سه شنبه ۸ آذر ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۶۱ - Nov 29, 2005
سياسي
Front Page

مقام معظم رهبري:
اگر نسل جوان خوب عمل كند
آينده كشور صد سال تضمين مي شود
008865.jpg
عكس: محمد كربلايي احمد
ايسنا: در سالروز شهادت حضرت امام صادق عليه السلام و همزمان با هفته بسيج، حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي ديروز  در ديدار با هزاران نفر از بسيجيان سراسر كشور، با اشاره به رابطه و شباهت موجود ميان حركت عميق فكري، فرهنگي و معنوي امام صادق عليه السلام با حركت ملت ايران در جهت ايجاد بناي رفيع اجتماعي مبتني بر هدايت دين تصريح كردند: مظهر خالص اين حركت، بسيج است و فراگير شدن و تعميق فرهنگ بسيجي، تضمين كننده حركت رو به پيشرفت كشور خواهد بود.
حضرت آيت الله خامنه اي با اشاره به واقعه تلخ تاريخي بروز انحراف در مسير حكومت ديني، سالها پس از رحلت پيامبر اسلام و تبديل آن به سلطنت و ناديده گرفته شدن ارزشهاي والاي ديني و اسلامي در جامعه افزودند:
در چنين شرايطي ائمه اطهار عليهم السلام با روشهاي گوناگون در مقابل اين انحراف عجيب ايستادند كه در دوران امام حسن عليه السلام و امام حسين عليه السلام اين مقابله به صورت ايستادگي سياسي و رويارويي صريح بود، اما در دوران ائمه بعدي به دليل شرايط خاص آن دوران، يك مبارزه دشوار، پيچيده، فراگير و پرمحتوا براي تعميق ارزشهاي ديني و تفكر اسلامي در جامعه و همچنين از بين بردن شيوه حكومتي سلطنت و بناي حكومت صحيح ديني آغاز شد كه اوج آن در دوران امام صادق عليه السلام بود.
ايشان با اشاره به وضع دنياي اسلام و عقب ماندگي مادي و معنوي مسلمانان با وجود جمعيت عظيم و دارابودن منابع فراوان طبيعي و انساني و همچنين رنج بشر از حاكم نبودن اخلاق، معنويت و ارزشهاي انساني در جوامع غربي در كنار پيشرفتهاي فراوان مادي و علمي خاطرنشان كردند: انقلاب اسلامي ايران پس از قرنها براي نخستين بار تجربه يك نظام مبتني بر تعاليم اسلامي را كه براي پيشرفت و اعتلاي مادي مردم نيز تلاش مي كند به جهانيان عرضه كرد و برخي كارهاي عظيمي كه از ۲۷ سال گذشته تاكنون انجام گرفته، شبيه افسانه است.
رهبر انقلاب اسلامي، محرك اصلي اين حركت را بسيج و فرهنگ بسيجي دانستند و افزودند: بسيج مجموعه انسانهايي است كه همه توانايي ها و امكانات خود را در راه هدفهاي عظيم ملت و براي رسيدن به قله هاي پيشرفت به ميدان مي آورد و در همه عرصه ها حضوري مسؤولانه، فعال، غيرتمندانه و پرنشاط دارد.
حضرت آيت الله خامنه اي افزودند: بسيج يك فرهنگ، يك ذهنيت برجسته و والا در جامعه ماست، هرچه بتوانيد بسيج را فراگيرتر كنيد و دلهاي بيشتر و نشاط متراكم تري را وارد صحنه عمل كنيد، آينده اين كشور، تضمين شده تر است.
روحيه ي بسيجي روحيه اي است كه در هر نقطه اي و قشري به وجود بيايد در آن جا فعاليت، نشاط، حركت و حيات را مضاعف مي كند.
ايشان با تأكيد بر اين كه آرزومندان ناكامي اين ملت و دلبستگان به دشمن همواره از بسيج ناراحتند تصريح كردند: فرهنگ بسيجي مي تواند بر همه ي تحولات كشور فائق آيد و حركت كشور را تضمين كند و امروز خوشبختانه دولت، رئيس جمهور، مجلس و همه ي مسئولان به بسيجي بودن افتخار مي كنند.
حضرت آيت الله خامنه اي، اتكا به خدا، اعتماد به كمك الهي، ايمان، اميد، انگيزه داشتن و هوشيار بودن را چارچوب اصلي فرهنگ بسيجي برشمردند و تأكيد كردند: ملت ايران با انقلاب خود و با تكيه بر اين فرهنگ توانست بر همه ي تحقيرها، نااميدي ها و ياس هايي كه در طول ساليان متمادي در رژيم گذشته القا شده بود، فائق  آيد و با شناخت خويش و تكيه بر استعدادها و توانايي هاي خود اعلام كرد مي تواند، و اكنون بعد از ۲۷ سال ملت ايران در برخي بخش هاي گوناگون علمي به پيشرفت هايي دست يافته كه در رديف ده كشور اول دنيا در آن بخش ها قرار گرفته است.
حضرت آيت الله خامنه اي خطاب به جوانان تصريح كردند: شما مي توانيد.شما آن نسلي هستيد كه اگر خوب عمل كنيد، آينده ي اين كشور را صد سال يا بيشتر تضمين خواهيد كرد.
همين بيدارشدن، حساس بودن، انگيزه داشتن، ايمان، اميد، تكيه بر هدايت و اعتماد به كمك الهي، قواره اصلي بسيج است.
اين فرهنگ بسيجي است، اگر به اين شكل حركت كنيد خداي متعال كمك خواهد كرد.
كمك الهي متعلق به همه ي خلايق است به شرط آن كه خودشان را آماده ي دريافت كمك كنند.
در اين ديدار، قبل از سخنان مقام معظم رهبري، سردار حجازي، فرمانده نيروي مقاومت بسيج ضمن ارايه ي گزارشي از برنامه هاي هفته ي بسيج به ويژه نمايش شكوه همبستگي با حضور ۹ ميليون بسيجي در سراسر كشور گفت: بر اساس برنامه ريزي ها، حركت هايي به منظور تقويت بسيج سازندگي آغاز شده است تا اين سازمان در تابستان سال آينده نقش جدي براي پركردن اوقات فراغت جوانان بر عهده بگيرد.
در آغاز اين ديدار به مناسبت سالروز شهادت حضرت امام صادق (ع)، مراسم سوگواري و عزاداري نيز برگزار شد.

هاشمي رفسنجاني: دولت هاي بيگانه در
برابر اسلام خواهي مردم عراق دچار مشكل شده اند
هاشمي رفسنجاني: دولت هاي بيگانه در برابر اسلام خواهي مردم عراق دچار مشكل شده اند
مهر: هاشمي رفسنجاني در ديدار عادل المهدي معاون رئيس جمهور عراق گفت: منفعت جمهوري اسلامي ايران در آرامش و وحدت عراق است.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام همكاري و وحدت كشورهاي مهم منطقه را ضامن ايجاد آرامش و ثبات در عراق عنوان كرد و گفت: همه كشورهاي اسلامي بايد تلاش كنند تا عراقي آزاد، مستقل و تحت حاكميت مردم را شاهد باشيم.
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با اظهار اميدواري درمورد برگزاري انتخاباتي سالم و با حضور همه اقوام و گروهها در عراق، تصريح كرد:مسائلي كه در عراق درحال وقوع است براي اشغالگران ناخواسته بود و اين ثمره هوشياري علما و مردم عراق و لطف خاص خداوند است.وي در ادامه افزود: دولت هاي بيگانه در عراق خواهان حكومت مطلوب خود هستند ولي در مقابل اسلام خواهي مردم اين كشور دچار مشكل شده اند.در اين ديدار، عادل المهدي نقش جمهوري اسلامي ايران در منطقه را نقشي سازنده عنوان كرد و گفت: ايران به همراه ديگر كشورهاي منطقه مي تواند نقش مهمي را در امنيت و كمك به مردم عراق ايفا كند.

پيام رئيس جمهور به رؤساي جمهور كشورهاي عضو اكو
ايرنا: محمود احمدي  نژاد رئيس  جمهور با ارسال  پيامي فرارسيدن  بيست  و هشتم  نوامبر روز سازمان  همكاري  اقتصادي  اكو را به  روساي  جمهور، دولت  و مردم  كشورهاي  عضو اين  سازمان  تبريك  گفت.در بخشي از اين پيام آمده است: اميدوارم  سازمان  همكاري  اقتصادي  كه  توانسته  است  در سيزده  سال  گذشته  چهارچوب  و چشم انداز همكاري  هاي  منطقه  اي  را به  صورت  جامع  و براساس  منافع  مشترك  اعضا ترسيم  نمايد بتواند گام  هاي  بلندي  در راستاي  تحقق  اهداف  والاي  خود كه  در عهدنامه  ازمير و ديگر اسناد بنيادين  اكو انعكاس  يافته  است  بردارد.
با نهايي شدن  و امضاي  موافقتنامه  تجاري  اكو اكوتا، موافقت  نامه  حمل  و نقل  ترانزيت  و تاسيس  بانك  توسعه  اكو، شرايط براي  ايجاد يك  تحول  اساسي  در مناسبات  منطقه اي  كشورهاي  عضو فراهم  شده  است.  اكنون  كشورهاي  عضو مي بايد تمام  تلاش  خود را براي  اجراكردن  اين  موافقتنامه ها و ديگر توافق  هاي  منطقه اي  در چارچوب  اكو به  كار گيرند.

ديدار شهردار تهران با رئيس ديوان عدالت اداري
محمدباقر قاليباف شهردار تهران با رئيس ديوان عدالت اداري ديدار و گفتگو كرد.
در اين ديدار در مورد شكايت مردم از شهرداري، پاسخگويي مناسب و تسريع در روند رسيدگي، همچنين به اجرا گذاشتن احكام قطعي ديوان گفت وگوهايي صورت گرفت.
در اين جلسه مقرر شد كارشناسان و مسئولان شهرداري از آراي قطعي ديوان عدالت اداري براي احقاق حقوق مردم تمكين كنند.

نخستين بازديد مطبوعاتي وزير كشور
008868.jpg
عكس: مسعود خامسي پور
گروه سياسي: مصطفي پورمحمدي وزير كشور روز گذشته با حضور در مؤسسه همشهري از بخشهاي مختلف تحريريه و فني روزنامه همشهري بازديد كرد. وزير كشور در اولين بازديد مطبوعاتي خود با اعضاي تحريريه همشهري گفتگو كرد و به سئوالات گوناگون اجتماعي، سياسي آنان با صراحت پاسخ گفت.
پورمحمدي در پاسخ به سئوالاتي در مورد انتصابات صورت گرفته در وزارت كشور گفت: انتصابات ما در استانها نشان مي دهد كه گرايش اصلي ما توسعه منطقه اي است. ما بيشترين مديران بومي را در طول دوران هاي مختلف جمهوري اسلامي انتخاب كرده ايم.
وي در مورد تحقق برنامه هايش در وزارت كشور هم گفت: بخش عمده وقت ما تاكنون به انتصابات گذشته است و كارهاي اصلي اجرايي را پيش رو داريم . البته تيمهاي مطالعاتي مختلفي را براي تحقق برنامه ها شكل داده ايم.
پورمحمدي روزنامه همشهري را روزنامه اي موفق دانست و گفت: علت اين موفقيت توجه به نشاط و برخورد نزديك با مسائل اجتماعي است. وي افزود: همشهري مشي معتدلي داشته و اين موضوع باعث شده است مخاطبين بسياري داشته باشد و بهترين گواه اين موفقيت هم رشد تيراژ اين روزنامه است. مشروح گفتگوي همشهري با وزير كشور بزودي منتشر مي شود.

هيأت دولت تصويب كرد
انتقال مراكز اداري فعال در استانها به خارج از تهران
فارس: در جلسه هيأت دولت به رياست رئيس جمهور علاوه بر تعيين استاندار ايلام، دستگاه هاي اجرايي كه فعاليت اصلي آنها در مراكز استانها يا شهرستانها مي باشد، موظف شدند حداكثر تا خرداد سال ۱۳۸۵ مراكز اداري خود را به استان ذيربط منتقل نمايند.به گزارش دفتر رسانه هاي رياست جمهوري در اين جلسه همچنين آيين نامه اجرايي قانون الحاق يك تبصره قانون محصولات كشاورزي مطرح و به تصويب رسيد.در اين جلسه علي محمد آزاد به عنوان استاندار ايلام تعيين شد و هيأت دولت از خدمات احمدي استاندار سابق اين استان تشكر كرد.

معاونان رؤساي جمهور ايران و عراق
بر گسترش روابط دو كشور تأكيد كردند
ايرنا : عادل  عبدالمهدي  معاون  اول  رئيس  جمهوري  عراق  و علي  سعيدلو معاون اجرايي  رئيس  جمهوري  اسلامي ايران  بر لزوم  گسترش  و تعميق  روابط تهران -بغداد در زمينه هاي  مختلف  تأكيد كردند.معاون  اول  رئيس  جمهوري  عراق  كه  ظهريكشنبه  در صدر هياتي  سياسي  - اقتصادي  وارد تهران  شد، در فرودگاه  مهرآباد به  خبرنگاران  گفت  كه  تعميق  و گسترش  روابط دوكشور از اولويتهاي  بغداد است .
وي  با بيان  اينكه  سفرش  به  ايران  از قبل  برنامه ريزي  شده  است ، اين  سفر را در راستاي  ديدار هفته  گذشته  رئيس  جمهوري  عراق  از تهران  عنوان  كرد.
علي  سعيد لو معاون  اجرايي  رئيس  جمهوري  ايران  نيز در اين  گفت  وگوي  مشترك ، روابط ايران  و عراق  را ديرينه  و تاريخي  توصيف  كرد.
سعيد لو از بررسي  مسايل  فرهنگي  در روابط دو كشور و تسهيل  سفر زائران ايراني  به  عتبات  عاليات  به  عنوان  برخي  از محورهاي  مذاكرات  هياتهاي  ايراني و عراقي  نام  برد و تأكيد كرد كه  ملت  و دولت  ايران  هيچ  حد و مرزي  براي همكاري  با ملت  و دولت  عراق  قايل  نيستند.

اعلام آمادگي ايران براي برگزاري همزمان
انتخابات مجلس ملي براي اتباع عراقي در ايران
مهر: منوچهر متكي وزير خارجه كشورمان آمادگي ايران را به منظور برگزاري همزمان انتخابات مجلس ملي عراق براي اتباع عراقي در شهرهاي مختلف ايران اعلام كرد.عادل عبدالمهدي معاون رئيس جمهور عراق در راس هياتي شب گذشته با منوچهر متكي، وزير امور خارجه كشورمان در زمينه تحولات عراق ديدار و گفتگو كرد.در اين ديدار معاون رئيس جمهور عراق ضمن قدرداني از تلاشها و مواضع مثبت جمهوري اسلامي ايران در حمايت از ملت و دولت عراق، آخرين تحولات اين كشور را تبيين نمود.در اين ديدار وزير خارجه كشورمان ضمن اعلام آمادگي جمهوري اسلامي ايران جهت برگزاري همزمان انتخابات مجلس ملي عراق براي اتباع عراقي در شهرهاي مختلف ايران، ابراز اميدواري كرد كه با پشت سر گذاشتن انتخابات مجلس ملي عراق، زمينه خروج هرچه سريعتر نيروهاي بيگانه از اين كشور فراهم شود و شاهد بازگشت ثبات و امنيت و آرامش و رفاه در عراق باشيم.
در جلسه هيأت دولت تصويب شد؛ انتقال مراكز اداري دستگاه هاي اجرايي فعال در شهرستانها به استان هاي ذيربط

رئيس قوه قضائيه دوشغله  بودن قضات را ممنوع اعلام كرد
فارس: سيد محمود  هاشمي  شاهرودي، رئيس قوه قضائيه با صدور بخشنامه  اي اعلام كرد: قضات سراسر كشور حق انتخاب بيش از يك شغل را ندارند.رئيس قوه قضاييه در اين بخشنامه تصريح كرده است:به منظور رفع مشكلات ناشي از دو يا چندشغله بودن و اقدامات مغاير با شئون قضا و قضاوت به دارندگان پايه  هاي قضايي تأكيد مي  شود مادامي كه در استخدام قوه قضائيه هستند از پذيرش، اشتغال و مشاوره در دستگاه  هاي دولتي و غيردولتي و انجام مشاغل ديگر اعم از رسمي و آزاد از جمله سردفتري اسناد رسمي، دفاتر ازدواج و طلاق ممنوعيت دارند.

انتقاد وزير كشور از اتهام نقض حقوق بشر در ايران
مهر: وزير كشور در ديدار كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، از واردكردن اتهام نقض حقوق بشر در ايران انتقاد كرد و گفت: ما مدعي هستيم كه هيچ كشوري در جهان به اندازه ايران برخورد انساني و انسان  دوستانه با مهاجران خارجي نداشته است و اين پاداش خوبي نيست.
پورمحمدي در ديدار با آنتوني گوتروش، نخست وزير سابق پرتغال و عضو سابق جامعه اروپايي و كميسر عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، گفت: جمهوري اسلامي بيش از دو دهه به صورت بسيار گسترده درگير موضوع پناهندگان است و تمام مسائل اجتماعي و ابعاد زندگي مردم را تحت تاثير قرار داده و امنيت، اقتصاد و فرهنگ كشور تحت تاثير اين پديده قرار گرفته است.
پورمحمدي در اين ديدار به انجام سرشماري  هاي اخير از آوارگان افغاني و تردد ميزان قابل توجهي از اتباع افغاني فاقد هويت و شناسايي نشده در داخل كشور و همچنين حضور طولاني  مدت مهاجران افغاني و عراقي در كشور، گفت: ما سعي كرديم تا آنجا كه ممكن است وظيفه انساني خودمان را انجام دهيم و در طول اين سال ها پذيراي اين جامعه بزرگ پناهندگان باشيم كه تحمل عوارض سوء اين مساله براي شما كه يك مدير ارشد اجرايي سابق در كشورتان بوده ايد، خوب قابل درك است.

نيروي دريايي ارتش از آموزش پايه تا
مقطع استراتژيك خودكفاست
ايسنا: امير دريادار سجاد كوچكي، در نشست مطبوعاتي با خبرنگاران به مناسبت روز نيروي دريايي اظهار داشت: يكي از مهمترين طرح هايي كه نيروي دريايي در نظر دارد طرح چابك سازي نيروي دريايي ارتش است كه در اين طرح، يگان هاي سنگين و فرسوده كه فاقد بهره وري و بازدهي عملياتي است از رده عملياتي خارج و يگان هاي مناسب طرح چابك سازي جايگزين آنها مي شوند. فرمانده نيروي دريايي ارتش جايگاه نيروي دريايي از لحاظ تكنولوژي در دنيا را در سه مقوله آموزش، خودكفايي، نگهداري و تعمير تقسيم كرد و افزود: نيروي دريايي ارتش از آموزش پايه تا مقطع استراتژيك خودكفاست و هيچ گونه وابستگي به كشور هاي بيگانه ندارد.

پاسخ مثبت اروپا به نامه لاريجاني
گروه سياسي: وزراي خارجه انگلستان، فرانسه و آلمان پس از گذشت بيست روز از دريافت نامه علي لاريجاني دبير شوراي عالي امنيت ملي مبني بر ازسرگيري مذاكرات ايران و اروپا پاسخ رسمي خود را به معاون امنيت بين الملل دبيرخانه شوراي عالي امنيت ملي كشورمان ارايه كردند.
علي لاريجاني ۱۵ آبان ماه در نامه اي خطاب به وزراي خارجه سه كشور اروپايي استقبال ايران را از آغاز مجدد مذاكرات سازنده طرفين اعلام كرده بود.روز يكشنبه سفراي آلمان، فرانسه و انگلستان در تهران در ديدار با جواد وعيدي پاسخ مثبت كشورهايشان را به دعوت لاريجاني اعلام كردند.در نامه پاسخ اروپا كه به امضاي جك استراو وزير خارجه انگلستان و فيليپ دوست بلازي وزير خارجه فرانسه و فرانك والتمر اشتاين ماير وزير خارجه آلمان رسيده است براي ازسرگيري مذاكرات بين ايران و اروپا در ماه دسامبر اعلام آمادگي شده است.
به گزارش سي.ان.ان در اين نامه آمده است كه پيشنهاد اروپا به ايران «آغاز گفت وگوهاي مقدماتي براي بررسي نحوه ازسرگيري مذاكرات جديد بوده است.» در گزارش خبرگزاري مهر از اين نامه هم آمده است: دهم دسامبر (۱۹ آذر) براي شروع مذاكرات پيشنهاد شده است.
خاوير سولانا مسؤول سياست خارجي اتحاديه اروپا درمورد اين نامه به خبرگزاري فرانسه گفت: اتحاديه اروپا خواستار بررسي شرايط براي ازسرگيري مذاكرات مستقيم درمورد برنامه هسته اي ايران شده است.سولانا با اشاره به اين كه وي نيز اين نامه را امضا كرده است گفت: ما به ايراني ها پيشنهاد كرده ايم تا گفت وگو كنيم آيا زمينه مشترك كافي براي ازسرگيري مذاكرات داريم يا نه؟
فرانك والتر اشتاين ماير وزير خارجه جديد آلمان نيز با اشاره به تمايل اروپا براي گفت وگو با ايران افزود: آمريكا نيز در اين مورد با اروپا اتفاق نظر دارد.
پاسخ ايران به نامه اروپا
حسين انتظامي سخنگوي شوراي عالي امنيت ملي با تاييد دريافت نظر مثبت اروپا براي ازسرگيري مذاكرات هسته اي گفت: هنوز دستور كار و زمان و مكان انجام مذاكرات مشخص نيست. درعين حال دو طرف در سطح كارشناسي و سپس در سطح عالي مذاكرات را ازسر خواهند گرفت اما طبيعتا اولين جلسه بين طرفين در سطح كارشناسي است.وي افزود: مذاكرات بايد در چارچوبي مشخص، هدفمند و زمانبندي شده ازسر گرفته شود.انتظامي در پاسخ به اين پرسش كه آيا پيشنهاد روسيه محور مذاكرات خواهد بود گفت: هيچ پيشنهادي از سوي روسيه به ايران داده نشده است.به گزارش ايسنا وي تصريح كرد: ايران بر غني سازي اورانيوم در خاك خود تأكيد دارد. همچنين از حضور كشورهاي ديگر در طرح مشاركت رئيس جمهور استقبال مي شود.
سخنگوي وزارت امور خارجه هم روز يكشنبه تأكيد كرد: موضوع مذاكره بايد توليد سوخت هسته اي در داخل خاك ايران باشد.آصفي خاطرنشان كرد:ما اعتقاد داريم كه مذاكره ما با اروپا بايد معقول باشد و از ويژگي هايي از اين قبيل برخوردار باشد: ۱- مذاكرات بايد در چارچوب آژانس و مقررات عام بين المللي مانند پادمان و NPT باشد.۲- براي ايران مقررات خاصي را تنظيم نكنند و بدون تبعيض با ايران برخورد شود؛ چرا كه ما از حقوق خودمان نه چيزي بيشتر مي خواهيم و نه كمتر و نه به كمتر از آن راضي مي شويم و نه بيش از آن را مي خواهيم.۳- موضوع مذاكرات بايد مشخص باشد كه از نظر ما موضوع اين مذاكرات روشن است و آن تضمين عيني براي تحقق سوخت هسته اي در ايران است.۴- زمان مذاكره هم بايد معقول باشد و راهي طولاني و مسيري دراز نباشد و در واقع هدف از مذاكره فرصت سوزي نباشد بلكه فرصت سازي باشد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |