پنجشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۲۳ - Feb 16, 2006
دانش فناوري
Front Page

جزئيات حمله به سايت «همشهري» و برخي
سايت هاي ايراني
صبح روز سه شنبه شمار زيادي از سايت هاي اينترنتي فارسي زبان كه ميزباني آن ها در كشور كانادا و توسط شركت ايراني روند تازه صورت مي گيرد، مورد حمله قرار گرفتند. از جمله اين سايت ها مي توان به سايت روزنامه همشهري، خبرگزاري فارس، بانك هاي سپه و پارسيان، جستجوگرپارسيك ، ايران اير و... اشاره نمود.
اين حملات در پي هك شدن سايت «ايران كارتون» در روز دوشنبه انجام شد. سايت مذكور با همكاري روزنامه همشهري مسابقه بين المللي كاريكاتور با موضوع هولوكاست را برگزار مي كند و در پي نفوذ انجام شده در روز دوشنبه براي چندين ساعت از كار افتاد.
روزبه هاشمي ها مديرعامل شركت روند تازه كه ميزبان صدها سايت مهم ايراني است، علت اختلالات ايجاد شده در سرورهاي اين شركت را حمله اينترنتي از نوع
(Denial _ of- Service (DoS
عنوان كرد كه هدف اين حملات سرور اختصاصي روزنامه همشهري بوده است و با توجه به آنكه پيش از آن هيچ پيام تهديد آميزي ارسال نشده بود به نظر مي رسد حمله انجام شده كاملاً در ارتباط با مسابقه هولوكاست روزنامه همشهري مي باشد.
حمله DoS نوعي حمله به شبكه است كه با ارسال تقاضاهاي متوالي و پي درپي و فرستادن ترافيك بسيار بالا روي شبكه استفاده از سرويس هاي آن را غيرممكن نموده و موجب اختلال در سرويس دهي شبكه مي شود. در خلال اين حمله اشغال پهناي باند موجود شبكه توسط ترافيك زياد سبب مي شود كه دسترسي به سايت هاي موجود در آن شبكه غيرممكن شود.
اين حمله از تعداد زيادي آدرس اينترنتي صورت گرفته و در حقيقت يك حمله DoS از نوع توزيع پذير (Distribured DoS) مي باشد كه نوعي حمله اينترنتي هماهنگ شده و با برنامه ريزي از قبل است كه از نقاطي متعدد صورت مي پذيرد.
شايان ذكر است تا زمان تهيه خبر موج حملات DoS به سايت همشهري ادامه دارد و جهت فراهم نمودن امكان فعاليت هزاران سايت ايراني دولتي و خصوصي، به طور موقت فعاليت سايت روزنامه همشهري كه هدف اصلي حمله است متوقف شده و مابقي سايت ها بر روي اينترنت قابل دسترسي مي باشد.

جلوگيري از افشاي ارتباط افزايش مبتلايان به سرطان و آزمايشهاي هسته اي
فرانسه اسرار هسته اي خود را فاش نمي كند
كميته تحقيق در پولينزياي فرانسه نگران اين موضوع است كه ساكنان مناطق دوردستي چون تاهيتي هم در معرض ضايعات هسته اي اين آزمايشها قرار گرفته باشند
003918.jpg
گروه دانش و فناوري _ ذوالفقار دانشي:در دورافتاده ترين بخشهاي اقيانوس آرام، هزار و دويست كيلومتر دورتر از سواحل تاهيتي، جزاير موروروآ و فانگاتوافا قرار گرفته اند.
اين جزاير به مركز آزمايشهاي اقيانوس آرام هم مشهورند، زيرا دولت فرانسه بين سالهاي ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۴ ، ۴۱ سلاح هسته اي را بر فراز اين جزاير آزمايش كرد.
با وجود آنكه بيش از سي سال از انجام اين آزمايشها گذشته است، اما دولت فرانسه تمام اطلاعات موجود در مورد اين مناطق را جزو اسناد طبقه بندي شده قرار داده و مانع از دسترسي عموم مردم به آنها شده است.
پژوهشگران بسياري درخواست كرده اند اثرات بارش مواد راديواكتيو را بر محيط زيست و ساكنان اين جزاير بررسي كنند ولي ناكام مانده اند.تي هيرچون، رييس كميته تحقيق تاهيتي كه شش ماه گذشته را به بررسي شرايط جزاير پولينزياي فرانسه سپري كرده است، مي گويد كه دولت فرانسه حتي به نامه هاي آنها جواب نداد.به نظر مي رسد آنها براي سازمانهاي تاهيتي احترامي قايل نيستند.
سالهاي سال است كه دولت فرانسه مي گويد آزمايشهاي هسته اي به ساكنين جزاير پولينزيا آسيب جدي وارد نكرده است و حتي دليل افزايش غير طبيعي مبتلايان سرطانهايي چون سرطان تيروئيد نيست.
اما اين اظهارات با شواهد موجود سازگار نيست. بيش از ۴۲۰۰ نفر از كارگراني كه در محل انجام اين آزمايشها مشغول به كار بوده اند، از ناراحتي هايي رنج مي برند كه به نظر مي رسد در اثر تماس با مواد راديواكتيو ايجاد شده است.
كميته تحقيق در پولينزياي فرانسه نگران اين موضوع است كه ساكنان مناطق دوردستي چون تاهيتي هم در معرض ضايعات هسته اي اين آزمايشها قرار گرفته باشند.
با اين وجود، فرانسه به هيچ يك ازگروههاي تحقيق و تفحص مستقل، غير دولتي يا بين المللي اجازه بازرسي از اين مناطق را نمي دهد. اين دولت حتي اجازه دسترسي به اطلاعات وضعيت جوي و آب و هوايي اين جزاير را در زمان انجام آزمايشها نمي دهد. اين اطلاعات مي توانند مشخص كنند مواد راديواكتيو احتمالا در چه مناطقي پخش شده است.
فرانسه همچنين دسترسي به پرونده هاي پزشكي كارگران اين مناطق را محدود كرده است.
آمار ابتلا به سرطان در جزاير پولينزياي فرانسه نشان مي دهد پس از انجام آزمايشهاي اتمي فرانسه، تعداد مبتلايان از متوسط جهاني فراتر رفته است و دليل آن هم نمي تواند چيزي غير از مواد راديو اكتيو پخش شده در اين آزمايشها باشد.
به عنوان مثال، نتايج يك پژوهش كه در سال ۲۰۰۰ منتشر شد، نشان داد بين سالهاي ۱۹۸۵ تا ،۱۹۹۵ مبتلايان به سرطان تيروئيد در پولينزياي فرانسه دو برابر مبتلايان همين بيماري در هاوايي بود و اين در حالي است كه ساكنان اين دو منطقه شباهت ژنتيكي فراواني با هم دارند.
مقاله ديگري كه در سال ۲۰۰۴ به چاپ رسيد، نشان داد بين سالهاي ۱۹۸۵ تا ،۱۹۸۹ آمار لوسمي غير لنفاوي حاد در كودكان ( نوعي بيماري كه مغز استخوان بيش از اندازه گلبول سفيد توليد مي كند ) در بخشي از مجمع الجزاير پولينزياي فرانسه به شكلي غير طبيعي افزايش يافته بود.
اين جزاير شامل موروروآ و فانگاتوافا كه محل آزمايش هاي هسته اي فرانسه بود نيز مي شد.اين آمار شباهت زيادي به نتايج بررسي پزشكي بازماندگان انفجارهاي هسته اي هيروشيما و ناكازاكي داشت كه نشان مي داد خطر ابتلا به لوسمي بر اثر تشعشعات هسته اي پس از حدود ده سال به حداكثر مي رسد.
با تمام اين شواهد، عدم دسترسي به اطلاعات كليدي كه مي توانند اين شواهد را به هم مرتبط كنند، مانع از آن مي شود كه بتوان افزايش ابتلا به سرطان را نتيجه مستقيم آزمايشهاي هسته اي دانست.
هيرچون مي گويد: «ما دلايل كافي نداريم و خيلي مشكل است بتوانيم از نتيجه اي كه بدست مي آوريم مطمئن باشيم.»
در پاسخ به نتيجه كميته تحقيق، كميسيون عالي فرانسه در تاهيتي با انتشار بيانيه اي اعلام كرد آزمايشهاي هسته اي فرانسه بر فراز اين جزاير در شرايطي انجام شد كه ساكنان جزاير در محافظت كامل از پرتوها و مواد هسته اي به سر مي بردند دولت فرانسه در راستاي شفاف سازي هر كاري را انجام خواهد داد، ولي نمي تواند در قوانين اسناد طبقه بندي شده تغييري ايجاد كند.
منبع:com NewScientist

رقابت آمريكا و ژاپن در نانوتكنولوژي
003870.jpg
گروه دانش و فناوري- عليرضا سزاوار: اگرچه تكنولوژي نانو مدتي است كه وارد عرصه الكترونيك ديجيتال شده، ولي تاكنون از اين تكنولوژي به ساده  ترين شكل ممكن استفاده شده است. اما اينك تحولي عظيم در حال شكل گيري است. ساخت حسگرها يا بازوهاي رباتيك با اندازه هايي حدود ۹ ميكرومتر كه براي قطع و وصل كردن سيگنال هاي مخابراتي استفاده مي شوند، بيشترين كاربرد اين تكنولوژي نوين را در اين زمينه به خود اختصاص داده است. امروزه ما در زماني قرار گرفته ايم كه با پشت سر گذاشتن مرحله اول بايد خود را آماده رويارويي با مرحله دوم پيشرفت بكنيم. دومين گام گستره وسيعي از ادوات و دستگاه هاي الكترومكانيكي را تحت تأثير قرار داده است و روش ساخت آنها را دگرگون خواهد كرد. با روي آوردن سازندگان مختلف و شركت هاي بزرگ سازنده تراشه ها، ديسك هاي سخت، سي دي ها و غيره به سوي تكنولوژي MEMS يعني ساخت دستگاه هاي الكترومكانيكي فوق كوچك كه باعث مي شود قيمت اين قطعات كاهش يافته و عملكرد آنها بهبود قابل ملاحظه اي پيدا كند، انتظار مي رود تا اين بهبود عملكرد همه جانبه باشد. بدين معني كه مصرف دستگاه ها پايين آمده، وزن آنها سبك تر شده و حجم آنها نيز كوچكتر شود. علاوه بر بهبود عملكرد يا ارزان تر شدن دستگاه  هاي فعلي، انتظار مي رود تا كارهايي هم كه قبلاً غيرقابل انجام بوده و يا با دشواري هاي زايد الوصفي انجام مي شدند نيز قابل انجام باشند. به طور مثال انجام جراحي هاي چشم مي تواند نمونه خوبي از اين كارها باشد.
در تكنولوژي نانو با روي هم قرار دادن چهار يا پنج لايه بسيار نازك با قطر كمتر از ۳ نانومتر اقدام به ساخت حسگرها ،با زوهاي رباتيك و ساير وسايل ديگر مي شود. ناگفته نماند كه انجام اين عمل چقدر مي تواند دشوار و سخت باشد. دكتر تي تارپين يكي از دانشمنداني كه بيش از ۳۵ سال است كه روي تكنولوژي هاي نانو كار مي كند، اينك با تعجب بيان مي كند كه هرگز در طول دوران كاري خود چنين فرآيند ظريف و پيچيده اي را تجربه نكرده است.
تكنولوژي نانو كه از سال ۲۰۰۰ ميلادي كار جدي روي آن آغاز شده، در حال حاضر مورد توجه بسياري از شركت ها و سازمان هاي دنيا قرار گرفته است و روز به روز بيشتر و بيشتر وارد مرحله تجاري مي شود. اصلي ترين رقبا در اين عرصه بدون شك ژاپن و ايالات متحده آمريكا هستند. جرج بوش رئيس جمهوري فعلي آمريكا براي سال ۲۰۰۵ ميلادي چيزي حدود يك ميليارد دلار بودجه براي تحقيق و توسعه در زمينه اين تكنولوژي پيشرفته استفاده كرده است. ژاپن هم كه اصلي ترين رقيب آمريكا در اين زمينه است تقريباً هم زمان با آمريكا و از سال ۲۰۰۰ ميلادي كار روي تكنولوژي نانو را شروع كرده است و شايد بتوان در زمينه صنعتي و تجاري كردن نانو تكنولوژي، اين كشور را يك گام جلوتر از آمريكا دانست. ولي در عوض آمريكا نيز در زمينه تحقيقات پايه اي و دست يافتن به راهكارهاي جديد كه از اين تكنولوژي استفاده مي كنند، از ژاپني ها جلوتر است. يك نمونه از اين تحقيقات پايه اي، محاسبات ملكولي است كه در اين روش از ملكول ها براي انجام پردازش هاي مختلف و به دست آوردن حاصل عمليات رياضي استفاده مي شود. و اين در حالي است كه ايالات متحده براي سال ۲۰۰۶ ميلادي در حدود سه ميليارد دلار بودجه براي گسترش توسعه در زمينه نانو تكنولوژي استفاده خواهد كرد. در حال حاضر دو وزارتخانه مهم ژاپن يعني وزارت فرهنگ، آموزش، علوم و تكنولوژي (MEXT) و وزارت صنايع، تجارت و اقتصاد (METI) روي تكنولوژي نانو تمركز كرده و علاقه زيادي به اين موضوع از خود نشان مي دهند. شركت هاي اتومبيل سازي تويوتا و نيسان به همراه شركت الكترونيكي ان اي سي تاكنون توانسته اند تا حدود قابل توجهي اين تكنولوژي را وارد عرصه صنعت نموده و بهره برداري تجاري از آن را شروع كنند. سپرهاي تقويت شده تويوتا و نيسان و باطري هاي سوختي ان اي سي كه با متانول كار مي كنند، نمونه هايي از اين كاربردهاي موفق به حساب مي آيند. براي آنكه بتوان به مقايسه اي بين نانوتكنولوژي و تكنولوژي هاي قديمي دست يافت بد نيست بدانيم باطري هاي جديد ساخت ان اي سي عمري حدود ۱۵ برابر عمر باطري هاي فعلي دارند و اين شركت قرار است تا كامپيوترهاي كيفي خود را كه از اين باطري استفاده مي كنند هرچه سريع تر به بازار عرضه نمايد. البته رقباي اين شركت نيز در اين زمينه بيكار ننشسته اند و انتظار مي رود تا توشيبا و هيتاچي نيز كامپيوترهاي كيفي مشابهي را تقريباً در همين بازه زماني به بازار ارائه كنند. همان طور كه از ظاهر قضايا هم مشخص است هر سه اين شركت ها يعني ان اي سي ، توشيبا و هيتاچي ژاپني هستند و حتماً علاقه وافر ژاپني ها به نانوتكنولوژي به دلايل تاريخي و به جهت علاقه مندي آنها به ساخت تجهيزات مينياتوري و خيلي كوچك باشد. همان طور كه از سابقه چند دهه گذشته هم بر مي آيد، ژاپني ها همواره در اين راستا موفق عمل كرده و كمابيش پيشتاز بوده اند، بنابراين دليلي وجود ندارد كه در مورد نانوتكنولوژي شاهد خلاف اين واقعه باشيم. ذكر اين مطلب هم چندان خالي از لطف نيست كه بودجه كشور ژاپن براي تحقيقات نانو تكنولوژي در سال گذشته ۸۰۰ ميليون دلار بوده است كه پس از ايالات متحده در رتبه دوم جهاني قرار دارد.
نمونه هايي از پروژه هايي كه در حال حاضر ژاپني ها دارند با بهره گيري از نانوتكنولوژي روي آنها كار مي كنند عبارتنداز: ساخت صفحات ال سي دي فوق العاده نازك و كم حجم، بدنه هاي فوق مقاوم و بسيار سبك براي هواپيماها و اتومبيل ها، البسه مقاوم با وزن فوق العاده سبك و شيشه هاي بسيار دقيق كه مي تواند در ساخت دي وي دي ها مورد استفاده قرار گيرد.
دي وي دي هايي كه با اين شيشه هاي دقيق ساخته مي شوند، مي توانند پرتو ليزر را دقيق تر متمركز كرده و بازتاب دهند و بدين ترتيب ظرفيت ذخيره سازي آنها بسيار بالاتر خواهد بود. علاوه بر اين تكنيك پيشرفته، شركت هاي ژاپني روي چند لايه كردن آنها نيز كار مي كنند. يك دي وي دي دو لايه از نظر ظاهري عيناً شبيه يك دي وي دي معمولي است ولي اطلاعات در دو لايه مختلف آن ذخيره مي شود و بدين ترتيب حجم ذخيره سازي اين دي وي دي ها مانند دو دي وي دي معمولي خواهد بود. اين تكنولوژي اصلاً در حد حرف و تئوري نبوده و به ادعاي آقاي «كوجي فوجي تا» كه يكي از محققين نانوشيشه در شهر توكيو مي باشد، در مرحله ورود به صنعتي شدن است. به بازار آمدن تكنولوژي هاي اين چنيني شايد بتواند ما را به مرحله اي برساند كه ۶ سال قبل يعني در سال ۲۰۰۰ ميلادي، رئيس جمهور وقت آمريكا پيش بيني كرده بود. يعني مرحله اي كه بتوان مطالب كليه كتاب هاي موجود در كتابخانه كنگره آمريكا را روي وسيله اي به اندازه كف دست انسان ذخيره كرد.
منبع: ABCNews.com

ابداع روشي نوين در شمارش آبزيان آب هاي آزاد
رديابي ماهي ها با سونار
003867.jpg
گروه دانش و فناوري _ ساناز مهدوي: گروهي از دانشمندان بومي بوستون روش جديدي را ارائه كردند كه به گفته خودشان روشي نوين در رديابي و تخمين جمعيت ماهي هاست. چنين شيوه اي مي تواند جايگزين دستگاه هاي تنظيم گر منابع در اداره شيلات شود.نيكلاس ماكريس، استاد گروه مهندسي شيلات و دريا در مؤسسه تكنولوژي «ماساچوست» و سردبير مجله علمي اين مؤسسه گفت: «من آرزو داشتم در هر جا كه وارد آب مي شدم به پايين نگاه كنم و همه ماهي ها را زير پاي خود ببينم. اين شيوه مي تواند تحقق رؤياي من باشد.»
با به كارگيري اين شيوه جديد، مي توان در مساحتي ۶۰۰۰ مايل مربع زير آبهاي اقيانوس، دسته هاي بزرگ ماهي را رديابي و دنبال كرد. تنها نقص اين تكنيك، ناتواني آن در شناسايي گونه هاي ماهي هاست. در نتيجه نمي توان ماهي هايي را كه در كف اقيانوس زندگي مي كنند دنبال و رديابي كرد چون تميز دادن آنها از سنگ هاي كف اقيانوس مشكل خواهد بود.ديويد برگرون، مديرعامل تعاوني ماهيگيران ماساچوست قبل از مطالعه اين آمار گفت: «اين روش جالب به نظر مي رسد. ما نيازمند جست وجوي تكنيك هاي نوين در شمارش ماهي ها و آبزيان هستيم.»
طي جلسه هفته اخير كه در پرتلند، برگزار شد، مديريت شوراي شيلات انگلستان، موافقت خود را با به كارگيري تنظيم گرهاي جديد اعلام كرد، در حالي كه خواستار كاهش روزهاي سپري شده در دريا بود تا به توسعه نوسازي كدها و رديابي آبزيان در آبهاي انگلستان بپردازد. يك مسئول دولتي اظهار داشت كه مي توان از چنين روشي به موازات روش هاي موجود در سرشماري آبزيان استفاده كرد.
ماكريس گفت: «در درجه اول هدف اصلي اين مطالعات، رديابي گونه هاي ماهي ها و آبزيان بود ولي با در نظر گرفتن آن در بعدي وسيع تر، با به كارگيري اين روش مي توان بستر رودخانه هاي قديمي را در كف اقيانوس مكان يابي كرد. وي به زودي متوجه خواهد شد كه با دسته عظيمي از ماهي و آبزيان روبه روست.»
منبع: Boston.com

معماي بزرگ پريلكس
گروه دانش و فناوري _ ندا اسدي: محققان معتقد بودند كه بيماري كه در سال ۴۳۰ پيش از ميلاد در آتن شيوع پيدا كرد و يك سوم جمعيت از جمله فرمانرواي اين شهر به نام پريلكس داشت، مربوط به تب حصبه بوده است. پزشكان درباره طبيعت بيماري كه بنابه گزارش توكيديوز، پايان بخشي عصر طلايي آتن بوده بسيار انديشيده اند. آنان به تب ابولا، سياه زخم، سل و تب لاسا مشكوك بودند.ماتوريس پاپا گريگوراكيس از دانشكده دندانپزشكي دانشگاه آتن بيان مي كند كه مخالفت هاي شديد درباره علت اين شيوع، ناشي از عدم وجود شواهد ميكروب شناسي است ولي به نظر مي رسد كشف قبرهاي دسته جمعي در زمان همه گيري بيماري، اين معما را حل كرده است. دانشمندان يوناني در مقاله اي كه در روزنامه بين المللي بيماريهاي مسري به چاپ رسيد، توضيح دادند كه چگونه با نمونه برداري از دندان، باقيمانده اجساد و تجزيه و تحليل دي ان آ آنها توانستند نشانه هايي از بيماري كه جان افراد بسياري را در آتن گرفته بود، به دست بياورند. دي ان آ
اين قبرهاي دسته جمعي در قبرستان باستاني اميكوس در آتن بودند كه در اواسط دهه ۱۹۹۰ نبش قبر شدند. در يكي از اين قبرها حداقل ۱۵۰ جسد در بيش از ۵ لايه دفن شده  بودند.بسياري از آنها سرهايشان به سمت ته گودال قرار گرفته بود و اجساد لايه هاي بالاتر هر كدام بر روي ديگري قرار گرفته بودند.اين قسمت از به خاك سپاري هاي عجولانه و يا پرهيزكارانه به قسمتي از گورستان كه مربوط به زمان جنگ پلويونسيان بود متصل شد. دانشمندان از باقيمانده اجساد در اين گودال سه دندان را به صورت تصادفي انتخاب كردند و با استفاده از مغز و دندان دي ان آ آن را استخراج كردند. آنها آن را با دي ان آ مبتلايان به طاعون، تيفوس، سياه زخم، سل و آبله گاوي مقايسه كردند و آن را با تب سياه زخم مشابه ديدند. بسياري از نشانه هايي كه توكيديوز تشريح كرده بود مانند تب، جوش، پوستي و اسهال با تب سياه زخم سازگاري داشت.
منبع:۲۰۰۶ USA Today,24jan

تنها شاهد تجربي نظريه ريسمان اشتباه از آب درآمد
پروفسور كامران وفا (راست) و اندرو استرومينگر
از بزرگترين فيزيكدانان نظريه ريسمان
003864.jpg
گروه دانش و فناوري- ذوالفقار دانشي : تلسكوپ فضايي هابل به تنها اميد فيزيكدانان نظري كه تصور مي كردند شواهد وجود ابعاد ديگر در جهان را يافته اند ، پايان داد . در سال ۲۰۰۳ ، گروهي از كيهانشناسان و اخترفيزيكدانان بين المللي به سرپرستي ميخاييل ساژين از موسسه نجومي اشترنبرگ مسكو توانستند دو كهكشان بيضوي دوردست را كشف كنند كه فاصله بسيار اندكي با هم داشتند . بررسي هاي دقيق تر نشان داد اين دو كهكشان كه ۱-CSL نام گرفته اند ، ممكن است دو تصوير از يك كهكشان دورتر باشند .
اين گروه با انتشار مقاله اي پيشنهاد كرد ممكن است اين تصوير دوگانه را يك ريسمان كيهاني توليد كرده باشد . ريسمان كيهاني ، يك نمونه بسيار غول پيكر از موجود عجيبي به نام ريسمان است كه طبق نظريه ريسمان ، ذرات بنيادي ماده را به وجود مي آورد . ريسمان كيهاني شاهدي تجربي بر وجود ابعاد بالاتر ( بيشتر از سه بعد فضا و يك بعد زمان ) خواهد بود و اگر پيدا شود ، نظريه ريسمان را تقويت خواهند كرد . فيزيكدانها نشان داده اند اگر يكي از اين ريسمانهاي كيهاني از مسيري بين زمين و يك كهكشان دوردست عبور كند ، در فضا - زمان اختلال ايجاد مي كند و اين اختلال مي تواند يك عدسي گرانشي ايجاد كند. عدسي گرانشي ، يكي از پيش بيني هاي نظريه نسبيت عام است كه طبق آن ، اجرام آسماني بسيار سنگين مي توانند مسير نور را منحرف كنند و همانند يك عدسي اپتيكي محدب ، آنرا متمركز كنند . بدين ترتيب تصاوير مختلفي از آن كهكشان در دوردست تشكيل مي شود ، مانند يك حلقه نوراني يا دو تصوير مشابه يا چهار تصوير مشابه . در مورد ريسمان كيهاني ، شبيه سازي ها نشان داده است عدسي گرانشي مي تواند از آن كهكشان دو تصوير تفكيك شده تشكيل دهد . اين پيشنهاد به قدري پر اهميت بود كه بخشي از زمان كار تلسكوپ فضايي هابل به آن اختصاص يافت . هابل مي تواند بدون مزاحمت عوامل مخربي چون اغتشاشات جوي ، ابري شدن آسمان يا نور ماه و خورشيد براي مدت هاي طولاني به هرجاي آسمان خيره شود و تصاويري با شفافيت و تفكيك عالي توليد كند . چند ماه پيش ، هابل به سوي ۱-CSLنشانه رفت و تصاوير دقيق تري را تهيه كرد . نتيجه تحليل اين تصاوير به تازگي آماده شده است و نشان مي دهد ۱-CSL از دو كهكشان كاملا متفاوت تشكيل شده است . به عبارت ديگر هيچ خبري از ريسمان كيهاني نيست و تمام تلاشهاي آنان بي ثمر مانده است.
اين خبر بسيار غم انگيزي براي فيزيكدانان نظري بود ، چرا كه پس از سالها تلاش و انتظار اميدوار شده بودند كه به يك شاهد تجربي دست پيدا كرده اند ! عليرغم آنكه سالها است از ارايه نظريه ريسمان مي گذرد و دانشمندان بزرگ بسياري در پيشرفت آن سهيم بوده اند ، هنوز هيچ شاهد تجربي براي درستي پيش بيني هاي آن پيدا نشده است و همين سبب شده است نظريه ريسمان فقط روي كاغذ اعتبار داشته باشد .
منبع : NewScientist.com

دريافت پول توسط ياهو براي فرستادن ايميل
گروه دانش و فناوري- محمدتقي رسولي: دو شركت بزرگ كامپيوتري ارائه كننده سرويس ايميل، طي اقدامي مشترك اعلام كردند كه به زودي سرويسي را ارائه خواهند نمود كه با استفاده از آن، كاربران مي توانند مستقيماً ايميل خود را بدون هيچ گونه فيلتري براي گيرنده ارسال نمايند. البته اين سرويس براي كاربران هزينه خواهد داشت و آنها مي بايست به ازاء هر ايميل يك چهارم سنت تا يك سنت بپردازند.
شركت هاي ياهو و اي  او  ال كه ارائه كننده بهترين سرويس هاي ايميل در جهان هستند با اتخاذ تصميم هايي سخت گيرانه سعي در جلوگيري ويروس ها، كرم ها و جلوگيري از دسترسي هكرها به كامپيوتر كاربران داشته اند و همواره با بقيه فيلترهاي قوي پيش از ارسال هرگونه ايميلي آن را بررسي نموده و در صورت مشاهده هرگونه مورد مشكوك، آن ايميل را از رده خارج مي نمودند.
هر دوي اين شركت ها با ايجاد فيلترهايي كه نسبت به كلمات خاص حساسيت دارند از اشاعه كرم ها و ويروس هاي اينترنتي جلوگيري مي  نمودند. اي او ال هم چنين از ارسال هرگونه عكس مستهجن يا لينك به سايتهاي پورنو جلوگيري مي نمايد. اما در تمامي موارد فوق امكان خطا وجود داشته و بسياري از ايميل ها به اشتباه حذف مي گرديد كه باعث اعتراض بسياري از كاربران گرديده است.
به همين دليل بسياري از كاربران درخواست سرويس خاصي از اين شركتها داشته اند كه با آن بتوانند بدون فيلتر شدن، ايميل خود را ارسال نمايند.
اين سرويس اختياري به شكلي طراحي شده است كه هزينه ارسال را فرستنده مي بايست بپردازد. اين ايميل پس از دريافت توسط گيرنده، در صورتي كه گيرنده فرستنده آن را بشناسد و مطمئن باشد، باز مي شود، در غير اين صورت و با زدن يك كليد وارد پروسه فيلترينگ شده و در صورت مشاهده مورد مشكوك حذف خواهد گرديد. هم چنين فرستنده پيامي مبني بر دريافت توسط گيرنده را دريافت مي نمايد.
شركت ياهو اعلام نموده كه اين سرويس را تا ۲ ماه ديگر ارائه خواهد نمود.
اين سيستم ياهو و اي او ال به نام گودميل است و بيشترين استفاده اين سرويس توسط شركتها، تجار، بانك ها و فروشندگان خواهد بود زيرا از رسيدن ايميل خود كه ارزش دلاري دارد مطمئن خواهد شد. با استفاده از اين سرويس، شركت ياهو و AOL قادر خواهند بود آمار صحيحي از تعداد ايميل هاي ارسال شده كاربران خود به دست آورند.تاكنون شركت هاي صليب سرخ آمريكا و نيويورك تايمز براي خريد اين سرويس ثبت نام نموده اند.كاربراني كه تمايل به خريد اين سرويس ندارند مي توانند همانند گذشته از اين سرويس استفاده نمايند.
منبع:Org. AP

كوچك ترين سياره مشابه زمين
ايرنا: يك گروه بين المللي از اخترشناسان، كوچك ترين سياره مشابه زمين در خارج از منظومه شمسي را كشف كردند.جرم اين سياره پنج برابر جرم زمين است و در فاصله ۲۵هزار سال نوري از زمين در كهكشان راه شيري قرار دارد و به دور يك ستاره كوتوله سرخ رنگ در گردش است. به نوشته نشريه نيچر،محققان با كمك مايكرولنزينگ كه قادر به رديابي سيارات دوردست با جرمي مشابه زمين است اين سياره را كشف كردند. به علت دماي بسيار پايين احتمال وجود حيات روي سطح اين سياره بعيد به نظر مي رسد.
اين سياره كه ۱۰سال طول مي كشد به دور ستاره مركزي خود بگردد، «۳۹۰Lb OGLE-2005BLG »نامگذاري شده است.
اين سياره همچون زمين هسته اي از جنس سنگ و احتمالا جوي نازك دارد، اما مدار وسيع آن و سرد بودن ستاره مادر نشانگر سرماي شديد آن است. پيش بيني مي شود دماي سطح اين سياره ۲۲درجه سانتيگراد زير صفر باشد و احتمالا سطح آن احتمالا پوشيده از مايعات منجمد است. بنابراين ممكن است بيشتر به نمونه عظيم پلوتو شباهت داشته باشد. مايكل بد ،استاد دانشگاه جان مورز در ليورپول و از پژوهشگران طرح روبونت كه در اين تحقيق مشاركت داشته است اين كشف را بااهميت خواند و گفت اين سياره بيش از هر سياره ديگري كه تاكنون يافت شده، هم از نظر جرم و هم از نظر فاصله با ستاره مادر به زمين شباهت دارد. بيشتر سيارات ديگري كه تاكنون كشف شده اند جرم شان بيشتر از زمين بوده يا دماي آنها بالاتر بوده است. تكنيك مايكرولنزينگي كه از آن براي يافتن اين سياره استفاده شده است ابتدا در سال ۱۹۱۲توسط آلبرت اينشتين پيش بيني شده بود. استفاده از اين شيوه هنگامي ميسر است كه يك جرم عظيم در فضا، مانند يك ستاره، از برابر يك ستاره دوردست تر بگذرد. هنگام عبور، جاذبه شي ء نزديك تر نور ساطع شده از ستاره دورافتاده تر را خم مي كند و به طور موقت، درخشان تر جلوه مي دهد. اين وضع معمولا يك ماه دوام مي آورد. اگر ستاره واقع در پيش زمينه داراي سياره اي در حول خود باشد، نور ستاره دورافتاده تر را حتي بيشتر منحرف مي كند و باعث مي شود حتي درخشان تر به نظر آيد اما مدت زمان آن بسيار كوتاه تر خواهد بود و ستاره شناسان براي رديابي آن تنها چند ساعت يا چند روز فرصت خواهند داشت.
دكتر مارتين دومينيك از دانشگاه سن اندروز از سرپرستان برنامه همكاري هاي پلانت يكي از شبكه هاي مايكرولنزينگ كه براي كشف اين سياره به كار گرفته شده است، مي گويد كه ما اول شاهد بوديم كه روند معمول افزايش درخشش در روز ۳۱ژوئيه۲۰۰۵به اوج رسيد. با اين حال روز ۱۰ اوت، يك جرقه كوچك رؤيت شد كه نصف روز ادامه داشت.
با ثبت اين پديده غيرعادي با دو تلسكوپ موجود در شبكه خود و با نظارت دقيق، محققان دريافتند يك سياره با جرم كم به دور ستاره مي گردد.تاكنون حدود ۱۶۰سياره در خارج از منظومه شمسي پيرامون ساير ستارگان كشف شده است، اما فقط ۳سياره با كمك شيوه مايكرولنزينگ پيدا شده اند. شبيه سازي هاي تازه از نحوه تشكيل سيارات حاكي است كه اجرام شبيه به زمين بايد در جهان، فراوان باشند. دانشمندان مي كوشند با استفاده از اين شيوه كرات تازه اي بيابند.

كشف سرنخ هاي تازه درباره ماده تاريك
ايسنا : منجمان براي نخستين بار موفق شده اند پاره اي از مشخصه هاي فيزيكي ماده تاريك را در قالب اعداد و ارقام ملموس بيان كنند. ماده تاريك كه كيهان را پر كرده اما با تكنولوژي هاي فعلي قابل رؤيت نيست، يكي از معماهاي بزرگ علم نوين به حساب مي آيد. البته پژوهشگران نسبت به يك چيز اطمينان دارند: اينكه ماده تاريك وجود دارد. اكنون تيمي از موسسه نجوم دانشگاه «كمبريج» دست كم توانسته است حد و مرز تراكم آن در فضا را مشخص كند و دماي آن را اندازه بگيرد.
پروفسور گري گيلمور به بي بي سي گفت: «اين نخستين سرنخي است كه از ماهيت اين ماده به دست آورده ايم. براي نخستين بار، اكنون عملا با جنبه هاي فيزيكي آن سر و كار پيدا كرده ايم.»
دانشمندان اطلاعات زيادي درباره آنچه ماده «باريوني» مي نامند - ماده «عادي» كه ستارگان، سيارات و موجودات زنده از آن تشكيل شده اند - دارند، اما آنها براي درك ماده اصلي سازنده كيهان در تقلا بوده اند.
اخترشناسان نمي توانند ماده تاريك را مستقيما رديابي كنند زيرا هيچ گونه نور يا تشعشعي ساطع نمي كند. با اين حال حضور آن را مي توان از چرخش محوري كهكشان ها استنتاج كرد؛ ستارگان كهكشان ها با چنان سرعتي در حركت هستند كه اگر به خاطر قوه جاذبه يك نوع ماده نامرئي نبود، در اثر قوه گريز از مركز فرار مي كردند و كهكشان ها متلاشي مي شدند يا اصلا از ابتدا شكل نمي گرفتند. مطالعات نشان مي دهد كه اين ماده تاريك تقريبا ۸۰ تا ۸۵ درصد ماده موجود در جهان را تشكيل مي دهد. اكنون تيم پژوهشگران دانشگاه كمبريج با مطالعه دقيق ۱۲ كهكشان كوتوله كه در كرانه هاي كهكشان ما، راه شيري، قرار دارند اطلاعات تازه اي درباره ماده تاريك فراهم آورده اند.
آنها با استفاده از بزرگترين تلسكوپ هاي موجود جهان، از جمله رصدخانه عظيم وي ال تي در شيلي (وابسته به رصدخانه جنوبي اروپايي) نقشه هاي سه بعدي كهكشان ها را تهيه كرده و از حركات ستارگان آنها براي رديابي تاثير ماده تاريك موجود در ميان آنها و اندازه گيري دقيق وزن آن استفاده كرده اند. آنها با انجام ۷۰۰۰ محاسبه جداگانه به اين نتيجه رسيدند كه ميزان ماده تاريك موجود در كهكشان ها تقريبا ۴۰۰ برابر ماده عادي آنهاست. محتمل ترين نامزد براي ماده تاريك همان «ذرات سنگين با تعامل ضعيف» يا به اصطلاح Wimp است. دانشمندان مي گويند كه اين ذرات كهن از انفجار بزرگ به جا مانده اند.
برخي تعميم هاي نظريه «مدل استاندارد ذرات بنيادي» داير بر توضيح پذيرفته شده ماده و نيرو، وجود اين ذرات را پيش بيني مي كند. اما وجود آنها همچنين براي توضيح ساختمان و هندسه جهان قابل مشاهده كمي زيادي خواهد كرد. پژوهش دانشگاه كمبريج همچنين به دستاورد مستقل و جداگانه ديگري منجر شده است: مطالعه دقيق كهكشان هاي كوتوله به دانشمندان اجازه داد جرم كهكشان ما را با دقت بيشتري نسبت به گذشته اندازه بگيرند.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    انديشه    |    بـورس    |    حوادث    |
|   خارجي    |    سياسي    |    داخلي    |    شهر    |    شهرستان ها    |    شهري    |
|   علمي فرهنگي    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |