آمريكا شمار نيروهايش را در افغانستان كاهش مي دهد
روزنامه نيويورك تايمز ديروز نوشت: دونالد رامسفلد، وزير دفاع آمريكا فرماني را امضا كرده است كه براساس آن شمار نيروهاي آمريكايي در افغانستان تا بهار سال آينده از ۱۹ هزار نفر به ۱۶ هزار تن كاهش مي يابد.
به گزارش خبرگزاري رويترز، اين روزنامه به نقل از يك افسر ارشد ارتش آمريكا نوشت : طبق اين فرمان ، تيپ چهارم لشكر دهم كوهستان مستقر در لوييزيانا، به جاي اعزام ۴ هزار نيرو كه پيشتر برنامه ريزي شده بود، تنها يك هزار و ۳۰۰ سرباز را اعزام مي كند.
اين مقام كه به شرط فاش نشدن نامش سخن مي گفت ، افزود كه مابقي اين نيروها در خاك آمريكا در حال آماده باش خواهند بود.
سخنگوي وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون ) به اين روزنامه گفت: تصميم براي كاهش بخشي از يگان ارتش جهت جايگزيني با تيب هوابرد ۱۷۳كه اكنون در جنوب افغانستان مستقر است ، به توصيه فرماندهان ارشد آمريكادر افغانستان و خاورميانه صورت مي گيرد.
|
|
صبغت الله مجددي رئيس سناي افغانستان شد
صبغت الله مجددي در نخستين نشست كاري پارلمان افغانستان، به عنوان رئيس مجلس سنا انتخاب شد.
به گزارش ايسنا مجددي، از نمايندگان انتصابي سناي افغانستان است كه توسط حامد كرزاي، رئيس جمهور اين كشور به پارلمان فرستاده شده است.
سناي افغانستان (مشرانو جرگه) با ۱۰۲ نماينده انتصابي و انتخابي، در كنار مجلس نمايندگان (ولسي جرگه)، پارلمان افغانستان را تشكيل مي دهد.
براي احراز مقام رياست مجلس سنا، صبغت الله مجددي، باختر امين زي و انجنيرعارف نامزد بودند.
در راي گيري براي انتخاب رئيس مجلس سنا، صبغت الله مجددي ۵۰ رأي دريافت كرد و پس از او، امين زي ۲۷ رأي و انجنير عارف ۲۵ رأي به دست آوردند.
به گزارش بي.بي.سي براساس آيين نامه موجود، رئيس مجلس سنا، بايد دست كم ۵۱ راي به دست آورد، اما از آنجايي كه راي مجددي كمتر از حد نصاب بود، امين زي از راي خود به نفع مجددي انصراف داد.
|
|
دوران كوتاه مصالحه به پايان رسيد
اعتراض تسنن عراق به نتايج اوليه انتخابات
|
|
گروه سياسي خارجي: در پي انتشار اخبار مختلف درباره ميزان آراي گروههاي شركت كننده در انتخابات پارلماني عراق، تعدادي از گروههاي عمده سياسي اين كشور نسبت به روال جاري اعتراض كردند.
جبهه توافق ملي عراق به عنوان گروه اصلي اهل تسنن شركت كننده در انتخابات ديروز، نتايج رسمي منتشر شده از سوي كميسيون عالي انتخابات اين كشور را بازي با آتش توصيف كرد.
اين جبهه اعلام كرد نتايج اعلام شده مبني بر جلو بودن فهرست ائتلاف يكپارچه عراق (گروههاي شيعي) را قبول ندارد و به هر قيمتي كه شده اجازه نمي دهد دولتي در عراق تشكيل شود.
در اين خصوص اياد السامرايي از اعضاي حزب اسلامي عراق و عضو جبهه توافق گفت: مخالفت ما با اعلام اين نتايج به دليل تهديدهايي كه از سوي گروهها به مردم شده، نقض قوانين انتخابات و ميزان رأي هاي اضافي در برخي از صندوقهاي اخذ راي است.
عدنان الدوليمي يكي ديگر از رهبران جبهه وفاق نيز گفت: در صورتي كه كميسيون انتخابات عراق اقداماتي را براي برقراري عدالت در ليست هاي ديگر اتخاذ نكند، ما برگزاري انتخابات ديگري را خواستار مي شويم.
از سوي ديگر جواد طالب مشاور رسانه اي نخست وزير عراق نيز گفت: فهرست ائتلاف يكپارچه عراق از طريق ناظران خود ملاحظات و تخلفاتي را در انتخابات پارلماني اخير ثبت كرده است و كميسيون عالي انتخابات عراق اعتراض هاي مطرح شده درباره نتايج انتخابات را بررسي مي كند.
در همين حال نتايج اوليه انتخابات پارلماني در ۱۱ استان عراق نشان مي دهد كه فهرست ائتلاف يكپارچه در استان هاي جنوبي و ائتلاف كردستان و بعد از آن فهرست العراقيه اياد علاوي، نخست وزير سابق عراق در استان هاي شمالي بيشترين آرا را از آن خود كرده اند.
به گزارش پايگاه اينترنتي ايلاف، كميسيون عالي انتخابات عراق اعلام كرد كه اين نتايج شبه رسمي است و بعد از بررسي شكايات مورد تأييد قرار خواهد گرفت.
كميسيون انتخابات افزود: فهرست ائتلاف شيعه (ائتلاف يكپارچه عراق) در بغداد ۵۸ درصد از آراء را كسب كرده و به دنبال آن جبهه توافق سني و سپس فهرست العراقيه بيشترين آراء را به خود اختصاص داده اند.
بر اساس اين اعلام فهرست ائتلاف شيعه در مناطق جنوبي و فهرست ائتلاف كردستان در شهرهاي شمالي هر يك به طور جداگانه ۹۰ درصد از آراء را به دست آورده اند.
عادل اللامي، رئيس كميسيون عالي مستقل انتخابات عراق در كنفرانس مطبوعاتي در بغداد گفت: تاكنون ۶۹۰ شكايت درخصوص نقض قوانين انتخاباتي كه روز پنجشنبه گذشته در عراق انجام شده، به دست آمده است كه ۲۰ مورد از آنها شكايات جدي با مدارك معتبر است كه ممكن است موجب برگزاري مجدد انتخابات در مراكزي شود كه نقض قوانين در آن انجام شده است.
اللامي درمورد ادعاهاي جبهه توافق عراقي نسبت به خبر ورود كاميونهايي كه حامل برگ هاي تقلبي از ايران بودند، گفت : در روز انتخابات در اين مورد از طرف يك گروه ، شكايتي به دست ما رسيد كه ما اين مساله را با همان آدرسي كه داده بودند، پيگيري كرديم كه سرانجام مشخص شد، اين دو كاميون حامل برگ هاي انتخاباتي استان ديالي هستند و در شهر كوت متوقف شده بودند.
وي ادامه داد: تحقيقات نيزنشان داد رانندگان اين دوكاميون از كارمندان كميساريا مي باشند.
اما اگر كاميونهاي ديگري وجود دارد، در اين زمينه هيچ گزارش و يا شكايتي به دست ما نرسيده است .
وي درپاسخ به اين سوال كه آيا در بررسي شكايات ، ممكن است خواسته جبهه توافق عراقي نسبت به برگزاري دوباره انتخابات دربغداد عملي شود؟ گفت : تنها طرفي كه مي تواند در اين زمينه تصميم بگيرد كميساريا است و چنانچه گروهي درمورد رسيدگي آراي منطقه شكايت خاصي داشته باشد ما با دقت بيشتري به آن رسيدگي مي كنيم .
طالباني خواستار تشكيل دولت فراگير شد
از سوي ديگر جلال طالباني رئيس جمهور عراق ديروز از طرح تشكيل دولتي گسترده در عراق با حضور تمامي گروه هاي سياسي حمايت كرد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه رئيس جمهور كرد عراق طي كنفرانسي خبري دربغداد اظهار داشت از تشكيل دولتي كه همه از جمله اعراب شيعه و سني كردها و تركمن ها در آن گرد هم آيند حمايت مي كند.
طالباني با تأكيد بر اين كه اگر اكثريتي اقليت را ناديده بگيرد قادربه اداره عراق نيست گفت خواهان دولتي ائتلافي است كه تمامي گروه هادر آن مشاركت كنند.
وي افزود: دولت آتي بايد در مرحله نخست به موضوع برقراري امنيت در كشور بپردازد.
رئيس جمهور عراق در ادامه اعتراضاتي را كه نسبت به نتايج انتخابات مطرح مي شود كوچك شمرد و گفت : برخي از شكايات منطقي است اما برخي ديگر معتدل نيست و كميسيون انتخاباتي است كه بايد اين شكايت ها را بررسي كند.
جلال طالباني يادآور شد به طور كلي انتخابات پارلماني روز پنجشنبه خوب و درست برگزار شد و ضمن تقويت جايگاه عراق در جهان نشان داد كه مردم عراق قادر به اجراي دموكراسي هستند.
ساير خبرها
*ارتش آمريكا پنج سرباز خود را به خاطر بدرفتاري با زندانيان عراقي به شش ماه زندان، كاهش درجه و اخراج محكوم كرد. آنها به خاطر بدرفتاري با زندانيان عراقي در ماه گذشته، در دادگاه نظامي محاكمه شدند.
* نظاميان آمريكايي اعلام كردند دهها تن از مقام هاي ارشد رژيم صدام كه در زندان به سر مي بردند، آزاد شدند كه از جمله آنها مي توان به دو دانشمند سلاحهاي ميكروبي صدام اشاره كرد.
* در واكنش به آزادي دهها مقام ارشد رژيم صدام، عبدالحسين شندل وزير دادگستري عراق گفت: دولت با آزاد كردن اين افراد موافق نبوده است و آنها بايد تحويل مقامات قضايي عراق مي شدند. وي گفت: معامله اي در پشت آزادسازي اين افراد بوده است.
* وزارت دفاع اكراين ديروز از آغاز آخرين مرحله خروج نيروهاي اين كشور از عراق خبر داد. بنابراين گزارش ۸۷۶ سرباز اكرايني كه تحت فرماندهي لهستان در جنوب و مركز عراق خدمت مي كنند تا ۹ دي به كشورشان باز مي گردند.
* امروز جلسه دادگاه صدام حسين در عراق برگزار مي شود. وي و ۷ مقام ارشد بعثي به اتهام قتل عام شيعيان در شهر دجيل در سال ۱۹۸۲ محاكمه مي شوند.
|
|
اعلام آمادگي حماس براي برقراري
روابط با جامعه بين المللي
واحد مركزي خبر: اسماعيل هانيه كه در صدر فهرست نامزدهاي جنبش حماس براي شركت در انتخابات پارلماني آينده فلسطين قرار دارد گفت اين جنبش آماده است با جامعه بين المللي بر اساس حمايت از حقوق فلسطيني ها رابطه برقراركند.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از غزه ، هانيه به خبرنگاران گفت جنبش حماس جنبشي بسته نيست بلكه به روي جامعه جهاني باز است و برنامه ريزي مي كند كه پس از پيروزي در انتخابات براي تأسيس آنچه كه ديوان تظلم ، ناميد در سراسر سرزمينهاي فلسطيني تلاش كند.
وي گفت ، ديوان تظلم يكي از ويژگيهاي تمدن اسلامي است كه شكايتهاي شهروندان را دريافت خواهد كرد و نمايندگان حماس در شوراي قانونگذاري براي رسيدگي به اين شكايات و پاسخگويي به شاكيان تلاش خواهند كرد.
|
|
تشديد فشارهاي داخلي براي استعفاي رئيس جمهور لبنان
|
|
بي.بي. سي: سياستمداران ضدسوري لبنان درخواست خود را براي استعفاي اميل لحود، رئيس جمهور آن كشور كه از متحدان اصلي سوريه است، تجديد كرده اند. اين درخواست ها پس از ترور هفته گذشته جبران تويني، قانونگذار و روزنامه نگار مخالف سوريه طرح مي شود.
از زمان قتل تويني، تنش سياسي در لبنان به طور قابل توجهي افزايش يافته است به طوري كه پنج وزير هوادار سوريه شركت در جلسات كابينه را به حال تعليق درآورده اند. گروه هاي ضدسوري اكنون سعي دارند همان جنب و جوشي را كه پس از ترور حريري باعث ريختن صدها هزار نفر از مردم به خيابان هاي بيروت شد، بار ديگر زنده كنند.
به گزارش بي . بي. سي فعالان جوان يك بار ديگر آنچه را كه پيشتر در سال جاري در جريان تظاهرات ضدسوري در قلب بيروت تحت عنوان اردوگاه آزادي ايجاد شده بود برپا كرده اند.
در همين حال سياستمداران ضدسوري نيز خواستار استعفاي كساني كه هنوز به سوريه وفادار هستند، از جمله اميل لحود و افسران امنيتي و اطلاعاتي، شده اند. منتقدان برجسته سوريه ادعا مي كنند كه دمشق به لطف شبكه اي از ماموران وفادار به خود كه در جريان چند دهه حضور نظامي در اينجا برپا كرده بود، قادر است فرمان قتل منتقدانش را صادر كند. ائتلاف مسيحي- مسلمان سياستمداران ضدسوري نيز طي تقاضايي از گروه هاي شيعه جنبش امل و گروه حزب الله كه طرفدار سوريه هستند يك گفتگوي ملي را ضروري دانسته است.
از سوي ديگر اميل لحود رئيس جمهوري لبنان شركت در نشست هيئت دولت را به بازگشت وزيران جنبش امل و حزب الله به كابينه مشروط كرد.
لحود به فواد سنيوره نخست وزير لبنان ابلاغ كرده است در صورتي كه همه وزيران در نشست روز پنجشنبه اين هفته كابينه شركت نكنند او نمي خواهد كه اين نشست در كاخ رياست جمهوري تشكيل شود.
به گفته منابع نزديك به رئيس جمهوري ، لحود از سنيوره خواسته است براي پايان دادن به بحران ناشي از تعليق عضويت وزيران حزب الله و جنبش امل در كابينه، تلاش هاي بيشتري مبذول دارد.
روزنامه لبناني السفير ديروز به نقل از سنيوره نوشت او به تلاش هايش براي پايان دادن به بحران كنوني ادامه مي دهد و نشست اين هفته كابينه نيز در مقر نخست وزير تشكيل خواهد شد.
سه تن از وزيران امل و دو وزير حزب الله هفته گذشته در اعتراض به سياست تكروي ائتلاف اكثريت در كابينه، عضويت خود را در هيئت دولت به حال تعليق درآوردند.
با تعليق عضويت وزيران امل و حزب الله ، تلاش هايي همه جانبه براي حل اين معضل و بازگرداندن آنها به كابينه آغاز شد كه در اين تماس ها برخي طرفهاي خارجي مانند عربستان نيز شركت دارند كه تاكنون نتيجه اي نداشته است .
|
|
برگزاري نشست مشترك دولت هاي اتريش
و مجارستان پس از ۸۵ سال
اولين نشست مشترك روساي دولت هاي اتريش و مجارستان با حضور ۲۳ وزير از دو كشور پس از ۸۵ سال پيش از ظهر ديروز در وين پايتخت اتريش كار خود را آغاز كرد.
به گزارش ايرنا از وين در اين نشست مشترك كه تصميم به برگزاري آن در نشست چندي قبل مقام هاي اتحاديه اروپا در لندن اتخاذ شد، ولفگانگ شوسل صدر اعظم اتريش و فرنس جورچانيه نخست وزير مجارستان رياست هيات هاي دو طرف را بر عهده دارند.
يك سخنگوي دفتر صدراعظمي اتريش ديروز در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در وين اظهارداشت : ۱۶ وزير دولت مجارستان جورچانيه را در اين نشست مشترك همراهي مي كنند و از سوي اتريش نيز هفت وزير و سه سخنگوي دولت حضوردارند.
وي افزود: امضاي مدارك و قراردادهاي مختلف سياسي ، اقتصادي و آموزشي از جمله آموزش كار، فن آوري اطلاعات و تنظيم روابط مرزي دو كشور ازجمله دستور كار اين نشست اعلام شده است .
اتريش از اعضاي قديمي اتحاديه اروپا تا ۱۰ روز ديگر رياست دوره اي اين اتحاديه را بر عهده مي گيرد و مجارستان از كشورهاي بلوك شرق سابق ارديبهشت ماه سال گذشته به همراه ۹ كشور ديگر اروپاي شرقي و مركزي به اتحاديه اروپا پيوست .
اتريش و مجارستان ۸۵ سال پيش يك كشور مشترك تحت نام امپراطوري اتريش - مجارستان را تشكيل مي دادند و در اين نشست قرار است پس از بيش از هشت دهه بار ديگر درباره تنظيم روابط اين دو كشور مستقل گفت وگو و تفاهمنامه هايي امضا شود.
|
|
بوش از جاسوسي عليه شهروندان آمريكايي دفاع كرد
جورج بوش روز دوشنبه در يك نشست خبري از قبل اعلام شده بار ديگر تلاش كرد: با رد انتقادات از سياست هاي وي در قبال جنگ عراق و جاسوسي عليه شهروندان آمريكايي ، ابتكار سياسي را در صحنه رقابت هاي داخلي در دست گيرد.
به گزارش ايرنا از نيويورك تناوب اظهارت بوش در چند هفته اخير درباره جنگ عراق كه همزمان با شدت گرفتن ناآرامي هاي خونين در آن كشور مي باشد نشان دهنده اولويتي است كه دولت واشنگتن و حزب حاكم جمهوريخواه براي تغيير افكار عمومي كشور قائل هستند.
رئيس جمهور آمريكا در نشست خبري روز دوشنبه بر خلاف سخنراني شامگاه يكشنبه خود درباره عراق ، در برابر انتقادات از وي به ويژه در زمينه تلاش براي كسب قدرت ديكتاتوري و يا دستور او براي جاسوسي عليه شهروندان آمريكايي بسيار تند پاسخ داد.
بوش گفت كه جاسوسي آژانس امنيت ملي عليه شهروندان آمريكايي در داخل كشور، يك عنصر ضروري در عملياتي است كه او آن را جنگ عليه دهشت افكني خواند.
او گفت : افشاي اين برنامه مهم در دوران جنگ ، يك اقدام شرم آور بود.
اين واقعيت كه درباره اين برنامه صحبت مي كنيم به دشمن كمك مي كند.
روزنامه آمريكايي نيويورك تايمز روز جمعه گذشته برنامه محرمانه دولت بوش براي استراق سمع و كنترل تماس هاي مخابراتي و اينترنتي شهروندان آمريكايي و غير آمريكايي را در داخل كشور از سوي آژانس امنيت ملي فاش كرد.
|
|
تغييرات در كابينه سوريه
مقامات سوري تأكيد كردند: تغيير در كابينه سوريه تقريباً يك سال است كه به صورت يك امر ضروري درآمده است.
به گزارش روزنامه الوطن -چاپ عربستان مقام هاي سوري اظهار داشتند: تغيير در كابينه به علت شرايط منطقه اي و بين المللي كه سوريه را تحت تأثير قرار مي د هد، به تأخير افتاده است. اين مسئولان ادامه دادند: بعد از خروج از مرحله نخست در تحقيق ترور رفيق حريري، نخست وزير فقيد لبنان زمان آن رسيده كه به مسايل داخلي از جمله ضرورت تشكيل دولت جديد بپردازيم و تنها به گسترش دولت كنوني اكتفا نكنيم. اين منابع تصريح كردند: مردم سوريه نيز به مسأله تغيير دولت ناجي عطري، نخست وزير كنوني سوريه و تغيير گسترده و كامل در مهمترين اركان دولت مي انديشند. اين مقام ها گفتند، نام چهار وزير به منظور تصدي پست رياست جمهوري در آينده مطرح شده كه به ترتيب شامل حسن توركماني، وزير دفاع كنوني؛ محمد الحسين، وزير دارايي؛ عادل سفر، وزير كشاورزي و عبدالله الدردري، معاون نخست وزير است.
اين مسئولان اظهار داشتند: به دنبال اعمال فشارهاي بين المللي عليه سوريه به زودي تغييراتي در كابينه اين كشور رخ خواهد داد.
|
|
قاضي بلژيكي جانشين مليس مي شود
گروه سياسي خارجي: بنابر گزارش هاي موجود به زودي سرژ براميرتس، قاضي بلژيكي، جانشين دتلف مليس رئيس كميته بين المللي تحقيق درباره ترور رفيق حريري مي شود.
يك مقام لبناني نيز با تأييد اين خبر به روزنامه الاهرام مصر گفت: ميرتس از اول سال نو مسيحي به مدت شش ماه در مسئوليت جديد فعاليت خواهد كرد.
از سوي ديگر استفان دوجاريك، سخنگوي سازمان ملل در خصوص اظهارنظر مليس مبني بر دست داشتن مقامات سوري در ترور حريري گفت: به نظر من مليس بايد روي كلماتي تأكيد مي كرد كه البته اين كار انجام نشد و اين موجب شد تا چنين برداشت مبهمي از آن اتخاذ شود. وي گفت: در اين ماجرا، تعدادي از مقامات سوريه دست داشته اند و اين به معناي دخالت سوريه در قتل نيست.
|
|
رئيس جمهور مكزيك ساخت ديوار در
مرز مشترك با آمريكا را محكوم كرد
رئيس جمهوري مكزيك طرح دولت آمريكا براي ساخت ديواري به طول بيش از ۱۰۰۰ كيلومتر را در مرز مشترك با همسايه جنوبي خود محكوم كرد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از آژانس خبري بوليواري ونزوئلا، ويسنته فاكس رئيس جمهوري مكزيك روز دوشنبه گفت: ساخت چنين ديواري مايه شرمساري است و در مناسبات دو كشور نبايد ديواري با اين عظمت وجود داشته باشد. آمريكا در نظر دارد با احداث اين ديوار در مرز با مكزيك از ورود مهاجران غيرقانوني اين كشور به داخل مرزهاي خود جلوگيري كند.
فاكس به جرج بوش همتاي آمريكايي خود ياد آور شد كه آمريكا كشوري است كه به وسيله مهاجران سراسر جهان ساخته شده است. بنابراين نمي توان آنچه را كه هست قبول نكرد و جوهره وجود ملت آمريكا را به رسميت نشناخت.
|
|
روسيه وجود بازداشتگاه هاي سازمان سيا
را در اروپا تائيد كرد
رئيس سازمان امنيت و اطلاعات خارجي روسيه وجود بازداشتگاههاي سازمان جاسوسي آمريكا (سيا) را در كشورهاي اروپايي تائيد كرد.
به گزارش واحد مركزي خبر سرگي لبديف گفت: اطلاعاتي در اين زمينه داريم اما مايل نيستيم موردي را مشخص كنيم . وي تصريح كرد: مقامات اروپايي با نگراني از وجود چنين بازداشتگاههايي در كشورهاي خود سخن مي گويند.
رئيس سازمان اطلاعات خارجي روسيه با ابراز نگراني روسيه از ايجاد پايگاههاي نظامي خارجي در اطراف مرزهاي اين كشور گفت ما با توجه به ايجاد چنين پايگاههايي به كشف به موقع تهديدات احتمالي اين پايگاهها اولويت مي دهيم . آمريكا و ناتو با حضور در اطراف روسيه به ويژه در اطراف كشورهاي حوزه بالتيك موجب نگراني مسكو شده اند.
رئيس سازمان امنيت و اطلاعات خارجي روسيه افراط گرايي، تروريسم و جدايي طلبي ، قاچاق مواد مخدر و سلاح كشتار جمعي و مهاجرت غير قانوني را از ديگر تهديدات روسيه نام برد و گفت : ائتلاف ضد تروريستي تاكنون بيش از هفتاد درصد سران القاعده را در كشورهاي مختلف شناسايي و نابود كرده اند.
|
|
پيشنهاد آمريكا براي تقسيم كشمير به پنج بخش
واحد مركزي خبر: آمريكا تقسيم كشمير تحت كنترل هند و پاكستان را به پنج منطقه مستقل خواستار شد.
روزنامه جنگ با اعلام اين خبر نوشت: گروه تحقيقاتي آمريكا در امور كشمير پيشنهاد كرد كشمير تحت كنترل هند و پاكستان به پنج منطقه جداگانه تقسيم شود.فاروق كاتواري رئيس اين گروه تحقيقاتي كه در صدر هياتي به پاكستان سفر كرده بود در ملاقات با پرويز مشرف رئيس جمهوري و شوكت عزيز نخست وزير پاكستان پيشنهاد خود را به آنها ابلاغ كرد.
براساس اين پيشنهاد منطقه كشمير، لدا و جمون در كشمير تحت كنترل هند و كشمير آزاد و مناطق شمالي پاكستان در كشمير تحت كنترل پاكستان به مناطق مستقل تبديل مي شوند.
|
|
كره شمالي: راكتور آب سبك مي سازيم
كره شمالي اعلام كرد، درصدد ساخت راكتور اتمي آب سبك و توسعه دو راكتور كنوني اش است كه مي توانند مقادير زيادي از مواد شكاف پذير جهت تقويت بازدارندگي هسته اي اين كشور توليد كنند، مي باشد.
به گزارش خبرگزاري رويتر، خبرگزاري رسمي كره شمالي دولت بوش را به دليل تصميم اتخاذ شده در جريان مذاكرات شش جانبه مقصر دانسته است. به عقيده تحليلگران، اين امر مي تواند روند ديپلماتيك را دشوارتر كند.
يك مقام وزارت امور خارجه كره جنوبي گفت: پيونگ يانگ تاكنون از تصميم براي ايجاد راكتور آب سبك حرفي نزده بود اما تهديد كرده بود كار بر روي راكتورهاي گرانيتي تعديل شده را از سر مي گيرد. اين راكتورها قادر به توليد مقادير زيادي از مواد لازم براي ساخت بمب هسته اي هستند.
|
|
پيام عنان به كشورهاي در حال توسعه
كوفي عنان ، دبيركل سازمان ملل متحد، ديروز، دوشنبه ، از كشورهاي درحال توسعه خواست ضمن استفاده از تمام منابع در اختيار خود،اتباع خود را در سراسر جهان به ارائه دانش و مهارت براي توسعه كشورشان ترغيب كنند.
به گزارش خبرگزاري شين هوا از سازمان ملل متحد، كوفي عنان روز دوشنبه در پيامي به مناسبت بزرگداشت روز ملل متحد براي همكاري جنوب جنوب اعلام كرد: فقر موجود در كشورهاي جنوب به علت كمبود خلاقيت و يا استعداد نيست بلكه بخش عمده اي ازاين فقر نتيجه ضعف در استفاده و تخصيص منابع است .وي دراين پيام افزود كشورهاي درحال توسعه بايد براي دستيابي به اهداف خود درخصوص افزايش عدالت ، برابري و دموكراسي در جهان از تمام منابع خود استفاده كنند.
به ويژه اتباع اين كشورها كه بسياري از آنان در كشورهاي شمالي دانش آموخته و مهارت كسب كرده اند بايد براي ارائه اين دانش به كشورهاي خود ترغيب شوند.
دبيركل سازمان ملل متحد تصريح كرد كشورهاي در حال توسعه از طريق تبادل اطلاعات و مهارتها مي توانند با ضعفها و كمبودهاي خود مقابله و آينده اي بهتر را براي خود تضمين كنند.
|
|
اعلام حالت فوق العاده در ونزوئلا
در پي سرقت يك دستگاه كاميون حامل مواد پرتوافكن در ونزوئلا، در اين كشور حالت فوق العاده اعلام شد.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از رويترز، مقام هاي ونزوئلا در پي سرقت يك دستگاه كاميون حامل مخزني پر از مواد پرتوافكن در ايالت ياراكوي در مركز اين كشور، حالت فوق العاده اعلام كردند.
آنتونيو ريورو فرمانده نيروهاي دفاع شهري اعلام كرد كشورش در سطح آمادگي ملي و منطقه اي است و جستجو براي يافتن كاميون حاوي مخزن ادامه دارد.
همچنين آنگل دياز مدير امور هسته اي وزارت انرژي ونزوئلا از ربايندگان اين كاميون خواست مخزن حاوي ماده پرتوافكن را كه بسيار كشنده است به دولت تحويل دهند. وي همچنين از ساكنان خواست در صورت مشاهده اين كاميون و مخزن مقامات را باخبر كنند.
|