|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
يافته هاي جديد نشان مي دهند كه چرا ويروس ها زنده مي مانند
بي نظمي، عامل بقا
راز قدرت ويروس ها در كار تيمي است، طوري كه با ايجاد تنوع زياد در جمعيت خود براي حمله به ارگانيسم ها تقسيم كار مي كنند
|
|
گروه دانش و فناوري- مريم جعفر اقدمي: معمولا در مورد تكامل و بقاي گونه هاي زيستي آنهايي كه سازگاري بيشتري با محيط دارند برنده تنازع بقا هستند. اما انگار در مورد ويروس ها بي نظمي و هرج ومرج عامل مهمتري است. آزمايش بر روي ويروس فلج اطفال نشان مي دهد ويروس هايي كه ژن هايشان را به جاي دي ان آ بر روي آر ان آ حمل مي كنند، تجهيزاتي براي تصحيح ژنوم خود هنگام كپي كردن آن ندارند.
آنزيم هاي سازنده آر ان آ كه كپي سازي را انجام مي دهند ممكن است اشتباه كنند، بنابراين هرگاه به ارگانيسمي حمله كنند سيلي از ويروس هاي جهش يافته نيز توليد مي كنند. ويروس شناسان در دهه ۹۰ پيشنهاد دادند كه اين سيل «شبه ويروس» ها به جاي اينكه مزاحم باشند، ممكن است نجات دهنده ويروس ها هم باشند. يعني ويروس هايي توليد كنند كه با روش هاي مختلف سيستم هاي دفاعي ارگانيسم ها را شكست دهند. اين دقيقا همان چيزي است كه از ويروس ها مي شناسيم، يعني با يك جهش ژنتيكي تغيير مي كنند و در برابر داروها و سيستم دفاعي ايمني بدن مقاوم مي شوند. اين موضوع كه به صورت رياضي مدلسازي شده بود، هيچگاه به طور تجربي نشان داده نشد. اما حالا رائول آدينو و همكارانش از دانشگاه كاليفرنيا، اين مشاهده تجربي را انجام داده اند. آنها گونه اي از ويروس فلج اطفال را كشف كرده اند كه دقت ساخت آر ان آي آن بسيار بالاست و سه تا چهار بار كمتر از ديگر ويروس هاي فلج اطفال اشتباه كپي سازي و تكثير دارد. اين ويروس در آلوده كردن موش ها خيلي خوب عمل نمي كند و حتي نمي تواند از بافت هاي مانع عبور كند كه مهاجمين داخل خون را از ورود به مغز و نخاع حفظ مي كنند. درست همان محلي كه ويروس فلج اطفال بيشترين موفقيت را در كپي سازي دارد و قربانيان را از پا در مي آورد.
وقتي اين تيم تحقيقاتي بي نظمي ژنتيكي اين ويروس را به طور مصنوعي با يك داروي جهش زا ترميم كردند، بيماري زايي آن هم به حداكثر خود رسيد. پس از آن نمونه هايي از ويروس را از مغز موش ها برداشتند و براي آلوده كردن موش هاي ديگر از آن استفاده كردند. اين بار، بدون كمك جهش مصنوعي دوباره به ويروسي بي خاصيت تبديل شد. اما وقتي آن ويروس بي خاصيت را به اضافه ويروس معمولي به موش ها دادند، هر دو گونه ويروس وارد مغز شدند. اين اولين باري است كه پژوهشگران تنوع ويروس ها را به كمك خودشان دستكاري مي كنند. به جاي مفهوم ويروس سازگارتر در اين شرايط ارتشي از ويروس هاي متفاوت با نقش هاي مختلف مشاهده مي شوند كه همراه با هم به ويروس اجازه تحرك مي دهند. اين ارتش بايد به طور همزمان سيستم دفاعي يك ارگانيسم را شكست دهد و در ضمن بايد خود را تكثير كند و به بدن ديگري حمله كند. وقتي كه ديگر ويروس ها باعث تورمي مي شوند كه موانع جريان خون به سمت مغز را باز مي كنند، يك ويروس ديگر ممكن است عناصري از سيستم دفاعي را به دام بيندازد.
اين كشف در مورد حمله گروهي ويروس ها مي تواند در شكست آنها كمك مان كند. براي مثال، اين پژوهشگران پيشنهاد مي كنند كه براي ضعيف كردن ويروس ها از سازو كارهايي براي تكثير ويروس با دقت بالا استفاده شود كه توانايي آنها را براي جهش به شكل هاي خطرناك كاهش دهد. در حاليكه بعضي از داروهاي ضد ويروسي تاكتيك متضاد آن را به كار مي گيرند. استراتژي آنها اين است كه اگر ويروس ها هنگام كپي آر ان آ بيش از حد به هم ريخته مي شوند، براي بقا يافتن بيشتر زاد و ولد مي كنند. داروهايي كه باعث جهش مي شوند مي توانند ويروس ها را با نرخ جهش بيشتر به نابودي بكشانند. تحقيقات پيشين بر روي ويروس فلج اطفال نشان مي دهد كه اين داروها ممكن است فايده بيشتري نسبت به ايجاد شرايطي براي ويروس ها كه اشتباهات كمتري انجام دهند، داشته باشند.
اما آدينو مي گويد ممكن است قدرت بيماري زايي اين ويروس ها از كپي كردن پر از اشتباهشان ناشي شود. براي همين راه چاره رسيدن به ساز و كاري است كه دقت كپي سازي ويرو ها را كاهش دهد، تا با يك شكل شدن پس از چند نسل به راحتي نابود شوند.
منبع:.2005 NewScientist,10Dec
|
|
|
خطر؛ مراقب گوش هاي خود باشيد
|
|
گروه دانش و فناوري- مرتضي اسلام زاده: هر روز شاهد اختراعات و ابداعات جديدي هستيم. يكي از جديد ترين اينها آي پاد است. آي پاد ويدئويي جديد ترين نمونه از اين خانواده است كه مي تواند قطعه هاي كوتاه فيلم يا موسيقي تصويري شده را نمايش دهد. متأسفانه عدم دقت در چگونگي استفاده و شدت ميزان كيفيت و كميت آنچه به گوش مي رسد مي تواند به گوش انسان آسيب برساند. امروزه در كشورهايي كه آي پاد مرسوم شده تقريباً به هر طرف كه نگاه كنيد يكي را مي بينيد كه اين وسيله را در دست و گوشي هاي خوش فرم سفيد رنگش را در گوش دارد.
اين درست و به جاي خود كه با مطلوب ترين شيوه شنيدن نغمه هاي دلپذير، فاصله به حداقل رسيده است، اما كارشناسان هشدار مي دهند كه استفاده كننده بايد هشيار باشد و بداند كه استفاده از اين نوع وسايل به صورت بي رويه و مفرط به حس شنوايي لطمه هايي وارد مي سازد كه گاه ممكن است جبران ناپذير باشد. اكثر جوانان مايل اند به موسيقي با صداي بسيار بلند گوش بدهند و اتفاقي كه ممكن است رخ دهد خطر از دست دادن بخشي از حس شنوايي است. البته تنها حجم سنگين و بلند امواج نيست كه به گوش جوانان صدمه مي زند بلكه مدت استفاده هم بايد مورد توجه قرار گيرد. هرچه مدت استفاده طولاني تر باشد خطر بروز عوارض و آسيب هم در گوش بيشتر است.
هنگامي كه سلول هاي مويين حسي، در گوش داخلي آسيب ببينند به حس شنوايي خدشه اي جبران ناپذير و غيرقابل علاج وارد مي شود. بر پايه اطلاعات حاصل از انجام آزمايش هاي مخصوص وقوف بر شدت شنوايي، استفاده بيش از حد از آي پاد مشخصاً كار سلول هاي ويژه شنيدن اصوات به اصطلاح نازك و بالا را مختل مي كند. دكتر ليندا جي كوپ كانديد، متخصص در حس نيروي شنوايي كه در مركز مطالعه مباحث شنيداري دانشگاه جرج واشنگتن فعاليت دارد مي گويد: «هنگامي كه در شنيدن اصوات به شدت تيز يا در اصطلاح موسيقي، زير، دچار مشكل شويم. اشكالي مثل عدم درك صحيح كلمات و چه بسا بروز يك واكنش كلامي نادرست و نابجا و نامطلوب كه احياناً موجب لبخند و تبسم و يا شايد تمسخر ديگران شود به وجود مي آيد. در موارد پيشرفته هم ناشنوايي كامل هم پيش مي آيد.»
البته تنها استفاده نادرست از آي پاد موجب بروز مشكل و تخريب حس شنوايي نمي شود بلكه انواع وسايل الكترونيكي ريز نقش كه بايد اصوات و اطلاعات را وارد گوش كند به نيروي شنوايي جوانان آسيب مي رساند. از جمله اولين علايم از دست رفتن بخشي از قوه شنوايي، شنيدن دايم صداي زنگ است و درك كلمات به صورت مبهم است.
دكتر كانديد ضمن اشاره به نحوه جلوگيري از بروز اين وضع مي گويد: «ما فقط يك جفت گوش داريم و به محض اينكه حس شنوايي خود را از دست بدهيم براي به دست آوردن دوباره شنوايي بايد دوباره متولد شويم!؟ من تمايل دارم كه به جوانان نسل جديد بگويم تا بدانند و متوجه باشند در صورت غفلت و بي دقتي، با گوش خود چه ها خواهند كرد. بنابراين شنيدن با چه شدت و حدتي و كميت و كيفيتي توصيه مي شود.»
قانون كلي چنين است: بلند كردن و بالا بردن صدا تا حداكثر حدود نيمي از حداكثر حجم ممكن، براي هر وسيله و دستگاه صوتي، يعني اگر بالاترين درجه ۱۰ است، نبايد از ۵ فراتر رفت و اگر لازم است كه چنين شود بايستي براي شنيدن، مدت زماني به مراتب كوتاه تري را جهت شنيدن در نظر گرفت.
منبع: AP.org
|
|
|
همايش نرم افزارهاي آزاد- متن باز
گروه دانش و فناوري- علي اصغر محمدي: همايش نرم افزارهاي آزاد- متن باز، با هدف ايجاد هماهنگي و همكاري اركان مختلف كشور از جمله مجلس و دولت در زمينه سياستگذاري توسعه فناوري اطلاعات در كشور، با عنوان «مديريت طرح ملي نرم افزارهاي آزاد- متن باز» ، توسط مركز تحقيقاتي فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف و با همت مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي فردا (دوشنبه)، در سالن فارابي مركز پژوهش ها برگزار مي شود.
براساس اين گزارش، يكي ديگر از اهداف اين همايش آشنايي با مفاهيم و چارچوب هاي نرم افزارهاي آزاد- متن باز، اعلام شده است. همچنين در اين همايش كه با حضور جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي و سياستگذاران فناوري اطلاعات كشور برگزار مي شود، مهندس رضا باقري اصل، مدير گروه ارتباطات و فناوري هاي نوين مركز پژوهش هاي مجلس، دكتر حميدرضا ربيعي، مدير مركز تحقيقاتي فناوري اطلاعات و ارتباطات پيشرفته دانشگاه صنعتي شريف و دكتر محمدخوانساري سخنراني خواهند كرد و در پايان همايش نيز جلسه پرسش و پاسخ برگزار خواهد شد.
|
|
|
علت مرگ در حين خواب
|
|
ايرنا: محققان در تازه ترين بررسي هاي خود دريافته اند كه همه مرگهايي كه در حين خواب رخ مي دهند، ناشي از ايست قلبي نيست بلكه در مواردي قطع تنفس باعث اين پديده مي شود. به نوشته نشريه «نيچر عصب شناسي» گروهي از محققان نوعي ماده سمي را كه مستقيما روي سلولهاي عصبي تاثير مي گذارد به درون بخش كوچكي از مغز (غده پري- بوتزينگر) شماري از موش ها تزريق كردند. اين ناحيه نقشي اساسي در تنظيم تنفس ايفا مي كند. موشها پس از چند روز دچار ناراحتي هاي تنفسي شدند. اين ناراحتي ها ابتدا در جريان خواب عميق (اي.آر.ام) ظاهر شد و سپس دوره خواب سبك اين جانوران نيز بسط يافت و دست آخر حتي در هنگام بيداري نيز برايشان مشكل ساز شد. وقفه در ضرباهنگ تنفس اين جانوران بخصوص در ميان موش هاي مسن تر با سرعت بيشتري بسط پيدا كرد و بر دامنه و تواتر آن افزوده شد. به موازات اين امر سلول هاي عصبي ناحيه تزريق شده نيز بيشتر و بيشتر دچار زوال و فساد شدند.
از بين رفتن سلولهاي عصبي در اين ناحيه (به واسطه امراضي كه در سنين بالا عارض مي شود) موجب مي شود تا قطع تنفس در هنگام خواب براي اين قبيل افراد شديدتر شود تا آنكه بالاخره زماني فرا رسد كه بدن نتواند در حين وقفه طولاني در زمان قطع تنفس، خود را از اين حالت بيرون آورد. به اين ترتيب شخص در حالي كه بقيه اعضايش هنوز سرگرم كار هستند، از پاي در مي آيد.
|
|
|
بيماري مانكن ها
گروه دانش و فناوري- صدف كوهكن: آنوركسيا نروزا ((Anorexia Nervoza كه به آن بيماري مدل ها يا مانكن ها هم مي گويند، عبارت از يك بي اشتهايي عصبي است، در اين بيماري، نگراني دائمي مبني بر افزايش وزن وجود دارد و بيشتر در خانم هاي جوان شايع است.
اين افراد با وجود لاغري در صدد كاهش وزن برمي آيند و يك خودگرسنگي اجباري را پيش رو مي گيرند، كه اين باعث كاهش حدود ۲۵ درصد يا بيشتر در وزن آنها مي گردد. در اين اختلال در واقع فرد به قدري گرسنگي را برخود تحميل مي كند كه لايه چربي زير پوست به ميزان خطرناكي، كاهش مي يابد. به طرزي كه استخوان هاي دنده ها به وضوح قابل مشاهده است.
از عوارض لاغري و كم چربي در بدن و زير پوست مي توان به: عصبانيت هاي شديد و دائم، ضعف، بي حالي، پوست خشك، مشكلات معدي و گوارشي، كم شدن مقاومت بدن در برابر بيماري ها و ... اشاره كرد.
از اين رو، اين هشدار را به خانم هاي جواني كه بيش از حد به افزايش وزن خود حساسيت نشان مي دهند، مي دهيم كه در صورتي كه اين كاهش وزن شكل وسواسي به خود بگيرد، خطرات احتمالي ناشي از رژيم هاي غلط، گاهاً غيرقابل برگشت خواهند بود و در مواردي اين لاغري مفرط به مرگ ختم مي شود.
|
|
|
اعتراض سازمان بهداشت جهاني به چين
گروه دانش و فناوري- محمدتقي رسولي: مسئولان سازمان بهداشت جهاني از عدم همكار ي چيني ها در تحويل نمونه پرندگان مرده در اثر آنفولانزا ابراز نارضايتي كردند. مسئول قسمت آسيا _ اقيانوسيه سازمان بهداشت جهاني با بيان اين موضوع اعلام كرد: فرستادن نمونه پرندگان آلوده به سازمان و همچنين ساير كشورهاي علاقمند براي تحقيق، مي تواند راهكار مفيدي براي پيدا كردن واكسن و يا داروي ضد ويروس H5N1 باشد و در نهايت از ورود اين ويروس به انسان ها جلوگيري كند.
وزارت كشاورزي چين، سال گذشته ۵ پرنده آلوده را به سازمان بهداشت جهاني تحويل داده بود، ولي در سال جاري از انجام اين امر سرباز زد. اين در حالي است كه در سال جاري حداقل ۳۱ مورد اعلام رسمي در مورد فوت پرندگان با ويروس آنفولانزاي مرغي وجود داشته است. وزارت بهداشت چين در هفته جاري با تحويل جسد ۲ تن از افرادي كه بر اثر اين ويروس فوت كرده اند، موافقت كرد. تا كنون ۶ نفر در چين بر اثر اين ويروس جان خود را از دست داده اند.چيني ها به اين اعتراض سازمان بهداشت جهاني، پاسخي نداده اند.
منبع:AP.org
|
|
|
ستاره هاي جديد «درخت كريسمس»
|
|
گروه دانش و فناوري- محمدتقي رسولي: اخترشناسان موفق به كشف درخت كريسمس (مجموعه اي از ستاره ها) در فضا شده اند كه فاصله آنها با زمين ۲۵۰۰ سال نوري است. دانشمندان دانشگاه آريزونا با استفاده از تلسكوپ فضايي ناسا اين ستاره ها را كشف كرده اند كه طبق اظهار اين دانشمندان چگالي، دماي هوا و جاذبه آنها مطابق پيش بيني ها بوده است. دانشمندان با مشاهده اين مجموعه از ستاره ها متوجه شدند كه فضاي بين ستاره ها اتفاقي نبوده و همه با فواصل مساوي از يكديگرند. اين ستاره ها كه به نظر كمتر از ۱۰۰ هزار سال عمر دارند در صورت فلكي تك شاخ قرار دارند. اين صورت فلكي زمستان ها در شرق صورت فلكي جبار قابل رؤيت است. تصوير گرفته شده توسط تلسكوپ فضايي ناسا اين فرضيه را تقويت مي كند كه سنگيني و چگالي گازها و گرد و خاك از عوامل شكل گيري و فرم گيري ستاره ها است. طبق اعلام اين دانشمندان و اخترشناسان اين اولين نمايش و تصويري است كه باعث تأثير فرضيه فوق مي گردد. همچنين اين تصوير مي تواند تئوري سقوط جاذبه اي جيمز جينز اخترشناس انگليسي (سال ۱۹۰۰) را تأييد نموده و كمك شاياني به تشخيص سيستم فرم گيري خورشيد نمايد. آنها اعتقاد دارند عملياتي كه در حال حاضر براي اين مجموعه ستاره ها اتفاق مي افتد، عملياتي است كه ۵/۴ ميليون سال قبل در مورد خورشيد اتفاق افتاده است. مجموعه درخت كريسمس بسيار جوان بوده و براي تشكيل سياره زمان زيادي لازم خواهد داشت. اين اكتشاف حدوداً يك سال پيش به وقوع پيوسته بود ولي پس از يك سال تحقيق به اطلاع عموم رسيد. دوربين هاي ناسا با استفاده از اشعه مادون قرمز و تكنولوژي جديد اخترشناسي موفق به رويت اين مجموعه گرديده اند.
منبع:AP.org
|
|
|
پايگاه تجارت ماشين آلات صنعتي
گروه دانش و فناوري: اولين پايگاه تجارت الكترونيك در حوضه گسترده ماشين آلات صنعتي، تجهيزات صنعتي و خطوط توليد راه اندازي شد. پايگاه بين المللي اطلاع رساني صنعتي، كه در حال حاضر متشكل از بانك اطلاعات مصور ماشين آلات صنعتي و بانك اطلاعات املاك صنعتي است، روي شبكه جهاني اينترنت و براي اولين بار در ايران با هدف رفع نياز جامعه صنعتي كشور در زمينه هاي ماشين آلات صنعتي، خطوط توليد و املاك صنعتي و همچنين تسريع در امر اطلاع رساني از صنعت به دو زبان فارسي و انگليسي تأسيس شد.از جمله كاربردهاي پايگاه اينترنتي فن ياب براي صنعتگران و توليد كنندگان، مي توان به موارد زير اشاره نمود:
* جست وجوي سريع و يا بر اساس كاتالوگ الكترونيك طبقه بندي شده ماشين آلات صنعتي و املاك صنعتي مورد نياز.
* مشاهده ماشين آلات صنعتي و املاك صنعتي موجود، با تمامي مشخصات و تصوير و سفارش جهت خريد آنلاين
* ثبت نيازمنديهاي صنعتگر و مطلع ساختن وي در صورت پيدا شدن موارد متناسب با آن نياز از طريق پست الكترونيك.
* صنعتگران مي توانند ماشين آلات و املاك صنعتي را كه مايل به فروش آنها هستند، به صورت رايگان به پايگاه بسپارند.
* اطلاع رساني از صنعت به صورت اخبار، مقالات و ليست هفتگي مزايده ها و مناقصه هاي به چاپ رسيده در نشريات.
اين پايگاه علاوه بر ويژگي هاي فوق، به معرفي توانمنديهاي شركت ها، ماشين سازان و توليد كنندگان داخلي به جامعه صنعتي داخل و خارج از كشور نيز مي پردازد.علاقه مندان جهت اطلاعات بيشتر مي توانند به آدرس www.fanyab.com مراجعه نمايند.
|
|
|
اينترنت با خطوط برق
گروه دانش و فناوري- محمدتقي رسولي:شركت خدماتي TXU هفته گذشته اعلام كرد، در ادامه پروژه ۱۵۰ ميليون دلاري خود قصد دارد سرويس اينترنت پرسرعت را با استفاده از شبكه برق سراسري در ايالت تگزاس به ميليون ها كاربر ارائه دهد.
اين پروژه بخشي از پروژه سراسري كشور آمريكا موسوم به شبكه هوشمند است كه در آن با استفاده از خطوط سراسري برق، سرويس اينترنت نيز به كاربران ارائه خواهد شد.
اين پروژه كه به نظر مي رسد تا نيمه دوم سال ۲۰۰۶ به طول انجامد با همكاري مشترك شركت هاي TXU و Communication group است.
با راه اندازي پروژه شبكه هوشمند در آمريكا، كل شبكه برق و اينترنت از راه دور قابل كنترل و قطعي ها و مشكلات آن قابل پيگيري خواهد بود. در واقع اين سرويس اينترنت هدف فرعي اين پروژه خواهد بود و در كل هدف از اين پروژه راه اندازي شبكه سراسري برق است كه به صورت از راه دور قابل كنترل باشد، خواهد بود.
اين پروژه كه در اوايل سال آينده آغاز مي شود، در اولين فاز ۱۴هزار مايل خطوط انتقال و صد هزار مايل خطوط توزيع خواهد داشت و با انجام اين فاز توانايي سرويس به ۲ ميليون كاربر را در منطقه اعيان نشين دالاس فراهم خواهد نمود.
روش بي پي ال (پهناي باند با استفاده از خطوط برق) روش بسيار مفيدي براي مناطق دورافتاده، روستاها و فواصل دور است كه با استفاده از شبكه برق سراسري بتوان سرويس اينترنت و در نتيجه ارتباطات را به مشتريان ارائه كرد.
در روش بي پي ال با همان سرعت كه در خطوط DSL و كابل وجود دارد مي توان از اينترنت استفاده نمود.در حال حاضر در قسمتي از بخش سينسيناتي اين سرويس به صورت آزمايشي راه اندازي شده است كه ماهانه۲۰ الي ۴۵ دلار براي كاربران هزينه دارد و سرعتي حدود 3مگابايت در ثانيه داراست. در حال حاضر ۵۰ هزار كاربر در اين بخش از اين سرويس استفاده مي نمايند.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، پروژه بي پي ال در اكثر نقاط به صورت آزمايشي راه اندازي شده است ولي به زودي به صورت عملي درخواهد آمد.
منبع: Computer تWorld.com
|
|
|