رئيس شعبه دوم دادگاه خانواده بم گفت: در روستاهاي اطراف بم، والديني كه معتاد هستند دختران خود را خيلي زود به عقد كساني كه كاروان حمل مواد مخدر دارند درمي آورند كه بعد از مدتي به علت ناسازگاري مجبور به طلاق مي شوند. عوامل متعددي در افزايش آمار طلاق موثرند كه از آن جمله مي توان به ازدواج هاي مجدد و بدون شناخت بعد از زلزله، توقعات بالاي زن و مرد نسبت به يكديگر، ناراحتي هاي اعصاب كه بعد از زلزله براي زوج ها ايجاد شده و روي آوردن مردان و زنان به اعتياد اشاره كرد. محمدي در پايان بيشترين آسيب ناشي از طلاق را متوجه كودكان دانست و تصريح كرد: نگهداري پسر تا سن ۲ سالگي و دختر تا سن ۷ سالگي بر عهده مادر است و اگر والدين آنها اعتياد داشته باشند به مراكز بهزيستي سپرده مي شوند.

ايجاد تحول در سازمان انتقال خون
بدون استخدام نخبگان غير ممكن است
فارس: رئيس سازمان انتقال خون ايران گفت: اگر بخواهيم در سازمان انتقال خون تحول ايجاد كنيم، بايد بتوانيم نيروهاي نخبه را جذب كنيم اما در عمل مي بينيم كه از يك طرف اجازه استخدام نداريم واز طرف ديگر حقوقي كه به يك مدير ارشد سازمان مي دهيم تا تمام وقت در خدمت سازمان باشد در حد حقوق يك كارشناس هم نيست.
حسن ابوالقاسمي افزود:  با اين وضعيت مسلماً نيروهاي توانمند تمايلي به كار در سازمانهاي دولتي پيدا نمي كنند.
حسن ابوالقاسمي گفت: بر اساس قوانين كشور و اساسنامه سازمان انتقال خون نمي توانيم از درآمدهاي سازمان انتقال خون از محل فروش پلاسما استفاده كنيم و همه اين درآمدها به صندوق خزانه مي رود در حالي اگر بخواهيم تحولي ايجاد كنيم نيازمند بودجه كافي هستيم تا بتوانيم تجهيزات را نو كنيم و نيروهاي كارآمد را به كار گيريم.
رئيس سازمان انتقال خون ايران ادامه داد: سازمان انتقال خون در حال حاضر، همه خدمات خود را رايگان به مردم ارائه مي كند و به همين خاطر هم محبوبيت دارد. ما نيامده ايم خدمات سازمان انتقال خون را به ويژه در بخش خون پولي كنيم. اين جزو سياستهاي ما نيست، اما حداقل بايد درآمد حاصل از فروش پلاسما كه همين الان حدود ۱۰۰ هزار ليتر در سال است به صندوق سازمان انتقال خون بازگردد  تا بتوانيم از اين محل براي سرمايه گذاري در زمينه توليد بيشتر و با كيفيت تر استفاده كنيم.
ابوالقاسمي گفت: در زمان حاضر سالانه ۵۰ ميليون دلار براي خريد داروهاي مشتق از پلاسما از خارج هزينه مي كنيم در حالي كه با يك برنامه مناسب مي توانيم در كوتاه مدت ۵۰ درصد اين اعتبار را صرفه جويي ارزي كنيم و در درازمدت با راه اندازي پالايشگاه هاي خون در بخش دولتي و خصوصي كل اين اعتبار را صرف پيشرفت تكنولوژي و اشتغال در داخل كشور كنيم.

اعتبار مراكز نگهداري معلولان پرداخت نشده است
ايسنا: به گفته رييس سازمان بهزيستي ۷ ميليارد تومان اعتبار مصوب هيأت دولت در خصوص افزايش يارانه مراكز نگهداري معلولان و مددجويان سازمان بهزيستي تاكنون پرداخت نشده است.
دكتر ابوالحسن فقيه در توضيح اين مطلب گفت: بر اساس آيين نامه يارانه (كمك هزينه) پرداختي به مراكز غيردولتي توانبخشي بهزيستي مصوب هيأت دولت، ميزان كمك هزينه قابل پرداخت به مراكز نگهداري توانبخشي و آموزشي غيردولتي براي ارايه خدمات توانبخشي و آموزشي به افراد مجهول الهويه يا فاقد سرپرست مشمول اين تصويب نامه تا ۶۰ درصد ميزان تعيين شده قابل افزايش است.
وي تصريح كرد: بر اساس اين آيين نامه، سازمان بهزيستي كشور مكلف است با رعايت قوانين و مقررات از محل اعتباراتي كه در قوانين بودجه سالانه كشور منظور مي شود، به ازاي هر فرد مشمول اين مصوبه ماهانه مبلغي را به عنوان كمك هزينه براي ارائه خدمات به مراكز نگهداري، توانبخشي و آموزشي غيردولتي پرداخت كند.
رييس سازمان بهزيستي افزود: ميزان كمك هزينه قابل پرداخت به مراكز روزانه توانبخشي آموزشي و حرفه آموزي غيردولتي معلولان، سالمندان و بيماران رواني مزمن، حداقل ماهانه ۴۰ هزار تومان و حداكثر ۵۰ هزار تومان و در مراكز شبانه روزي نگهداري معلولان و سالمندان حداقل ۸۰ هزار تومان و حداكثر ۱۰۰ هزار تومان است.
فقيه با اشاره به اين كه ميزان كمك هزينه مراكز شبانه روزي نگهداري بيماران رواني مزمن حداقل ۱۰۰ هزار و حداكثر ۱۲۵ هزار تومان تعيين شده است گفت: ميزان كمك هزينه پرداختي به هر يك از اين مراكز بر اساس درجه بندي آنها توسط سازمان بهزيستي مشخص و پرداخت مي شود.
به گفته وي، همچنين بر اساس مصوبه دولت اين سازمان مجاز است به خانواده هايي كه افراد مشمول اين مصوبه را نگهداري مي كنند، ماهانه كمك هزينه اي به ميزان ۶۰ درصد كمك هزينه قابل پرداخت براي نگهداري و توانبخشي آنها در مراكز شبانه روزي غيردولتي پرداخت كند.
رييس سازمان بهزيستي گفت: سازمان بهزيستي همچنين مجاز است كمك هزينه قابل پرداخت به مراكز نگهداري، توانبخشي و آموزشي غيردولتي مستقيم در استان تهران، مناطق محروم و گرمسير را تا سقف ۱۰ درصد كمك هزينه هاي تعيين شده افزايش دهد كه نقاط محروم و گرمسير در اين ماده با تاييد سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور تعيين مي شوند.
فقيه يادآور شد: بر اساس اين آيين نامه، سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور نيز موظف شده همه ساله اعتبارات لازم را براي پرداخت كمك هزينه به مراكز نگهداري، توانبخشي و آموزشي غيردولتي و خانواده ها به ميزان مبالغ تعيين شده در اين مصوبه در لوايح بودجه سالانه منظور كند كه اين اعتبار براي سال جاري هنوز اختصاص نيافته است.

خودكشي دومين عامل مرگ جوانان اسرائيلي
ايرنا: منابع رسانه اي رژيم صهيونيستي خودكشي را دومين عامل مرگ و مير جوانان اسراييلي بعد از حوادث جاده اي اعلام كردند.براساس گزارش اين منابع كه از آمارهاي سال ۲۰۰۲ مراكز تحقيقي رژيم صهيونيستي استخراج شده، در اين سال افزون بر هزار و ۴۰۰ تن از جوانان صهيونيست بين ۱۵ تا ۲۴ سال اقدام به خودكشي كردند كه شماري از آنان جان خود را از دست دادند. تعداد قابل توجهي از اين جوانان در دوران خدمت سربازي دست به خودكشي مي زنند و بيش از نيمي از آمار اعلام شده نيز مربوط به دختران است. خودكشي همچنين يكي از علل عمده مرگ نظاميان صهيونيست در سال ۲۰۰۵ بوده است.

ميزان استعمال دخانيات در ايران ۳ درصد است
ايلنا:ميزان استعمال دخانيات در ايران، ۹ درصد كمتر از كشورهاي منطقه خاورميانه است. خديجه محصلي، كارشناس معاونت بهداشت گفت: ميزان مصرف مواد دخاني در ايران ۳درصد است، درحالي   كه اين آمار در كشورهاي منطقه ۱۲درصد گزارش شده است. خوشبختانه در حال حاضر ايران هر گونه تبليغات در زمينه مواد دخاني را ممنوع كرده و مانع از تبليغات مستقيم و غير مستقيم شده است.

هر خانوار تحت پوشش بهزيستي
۵۰ هزار تومان زكات فطريه
فارس: معاون مشاركتهاي مردمي سازمان بهزيستي گفت: زكات فطريه اي كه امسال در صندوقهاي سازمان بهزيستي جمع آوري شد در ميان ۵۴۰ هزار خانوار تحت پوشش بهزيستي توزيع شد و به هر خانوار حدود ۵۰ هزار تومان رسيد.
سيد مهدي سيد محمدي افزود: امسال از مجموع زكات جمع آوري شده در صندوقهاي فطريه سازمان بهزيستي ۲ ميليارد و ۷۰۰ ميليون تومان جمع آوري شد كه ۴۰۰ درصد نسبت به فطريه جمع آوري شده در سال ۸۳ كه حدود ۶۴۰ ميليون تومان بود بيشتر بود. وي افزود: زكات فطريه جمع آوري شده در صندوقهاي سازمان بهزيستي بلافاصله شمارش و سهم سادات آن جدا شد و بقيه آن در بين ۵۴۰ هزار خانوار تحت پوشش بهزيستي كه به طور مستمر از خدمات و كمكهاي بهزيستي استفاده مي كنند، توزيع شد. وي گفت: افراد تحت پوشش بهزيستي بسيار بيشتر از اين ميزان هستند و فقط ۶۰۰ هزار معلول و ۱۵۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بهزيستي هستند و اين البته غير از افرادي است كه در مراكز نگهداري بهزيستي هستند.

آشنايي با حقوق بين المللي كيفري براي هيأت قضايي ايران
ايسنا: دوره  آشنايي با حقوق بين المللي كيفري و دادگاه بين المللي كيفري با حضور ۱۷ نفر از قضات و كارشناسان قضايي در شهر لاهه هلند برگزار شد.
طهماسبي مدير كل تدوين لوايح و برنامه هاي قوه قضاييه اين دوره را فرصت خوبي براي معرفي نظام حقوقي كشور ما به هلند دانست و گفت: از آن جا كه هلند پايتخت حقوقي دنياست و مؤسسات حقوقي و دادگاه هاي بين المللي مانند ديوان بين المللي دادگستري، ديوان داوري دائمي بين المللي و ديوان داوري ايران و آمريكا در آن جا مستقر است، شركت كنندگان با منابع حقوق بين المللي كيفري براي انجام مطالعات گسترده تر آشنايي پيدا كردند.

نبود ضمانت اجرايي نقض خدمت رساني به ايثارگران است
گروه اجتماعي: معاون حقوقي و امور مجلس و دبير شوراي امور ايثارگران، نبود ضمانت هاي اجرايي لازم در قوانين مرتبط با ايثارگران را از جمله نواقص در خدمت رساني به ايثارگران دانست.
«حسين وفايي» در نشست شوراي مشاوران وزرا و مسئولان هماهنگي در امور ايثارگران، گفت: در لايحه جامع خدمات به ايثارگران ضمانت هاي اجرايي قوانين ايثارگري تقويت و شيوه هاي اعمال نظارت بر قوانين اين قشر پيش بيني مي شود.وي با اشاره به ايجاد شبكه استاني در رسيدگي به امور ايثارگران گفت: با توجه به ميانگين سني جامعه ايثارگري، بايد توسط فرآيند مشاركت جامعه ايثارگري، مسووليت پذيري و حضور مؤثر و فعال همراه با توانمندسازي اين قشر متعهد، زمينه هاي خدمت رساني به خانواده بزرگ ايثارگران را توسعه دهيم.

ليزر همه جا به درد نمي خورد
ايرنا: به گفته متخصصان، يكي از راه هاي درمان بيماريهاي پوستي ليزردرماني است و نبايد به عنوان اولين انتخاب و براي درمان همه بيماريها باشد.
«دكتر اميرهوشنگ احساني» فوق تخصص پوست در اين مورد گفت: عوارض بعد از ليزردرماني، در مورد بيماراني كه ليزر مناسب براي آنها انتخاب نشده باشد، ممكن است بدتر از خود ضايعه اول باشد. وي افزود: تصور ذهني اكثر مردم اين است كه ليزر هميشه براي درمان ضايعات پوستي كارگشاست، در حالي كه ليزر تنها به عنوان يك روش درماني در كنار ساير روشهاي درماني مي تواند به بيمار كمك كند.وي گفت: به عنوان مثال از ليزر در درمان موهاي زائد استفاده مي شود اما اين درمان صددرصد نيست و تنها كمك مي كند تا حجم اين موها كم شود.اينكه به بيمار قول بهبود صددرصد بدهيم خلاف واقع است و نمي توان از ليزر انتظار معجزه داشت.

آيين نامه استقرار سيستم كنترل
بيمارستاني بزودي تدوين مي شود
008445.jpg
ايسنا: آيين نامه استقرار سيستم كنترل بيمارستاني تا ۳ هفته آينده تدوين و طي بخشنامه اي به دانشگاه هاي علوم پزشكي سراسر كشور ابلاغ مي شود. سيد مؤيد علويان معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در جمع خبرنگاران گفت: براساس تازه ترين گزارشهاي به دست آمده از بيمارستانهاي مجهز به دوربين هاي مدار بسته، علي رغم جو سازيهاي ايجاد شده در اين سيستم كنترلي، رعايت حقوق بيمار كاملا منظور شده و در اين راستا هيچگونه تضييع حقي صورت نگرفته است. دكتر علويان با اشاره به وجود دوربين هاي مدار بسته در ايستگاه پرستاري،  درمانگاه، محوطه بيمارستان و اورژانس افزود: ما معتقديم وجود اين دوربين ها در موتورخانه هاي بيمارستان هم به لحاظ امنيتي ضروريست.

مديرعامل پيشين سازمان تأمين اجتماعي:
نيمي از برنامه هايمان را عملي كرديم
گروه اجتماعي: بدهي هاي دولت به صندوق تأمين اجتماعي و خدماتي كه از محل اين بدهي ها مي توان به بيمه شدگان ارائه كرد، مهم ترين موضوع مطرح شده در جلسه معارفه و توديع رؤساي جديد و قديم سازمان تأمين اجتماعي بود.
داوود مددي مديرعامل جديد سازمان درباره اين بدهي ها گفت: يكي از مهم ترين منابعي كه مي تواند به روند پيشرفت خدمات تأمين اجتماعي كمك كند، پولي است كه نزد دولت مانده و به صورت بدهي به صندوق سازمان پرداخت نشده است.
وي افزود: بر اساس پيش بيني، در برنامه چهارم توسعه قرار بر اين است كه دولت بدهي هايش را به صفر برساند.
همچنين غلامرضا سليماني مديرعامل پيشين سازمان تأمين اجتماعي درباره پيشرفت كارها در دوره تصدي وي گفت: ما به ۵۰ درصد از برنامه هايمان دست پيدا كرديم كه مهم ترين آن تدوين برنامه استراتژيك و تبديل آن به سند بوده است.
سليماني درباره مبلغ بدهي هاي دولت به صندوق افزود: سازمان رقمي در حدود ۴ هزار و ۶۰۰ ميليارد تومان از دولت طلبكار است كه سالهاست نتوانسته ايم آن را وصول كنيم.

يك سوم دانش آموزان فني حرفه اي كشور
را دختران تشكيل مي دهند
گروه علمي فرهنگي: مديركل دفتر آموزش و پرورش فني و حرفه اي وزارت آموزش و پرورش گفت: تعداد دانش آموزان دختر در رشته هاي فني و حرفه اي حدود ۱۲۰ هزار نفر است كه يك سوم دانش آموزان فني و حرفه اي كشور را شامل مي شود.
رضا رسول زاده در گفت وگو با خبرگزاري فارس افزود: در شاخه فني  و حرفه اي ۴۲ رشته داريم كه در سه زمينه صنعت، خدمات و كشاورزي است. وي اضافه كرد: گرايش دختران دانش آموز به رشته هاي خدمات بسيار زياد است اما در زمينه هاي ديگر نيز در صورتي كه دانش آموزان دختر علاقه داشتند كلاس تشكيل مي شود. به عنوان مثال، در رشته الكترونيك هنرستان دخترانه داريم.
رسول زاده اظهار داشت: از امسال رشته نقشه كشي عمومي در ۵ استان كشور براي دانش آموزان دختر اجرا شد؛ ضمن اينكه رشته كشاورزي نيز در استان خراسان، دانش آموز دختر دارد. وي افزود: در حال حاضر تعداد دانش آموزان رشته هاي فني  وحرفه اي ۳۵۰ هزار نفر در كل كشور است و تعداد دانش آموزان دختر نسبت  به سالهاي گذشته افزايش خوبي داشته است. مدير كل دفتر آموزش و پرورش فني و حرفه اي وزارت آموزش و پرورش گفت: كف معدل نيز براي حضور در رشته هاي فني و حرفه اي بسيار بالاتر آمده است و هم اكنون به طور ميانگين اين ميزان ۱۵ است.

آزمون كارداني ناپيوسته دانشگاه آزاد
سال آينده حذف مي شود
گروه علمي فرهنگي: رييس دانشگاه آزاد اسلامي گفت: مجلس و دولت امسال از درآمدهاي سرشار نفت به دانشجويان دانشگاه آزاد كمك كنند.
دكتر عبدالله جاسبي در جمع دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي نيشابور افزود: دولت و مجلس مي توانند از محل درآمدهاي نفتي مبلغي را به صورت وام درازمدت در اختيار دانشجويان دانشگاه آزاد قرار دهند تا فشار مالي كمتري بر خانواده هاي دانشجويان وارد شود.
به گزارش ايسنا وي اين پيشنهاد را در پاسخ به وزير علوم كه خواستار كاهش شهريه هاي دانشگاه آزاد شده بود اعلام كرد وگفت: دولت بايد دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي را هم در نظر بگيرد. وي خاطرنشان كرد: در حال حاضر در دانشگاه آزاد يك ميليون و دويست هزار دانشجو با ۲۵ هزار عضو هيات علمي، ۳۰ هزار نفر پرسنل در ۳۳۰ واحد و مركز دانشگاهي، هزاران آزمايشگاه و كارگاه و سالنهاي ورزشي فعاليت مي كنند و بدون تزريق هيچ نوع بودجه دولتي اداره مي شود.
دكتر جاسبي با يادآوري اينكه دانشگاه آزاد هيچ سهامداري نداشته و نه بنده و نه ساير اعضاي هيات امنا و هيات موسس هيچ سودي از منابع مالي دريافت نمي كنيم، تاكيد كرد: تمامي دريافتها در همين دانشگاه هزينه مي شود. وي در خصوص حذف كنكور گفت: در حال حاضر آزمون كارداني پيوسته دانشگاه حذف شده است و در سال آينده نيز آزمون كارداني ناپيوسته را حذف مي كنيم.

پرداخت حقوق بازنشستگان تأمين اجتماعي از پنجم هر ماه
گروه اجتماعي : براساس قرار داد منعقد شده بين سازمان تأمين اجتماعي و بانك رفاه كارگران، حقوق بازنشستگان تأمين اجتماعي از روز پنجم هر ماه پرداخت خواهد شد.
براساس اين گزارش، در پي تماس تلفني گروهي از بازنشستگان تأمين اجتماعي مبني بر نارضايتي از دريافت حقوقشان از پنجم هر ماه، با كارشناسان مربوطه در تأمين اجتماعي گفت وگوي تلفني انجام شد و دليل اين كار را عدم تداخل ليست حقوق با ليست هاي بيمه همچنين جلوگيري از تجمع در شعب بانك رفاه كه منجر به ايجاد اختلال و نارضايتي مراجعين مي  شد، دانستند. پرداخت حقوق در تاريخ فوق مربوطه به ماه آتي است و بازنشستگان در واقع حقوق آذر ماه را در پنجم آذر دريافت مي كند. يعني يك ماه جلوتر مستمري بگيران تأمين اجتماعي  حقوقشان را دريافت مي كنند و اين امر تأخير در پرداخت حقوق  تلقي نمي شود.

انتصاب مدير كل روابط عمومي دادگستري
گروه اجتماعي: وزير دادگستري در حكمي «علي عزيزنژاد روشن» را به سمت مدير كل روابط عمومي وزارت دادگستري منصوب كرد.
علي روشن پيش از اين مسئوليت واحد اخبار و اطلاع رساني اداره كل روابط عمومي قوه قضائيه را برعهده داشت. اميدواريم حضور وي در اين وزارتخانه تحول اساسي در امر اطلاع رساني در وزارتخانه اي كه كمتر از آن خبري به مردم مي رسد، ايجاد كند.

محيط كاري رضايت بخش موجب سلامتي كارگران مي شود
ايسنا: در تحقيقاتي كه اخيرا در دانشگاه لنكستر انگليس صورت گرفته است، مشخص شد كارگراني كه از وضعيت كاري و محيطي خود خشنود هستند از نظر جسمي و فيزيكي نيز كارگراني سالم محسوب مي شوند. اين تحقيقات همچنين نشان مي دهد: رضايت كم از محيط كاري تاثير منفي در سلامت كارگران دارد و اين مسئله نه تنها بحران هاي عاطفي بلكه عصبانيت و خطر ابتلا به افسردگي و كاهش حس اعتماد به نفس را در كارگران ايجاد مي كند.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    علمي فرهنگي    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |