شنبه ۱۹ آذر ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۸۷۰ - Dec 10, 2005
رييس جمهور نتايج اجلاس مكه را تشريح كرد:
اجلاس مكه آغاز جديدي براي دنياي اسلام بود
مهر - رئيس جمهور اسلامي ايران با اشاره به دستاوردهاي اجلاس فوق العاده سران كشورهاي اسلامي در عربستان گفت:مقرر شد تا سال ۲۰۱۵ سقف مبادلات اقتصادي اعضا به ۲۰ درصد كل مناسبات تجاري برسد در حالي كه اكنون اين ميزان ۳ درصد است و اين مساله لزوم توسعه همكاري هاي متقابل را بيش از پيش نمايان مي سازد.
محمود احمدي نژاد اوايل بامداد ديروز در بدو ورود به فرودگاه مهرآباد پس از پايان سفر سه روزه خود به عربستان براي شركت در اجلاس فوق العاده سران كشورهاي اسلامي، گفت: اين نشست به ابتكار ملك عبدالله برگزار شد و هدف اصلي آن سازماندهي كشورهاي اسلامي و دنياي اسلام در مقابل چالش هاي پيش روي بشريت و جهان اسلام بود.
وي از تصويب ۱۰ سرفصل مهم در اين اجلاس براي تقويت روابط كشورهاي اسلامي خبر داد و افزود: حمايت از كشورهاي عضو در مقابل تهديدات خارجي بدين معنا كه تهديد هر عضو سازمان كنفرانس اسلامي به منزله تهديد همه جهان اسلام تلقي مي شود، راه را براي دفاع از سرزمين هاي اسلامي و تنظيم پيمان هاي دفاعي مشترك باز مي كند.
رئيس جمهور بحث درمورد حقوق بشر و حقوق انسانها، مقابله با اسلام ستيزي و تلاش در جهت تقريب مذاهب اسلامي را از جمله ديگر مسائل مهم مطرح شده در اين اجلاس عنوان كرد و گفت: تقريب مذاهب اسلامي پايه وحدت امت اسلام است كه مصوب شد همه مذاهب به رسميت شناخته شده و در سند رسمي اين اجلاس، شيعه، سني و ديگر فرق اسلامي درج گرديد كه در تمام كشورهاي اسلامي به رسميت شناخته مي شود.
وي افزود: دفاع از حقوق مسلمانان در همه جهان به ويژه در كشورهايي كه مسلمين در اقليت هستند و همچنين توسعه همكاري هاي اقتصادي از ديگر مصوبات سران كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي بود.
احمدي نژاد درخصوص چگونگي توسعه همكاري هاي اقتصادي اظهار داشت: مقرر شد تا سال ۲۰۱۵ سقف مبادلات اقتصادي اعضا به ۲۰ درصد كل مناسبات تجاري برسد در حالي كه اكنون اين ميزان ۳ درصد است و لزوم توسعه همكاري هاي متقابل را بيش از پيش نمايان مي سازد.
تاكيد بر حق تعيين سرنوشت و برقراري حكومت به مركزيت قدس شريف از ديگر نكاتي بود كه از زبان احمدي نژاد به عنوان يكي از مصوبات مهم اجلاس فوق العاده سران كشورهاي اسلامي مطرح شد.
رئيس جمهور در ادامه گفت: روساي كشورهاي اسلامي در ديدارهاي دو و چند جانبه تلاش كردند درمورد مسائل مختلف منطقه اي و جهاني ديدگاه هاي خود را به يكديگر نزديك تر كنند كه حجم اين گفتگوها كمتر از خود كنفرانس نبود.
وي با اشاره به بار معنوي اين اجلاس به دليل برگزاري در مكه مكرمه، اين موضوع را موجب همدلي بيش از پيش سران كشورهاي اسلامي دانست.
احمدي نژاد با تاكيد بر نقش تاثيرگذار ايران در بين كشورهاي جهان اسلام و منطقه، افزود: حضور ايران ضروري و بر فضا، مصوبات و نيز تنظيم روابط با ديگر كشورهاي اسلامي بسيار تاثيرگذار بود به طوري كه هيات ايراني روزهاي پركاري را پشت سرگذاشت.
وي از ديدار خود با نمايندگان ۱۶ كشور و نمايندگان رسانه ها خبر داد و گفت: حضور ايران در اين اجلاس و رابطه صميمي با كشور برادر، عربستان، در محور همه گزارشات رسانه ها و محافل سياسي بود.
رئيس جمهور اجلاس مكه را آغاز جديدي براي كنفرانس كشورهاي اسلامي توصيف كرد و افزود: بحث هاي مهم، پايه اي و تعيين كننده ميان ايران و عربستان انجام شد كه اميدوارم ادامه يابد و تاثير آن به زودي در جهان اسلام آشكار شود.
احمدي نژاد همچنين حركت به سمت سازمان و اتحاديه كشورهاي اسلامي و تشكيل دبيرخانه براي پيگيري مصوبات را نيز از ديگر دستاوردهاي اين اجلاس برشمرد.
رئيس جمهور در ابتداي سخنان خود رحلت غمناك جمعي از سربازان اسلام و اصحاب رسانه را كه از بهترين هاي اطلاع رساني به ملت ايران بودند را به جامعه خبري و همه كساني كه در مسير خدمت به نظام جمهوري اسلامي و تعالي بشريت گام بر مي دارند، تسليت گفت.

رئيس جمهوري: دولت تا نتيجه قطعي،
مسأله سقوط هواپيما را دنبال مي كند
ايسنا: رئيس جمهور بر پيگيري حادثه سقوط c-۱۳۰ از سوي مسئولان تأكيد كرد.
پس از بازگشت محمود احمدي نژاد از عربستان نمايندگان برخي رسانه ها كه در مراسم استقبال از وي حضور داشتند، يادآور شدند، قبل از پرواز c-۱۳۰ خبرنگاران در تماس هايي با رسانه هايشان گفته بودند هواپيما نقص فني دارد و پرسيدند كه چرا با اين وجود آن هواپيما پرواز كرد و حالا كه حادثه ايجاد شده، مي گويند به موقع و بدون نقص پريد.
چرا كسي پاسخگو نيست؟ رئيس جمهور نيز تأكيد كرد: اين موضوع حتما از سوي مسئولان پيگيري خواهد شد.وي شغل خبرنگاري را سخت و پرخطر دانست و خاطرنشان كرد: خبرنگاران مجبورند براي تهيه ي خبر به قلب حادثه ها بروند.
مانور هم يكي از همين حادثه هاست و ممكن بود براي هر كسي حتي رئيس جمهور نيز اين اتفاق بيفتد.
از رئيس جمهور سوال شد كه چرا خبرنگاران را با هواپيماي نظامي انتقال داده اند؟ وي تصريح كرد: بالاخره مانور نظامي بوده و ممكن بود اين اتفاق در جريان مانور بيفتد، همه بايد صبر داشته باشند.
خبرنگاري پرسيد كه آيا قول مي دهيد اين موضوع را با جديت پيگيري كنيد؟ احمدي نژاد گفت: پيگيري اين مساله در دستور كار دولت به شكل جدي خواهد بود تا اينكه به نتيجه ي قطعي برسيم.
خبرنگار ديگري پرسيد آيا نتايج تحقيقات مانند قضيه ي سقوط هواپيما در رودخانه ي كن نخواهد بود؟ رئيس جمهور گفت: اگر درمورد مساله اي اطلاع رساني نشود به اين معني نيست كه كاري نشده، مطمئنا همه اين اتفاق ها بررسي شده و تا دست يابي به نتايج نهايي ادامه خواهد داشت.
وي ادامه داد: در بسياري از جوامع جهاني براي تحقيقات درمورد نوع، نگهداري و ساخت هواپيماي جديد، از تجربيات هواپيماهاي ساقط شده استفاده مي شود.وي در انتها بار ديگر با ابراز تاسف از اين موضوع و همدردي با خبرنگاران از آنها خواست تا صبر داشته باشند.
احمدي نژاد وجود تحريم هاي اقتصادي عليه ايران در اين مورد را بي تاثير ندانست.

درپي جنجال سازي رسانه هاي غربي صورت گرفت:
واكنش ها به اظهارات اخير احمدي نژاد
درباره رژيم صهيونيستي
ايسنا: رئيس جمهور كشورمان گفته است: مگر نه اين كه كشورهاي اروپايي اصرار دارند در جنگ دوم جهاني يهودي كشي راه انداختند و به همين دليل آنها بايد از رژيم اشغالگر قدس حمايت كنند؛ حال اگر اين اعتقاد ظلم به يهوديان وجود دارد، يك قطعه اي از اروپا در اختيار رژيم صهيونيستي گذاشته شود و هر دولتي را كه مي خواهند تشكيل دهند ايران هم از آن حمايت مي كند.اين اظهارات دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان با جنجال سازي رسانه هاي غربي و درپي آن با واكنش هايي ازسوي برخي شخصيت ها و مقامات آمريكا و رژيم صهيونيستي و همچنين برخي مقامات اروپا و سازمان ملل مواجه شد.
خبرگزاري شينهوا گزارش داد، دبير كل سازمان ملل در اين باره گفت كه اظهارات اخير محمود احمدي نژاد كه طي آن نسبت به حقيقت واقعه هولوكاست ابراز ترديد كرده و پيشنهاد كرده بود اسرائيل (رژيم صهيونيستي) به اروپا منتقل شود، وي را شوكه كرده است.
همچنين بر اساس گزارش خبرگزاري رويتر، آدام ارلي، سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا نيز در اين باره گفت: اظهارات اخير كاملا هولناك و قابل سرزنش است و هيچ اميدي را ميان هيچ يك از ما در جامعه بين المللي مبني بر اينكه دولت ايران آماده باشد به عنوان عضوي مسئول از آن جامعه رفتار كند، برنمي انگيزد.
خبرگزاري فرانسه نيز به نقل از اسكات مك كللان، سخنگوي كاخ سفيد با اشاره به اظهارات احمدي نژاد گزارش داد: اين اظهارات بر نگراني هاي ما نسبت به رژيم ايران تأكيد مي كند و به همين علت است كه اين مساله بسيار اهميت دارد كه اين رژيم توانايي توليد سلاح هاي هسته اي را نداشته باشد.
بر اساس گزارش پايگاه اينترنتي آنتارا، جان كري، سناتور دموكرات آمريكايي نيز گفت: براي رهبر هر كشوري طرح اين سئوال كه آيا هولوكاست رخ داده يا خير و پيشنهاد اينكه اسرائيل به اروپا منتقل شود فراتر از غير قابل پذيرش بودن است.
خبرگزاري شينهوا نيز گزارش داد، ولفانگ شوسل، صدراعظم اتريش كه پس از ديدار با جورج بوش، رئيس جمهور آمريكا در جمع خبرنگاران صحبت مي كرد ضمن محكوم كردن اظهارات احمدي نژاد، گفت اسكان دوباره يهوديان را ه حل اين مناقشه خاورميانه نيست.بر اساس گزارش خبرگزاري رويتر، سيلوان شالوم، وزير امور خارجه رژيم صهيونيستي نيز در اين باره گفت: فكر مي كنم اين اظهارات كه به وسيله رئيس جمهور ايران عنوان شده باشد بيدار باشي براي تمامي ما در سراسر جهان باشد.
جان بلاك، سخنگوي كميته روابط عمومي آمريكايي - اسرائيلي (آيپك) در واشنگتن نيز مدعي شد، اين اظهارات گواه ديگري از تهديد حياتي است كه ايران براي آمريكا، متحدين ما و منافع امنيتي ملي مان مطرح مي سازد.
بر اساس گزارش خبرگزاري شينهوا، آنگلا مركل، صدراعظم آلمان و ژاك شيراك، رئيس جمهور فرانسه نيز طي كنفرانس خبري مشترك اظهارات احمدي نژاد را رد كردند.مركل گفت: اين اظهارات كاملا غير قابل پذيرش است.

واكنش اروپا به اظهارات اخير لاريجاني
ايسنا: سفارت انگليس در تهران در بيانيه اي درمورد اظهارات اخير دكتر لاريجاني نسبت به ازسرگيري فعاليت غني سازي در آينده نزديك در ايران ابراز نگراني كرد.در اين بيانيه آمده است: دولت انگليس تاسف خود را از اظهارات اخير لاريجاني مبني بر اين كه ايران به زودي فعاليت سانتريفوژ خود را از سرخواهد گرفت، اعلام مي دارد.اين بيانيه ادامه مي دهد: طرف اروپايي در وين تصريح كرد كه هرگونه ازسرگيري غني سازي با فعاليت هاي مرتبط با آن، به شدت وضعيتي را كه با شروع از سرگيري غني سازي اورانيوم در اصفهان و در ماه آگوست گذشته اتفاق افتاد، بدتر خواهد كرد. شوراي حكام آژانس بين المللي انرژي اتمي نيز پيش تر تأكيد نموده بود كه اين مساله سبب نگراني جدي است.
در همين رابطه سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه نيز در واكنش به اظهارات اخير علي لاريجاني گفت كه اظهارات اخير مطرح شده در ايران احتمال به مخاطره انداختن ازسرگيري مذاكرات بين المللي بر سر برنامه هسته اي اين كشور را به دنبال دارد.
ژان باپتيست ماتي، سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه طي كنفرانس خبري مدعي شد، مقامات ايراني از طريق اظهارات و شرايطي كه مطرح مي كنند امكان به مخاطره انداختن دستيابي مبنايي براي ازسرگيري مذاكرات را ايجاد مي كنند.

رئيس كميسيون امنيت ملي:
علل سانحه هوايي اخير را با جديت دنبال مي كنيم
ايسنا- رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي گفت: پيگيري دقيق علت سانحه هوايي كه منجر به يك فاجعه براي ملت ما شد يك ضرورت جدي است و كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي از طريق كميته دفاعي اين موضوع را پيگيري خواهد كرد.
علاءالدين بروجردي تصريح كرد: با توجه به اين كه سازمان هواپيمايي يك دستگاه بسيار حساس و دقيق است و به خصوص در نيروي هوايي كه وضعيت ويژه اي در سيستم هوايي دارد با تجارب طولاني و گسترده اين نيرو در دوران جنگ معمولا پروازها با دقت و حساسيت صورت مي گيرد، به علت اين كه اين هواپيما ايمن ترين هواپيما در دنياست و در پروازهاي هوايي هواپيماي ويژه اي است كه حتي گفته مي شود از دست دادن ۲ موتور آن هم موجب سقوط نمي شود، حتما نيازمند پيگيري و بررسي دقيق علت اين حادثه است.
وي با بيان اين كه در كميسيون امنيت ملي اين بحث را با جديت دنبال مي كنيم، گفت: گرچه به دست آوردن علت اين حادثه موجب جبران اين خسارت نخواهد شد، ولي براي دستيابي به علت براي روشن شدن افكار عمومي و هم در صورتي كه دقت لازم صورت نگرفته باشد، براي جلوگيري از حوادث مشابه، پيگيري علل دقيق اين موضوع ضرورتي جدي است.

هاشمي رفسنجاني:
آلودگي هاي سياسي و جناحي به
رسالت دانشجويان آسيب مي زند
ايسنا: رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام با گراميداشت ياد شهداي سقوط هواپيماي حامل تعدادي از خبرنگاران و نيروهاي مسلح، تأكيد كرد: «مسئولان مربوطه بايد ابهامات اين حادثه را رفع كنند، چون اين قبيل ابهامات هزينه سنگيني را به جامعه تحميل مي كند.»هاشمي رفسنجاني ديروز در دومين نشست سراسري كانونهاي دانشجويي دانشگاههاي سراسر كشور در اردوگاه شهيد باهنر، با بيان اين مطلب اظهار داشت: «شهداي اين حادثه از افراد برجسته در حوزه هاي فرهنگي و اطلاع رساني و نظامي بودند كه خلأ وجود آنها ضربه اي بزرگ براي جامعه ايران است.»
وي در ادامه سخنانش به پيوستن ايران به سازمان تجارت جهاني اشاره كرد و با بيان اينكه اگر ايران جزء سازمان تجارت جهاني نباشد به معناي منزوي بودن ايران خواهد بود، گفت: «در اين شرايط فرصتها و چالش هاي آينده را در سند چشم اندار بررسي كرده ايم، فرصتها در ايران بيش از چالشهاست و در اين ميان علم و عمل بايد بيشتر به هم پيوند بخورند.»رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: «يكي از وظايف مهم كانونهاي دانشجويي، تعميق افكار است.سطحي نگري جزء شئون تشكلهاي دانشجويي نيست.حضور متعهدانه، عالمانه و محققانه در سطحي كه از دانشجو انتظار مي رود از وظايف تشكلهاي دانشجويي است.» وي به تشكلهاي دانشجويي توصيه كرد همواره اعتدال را مد نظر قرار دهند.هاشمي گفت: «آلودگي هاي سياسي و جناحي به رسالت دانشجويان آسيب مي زند.»

مرحله نخست رزمايش مشترك عاشقان ولايت آغاز شد
مهر - با فرمان امير دريادار كوچكي فرمانده نيروي دريايي ارتش و فرمانده قرارگاه كربلا، يگان هاي مختلف ارتش، سپاه، نيروي انتظامي و بسيج، نخستين مرحله از بزرگ ترين رزمايش مشترك نيروهاي مسلح را آغازكردند.
به گزارش ستاد تبليغات رزمايش مشترك عاشقان ولايت، رزمندگان شركت كننده در رزمايش پس از شنيدن رمزو دستورفرمانده قرارگاه عملياتي كربلا، پايگاه هاي خود را به سمت منطقه وسيع رزمايش بزرگ عاشقان ولايت ترك كردند.
اميردريادار سياري سخنگوي رزمايش عاشقان ولايت با بيان اينكه نقشه هاي رزمايش به صورتي توسط فرماندهان طرح ريزي شده است كه يگان هاي شركت كننده با اطلاع كافي وتخصص ازقابليت هاي فني ورزمي نيروي فرا منطقه اي ودرصحنه رزمي وحقيقي توان دفاعي خود را با استفاده ازاستراتژي جنگ هاي نامنظم به نمايش مي گذارند، تاكيد كرد: اين رزم حقيقي ازگلوگاه استراتژيك هرمزتا بندر گواتر جنوبي ترين منطقه مرزي كشور و تا شمال اقيانوس هند امتداد دارد و وسعتش ۳۳هزارمايل دريايي است.وي گفت: زيردريايي هاي قدرتمند ساخت داخل نيزتا اعماق درياي عمان واقيانوس هند ژرف كاوي كرده وبا استفاده ازفن آوري هاي نوين رزمي عمليات هاي ضد سطحي وضد زيرسطحي خود را انجام مي دهند.

امامي كاشاني: رسانه هاي غربي، اجلاس
سران كشورهاي اسلامي را بايكوت كردند
ايرنا: امامي كاشاني، در خطبه دوم نماز جمعه تهران، با اشاره به برگزاري اجلاس فوق العاده سران كشورهاي اسلامي در مكه، گفت: رسانه هاي غربي اخبار اين اجلاس را منعكس نكرده و آن را بايكوت خبري كردند. محمد امامي كاشاني، افزود: درزمان برگزاري اين اجلاس بسيار مهم، رسانه هاي غربي اخبار بي اهميت را پخش كردند، اما درمورد اين اجلاس، سكوت مرگباري اين رسانه ها را فراگرفته بود. امامي كاشاني افزود: رئيس جمهوري اسلامي ايران در اين اجلاس سخنان بسيار مهمي  در جهت اتحاد و همبستگي دنياي اسلام، ايراد كردند اما اين اظهارات به دليل اينكه منافع غربي ها را تامين نمي كرد، در اين رسانه ها منعكس نشد.
خطيب موقت نمازجمعه تهران با تأكيد بر اينكه دشمنان از اتحاد مسلمانان و دنياي اسلامي هراسان هستند، گفت: برگزاري اين اجلاس فوق العاده براي ايجاد وحدت در دنياي اسلام بود و اين موضوع به هيچ وجه مورد قبول استكبار و استعمار غرب نيست. امامي كاشاني، در ادامه با تأكيد بر حق جمهوري اسلامي ايران در استفاده صلح آميز از فناوري هسته اي، گفت: متاسفانه در اين اجلاس درمورد اين حق قانوني كشورها از جمله ايران، سكوت كردند، چون دشمنان نمي خواهند جهان اسلام رمق پيدا كند و نمي خواهند دركشور ما چنين موقعيت علمي پيش آيد.
امامي كاشاني تأكيد كرد: انرژي هسته اي حق مسلم ايران است و تمام مسئولان نظام و ملت بر تحقق اين حق و انجام غني سازي در داخل كشور تأكيد و اتفاق نظر دارند. وي خاطرنشان كرد: استكبار بداند كه با۷۰ميليون ملت ايران رو به رو است و به هيچ وجه نمي تواند به هدف خود برسد.همچنين امام جمعه موقت تهران در خطبه اول نماز با اشاره به حادثه سقوط هواپيماي حامل خبرنگاران، صبر در برابر مصيبت و معصيت را از خصايل ارزنده مؤمنان عنوان كرد.خطيب نماز جمعه تهران، در اين خطبه نماز، قناعت، وقار و صبر را داراي فصل مميز، اما مشترك در طمأنينه دانست.

رئيس  جمهوري اسلامي ايران به داكا مي  رود
ايلنا: رئيس  جمهوري اسلامي ايران به دعوت نخست  وزير بنگلادش به داكا مي  رود. محمود احمدي  نژاد در ديدار با خالده ضيا نخست  وزير بنگلادش در حاشيه نشست سران سازمان كنفرانس اسلامي در مكه، به برخورداري جهان اسلام از امكانات، نيروها و توانايي  هاي فراوان اشاره كرد و خواستار شناخت اين توانايي  ها و امكانات شد. به گزارش روزنامه الوطن چاپ عربستان سعودي، نخست  وزير بنگلادش نيز با استقبال از سخنان احمدي  نژاد از وي براي سفر به داكا دعوت كرد كه احمدي  نژاد اين دعوت را پذيرفت و مقرر شد دو طرف مقدمات و هماهنگي  هاي لازم را براي اين سفر انجام دهند.

سياسي
اجتماعي
اقتصادي
دانش فناوري
بـورس
حوادث
خارجي
داخلي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |