پنجشنبه ۳ آذر ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۵۸ - Nov 24, 2005
داخلي
Front Page

در گفت وگو با همشهري مطرح شد:
تصميم قاطع نمايندگان مجلس
براي تصويب لايحه خدمات رساني به ايثارگران
008544.jpg
گروه اجتماعي- عباس اسدي: به زودي لايحه خدمات رساني به ايثارگران براي بررسي و تصويب به صحن علني مجلس مي آيد تا نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي نخستين بار پس از انقلاب اسلامي با تصويب يك لايحه به عنوان نخستين سند ملي ساماندهي امور خانواده شهدا و ايثارگران به بخشي از دغدغه هاي معيشتي، رفاهي، اشتغال، مسكن، بهداشت و درمان و آموزش خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان پايان دهند.
در اين رابطه با چند تن از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي گفت و گو شده و نظر آن ها پيرامون روند رسيدگي به لايحه پرسش شده است.عبدالرضا مصري رييس كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي در باره لايحه گفت: لايحه خدمات رساني به جانبازان، آزادگان و خانواده شهدا در كميسيون اجتماعي مجلس طرح و به تصويب رسيده است و طرح آن در صحن علني مجلس و تصويب نهايي آن را از نمايندگان ارزش گرا انتظار داريم.
وي از طرح اين لايحه در صحن علني مجلس طي يك ماه آينده خبر داد و گفت: باتوجه به تفكر حاكم در مجلس هفتم و  آشنايي كامل نمايندگان به مسايل و مشكلات جانبازان و خانواده شهدا، همه تلاش مي كنيم با تصويب اين لايحه به دغدغه هاي هميشگي ايثارگران پايان دهيم.
ناصر نصيري نماينده دشت مغان نيز از روند تصويب كليات لايحه در كميسيون اجتماعي سخن گفت و خاطرنشان كرد: كميته هاي تخصصي مجلس در حوزه ايثارگران و جانبازان با توضيح و گزارش كارشناسي لايحه جامع خدمات رساني به ايثارگران مسيري را پيش روي نمايندگان قرار دادند كه در نتيجه لايحه خدمات رساني به اتفاق آرا و بدون مخالف در كميسيون اجتماعي مجلس به تصويب رسيد.
علاءالدين بروجردي رييس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس درباره لايحه گفت: لايحه جامع خدمات رساني به ايثارگران به كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي به عنوان كميسيون فرعي ارجاع شد كه با بررسي و كنكاش در جزئيات آن با اكثريت آراء به تصويب رسيد و پيش بيني مي شود باتوجه به جو عقلاني حاكم بر مجلس و تعلق خاطر اغلب نمايندگان به خانواده شهدا و جانبازان اين لايحه به تصويب نهايي مجلس برسد.
رضا عبداللهي رييس كميسيون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس نيز افزود: لايحه جامع خدمات رساني به ايثارگران به كميسيون برنامه و بودجه به عنوان يك كميسيون فرعي رسيد كه نمايندگان با كنكاش و دقت لازم و با ملاحظه اينكه چه ميزان تعهد براي دولت ايجاد مي كند، بررسي آن را آغاز كرده و با ملاحظه جميع جهات و اينكه با تصويب لايحه رضايت و شادكامي را براي خانواده شهدا و جانبازان و آزادگان درپي خواهد داشت به كليات آن راي دادند و پيش بيني مي كنيم اين لايحه در صحن علني مجلس با اكثريت قريب به اتفاق آرا تصويب شود.
حسين نژاد فلاح از اعضاي كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي نيز بر اين باور است كه لايحه خدمات رساني نمي تواند آنچنان كه شايسته خانواده شهدا و جانبازان است به آنها خدمات ارايه دهد اما در شرايط حاضر شايد بهترين گزينه براي احياي حقوق معطل مانده خانواده شهدا و جانبازان باشد.
وي مي افزايد ترديد ندارم كه خانواده شهدا و جانبازان هيچ گاه در ذهن و فكر خود چنين انتظاراتي را از ما ندارند اما به عنوان نمايندگان مجلس بايد به وظيفه خود عمل كنيم و از هر تلاشي كه بتواند حقوق از دست رفته آنها را احيا كند دريغ نورزيم به همين خاطر به سهم خود تلاش مي  كنيم با نمايندگان مجلس براي راي به لايحه خدمات رساني به ايثارگران سخن بگوييم، هرچند اطمينان داريم اغلب و اكثريت قريب به اتفاق نمايندگان با اين لايحه موافق هستند.
لاله افتخاري نماينده مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي درباره لايحه خدمات رساني به ايثارگران با اظهار اميدواري براي تصويب لايحه گفت: با تصويب اين لايحه وضعيت معيشتي و رفاهي ايثارگران بهبود مي يابد و وضعيت افرادي كه در تعاريف مربوط به ايثارگران قرار نگرفته اند و بيش از يك سال در جبهه بوده اند، مشخص خواهد شد.
وي افزود: اين لايحه همچنين مسايل مربوط به مسكن، ازدواج فرزندان ايثارگران، مسايل مربوط به بيمه، بازنشستگي و ساير مسايل مربوط به ايثارگران را بررسي و نمايندگان با ملاحظه حفظ منافع و حقوق آنها در مجلس تصويب خواهند كرد.
محمدرضا اميرحسن خاني عضو كميسيون اجتماعي مجلس شوراي اسلامي درباره لايحه خدمات رساني به ايثارگران گفت: اين لايحه جامع و روشن است و براي نخستين بار چنين موضوعي با اين گستردگي در دستور كار مجلس قرار گرفته است. اميدوار هستيم ابهامي كه طي سال هاي گذشته درباره مسايل و خدمات مربوط به ايثارگران وجود داشته است با تصويب اين لايحه مرتفع شود.
اين نماينده همچنين افزود: لايحه خدمات رساني به ايثارگران ازجمله لوايحي است كه داراي نقص و كمبودي نيست و فكر مي كنم مورد توافق اكثريت نمايندگان مجلس باشد، ضمن آنكه براي از ميان برداشتن نواقص احتمالي بايد كار كارشناسي بيشتري بر روي آن صورت گيرد.
به گزارش خبر گزاري حيات  محمد عباسپور نماينده تبريز با اشاره به پيش بيني تسهيلات اداري و استخدامي ايثارگران در اين لايحه افزود: كليه دستگاه هاي مرتبط با اين قانون موظفند دست كم ۲۰ درصد از نيازهاي استخدامي خود را كه وفق ضوابط و مجوزهاي مربوطه اخذ مي كند به خانواده شاهد، آزادگان، خواهر و برادر شاهد واجد شرايط سني تحصيلي، تخصصي و مهارتي اختصاص دهند.
وي همچنين يكي از فرازهاي اين لايحه را رفع دغدغه استخدامي و مشكل اشتغال خانواده ايثارگران اعلام كرد و گفت: براساس اين مصوبه كليه دستگاه هاي دولتي موظف هستند يكي از فرزندان شهيد، جانباز و آزاده كه والدين آنها شهيد، مفقودالاثر، اسير، جانباز، ازكارافتاده و آزاده از كار افتاده هستند را پس از رسيدن به شرايط عمومي بازنشستگي از شرايط مساوي با رعايت اولويت از محل سهميه استخدامي مربوطه استخدام كنند.
شايان ذكر است لايحه خدمات رساني به ايثارگران مرداد سال جاري توسط دولت سيدمحمد خاتمي با هدف پاسخگويي به نيازهاي معيشتي، رفاهي، اشتغال، مسكن، آموزش و بهداشت و درمان به مجلس شوراي اسلامي رفت كه كميسيون اجتماعي مجلس در اواخر مهرماه سال جاري كليات آن را به تصويب رساند، اكنون اين لايحه در نوبت طرح در صحن علني مجلس قرار دارد. گفته مي شود حداكثر طي يك ماه ديگر بررسي آن در صحن علني مجلس آغاز مي شود.

ايجاد فرصت هاي شغلي تازه براي پزشكان
رئيس ستاد اشتغال وزارت بهداشت، اعلام كرد: طرح جامع اشتغال پزشكان تصويب شد و قصد اجرايي كردن آن را داريم.
به گزارش خبرنگار ايلنا، غضنفر ميرزابيگي، رئيس ستاد اشتغال وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، در همايش روساي سازمان نظام پزشكي، گفت: اين طرح جامع كمك موثري براي اشتغال  زايي پزشكان است و مي  تواند راهكار موثري براي بيكاري پزشكان باشد.
وي افزود: در اين طرح، قرار است فرصت  هاي شغلي جديدي براي پزشكان مثل كار آنها در هتل  ها، تورهاي سياحتي و غيره ايجاد كنيم.
به گفته ميرزابيگي، در طرح مذكور به گونه  اي به بحث اشتغال پزشكان نگاه شده كه زواياي مختلف اشتغال آنها را در نظر بگيريم.
وي تصريح كرد: متاسفانه گروه بزرگي از پزشكان بيكار هستند و اين بحث در وجهه نظام تاثير منفي دارد.
ميرزابيگي خاطرنشان كرد: برخي پزشكان بيكار به دليل اشتغال در شغل  هاي كاذب جزو پزشكان بيكار محسوب نمي  شوند؛ اما در صورت احتساب آنها درصد پزشكان بيكاران بيشتر مي  شود.
وي، با اشاره به بحث كارآفريني در بين جامعه پزشكان، گفت: متاسفانه امروزه يك نفر كارآفرين شده و بقيه دنباله  روي آنها هستند؛ اما بايد شرايطي را فراهم كنيم كه تعداد بيشتري كارآفرين شوند.
از سوي ديگر رئيس انجمن پزشكان عمومي، اعلام كرد: مهمترين برنامه معاونت فرهنگي و رفاهي سازمان نظام پزشكي فعال كردن تعاوني  هاي پزشكي است. به گزارش خبرنگار ايلنا، حسن هويدا، رئيس انجمن پزشكان عمومي، در همايش روساي سازمان نظام پزشكي، گفت: قصد داريم با راه  اندازي تعاوني  هاي پزشكي، خدمات ارزان  تر و موثرتري به پزشكان ارائه دهيم. وي افزود: معاونت فرهنگي سازمان نظام پزشكي با چالش  هاي زيادي روبرو است كه براي حل و فصل آنها برنامه  هاي زيادي داريم.
به گفته هويدا، براي ساخت پروژه گلچين كه ساختمان  هاي مسكوني است با مشكلاتي روبرو شده  ايم كه تلاش مي  كنيم اين مشكلات را برطرف كنيم.
وي تصريح كرد: اين معاونت تلاش مي  كند؛ طرح  هاي فراگيرتر و عمده  تري را براي جامعه پزشكي كشور در نظر گيرد.

معيار مجلس در بررسي صلاحيت وزيران،
شعارهاي رئيس جمهوري است
ايرنا: محمدخوش  چهره  عضو ائتلاف  آبادگران  درمجلس  گفت : مجلس  شوراي  اسلامي در بررسي  صلاحيت  وزيران  پيشنهادي ، شعارهاي  رئيس  جمهوري  را مبنا قرارداده  است ، اما به  نظر مي رسد دولت  درحال  عقب  نشيني  از معيارهاي  خود است .
نماينده  تهران  در مجلس  در جمع  خبرنگاران  گفت : اگر اين  بازي  ادامه  يابد يك  جريان  فرسايشي  و بازي بي  انتهايي  است  كه  به  نفع  مجلس  و دولت  نيست .
وي  به  رئيس  جمهوري  توصيه  كرد: قبل  از هر چيز به  شعارهايي  كه  در ايام انتخابات  داده  است ، بازگردد.عضو كميسيون  اقتصادي  مجلس  افزود: اگر رئيس  جمهوري  معيارهاي  انتخاب وزير خود   را احراز توانمندي  قرارداد، حتمااز مجلس  راي  اعتماد مي گيرد.خوش  چهره  درمورد شعارهاي  رئيس  جمهوري  براي  مبارزه  با فساد و رانت خواري  در بخش  نفت ، گفت : ريشه  كني  كانون هاي  قدرت  وفساد از شعارهاي  رئيس جمهوري  است  و در عمل من  معتقدم  مجلس  از دولت  و شخص  رئيس  جمهوري  در شعارهايي  كه  دولت  داده  سبقت  گرفته  است .

رضايي: آنچه از آغاز كار دولت اتفاق افتاده،
سازمان دهي اصولگرايان نيست
ايسنا: مجمع تشخيص مصلحت نظام در جمع مديران كل سازمان صدا و سيما درخصوص عملكرد جناح ها در شرايط جديد نيز اظهار داشت: پيش بيني مي شود از اواخر بهار سال آينده انتقادات از دولت شروع مي شود و جناح مخالف دولت كه هم اكنون با سكوت خود متذكر اين پيام است كه سنگ اندازي و مانع تراشي در مقابل دولت ندارد و منتظر عملكرد دولت است.
وي ادامه داد: اولين نكته اي كه دولت بايد متوجه آن باشد كارآمدي و فعاليت هاي چشمگير در يكسال اول است كه حداقل مردم به نتايج اين عملكرد در فعاليت هاي آتي دولت اميدوار باشند و دومين نكته سازماندهي اصولگرايان و حاميان مردمي آنها و وفاق بين دولت و اصولگرايان است كه مي تواند شرايط مناسبي را براي دولت و كارگزاران آن فراهم كند.
رضايي افزود: اگر دولتي نتواند بين حاميان خود و مردم وفاق برقرار كند دولتي آسيب پذير خواهد بود و آنچه از آغاز كار دولت تا كنون اتفاق افتاده، سازمان دهي اصولگرايان نيست، بنابراين رئيس جمهور بايد به اين نكته توجه خاصي داشته باشد.

سردار افشار:
دولت از قانون ضابط قوه قضائيه بودن بسيج استفاده كند
فارس: معاون فرهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح با بيان اين كه از قانون ضابط قوه قضائيه بودن بسيج، كمترين استفاده به عمل آمده، گفت: اميدوارم در دولت آقاي احمدي نژاد و دوره جديد وزارت كشور ،به صورت جدي به اين مسأله پرداخته شود و حتي در حوزه نظم و امنيت عمومي، از مشاركت بسيجيان بيشتر استفاده شود.سردار عليرضا افشار صبح ديروز در همايش بسيجيان وزارت كشور، بسيج را در دنيا نيرويي بي سابقه قلمداد كرد.

بادامچيان:
برايم قطعي بود كه وزير پيشنهادي نفت راي نمي آورد
ايسنا: يك عضو شوراي مركزي حزب موتلفه اسلامي اظهار داشت: با توجه به فضاي حاكم بر مجلس براي من قطعي بود كه فرد پيشنهادي رئيس جمهور براي وزارت نفت راي نمي آورد.اسدالله بادامچيان، با بيان اين مطلب ،موضعي را كه قانون براي رئيس جمهور و نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در بحث انتخاب و راي دادن به وزرا تعيين كرده يادآور شد و گفت: مجلس تا به حال در اين زمينه قاطع و خوب و با وجود هماهنگي با رئيس جمهور در اين بحث بدون تعارف به وظايفش عمل كرده كه اين امر از اصولگرا بودن مجلس نشات مي گيرد.اين عضو حزب موتلفه اسلامي، هم چنين عمل به وظايف تعيين شده را از جانب مجلس و دولت عملي قابل تقدير برشمرد و اظهار داشت: رئيس جمهور بايد در انتخاب فرد بعدي كه معرفي مي كند دقت بيشتري به خرج دهد و بيش از گذشته مشورت كند.

بيانيه اتحاديه اروپا درباره وضعيت آزادي بيان در ايران
اتحاديه اروپا، طي بيانيه اي نگراني اين اتحاديه را از آنچه «خدشه دار شدن حق آزادي بيان و تشكل ها در جمهوري اسلامي ايران» خوانده شده ابراز نمود.
در بخشي از اين بيانيه آمده است كه اتحاديه اروپا در روز ۲ آذرماه بار ديگر نگراني خود را درمورد تخطي از حق آزادي بيان و حق آزادي تشكلها با دولت جمهوري اسلامي ايران مطرح نموده است. اتحاديه اروپا همچنين نگراني خود را در رابطه با موارد جلوگيري از حقوق كاري، مندرج در بخش مربوط به ايران در بررسي ساليانه كنفدراسيون بين المللي اتحاديه هاي تجارت آزاد كه اخيرا منتشر شده، ابراز كرده است. اتحاديه اروپا همواره در آستانه نشست شوراي حكام با هدف تحت تاثير قرار دادن افكار عمومي و جوسازي عليه ايران، اقدام به انتشار چنين بيانيه هايي مي كند.

فرمانده انتظامي تهران بزرگ خبر داد :
ناامني اجتماعي زنان در ايران
فرمانده انتظامي تهران بزرگ ضمن پذيرش ناامني اجتماعي زنان به طور نسبي، بروز ناهنجاري هاي اخلاقي را نشات گرفته از نوع رفتار و نگاه برخي به زنان و دختران جامعه دانست.فرمانده انتظامي تهران بزرگ ضمن اشاره به اين مساله كه ناامني اجتماعي زنان را به طور نسبي قبول دارد، اظهار داشت: با توجه به شبهاي طولاني سال، طرح امنيت اجتماعي از ۶ماه پيش تاكنون در شب هاي تهران اجرا مي شود.
به گزارش خبرنگار مهر، وقتي با رسيدن فصل سوز و سرما شب زودتر از ديگر فصول رخت خود را برتن شهر مي پوشاند، رهگذران و به ويژه زنان در خيابانهاي كم تردد و تاريك بيش از پيش خود را نيازمند برقراري امنيت اجتماعي مي بينند.از طرف ديگر با نگاهي به پرونده هاي قتل و جناياتي كه طي سالهاي اخير رخ داده، كاملا روشن است كه برقراري امنيت شبانه در تمام نقاط ايران و كلانشهرهايي نظير تهران از جمله موضوعات مهمي است كه بايد همواره مورد توجه پليس قرار بگيرد.سردار مرتضي طلايي خاطر نشان ساخت: در تعريف امنيت و به خصوص امنيت زنان بايد به چند نكته مهم توجه داشته باشيم كه يكي از آنها مربوط به نوع برخورد و پوشش زنان است.
وي موضوع امنيت و صحبت كردن درخصوص آن را از جمله مسائل مهم و حساس جامعه دانست و تصريح كرد: بيشتر ناامني هاي موجود مربوط به مسائل روحي و آزارهاي رواني و كلامي و رفتاري است و نمي توان آن را به تمام شهر و اجتماع تعميم داد، چرا كه برخي از زنان و دختران به خاطر نوع نگاهها و رفتارهاي خود مورد آزار و اذيت قرار مي گيرند.طلايي افزود: با سازماندهي ۲۰۰ واحد گشت در سراسر تهران جهت برقراري امنيت اقدامات مضاعفي انجام شده است.
وي درمورد كافي بودن اين تعداد واحد گشت در تهران بزرگ، توضيح داد: با توجه به جغرافيا و زمان انجام جرم در حال حاضر امنيت شبانه توسط پليس ۱۱۰ نيز برقرار مي شود و ماموران پليس در طول شبانه روز بيش از ۱۲ ساعت كار مي كنند و براي اجراي اين امر مهم تمام توانمندي هاي خود را به كار گرفته اند.

سازمان ملل خواستار حذف تفكر خشونت عليه زنان شد
گروه اجتماعي: كوفي عنان دبيركل سازمان ملل متحد در پيامي به مناسبت روز بين المللي حذف خشونت عليه زنان (۲۵ نوامبر ۲۰۰۵ برابر با ۴ آذر ۱۳۸۴) گفت: حذف خشونت عليه زنان مستلزم تغيير تفكري است كه هنوز بسيار عادي و عميق است و خشونت عليه زنان را قابل قبول مي داند.در بخشي از اين پيام آمده است: خشونت عليه زنان در جهان به گونه اي گسترده باقي مانده است. زنان همچنان با اين زشت ترين نماد نظام مند تبعيض و نابرابري در حقوق و در زندگي روزمره خود در سراسر جهان روبه رو هستند. اين امر در هر منطقه جهان، كشور و فرهنگ بدون در نظر گرفتن سطح درآمد، طبقه اجتماعي، نژاد و قوميت اتفاق مي افتد.عنان در ادامه مي افزايد: خشونت جنسي همچنين موجب تخريب كل جامعه مي شود ومي تواند مانع مشغول بودن آنان به كار مولد و حضور دختران در مدارس شود. زنان را در برابر رابطه جنسي اجباري و غيرايمن كه نقش كليدي در گسترش بيماري ايدز و ويروس آن ايفا مي كند، آسيب پذيرتر مي كند. اثرات عميق و پايدار بر تمامي خانواده به ويژه بر نسل هاي آتي مي گذارد. به همين دلايل امسال ۱۶ روز فعاليت عليه خشونت جنسي كه از امروز شروع مي شود موجب توجه ويژه دولت ها، نهادهاي سازمان ملل متحد و فعالان جامعه مدني به عواقب زيان آور خشونت عليه زنان در سعادت همه جانبه جهان خواهد شد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    علمي فرهنگي    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |