پنجشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۲۳ - Feb 16, 2006
با حضور وزير امور اقتصادي و دارايي:
قرارداد واگذاري ۳۴۲ ميليارد تومان
سهام عدالت در ۴ استان منعقد شد
در مرحله اول به هر نفر ۵۰۰ هزار تومان سهام در ۴ استان كشور واگذار و در مراحل بعدي اين مبلغ به ۲ ميليو ن تومان مي رسد اين سهام ظرف ۶ ماه در تمام استانها توزيع مي شود
004014.jpg
گروه اقتصادي - علي ابراهيمي: در مراسمي كه با حضور وزير امور اقتصادي و دارايي، رئيس سازمان خصوصي سازي، وزير تعاون و برخي ديگر از مسئولان نهادهاي حمايتي روز گذشته برگزار شد قرارداد واگذاري ۳۴۲ ميليارد تومان سهام عدالت در ۴ استان كشور بين سازمان خصوصي سازي و شركت هاي تعاوني عدالت استاني امضا شد. همچنين در اين جلسه آيين نامه اجرايي افزايش ثروت خانوارهاي ايراني از طريق گسترش سهم بخش تعاون مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
واگذاري ۳۴۲ ميليارد تومان سهام عدالت
در ۴ استان
در اين مراسم، رئيس سازمان خصوصي سازي با اشاره به اولين مرحله امضاي قرارداد واگذاري سهام عدالت بين اين سازمان و ۴ تعاوني عدالت استاني گفت: در مرحله اول اين طرح در استان هايي كه اولويت آنها مشخص شده به هر نفر ۵۰۰ هزار تومان سهام عدالت واگذار خواهد شد و در مجموع رقمي حدود ۳۴۲ ميليارد تومان سهام در اين استانها به دهك هاي پايين جامعه عرضه خواهد شد.
غلامرضا حيدري كرد زنگنه افزود: با امضاي اين قرارداد طي چند روز آينده در مراسمي كه در استان ها برگزار خواهد شد اين سهام توسط شركت هاي تعاوني عدالت استاني به دهك هاي مشخص شده واگذار مي گردد. در مجموع به هر نفر ۲ ميليون سهام و به هر خانواده ۵ نفر تا سقف ۱۰ ميليون تومان پرداخت خواهد شد همچنين بازپرداخت اين اقساط با مشخص شدن اقساط توسط ستاد براساس آيين نامه فروش اقساطي طي مدت ۲۰ سال خواهد بود.
وي افزود: مدت بازپرداخت سهام به سود شركت ها بستگي داشته و در صورتي  كه سهام واگذاري شده سود بيشتري داشته باشد ممكن است اين سهام در مدت ۵ سال يا كمي بيشتر بازپرداخت شود و بازپرداخت سهام مذكور اين سهام از وثيقه دولت آزاد خواهد شد.
براي واگذاري سهام عدالت سه دهك پايين جمعيتي تا حدود ۲۱ ميليون نفر در سراسر كشور در اولويت قرار دارند كه در مجموع به اين افراد بايد حدود ۴۲ هزار ميليارد تومان سهم واگذار شود.
سهام عدالت مكمل خصوصي سازي
همچنين وزير امور اقتصادي و دارايي با بيان اين كه اگر توزيع سهام عدالت در ساير استانها از فروردين ماه آغاز شود اين سهام حداكثر در مدت ۶ ماه در كل استانها پرداخت خواهد شد، گفت: در مرحله اول طرح ۹۱ هزار نفر در استان ايلام، ۱۰۶ هزار نفر در استان خراسان جنوبي، ۳۴۸ هزار نفر در استان سيستان و بلوچستان و ۱۳۸ هزار نفر در استان كهگيلويه و بويراحمد از طريق مجاري مرتبط مانند كميته امداد و بهزيستي تحت پوشش قرار مي گيرند.
داود دانش  جعفري در پاسخ به پرسش خبرنگار ما مبني بر تجربه ناموفق واگذاري سهام در برخي كشورها و راهكارهاي مد نظر قرار گرفته در چهارچوب سهام عدالت براي جلوگيري از تكرار اين تجارب، گفت: آنچه در كشورمان در چارچوب سهام عدالت مورد توجه قرار گرفته و آن  را از ديگر كشورها متمايز مي سازد، واگذاري اين سهام در چارچوب خصوصي سازي است. اين اقدام باعث كاهش حجم دولت خواهد شد؛ چرا كه هم اكنون شركت هاي دولتي بسياري وجود دارند كه هر ساله دولت براي آنها هزينه زيادي مي پردازد و درواقع بزرگ شدن دولت به معناي كوچك شدن بخش هاي غيردولتي است.
وزير اقتصاد افزود: هرچه دخالت دولت در اقتصاد كم شود و توانمندسازي بخش هاي غيردولتي بيشتر شود اين امر موجب افزايش كارايي اقتصاد خواهد بود. با اجراي سهام عدالت مديريت بهتري بر بنگاه هاي اقتصادي اعمال خواهد شد چراكه سهامداران به وضعيت كشور حساس تر خواهند بود.
وي افزود: طراحي كلاني صورت گرفته كه در ساختار اداره بنگاه ها حداكثر حدود ۳۰ درصد سهام را از طريق سهام عدالت و ۷۰ درصد ديگر در ساختاري مانند بورس عرضه شود در واقع سهام عدالت مكمل روند خصوصي سازي در كشور است. سهام عدالت بزرگترين خصوصي سازي كشور خواهد بود. زيرا در بهترين سال هاي خصوصي سازي سهامي كه واگذار شده در حد هزار ميليارد تومان بوده است.
دانش جعفري، افزود: با اين شيوه سهام را به صورت انبوه در حجم بسيار بالاتري به مردم عرضه مي كنيم و آنها نيز به صورت قسطي اقساط سهام را پرداخت خواهند كرد در واقع اين كار هم به نفع مردم و دولت است.
وي افزود: هدف آن است كه در تمامي استانها، شركت هاي تعاوني سهام عدالت را تشكيل داده و مشمولان واگذاري اين سهام را مشخص نماييم در ادامه با توسعه طرح اگر امكان مالي دولت اجازه دهد سقف سهام واگذار شده را از ۵۰۰ هزار تومان به ۲ ميليون تومان افزايش خواهيم داد.
دانش جعفري يكي از دغدغه هاي ستاد مركزي سهام عدالت را عدم هم پوشاني افراد تحت پوشش طرح دانست و گفت: ممكن است فردي ايثارگر بوده و در عين حال تحت پوشش كميته امداد نيز قرار داشته باشد در اين صورت لزوماً قادر به استفاده از يك مركز حمايتي خواهد بود و در اين گونه موارد كنترل هايي از طريق كد ملي صورت خواهد گرفت كه اين كارها به مرور زمان انجام خواهد شد. ابعاد طرح سهام عدالت مورد بررسي قرار گرفته و آثار اجتماعي و اقتصادي خوبي دربرخواهد داشت ايده هاي نظري اين طرح به خوبي شناسايي شده است.
عكس: عليرضا بني علي

قائم مقام وزير اقتصادي و دارايي:
فهرست كالاهاي مشمول تجميع عوارض براي
سال آينده تغيير كرده است
فارس: قائم مقام وزير امور اقتصادي و دارايي گفت: ليست  پيشنهادي دولت براي كالاهاي مشمول قانون تجميع عوارض در سال آينده نسبت به ليست امسال تغيير كرده است.
طهماسب مظاهري گفت: اگرچه ليست پيشنهادي دولت براي كالاهاي مشمول قانون تجميع عوارض در سال آينده نسبت به ليست فعلي تغييرات كمي دارد، اما به هر حال در اين ليست تغييراتي اعمال شده است.
مظاهري از اعلام جزئيات اين تغييرات خودداري كرد و اظهار داشت: اين ليست به هيأت دولت ارائه شده و نهايي شدن آن مستلزم تصويب هيأت دولت است.

براساس ابلاغ معاون اول رئيس جمهوري
سازمان مديريت موظف به تضمين ۵۰ درصد
تسهيلات خارجي آزادراه تهران-شمال شد
مهر : معاون اول رييس جمهوري با ابلاغ مصوبه اي، سازمان مديريت و برنامه ريزي را موظف كرد تا ۵۰ درصد تسهيلات خارجي احداث آزادراه تهران- شمال را تضمين كند.
پرويز داوودي اين تصويبنامه هيات وزيران را براي اجرا به وزارت راه و ترابري، سازمان مديريت و برنامه ريزي و بنياد مستضعفان و جانبازان ابلاغ كرد. سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور پنجاه درصد تسهيلات خارجي ( سهم الشركه بنياد مستضعفان انقلاب اسلامي ) مورد نياز براي اجراي پروژه آزاد راه تهران - چالوس را تضمين و به بانك تجارت اعلام كند تا چنانچه طرف مشاركت از پرداخت سهم خود در اقساط قرار داد ناتوان بود، اين سازمان اعتبار لازم را تامين و وزارت راه و ترابري نسبت به پرداخت اقساط لاوصول و يا معوق اعلامي بانك عامل ( بانك تجارت) اقدام و در حسابهاي في ما بين با بنياد ياد شده منظور كند. هيات وزيران در جلسه مورخ
۲۸/۱۰/۱۳۸۴ بنابه پيشنهاد شماره ۱۹۳۶۹/۱۱ مورخ ۲۵/۱۰/۱۳۸۴ وزارت راه و ترابري و به استناد اصل يكصد و سي و هشتم قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران اين مصوبه را تصويب كرد.

با هدف جلوگيري از افزايش قيمت گوشت
صادرات دام زنده از اول اسفند ممنوع مي شود
وزارت جهاد سازندگي از سال آينده و با تصويب شوراي اقتصاد طرح ويژه تنظيم بازار گوشت قرمز را اجرا مي كند
004017.jpg
گروه اقتصادي: در حالي كه اخيراً وزير بازرگاني اعلام كرده بود افزايش مصرف گوشت و مصادف شدن اعياد مذهبي دليل افزايش قيمت گوشت است و از مردم خواسته بود تا براي كاهش قيمت گوشت قرمز گوشت مرغ مصرف كنند.
ديروز يك مقام وزارت جهاد سازندگي اعلام كرد دليل افزايش قيمت گوشت صادرات است و به همين دليل صادرات دام زنده از اين پس ممنوع است.
اگرچه سيد نظام الدين سجادي معاون امور دام وزارت جهاد كشاورزي ديروز در جمع خبرنگاران افزايش قيمت را به دلايل ديگري به جز صادرات مربوط دانسته بود اما وي توضيح نداد كه خسارت وارده به صادركنندگان كشور كه براي صادرات برنامه ريزي كرده اند و با تغيير سياست دولت در اين زمينه دچار زيان مي شوند چگونه جبران مي شود.
سجادي علاوه بر صادرات يك ميليون و ۶۰۰ هزار دام زنده در ده ماهه گذشته بروز آنفلوآنزاي پرندگان را كه موجب كاهش مصرف مرغ و افزايش مصرف گوشت قرمز شده دليل نوسان قيمت در بازار اعلام كرد.
وي همچنين مانند وزير بازرگاني مناسبت هاي مذهبي، افزايش قيمت نهاده هاي دامي، كاهش صادرات پوست، جوسازي فرصت طلبان براي كسب منافع كاذب و اقدام  نكردن به موقع توزيع كنندگان  براي ذخيره سازي و غيره را دلايل ديگري كه باعث افزايش گوشت قرمز شده دانست.
سجادي گفت: در روزهاي اخير قيمت ها رو به كاهش گذاشته و اظهار اميدواري كرد كه اين روند ادامه يابد.
اما وي نيز مانند وزير بازرگاني از مردم خواست كه بدون نگراني گوشت مرغ مصرف كنند و تأكيد كرد كه نهادهاي مسئول هرگونه خطري را به اطلاع عموم مردم خواهند رساند و در اين زمينه هيچ كوتاهي نخواهند كرد.
وي در ادامه تأكيد كرد حتي اگر گوشت مصرفي آلوده باشد پس از پخت در دماي ۷۰ درجه به مدت ۲۰ دقيقه قابل استفاده است.
سجادي گفت: ممنوعيت صادرات دام زنده از اول اسفندماه اجرا مي شود و درصورت بروز شرايط غيرمعمول در كشور و منطقه مجوز واردات گوشت قرمز نيز صادر مي شود.وي در مورد خساراتي كه از قطع صادرات دام زنده به صادركنندگان وارد مي شود و اينكه چرا واردات به عنوان يك راه حل براي كنترل بازار مورد استفاده قرار نمي گيرد توضيحي نداد و تأكيد كرد صادرات مرغ و تخم مرغ به دليل آثار رواني شيوع بيماري آنفلوآنزاي پرندگان كاهش يافته و اين امر در قيمت داخلي اين محصولات تأثير داشته است.وي از ارايه طرحي براي كنترل بازار گوشت قرمز در كشور خبر داد و گفت: طرح مشابه بازار مرغ براي گوشت قرمز در سال آينده اجرا مي شود و براي گوشت قرمز قيمت كف و سقف تعيين مي شود. به گفته او اين طرح در شوراي اقتصاد مطرح خواهد شد و درصورت تصويب از سال آينده اجرا مي شود.

وزير ارتباط و فناوري اطلاعات:
واگذاري كارها به مردم يكي از سياستهاي اصلي دولت است
گروه اقتصادي: وزير ارتباط و فناوري اطلاعات در نخستين «همايش سراسري بهينه سازي مخابرات ايران» اظهار داشت: يكي از سياستهاي اصلي دولت واگذاري كارها به مردم است به عبارتي كارهايي را كه مردم مي توانند انجام دهند بايد به آنها واگذار شود.
دكتر سليماني يكي از ويژگيهاي ارزيابي مديران را رضايت مردم از خدمات آنها دانست و گفت: با توجه به اينكه مخابرات در خانه هاي مردم حضور پيدا مي كند اين تعامل و ارتباط بايد به صورت مفيد باشد تا مردم از خدمات مخابرات راضي شوند.
وي در ادامه ضمن تاكيد بر تقويت بخش خصوصي افزود: متأسفانه در برنامه سوم توسعه به امر خصوصي سازي توجه كافي نشده است و بايد در برنامه چهارم توسعه و برنامه چشم انداز بيست ساله، تقويت بخش خصوصي با اصول صحيح انجام شود كه منفعت ملت و كشور را به دنبال داشته باشد.
دكتر محمد سليماني تحقيقات و پژوهش را در مخابرات امري لازم دانست و افزود: حضور مركز تحقيقات در هر يك از بخشهاي مخابرات ضروري است چرا كه بايد پشتوانه تصميمات مديران تحقيق و پژوهش باشد.
دكتر «محمد سليماني» در ادامه گفت تدابير اتخاذ شده در دولت در اين جهت است كه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات هم نقش سياستگذاري و اجرا را داشته باشد و هم نظارت بر بخش خصوصي و دولتي را اعمال كند.
وي ضمن اشاره به تغييرات سريع در زمينه ارتباطات و فناوري اطلاعات گفت: بايد با دانشگاه هاي كشور ارتباط تنگاتنگ داشته باشيم تا بتوانيم اطلاعات خود را براساس دانش دانشگاهيان به روز كنيم و همچنين زمينه جذب فناوري هاي جديد را ايجاد نمائيم.
گفتني است در اين همايش دكتر «وفا غفاريان» رئيس هيئت مديره شركت مادر تخصصي مخابرات ايران در زمينه توسعه مديريت و معيارهاي مديريت موفق و دكتر «كمال محامدپور» معاون آموزش، تحقيقات و امور بين الملل در زمينه اهميت تحقيق و پژوهش در مخابرات سخناني را بيان كردند.

تحريم احتمالي ايران بيش از ۱۸ ماه دوام نخواهد آورد
فارس : رئيس سازمان بين المللي انرژي اعلام كرد: اگر ايران ميزان توليد نفت خود را كاهش دهد ، ذخاير استراتژيك انرژي كشورهاي صنعتي تنها به مدت ۱۸ ماه قادر خواهد بود كمبود نفت ايران را در بازارهاي جهاني جبران نمايد .
كلود مانديل در پاسخ به اين سوال كه آيا تلاشهاي سازمان بين المللي انرژي مي تواند تاثيرات منفي كاهش توليد نفت ايران را جبران نمايد ، گفت : اين تلاشها خواهد توانست تاحدي آثار رواني و منفي كاهش توليد نفت ايران را از بين ببرد . پس از اعلام خبر گزارش پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت ، قيمت جهاني نفت به مرز ۷۰ دلار در هر بشكه نزديك شد . وي افزود : سازمان بين المللي انرژي در حال حاضر بيش از ۴ ميليارد بشكه ذخاير نفتي در اختيار دارد و اين ميزان ذخاير نفتي براي جبران كمبود نفت ايران تنها به مدت يك سال و نيم كافي خواهد بود . ميزان توليد نفت ايران طي ماه ژانويه روزانه به بيش از ۹۲/۳ ميليون بشكه رسيده است كه اين به آن معناست كه ميزان كل توليد نفت اين كشور طي يك سال و نيم آينده به بيش از ۱/۲ميليارد بشكه خواهد رسيد .

افزايش ۲۰۰ هزار توماني قيمت خودروي سمند در سال آينده
004020.jpg
گروه اقتصادي: قيمت خودروي سمند سال آينده ۲۰۰ هزار تومان افزايش مي يابد.
به گزارش خبرنگار ما، منوچهر منطقي ـ مديرعامل شركت ايران خودرو، ديروز در مراسم واگذاري خودروي سمند به پليس گفت: ويژگي هاي سمند ۸۵ هفته آينده اعلام مي شود و با توجه به توليد ۱۳۰ هزار دستگاه سمند در سال آينده، قيمت اين خودرو با در نظر گرفتن مدل هاي جديد براي آن حداكثر ۲۰۰ هزار تومان افزايش مي يابد.
وي همچنين در خصوص واگذاري ۴۰ درصد سهام شركت ايران خودرو با تأكيد بر اينكه تصميم گيرندگان نهايي اين موضوع مسئولان وزارت صنايع و سازمان گسترش و نوسازي هستند، گفت: به نظر مي رسد با واگذاري اين ميزان سهام زمينه رقابتي شدن بيشتر صنعت خودرو در داخل فراهم شود.
منطقي افزود: در عين حال در يك فضاي بين المللي عادي با اين واگذاري، امكان حضور سرمايه گذاران خارجي در اين عرصه هم فراهم خواهد شد.

وزير جديد نفت هند:
به تعهدات خود براي ساخت خط لوله گاز
ايران پايبند هستيم
مهر: با وجود مخالفت هاي صريح آمريكا با انتقال گاز ايران به هند و پاكستان، وزير نفت جديد هندوستان بر تعهد اين كشور در ساخت خط لوله گاز ايران به پاكستان و هند تاكيد كرد.
به گزارش پايگاه خبري اينترپرس، مورلي دئورا وزير نفت جديد هندوستان در يكي از نخستين اظهارنظرهاي خود در رابطه با پروژه انتقال گاز ايران به هند و پاكستان بر تعهد دهلي نو بر ساخت خط لوله گاز ايران تاكيد كرد.
دئورا كه پس از روي كار آمدن به عنوان وزير نفت جديد هند به عنوان يكي از مخالفان پروژه انتقال گاز ايران مطرح شده بود، اعلام كرد: با وجود موانع بسياري كه بر سر ساخت خط لوله گاز ايران وجود دارد، دهلي نو اميدوار به اجراي اين پروژه است.
دئورا افزود:   ما براي امنيت انرژي و تامين نيازهاي فزاينده هند به منابع هيدروكربوري، نيازمند گاز ايران هستيم و خود را به ساخت خط لوله گاز ايران متعهد مي دانيم.
قرار است امان الله  خان جدون وزير نفت پاكستان جمعه اين هفته به هند سفر كند و با دئورا در رابطه با خط لوله گاز ايران به گفتگو بنشيند.
خط لوله گاز ايران قرار است از سال ۲۰۰۹ به بعد روزانه ۹۰ ميليون متر مكعب گاز طبيعي از حوزه پارس جنوبي ايران را به هند و ۶۰ ميليون متر مكعب را نيز به پاكستان منتقل كند.

پرونده هاي قاچاق كاهش يافت
گروه اقتصادي: ۵۴ هزار و ۸۴۰ فقره پرونده به ارزش هزار و ۳۵۳ ميليارد ريال در ده ماهه سال جاري در گمرك تشكيل شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته به لحاظ تعداد پرونده ۱۶درصد كاهش و از حيث ارزش ۲/۱۶درصد افزايش نشان مي دهد.
به گزارش روابط عمومي گمرك ايران از تعداد و ارزش كل پرونده هاي متشكله قاچاق طي اين مدت، ۴۷ هزار و ۵۸۹ فقره آن به ارزش ۲۸۸ ميليارد و ۶۰۰ ميليون ريال مربوط به پرونده هاي داراي ارزش زير ده ميليون ريال بوده است كه تعداد آن در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۷درصد كاهش و از حيث ۴۷درصد افزايش داشته است.
كل جريمه هاي وصولي از پرونده هاي قاچاق كالا در ده ماهه امسال حدود ۹۸ ميليارد و ۸۰۰ ميليون ريال بود كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل حدود ۳۴۴ درصد افزايش نشان مي دهد.

كميسيون تلفيق نرخ ارز در بودجه ۸۵ را تغيير نداد
گروه اقتصادي: محمدمهدي مفتح مخبر كميسيون تلفيق ديروز در چهارمين روز بررسي بودجه سال ۸۵ كل كشور در مجلس از نرخ برابري ارز به ميزان ۸۹۵۰ ريال در بودجه سال آينده كل كشور خبر داد.
به گزارش خبرنگار پارلماني همشهري، در كميسيون تلفيق مصوب شد كه نرخ برابري ارز به ميزان مشخص شده در لايحه دولت باشد كه البته اين نرخ يك نرخ محاسباتي است.
مفتح افزود: البته دولت و بانك مركزي موظف هستند كه نرخ ارز را مطابق روز به فروش برسانند كه در سال گذشته نرخ ارز ۹۰۹۵ ريال پيش بيني شده بود كه اين رقم تحقق نيافت به همين جهت امسال نرخ ارز ۸۹۵۰ ريال پيش بيني شده است.
وي افزايش درآمدهاي دادگستري را يكي از موارد تغيير در لايحه دولت عنوان كرد و گفت: با تصويب كميسيون تلفيق درآمد كل دادگستري ۹۱۵ ميليارد ريال نسبت به لايحه دولت و باتوجه به پيش بيني صورت گرفته افزايش يافته است.
مخبر كميسيون تلفيق تصريح كرد: در كل درآمدهاي دادگستري مبلغ ۸۰۰ ميليارد ريال پيش بيني شده بود اين درآمدها حاصل از جرايم و تشكيل پرونده هاي حقوقي است كه كميسيون تلفيق آن را به ۱۳۰۰ ميليارد ريال افزايش داد.
مفتح خاطرنشان كرد: بودجه سازمان قضايي نيروهاي مسلح به ميزان ۲۲ ميليارد ريال در لايحه بودجه پيشنهادي دولت مقرر شده بود كه با تصويب كميسيون تلفيق و باتوجه به درآمدهاي اين سازمان اين مبلغ به ۴۰ ميليارد ريال افزايش يافت كه در مجموع بودجه سازمان قضايي نيروهاي مسلح به ميزان ۱۸ ميليارد ريال افزايش پيدا كرد.
وي در بخش ديگري از درآمدهاي دادگستري گفت: درمورد تشكيل پرونده در شوراي حل اختلاف تاكنون مبلغي دريافت نمي شد ولي با تصويب كميسيون تلفيق مقرر شد به ازاي هر پرونده تشكيل شده مبلغ ده هزار ريال دريافت شود و پيش بيني مي شود با تشكيل ۴ ميليون پرونده در سال آينده در شوراهاي حل اختلاف اين رقم به معادل ۴۰ ميليارد ريال افزايش درآمد براي دادگستري منجر گردد.
مخبر كميسيون تلفيق خاطرنشان كرد: براي تشكيل پرونده هاي كيفري در دادسراها نيز تاكنون مبلغي معادل يك هزار ريال دريافت مي شد كه اين رقم در كميسيون تلفيق به بيست هزار ريال افزايش يافت و پيش بيني مي گردد باتوجه به تشكيل ۳ ميليون پرونده در سال آينده مبلغ ۶۰ ميليارد ريال از اين محل درآمد حاصل شود كه طبق مصوبه كميسيون تلفيق نسبت به لايحه دولت ۵۷ ميليارد ريال اضافه دريافت صورت مي گيرد.
مفتح افزود: در مجموع پيش بيني مي شود مبلغ ۶۱۵ ميليارد ريال به درآمدهاي دادگستري در سال آينده افزايش يابد.
وي گفت: در رديف درآمدهاي حاصل از خدمات قضايي و ثبتي آن چه دولت پيش بيني كرده بود ۳ هزار و ۵۹۱ ميليارد ريال بود كه با تصويب كميسيون تلفيق اين رقم به ۴ هزار و ۲۰۶ ميليارد ريال افزايش يافت.
مخبر كميسيون تلفيق فروش اوراق مشاركت در سال آينده را رقم ۸ هزار و ۴۰۰ ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: البته اين رقم همان رقم پيشنهادي در لايحه دولت است. هم چنين رقم پيشنهادي دولت درخصوص واگذاري شركت هاي دولتي ۱۶ هزار و ۴۰۰ ميليارد ريال به تصويب كميسيون تلفيق رسيد.
مفتح خاطرنشان كرد: رقم فوق شامل دو بخش است كه ۹ هزار ميليارد ريال بابت تسويه حساب دولت با سازمان هاي طلبكاري چون تامين اجتماعي و سازمان هاي بيمه اي و آستان قدس است و ۷ هزار و ۴۰۰ ميليارد ريال نيز جهت واگذاري شركت هاي دولتي به غير از اين دستگاه ها پيش بيني شده است.

جزئيات نقل و انتقال سهام عدالت
گروه اقتصادي: عرضه سهام عدالت به عنوان يكي از شعارهاي محوري دولت نهم از امروز آغاز مي شود. پيش از اين هرگونه نقل و انتقال سهام عدالت به مدت ۲۰ سال از سوي دست اندركاران منع شده بود ولي ظاهراً براساس آيين نامه جديد، اين سهام قابل نقل و انتقال است.
با غلامرضا حيدري فرد زنگنه در مورد چگونگي نقل و انتقال گفت وگو كرده ايم.
***
* آيا امكان خريد و فروش سهام عدالت هدف واگذاري اين سهام را با مشكل مواجه نخواهد ساخت؟
- براي واگذاري سهام عدالت تجربه كشورهاي اروپاي شرقي و غربي و جنوب شرق آسيا مورد بررسي قرار گرفته است. به همين دليل، سازوكارهايي را در آيين نامه اجرايي مصوب هيأت وزيران، در اساسنامه شركت كارگزاري سهام عدالت و هم در اساسنامه شركت هاي تعاوني عدالت استاني پيش بيني كرده ايم مراحل نظارت و كنترلي در نظر گرفته شده تا واگذاري اين سهام بتواند مسير اصلي خود را طي نموده و به اقشار پايين جمعيتي جامعه مالكيت و سود مناسب منتقل شود تا جايي كه امكان داشت سعي شده سازوكارهاي لازم براي جلوگيري از فرصت طلبي برخي افراد و خارج شدن سهل سهام از دست اقشار هدف در نظر گرفته شده است.
* با توجه به ضعف مالي اقشار هدف، احتمال فروش سهام به ارزش پايين تر توسط اين افراد تا چه حد خواهد بود؟
- براي اين كه برخي افراد نسبت به فروش سهام خود به قيمت كمتر اقدام كنند منعي وجود ندارد؛ چراكه اين سهام متعلق به افراد مذكور بوده و اگر آنها بخواهند مال خود را حراج كنند نمي توان جلوگيري كرد همان طور كه ممكن است اين افراد ساير اموال خود را به حراج و با قيمت پايين تر بفروشند اين موضوع تنها درمورد سهام مصداق ندارد و مي تواند به شكل كلي مطرح باشد تلاش مي كنيم تا با ارائه آگاهي هاي لازم به صاحبان سهام و در نظر گرفتن سازوكارهاي لازم از اين شيوه انتقال سهام جلوگيري كنيم و بر همين مبنا نقل و انتقال سهام را محدود كرده ايم.
* چه راهكار مشخصي براي جلوگيري از فروش سهام به ارزش كمتر از قيمت واقعي آن در نظر گرفته ايد؟
- در چارچوب آيين نامه اجرايي سهام عدالت پيش بيني شده كه نقل و انتقال سهام تنها در قالب تعاوني ها و بين اعضاي تعاوني سهام عدالت مجاز و آزاد خواهد بود. از سوي ديگر، سهام مذكور تا پايان اقساط در وثيقه دولت بوده و به راحتي امكان فروش و انتقال مالكيت آن وجود ندارد. همچنين سهام مذكور با نام بوده و همانند سهام بي نام نيست كه به راحتي قابل انتقال به غير باشد و براساس قانون تجارت انتقال اين گونه سهام شرايطي دارد و به راحتي امكان پذير نيست بر اين اساس نقل و انتقال سهام عدالت بايد حتماً در دفتر سهام صورت گيرد و در غير آن هيچ مرجعي قادر به نقل و انتقال سهام مذكور نخواهد بود.
* آيا سازمان خصوصي سازي بر نقل و انتقال سهام عدالت نظارت خواهد داشت؟
- طبق قانون تعاون نقل و انتقال سهام تنها با امضاي دفتر سهام مقدور خواهد بود و بايد نقل و انتقال رسمي انجام شود در غير اين صورت نقل و انتقال غيررسمي بوده و ممكن است مشكلات غيررسمي نيز در اين راستا به وجود آيد. در چارچوب سهام عدالت سازوكارهاي لازم براي جلوگيري از نقل و انتقال سهام مذكور خارج از ضوابط مندرج در نظر گرفته شده و بر اين اساس انتقال سهام عدالت در خارج از تعاوني هاي عدالت استاني مقدور نخواهد بود.
* با اين شيوه آيا مالك واقعي سهام عدالت سازمان خصوصي سازي يا مردم خواهند بود؟
- سهام متعلق به اشخاص بوده اما اين سهام در وثيقه دولت است همانند آن كه شخصي خانه اي را از طريق بانك مسكن به صورت رهن خريداري مي كند در اينجا ملك در رهن بانك خواهد بود و پس از اتمام اقساط براي خريد و فروش آزاد خواهد بود در نقل و انتقال سهام عدالت نيز چنين شيوه اي پيش بيني شده و سهام مذكور گرچه متعلق به افراد است اما تا زماني كه اقساط آن بازپرداخت شود در وثيقه دولت خواهد بود و هر روزي خواه يك تا ۲۰ سال اين اقساط بازپرداخت شود سهام مذكور آزاد خواهد شد.
در واقع با پايان اقساط سهام مذكور از وثيقه دولت آزاد خواهد شد اما تا زماني كه پول اين سهام بازپرداخت نشود سهام مذكور در وثيقه دولت خواهد بود.
* آيا اين سهام قابل عرضه در بورس اوراق بهادار خواهد بود؟
- اين موضوع بستگي به تصميمي كه در آينده دولت و ستاد مركزي واگذاري سهام عدالت اتخاذ خواهند كرد، دارد.  ممكن است اين تصميم يك يا چند سال ديگر اتخاذ شده و دستگاه هاي مذكور به اين نتيجه برسند كه اين سهام قابل عرضه در بورس باشد اما فعلاً ساز و كار لازم عرضه سهام مذكور در قالب تعاون است.
* تأثير واگذاري اين سهام بر روند خصوصي سازي چگونه خواهد بود؟
- واگذاري اين سهام حداقل ۱۰ سال خصوصي سازي كشور را جلو مي اندازد چراكه مجموع خصوصي سازي كشور طي ۱۴ سال گذشته در كشور ۲ هزار و ۷۱۹ ميليارد تومان بوده و با واگذاري اين سهام قصد داريم تا ظرف مدت ۲ سال ۴۲ هزار ميليارد تومان سهام شركت هاي دولتي را واگذار كنيم اطمينان مي دهم كه طي ۶ ماه برابر كل دوران خصوصي سازي كشور سهام واگذار كنيم. در ۴ استان كه اولويت نخست واگذاري سهام عدالت هستند و بايد تا فروردين سهام عدالت به آنها واگذار شود حدود هزار و ۴۰۰ ميليارد تومان سهام واگذار خواهد شد كه معادل ۶۰ درصد خصوصي انجام شده در كل دوران گذشته است.

قيمت طلا و ارز
نوع فروش (ريال)
يك بهار آزادي(قديم) ۱۴۱۰۰۰۰
يك بهار آزادي(جديد)۱۲۸۰۰۰۰
نيم بهار آزادي ۶۴۰۰۰۰
ربع بهار آزادي ۳۲۸۰۰۰
يك گرم طلاي ۱۸ عيار (ساخته نشده)۱۱۸۰۰۰
يك دلار آمريكا (بازار غيررسمي)۹۱۳۰
يك دلار آمريكا (نرخ رسمي بانك مركزي) ۹۱۲۰
يك يورو (نرخ رسمي بانك مركزي)۱۰۸۶۹

اقتصادي
اجتماعي
دانش فناوري
انديشه
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهر
شهرستان ها
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
سكه
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش فناوري   |   انديشه   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |  
|  داخلي   |   شهر   |   شهرستان ها   |   شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |