روزانه ۱۷۰۰ كيلو موادمخدر به كشور وارد مي شود
|
|
گروه اجتماعي : رئيس مركز مبارزه با مواد مخدر نيروي انتظامي با اعلام دستگيري ۸۷ هزار و ۹۰۰ قاچاقچي طي ۹ ماه گذشته سال جاري در كشور گفت: با دستگيري اين قاچاقچيان، يكهزار و ۱۰۰ باند بزرگ قاچاق مواد مخدر منهدم شده و همچنين ۱۹۴ هزار تن از معتادان دستگير شدند.
به گزارش ايسنا سردار مهدي ابويي روز شنبه با اعلام اين كه در اين مدت، ۲۱۸ تن و ۵۰۰ كيلوگرم انواع مواد مخدر توسط نيروهاي انتظامي در كشور كشف شده است، گفت: آمار كشفيات امسال در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، ۵ درصد افزايش داشته است.
وي با ارائه گزارش عملكرد ۹ ماهه ماموران مبارزه با مواد مخدر ناجا اعلام كرد: با توجه به حجم توليد مواد مخدر در افغانستان طي سال جاري و وضعيت ورود مواد مخدر از پاكستان و افغانستان به داخل كشور برآوردهاي صورت گرفته حاكيست كه ميزان حجم ورود حشيش ، مرفين و ترياك ۲۰ درصد كاهش داشته است و بر اين اساس ماموران توانستند فراواني ورود اين مواد را ۲۵ درصد نسبت به سال گذشته كاهش دهند.
سردار ابويي با اعلام اينكه در ۹ ماهه اول امسال، ۴ هزار و ۳۵۰ كيلوگرم هروئين كشف شده است، افزود: اين ميزان كشفيات در مقايسه با مدت مشابه سال قبل، ۱۶ درصد افزايش داشت و اين در حاليست كه كشفيات مربوط به ترياك به ۱۶۵تن و ۳۰۰ كيلوگرم رسيده كه ۳۰ درصد كشفيات ترياك را با افزايش مواجه كرده است.
وي با اعلام اينكه طي ۹ ماه اخير، كشفيات هروئين ۴ هزار و ۸۰۰ كيلوگرم و حشيش ۳۶ تن و ۳۰۰ كيلوگرم بوده است، افزود: ميزان كشف مرفين بر اساس آخرين آمارها بيانگر ۴۸ درصد كاهش كشف بوده و اين در حاليست كه كشف حشيش نيز ۳۸ درصد كاهش را نشان مي دهد كه بدين ترتيب مي توان گفت در جريان مبارزه با ماده مخدر هروئين، با كاهش ۱۵ درصدي ورود اين ماده مواجه بوده ايم.
سردار ابويي با اعلام اينكه ورود حشيش به كشور نيز كاهش۵۰ درصدي داشته است ، اظهار كرد: اين مهم حاكي از كاهش ۳۷ درصدي كشفيات حشيش بوده است كه در پي آن به ميزان ۱۳درصد فراواني مصرف حشيش در كشور نيز كاهش يافته است.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، وي با هشدار نسبت به افزايش ميزان ناخالصي ها در انواع مواد مخدر گفت: با توجه به كنترل و كاهش فراواني انواع مواد مخدر در سال جاري، اين روند موجب شده قاچاقچيان به ميزان ناخالصي هاي انواع مواد مخدر بيفزايند، به طوري كه به ۹۷ درصد مواد مخدر هروئين ، ترياك و حشيش مصرفي در كشور حدود ۵۰ درصد مواد زايد افزوده شده و در اختيار متقاضيان قرار مي گيرد.
سردار ابويي همچنين با اشاره به افزايش قيمت مواد مخدر در كشور تأكيد كرد: اين افزايش حاكي از كاهش ورود مواد مخدر بدنبال عمليات هاي موفق پليسي در مبارزه با باندهاي قاچاق مواد مخدر به داخل كشور است.
وي با اشاره به انجام ۳۴۰ عمليات درگيري مسلحانه طي ۹ ماهه گذشته در شرق كشور گفت: در جريان درگيري هاي ماموران انتظامي با عوامل و عناصر گروههاي مسلح قاچاق كه به شهادت ۳۰ تن از ماموران منجر شد، ۱۶۵تن از قاچاقچيان به هلاكت رسيدند و ۵۷۶ تن نيز دستگير شدند.
سردار ابويي با اعلام اينكه ۱۳ درصد از دستگيري قاچاقچيان مربوط به اصلي ترين عناصر ورود مواد مخدر به كشور بوده است، گفت: بر اين اساس بالغ بر ۱۱ هزار تن از قاچاقچيان اصلي باندهاي مافيايي قاچاق مواد مخدر طي ۹ ماهه گذشته شناسايي و دستگير شدند.
به گزارش ايسنا، وي با اعلام اينكه نيروي انتظامي موفق شد، ۱۰۵ ميليارد تومان خسارت مالي به باندهاي مافيايي قاچاق وارد كند، گفت: اين امر ورود و انتقال قاچاق مواد مخدر به ايران را با افزايش هزينه مواجه كرده و در پي اين افزايش، شبكه هاي اصلي قاچاق در منطقه تلاش خود را براي تغيير مسيرهاي ترانزيت مواد مخدر آغاز كرده اند، به طوري كه طي اين ۹ ماه شاهد افزايش قاچاق حشيش از مرزهاي دريايي پاكستان و همچنين افزايش انتقال هروئين در مسيرهاي آسياي ميانه بوده ايم.
سردار ابويي درباره آخرين برآوردهاي نيروي انتظامي از ميزان حجم مواد مخدر توليدي در افغانستان كه به ايران ترانزيت مي شود ، اظهار كرد: حجم ترياك ورودي از افغانستان به ايران، بالغ بر ۳۰ درصد توليد ترياك اين كشور و حاكي از كاهش ۵۰ درصدي است.
وي با بيان اينكه ماموران مبارزه با مواد مخدر ناجا روزانه تنها موفق به كشف ۴۰ درصد مواد مخدر مصرفي و يا ترانزيت شده به كشور مي شوند ، گفت: با توجه به حجم مواد مخدر توليدي افغانستان و ميزان ترانزيت روزانه ، بالغ بر يكهزار و ۷۰۰ كيلوگرم انواع مواد مخدر به كشور وارد مي شود كه از اين ميزان ۷۵۰ كيلوگرم در طول ۲۴ ساعت توسط ماموران كشف و بقيه آن در چرخه توزيع و ترانزيت قرار مي گيرد.
عكس:شهيد محمدكربلايي احمد
|
|
انتقاد مركز پژوهشهاي مجلس
از ۱۴ نوع قانون استخدامي در كشور
گروه اجتماعي: مركز پژوهشهاي مجلس شوراي اسلامي طي يك اظهارنظر كارشناسي، ضمن انتقاد از وجود ۱۴ نوع قانون استخدامي در كشور، خواستار اصلاح نظام هماهنگ حقوق كاركنان براي ايجاد ارتباط بين ميزان حقوق با كارايي افراد شد.
به گزارش واحد اطلاع رساني مركز پژوهشها، دفتر مطالعات اجتماعي اين مركز در يك اظهارنظر كارشناسي پيرامون لايحه «مديريت خدمات كشوري» با اشاره به آسيبها و مسائل بسيار موجود در نظام اداري ايران افزود: ساختن يك نظام اداري جديد، پويا و كارآمد مستلزم تجديدنظر در قواعد موجود و بازنگري اساسي در كليه هنجارها و نهادهاي موجود است و در همين ارتباط نظر متعادل آن است كه كليت اين لايحه (مديريت خدمات كشوري) موردقبول باشد اما مواد آن با رويكرد جديدي بايد دستكم طي مدت يك سال اصلاح شود. همچنين براي پاسخگويي به انتقادات مردم و نمايندگان فعلاً بايد بخشهايي از نظام هماهنگ با هدف تأمين حداقل حقوق و برقراري ارتباط بين حقوق و كارايي (پرسنل) مورد اصلاح و بازنگري قرار گرفته و نسبت به ساير بخشها اولويت يابد.
در بخش ديگري از اين اظهارنظر كارشناسي آمده است: اگرچه منظومه ديوان سالاري با ساختارها و قوانين بسياري پيوستگي دارد، اما يكي از مهمترين اركان آن قوانين استخدامي است كه در طول چهار دهه اي كه از تدوين و اجراي آن مي گذرد با تغييرات و اصلاحات زيادي مواجه شده است و تغييرات جزئي و مقطعي كه در طول ساليان گذشته اعمال شده، انسجام دروني اين قوانين را تضعيف كرده و در همين حال دستگاه هاي متعددي نيز از پوشش و دامنه شمول آن خارج شده اند به طوري كه در حال حاضر ۱۴ نوع قانون استخدامي در كشور وجود دارد.
دفتر مطالعات اجتماعي در ادامه اين اظهارنظر كارشناسي همچنين از وجود انحرافات و آشفتگي هاي بسيار در نظام پرداخت دستمزدها خبر داد و افزود: در شرايط كنوني نظام پرداخت كاركنان دولت بسيار بي تعادل و نابرابر بوده و نارضايتي فراگيري را در جامعه به وجود آورده است.
مركز پژوهشها با اشاره به تجربيات موجود در اين زمينه افزود: تجربه نشان مي دهد كه اصلاحات جزئي نمي تواند روابط موجود را متحول نمايد و براي ايجاد نظام پرداخت متعادل و قابل قبول مي بايد ساير اجزا و اركان نظام اداري نيز مورد بازنگري قرار گيرند و به عبارت ديگر نگاه جامع نگري لازم است تا اصلاح كليت نظام اداري ايران را هدف قرار دهد.
مركز پژوهشها همچنين از وجود ضعفها و تعارضهاي مختلف در لايحه مديريت خدمات كشوري خبر داد و خواستار اصلاح نارسايي هاي آن شد.
|
|
پيام سازمان بهداشت جهاني به مناسبت روز جهاني بهداشت:
براي سلامتي با هم همكاري كنيم
گروه اجتماعي: پرسنل بهداشتي - افرادي كه مراقبت هاي بهداشتي و پزشكي را در اختيار كساني قرار مي دهند كه به اين مراقبت احتياج دارند، قلب سيستم ها و نظام هاي بهداشتي هستند. اما در سراسر جهان اين نيروي كاري با بحران مواجه هستند، بحراني كه هيچ كشوري به طور كامل در برابر آن ايمن نيست.
سازمان جهاني بهداشت در جديدترين بيانيه خود در اين زمينه ، روز جهاني بهداشت را براي سال جديد ميلادي به اين ترتيب نامگذاري كرده است: «ما براي سلامتي با هم همكاري مي كنيم»
نتايج مطالعات مدرك اصلي اين بحران هستند: كلينيك هاي فاقد پرسنل بهداشتي و بيمارستان هايي كه نمي توانند عضو جديد استخدام كرده و يا كارمندان كليدي و اصلي خود را نگه دارند.
به گفته كارشناسان اين سازمان، در پي چندين دهه سرمايه گذاري اندك و ناكافي بر روي اموري چون آموزش، تعليم، دستمزد، فضاي كاري و مديريت مربوط به كارمندان بهداشتي، كمبود جهاني بلندمدتي در تعداد پرسنل اين بخش مشاهده مي شود.
اين بحران منجر به كمبود شديد مهارت هاي اصلي، افزايش ميزان تغيير شغل و بازنشستگي زودهنگام به علاوه مهاجرت هاي ملي و بين المللي شده است.
طبق اين بيانيه، روز جهاني بهداشت در سال ۲۰۰۶ مصادف با ۷ آوريل هر سال، به بررسي بحران پرسنل بهداشتي در جهان اختصاص داده خواهد شد. در اين روز درسراسر جهان صدها سازمان ميزبان برنامه هايي براي جلب توجه جهان نسبت به بحران جهاني كمبود نيروي انساني بهداشتي خواهند بود و اعتبار و ارزش كار و فعاليت براي حفظ بهداشت و سلامت را گرامي خواهند داشت.
|
|
۱۸۰ مركز هاتف در سراسر كشور داير مي شود
گروه اجتماعي: با هدف پاسخگويي به نيازها، تقاضاها، مسائل و مشكلات خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان مراكز هدايت الكترونيك تأمين فراگير «هاتف» در مراكز استان ها و ۱۸۰ شهرستان به زودي فعاليت خود را آغاز مي كند.مسعود توانا مديركل روابط عمومي و امور بين الملل بنياد شهيد و امور ايثارگران در گفت وگو با همشهري از راه اندازي زودهنگام هاتف در مراكز استان ها خبر داد و گفت: بخش عمده اي از مسائل و مشكلات خانواده شهدا پيش از اين ناخواسته در پيچ و خم متعارف ساختار سازماني مورد غفلت قرار مي گرفت كه با راه اندازي مراكز هاتف روند گردش اداري خواست ها و نيازها بدون دخالت عوامل انساني سرعت گرفته است و پاسخ ها به طور مستقيم در اختيار متقاضيان قرار مي گيرد.
مديركل روابط عمومي و بين الملل بنياد شهيد با اشاره به اين كه با راه اندازي مركز هدايت الكترونيك تأمين فراگير «هاتف» در تهران مراجعات خانواده شهدا و ايثارگر به ساختار سازمان بنياد شهيد در مركز حدود ۴۰ درصد كاهش يافته است گفت: موفقيت نسبي در تهران و رفع مشكلات پيش روي در اين زمينه، بستر فعاليت سالم، كم خطا و پربازده مركز هاتف در ساير استان ها و شهرستان ها را فراهم آورده است. توانا از راه اندازي مركز هاتف در استان ها به عنوان جلوه عدالت گستري و عدالت طلبي ياد كرد و گفت: با آغاز به كار اين مراكز در استان ها خانواده هاي شهدا، جانبازان و آزادگان متناسب با آيين نامه و اساسنامه تعريف شده خدمات دريافت خواهند كرد و تحقق اين مهم در حقيقت تلاش براي اجراي عدالت و اعاده حقوق شهروندي است.
وي وظايف و مسئوليت هاي مراكز هاتف را خطير توصيف كرد و گفت: تنوع و گوناگوني در ارائه خدمات اشتغال، مسكن، رفاه و معيشت، آموزش و خدمات از ناحيه لايحه خدمات رساني به ايثارگران، ضرورت فعاليت فراگير، گسترده و پردامنه مراكز هاتف در سراسر كشور را افزايش داده است.
|
|
براي اولين بار در كشور
دوره كارشناسي ناپيوسته پيشگيري از اعتياد راه اندازي شد
گروه اجتماعي: براي نخستين بار در كشور دوره كارشناسي ناپيوسته پيشگيري از اعتياد در دانشگاه علمي _ كاربردي راه اندازي شد.
به گزارش اداره كل روابط عمومي و امور بين الملل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، نماينده وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام اين خبر افزود: براي اولين بار در كشور دوره كارشناسي آسيب هاي اجتماعي با گرايش پيشگيري از اعتياد در كشور راه اندازي شد و پذيرفته شدگان نخستين دوره اين رشته تخصصي از بهمن ماه مي توانند در كلاس هاي دانشگاه علمي _ كاربردي اصفهان حاضر شوند.
پرويز كرمي، تربيت نيروي متخصص در حوزه پيشگيري از اعتياد را يكي از مهم ترين اهداف راه اندازي اين رشته عنوان كرد و اظهار داشت: كمبود متخصص پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي به ويژه اعتياد به عنوان جدي ترين آسيب اجتماعي به خوبي در كشور احساس مي شود درحالي كه مقابله با اين بلاي خانمانسوز نيازمند پرورش نيروهاي متخصصي است كه دغدغه و شغل اصلي شان در اين حوزه تعريف شود.به گفته كرمي تنها از طريق پرورش و تربيت متخصصان و برنامه ريزي علمي مي توان اهداف كلان كشور در زمينه پيشگيري آسيب هاي اجتماعي را تحقق بخشيد.
مسئول دفتر پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي وزارت ارشاد، واكسيناسيون افراد جامعه در برابر آسيب ها و بيماري هاي فرهنگي و اجتماعي را يكي از دغدغه هاي مهم اين وزارتخانه به عنوان عضو اصلي و فرهنگي ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان كرد و گفت: وزارت ارشاد در اين زمينه ابزارهاي فرهنگي مؤثري چون كتاب، سينما و تئاتر در اختيار دارد.
مديركل دفتر وزارتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، تأسيس رشته و گرايش هاي علمي پيشگيري از آسيب هاي اجتماعي در دانشگاه ها را ازجمله برنامه هاي اساسي اين وزارتخانه عنوان كرد و اظهار اميدواري نمود به دنبال مذاكرات انجام شده با دانشگاه آزاد، علوم بهزيستي و دانشگاه علمي _ كاربردي اين رشته علاوه بر اصفهان در تهران و ساير شهرهاي كشور نيز راه اندازي شود.
|
|
گفته مي شود...
* مهر: بر اساس توافق به عمل آمده ميان دولت و مجلس، توكلي و داوودي، مأموريت يافته اند ظرف اين هفته به جمع بندي واحدي درباره قيمت و سهميه بندي بنزين براي سال آينده برسند.
*قصه حمل يك دستگاه خودرو نظامي اضافي، تصاوير احتمالي ضبط شده دوربين ضد حريق هواپيما، حمل تعدادي كپسول اكسيژن به قصد انتقال به منطقه مانور، مشخص نشدن هويت پنج تن از قربانيان حادثه سي ۱۳۰ ، ناهماهنگي برج تقرب و مراقبت، ليدينگ نابجاي خلبان و ... از ابهامات و جنجال هاي جدي گزارش هاي تهيه شده درباره سقوط هواپيماي حامل خبرنگاران است.
* در يكي از آخرين مقالات خبرنامه حزب مشاركت، با انتقاد از عملكرد اعضاي شوراي مركزي اين حزب آمده است : اساسنامه حزب مشاركت را فردي نوشته كه سابقه وزارتي و امنيتي داشته است و او به مانند نهادهاي امنيتي كه اعضاي آن فقط به صورت عمودي امكان رشد دارند، اساسنامه مشاركت را نوشته است تا امكان رشد افقي ممكن نباشد.
* به بهانه برگزاري مسابقات جام جهاني فوتبال، برخي آژانس هاي مسافرتي داخلي به ارتباط گيري با باندهاي قاچاق انسان اقدام كرده اند. اين آژانس هاي مسافرتي با دريافت پول هاي كلان از برخي افراد عمدتاً جوان، قول داده اند كه به بهانه ديدار مسابقات فوتبال ايران در آلمان، آنها را از كشور خارج و برايشان ويزاي شينگن و يا اقامت دائم تهيه نمايند. به گفته مقامات مسئول سهميه تماشاگران ايراني در مسابقات فوتبال جام جهاني ۲۵۰۰ نفر است. به گزارش يك نهاد امنيتي، در جريان برگزاري مسابقات آسيايي ژاپن حدود ۸۵ درصد افرادي كه به بهانه ديدن اين مسابقات از كشور خارج شدند به كشور بازنگشته اند.
* گزارش هاي دفتر بازرسي رياست جمهوري از عملكرد مديران مناطق آزاد كيش و قشم، حكايت از تخلفات گسترده خصوصاً در زمينه زمين خواري مديران ارشد و همسران آنها دارد.
* در جريان سفر زائران ايراني به عراق، از آنان آزمايش ايدز به عمل آمده است. اين افراد با پرداخت ۵ تا ۲۰ هزار تومان بايد بالاجبار اين آزمايش را بدهند. برخي گزارشها از بكارگيري سرنگ هاي آلوده و وسايل غير بهداشتي براي انجام اين آزمايشها حكايت دارد.
|
|
رئيس جمهور قانون توسعه متوازن روستايي را ابلاغ كرد
ايسنا: با ابلاغ قانون توسعه متوازن روستايي از سوي رئيس جمهوري زمينه تعيين متولي سياستگذاري، برنامه ريزي و نظارت بر توسعه متوازن روستايي در كشور فراهم شد. دكتر احمدي نژاد در ابلاغيه شماره ۵۹۵۷۶خود به سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور و نهاد رياست جمهوري قانون الزام دولت به توسعه متوازن روستايي را ابلاغ كرد.
بر اساس ماده واحده اين قانون كه در جلسه علني مورخ پانزدهم آذرماه هزار و سيصد و هشتاد و چهار مجلس شوراي اسلامي تصويب و در تاريخ ۲۳ /۹/۸۴ به تاييد شوراي نگهبان رسيده در اجراي ماده ( ۱۹) قانون برنامه چهارم توسعه اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي جمهوري اسلامي ايران، دولت مكلف است تمهيد قانوني لازم جهت تعيين متولي سياستگذاري، برنامه ريزي و نظارت بر توسعه متوازن روستايي را ظرف مدت سه ماه مشخص نمايد به صورتي كه سهم سرانه روستانشينان از بودجه هاي توسعه اي كشور مشخص گردد و در شوراي برنامه ريزي و توسعه استان ها و مناطق زير مجموعه نيز نهاد برنامه ريزي منطقه اي و نظارتي لازم را در اين زمينه به وجود آورد.
|
|
سردار حجازي:سند ۲۰ ساله راهبردي بسيج تنظيم شد
ايسنا: فرمانده نيروي مقاومت بسيج از تنظيم سند بيست ساله راهبردي در بسيج خبر داد.
سردار حجازي كه در جمع فرماندهان و مسئولان رده هاي مقاومت و گردان هاي عاشورا و الزهرا (س) بسيج وزارتخانه ها و ادارات كشور در همايش بصيرت سخن مي گفت، افزود: ما اولين سازمان و تشكيلاتي هستيم كه سند راهبردي بسيج و سند ۲۰ ساله بسيج را آماده كرده ايم.
فرمانده نيروي مقاومت بسيج با اشاره به تنظيم سند چشم انداز نظام در مجمع تشخيص مصلحت نظام و تصويب آن از سوي مقام معظم رهبري گفت: در همه سطوح طرح هاي راهبردي بسيج تهيه شده و بر مبناي آن، برنامه ۵ ساله تنظيم مي شود و برنامه هاي سالانه نيز هر سال به تصويب مي رسد.
حجازي در ادامه گفت: ما افتخار مي كنيم آن چه هر سال در برنامه بسيج عمل مي كنيم، مصوب است.
فرمانده نيروي مقاومت بسيج با يادآوري اين مطلب كه ۱۲ سال است برنامه بودجه عملياتي در بسيج صورت گرفته، بر پي گيري يك برنامه مدون در بخش فرهنگي، آموزشي، ورزشي، دفاعي و امنيتي و ايجاد زيرساخت ها تأكيد كرد.
|
|
باهنر: مجلس آماده اعلام اسامي مفسدان اقتصادي است
ايرنا : نايب رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت : مجلس آمادگي كامل دارد تا اسامي مفسدان اقتصادي را به مردم معرفي كند.
محمدرضا باهنر جمعه شب افزود: مجلس از قوه قضاييه مي خواهد كه براي جلوگيري از مفاسد اقتصادي خواستار قوانين براي تشديد مجازات مفسدان شود.
وي همچنين در ادامه اين گفتگو، پيرامون تثبيت قيمتها و تعرفه هاي نرخ آب ، برق و تلفن در سال آينده گفت : اين امر به ارائه لايحه سياست هاي بودجه دولت در سال ۸۵ بستگي دارد لذا منتظر تقديم لايحه دولت به مجلس هستيم .او افزود: سال آينده قيمت بنزين در كشور تغيير نخواهد كرد اما ميزان ومصرف آن سهميه بندي مي شود.
نايب رئيس مجلس در بخش ديگري از سخنانش درمورد آزادي مطبوعات گفت :مطبوعات ركن چهارم دموكراسي در كشور به حساب مي آيند و ما نيز كاملا موظف به دفاع از آزادي مطبوعات هستيم . وي اظهار داشت : البته تا زماني كه امنيت ملي و منافع نظام به خطر نيافتدمجلس مدافع آزادي مطبوعات مي باشد اما امروز بسياري از جريانها و جناحهاي سياسي كشور روزنامه و نشريه دارند و آزادانه حرفهاي حزب خودشان را درسايه آزادي بيان كه جمهوري اسلامي به آنها اعطا نموده بيان مي كنند. او افزود: اگر مطبوعات پاي خود را از خط قرمز بيرون نگذارند و امنيت ملي را تهديد نكنند ما به مسايل و مشكلات آنها رسيدگي مي كنيم .
|
|
رئيس جمهوري اروگوئه به ايران سفر مي كند
ايرنا: «تاباره واسكز» رئيس جمهوري اروگوئه به زودي از جمهوري اسلامي ايران ديدن مي كند.اين خبر را «خوزه موخيكا» وزير كشاورزي اين كشور در جريان ديدار با «محمد فرجي» سفير جمهوري اسلامي ايران در «مونته ويدئو» اعلام كرد.موخيكا گفت: ديدار رئيس جمهوري اروگوئه از ايران در چارچوب سفر دوره اي وي به منطقه خاورميانه صورت مي گيرد. وي به زمان دقيق سفر رئيس جمهوري اروگوئه اشاره اي نكرد.
|
|
اگر نتايج پيگيري قانع كننده نباشد، كارمان را ادامه خواهيم داد
ايسنا: يك عضو فراكسيون اقليت مجلس با اشاره به مهلت يك ماهه درخواست كنندگان استيضاح وزير دفاع جهت بررسي ابعاد فاجعه سقوط هواپيما سي۱۳۰ اظهار داشت: اگر نتايج پيگيري هاي وزير، كميته دفاعي كميسيون امنيت ملي و كميته ۲۹ نفره بررسي اين فاجعه قانع كننده نباشد و پاسخي منطقي به مردم و درخواست كنندگان استيضاح ارائه نشود، كاري را كه شروع كرده ايم، ادامه خواهيم داد.قدرت الله عليخاني تاكيد كرد كه در صورت قانع كننده بودن پاسخ هاي ارائه شده، استيضاح كنندگان كه اهل منطق و استدلال هستند از نتايج حاصله تبعيت خواهند كرد و از درخواست خود- استيضاح- منصرف خواهند شد.
|
|
اصلاح طلبان تعريف دقيقي از اصلاحات نداشتند
ايسنا: يك عضو شوراي مركزي حزب اعتماد ملي گفت: امروز گروه هاي اصولگرا برداشت يكساني از اصولگرايي ندارند و همين آفت اصلي براي آنها محسوب مي شود، لذا ارائه يك تعريف روشن از هويت اين گروه ها ضرورت است، زيرا سبب مي شود هم طرفداران و هم منتقدان يك جناح تكليف خود را بدانند. محمدباقر ذاكري بزرگترين اشكال اصلاح طلبان را در عدم ارائه يك تعريف درست و شفاف از اصلاح طلبي عنوان كرد و افزود: اصلاح طلبان متاسفانه تعريف دقيقي از اصلاح طلبي مطرح نكردند تا كساني كه آنها را قبول داشتند با اعتقاد آنان را پذيرا باشند و البته كساني كه آنان را قبول نداشتند راهشان مشخص شود. ذاكري با بيان اينكه اين مساله دقيقاً براي اصولگرايان صادق است، ابراز عقيده كرد: امروز همه گروههاي موسوم به اصولگرا برداشت يكساني از اصولگرايي ندارند و همانند اصلاح طلبان هر گروه و شخصي يك چيز از اين مفهوم متوجه مي شود.
|
|
صدور مجوز سه تشكل در جلسه كميسيون ماده ۱۰ احزاب
ايسنا: مجوز فعاليت جمعيت دفاع از توليد ملي كه استاندار تهران در بين اعضاي موسس آن است، صادر شد.كميسيون ماده ۱۰ احزاب در جلسه ديروز خود علاوه بر صدور پروانه جمعيت دفاع از توليد ملي با تقاضاي تاسيس انجمن زرتشتيان شهرستان اهواز و انجمن زرتشتيان كسنويه موافقت كرد.
|
|
حجاريان: دوره «اصلاحات گفتماني» پايان يافت
ايرنا: سعيد حجاريان عضو شوراي مركزي جبهه مشاركت ايران اسلامي گفت : اصلاحات گفتماني پايان يافته و امروز بايد به دنبال متجسد كردن آن بود.وي گفت : در مسير متجسد كردن آن اصلاحات كه در پي پاسخگو و مشروطه كردن قدرت بود، بايد به سؤال چه بايد كرد پاسخي روشن و شفاف داد.حجاريان با تأكيد بر تعيين هدف ، تاكتيك و استراتژي براي هر حركت سياسي ، مبهم بودن هر يك از اين مؤلفه ها را موجب هرز نيروها دانست .وي افزود: هرز رفتن نيروها ممكن است به صورت ريزش نيروها، موازي كاري و ناهماهنگي در كنش هاي سياسي اصلاح طلبان دموكراسي خواه و دلسردي برخي از نيروهاي همراه بروز و ظهور يابد.
|
|
توليد و مصرف گاز كشور در حال حاضر برابر است
ايسنا: با وجود كاهش نسبي دما در سراسر كشور در حال حاضر هيچ مشكلي در تامين گاز مصرفي كشور وجود ندارد و ميزان توليد و مصرف گاز تقريبا برابر است.
محمد ملاكي مديرعامل شركت ملي گاز با بيان اين كه در حال حاضر به طور متوسط روزانه ۴۰۰ ميليون مترمكعب گاز در كشور توليد و مصرف مي شود، درخصوص اقدامات انجام شده براي جلوگيري از قطع گاز در مناطقي از كشور كه سال گذشته با مشكل مواجه بودند، افزود: براي حل اين مشكل در طول يك سال گذشته كارهاي موقتي انجام شده كه اگر مشكل خاصي به وجود نيايد اميدواريم امسال با مساله قطع گاز مواجه نباشيم و در عين حال نيز كارهاي اساسي در اين خصوص در حال انجام است.
ملاكي درباره طرح ذخيره سازي گاز در مخازن طبيعي اطراف تهران مانند سراجه قم، خاطرنشان كرد: اين طرح نيز به عنوان يك راهكار اصلي در حال اجراست كه بخشي از آن را شركت نفت مناطق مركزي و بخشي نيز با ياري شركت ملي گاز انجام مي شود و طبق برنامه ريزي و با توجه به مجموع كارهاي تحت الارضي و سطح الارضي كه بايد انجام شود بين دو تا سه سال ديگر اين پروژه به بهره برداري مي رسد.
مديرعامل شركت ملي گاز با بيان اين كه واردات گاز از كشور تركمنستان امسال نيز در سطح سال گذشته انجام مي شود، يادآور شد: درمورد قرارداد صادرات گاز به تركيه نيز طبق قرارداد ،گاز تحويل مي شود و مشكلي در تامين آن وجود ندارد.
|
|
۱۹ فيلم بخش مسابقه سينماي ايران اعلام شد
گروه ادب و هنر- روز گذشته عليرضا رضاداد دبير جشنواره فيلم فجر اسامي ۱۹ فيلم بخش مسابقه سينماي ايران را اعلام كرد و در توجيه ناقص بودن ليست گفت در چند روز آينده تعدادي ديگر نيز به اين فهرست افزوده خواهد شد.
در ميان اسامي اعلام شده، فيلم به رنگ ارغوان ساخته ابراهيم حاتمي كيا و هيچ يك از ۳ فيلم جعفر پناهي دايره، طلاي سرخ و آفسايد ديده نمي شود.همچنين چند فيلم مطرح ديگر كه ظاهراً نياز به اصلاحاتي دارند.
پيش از اين قرار بود، هيأت انتخاب همزمان با اعلام فيلم هاي منتخب، در يك نشست مطبوعاتي دلايل انتخاب فيلم ها و چگونگي يا نوع انتخاب را براي رسانه ها توضيح دهد.
دبير جشنواره، ديروز بي هيچ توضيح يا اشاره اي به اين نشست اسامي ۱۹ فيلم بخش مسابقه را به اين ترتيب اعلام كرد: فيلم هاي «جايي در دوردست» ساخته خسرو معصومي ، «زمستان است» ساخته رفيع پيتز، «ستاره جلد يك» ساخته فريدون جيراني ، «تقاطع» ساخته ابوالحسن داوودي ، «باغ فردوس پنج بعدازظهر» ساخته سيامك شايقي ، «كارگران مشغول كارند» ساخته ماني حقيقي ، «وقتي همه خواب بودند» ساخته فريدون حسن پور، «شاهزاده ايراني» از محمد نوري زاده و «به آهستگي» از مازيار ميري ازجمله فيلم هاي اين بخش هستند.
به گفته وي ، ابراهيم حاتمي كيا با فيلم «به نام پدر» ، عليرضا رئيسيان با فيلم «پرونده هاوانا» ، اصغر فرهادي با فيلم «چهارشنبه سوري» ، مجتبي راعي با فيلم «سفر به هيدالو» ، محمدعلي سجادي با فيلم «شوريده» ، سامان مقدم با فيلم «كافه ستاره» ، يداله صمدي با فيلم «شهر آشوب» ، عليرضا داودنژاد با فيلم «هوو» ، انسيه شاه حسني با فيلم «شب بخير فرمانده» و محمدعلي نجفي با فيلم «دره زاگرس» نيز در اين بخش حضور دارند.
وي با اشاره به اينكه درخصوص فيلم هاي فاقد پروانه ساخت رايزني هايي با اداره نظارت و ارزشيابي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ضروري است ، افزود: دفتر جشنواره تلاش خواهد كرد تا با قطعي كردن فيلم هاي ميهمان و مسابقه سينماي ايران ، حضور كليه فيلم هاي ايراني انتخاب شده در بخش سينماي ايران قطعي شود.
دبير جشنواره بين المللي فيلم فجر گفت : پس از اين مرحله فيلم هاي سينمايي ايراني براي مرحله پيش فروش بليت ها گروه بندي مي شوند.
|