پنجشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۲۳ - Feb 16, 2006
شهرستان ها
Front Page

زور خورشيد به يخ هاي اين دهستان نمي رسد!
زندگي در دهستان يخي
دهستان ۶۲۳ كيلومترمربعي موگويي در شهرستان كوهرنگ چهارمحال و بختياري واقع است
003915.jpg
گروه شهرستانها- گويي اينجا قطعه اي ازيك سرزمين قطبي است كه خورشيد، زورش به آب كردن يخ ها نمي رسد!
اينجا در همسايگي استان اصفهان، در چهارمحال و بختياري، در دامنه هاي هماره سپيد بام ايران، دهستاني هست كه نيمي از سال را در يخبندان و محاصره برف سپري مي كند اما مردم، تسليم سوز و سرما نمي شوند و مايحتاج زندگي را طوري تدارك مي بينند كه قطع ارتباطشان با مركز شهرستان كوهرنگ، به مهاجرت و ترك خانه هايشان منجر نشود. اما براستي اين انسانهاي مقاوم در برابر شرايط سخت طبيعي، با بيماري و مشكلات بهداشتي چگونه دست و پنجه نرم مي كنند؟
از دهستان موگويي در كوهرنگ چهارمحال و بختياري ديداري داريم و نكته هايي كه فكر مي كنيم برايتان تازگي داشته باشد.
آن طور كه خبرگزاري جمهوري اسلامي گزارش مي دهد، ارتباط زميني با دهستان موگويي از سه ماه پيش قطع است، اما نقل قول از آنان كه سالياني طولاني، قطع ارتباط برايشان عادي مي نمايد، بيانگر گذران زندگي مردان و زنان و كودكاني است كه روزها و شبهايي طولاني و سخت را در اين زندان يخي سپري كرده اند.
در شهرستان كوهرنگ، از دهستان موگويي به عنوان زندان يخي ياد مي كنند. اما سرما، دليلي براي تسليم در برابر اين پديده طبيعي نيست. پس ساكنان موگويي بايد با قهر طبيعت كنار بيايند و براي ادامه زندگي، راه چاره بينديشند. چنين است كه تغذيه، براي ساكنان موگويي معنا و اهميت ديگري پيدا كرده است.
آنان، دست كم براي شش ماه آذوقه مورد نياز را به صورت خشكبار تدارك ديده و انبار مي كنند. بخشي از نيازهاي ضروري نيز توسط ادارات و نهادهاي خدمات رساني از جمله امور عشايري و كميته امداد در مهرماه هر سال تحويل ساكنان روستاهاي اين دهستان مي شود.
دهستان موگويي از ۱۳ روستا تشكيل شده كه معروف ترين آنها سرآقاسيد نام دارد و از بافتي تاريخي و در خور توجه برخوردار است. اين روستاهاي پراكنده در شيب كوه ها و در پس گردنه هاي مارپيچ و سخت گذر، خود به خود با كاستي هايي بسيار در امر رفت و آمد روبه رو هست، اما به هنگام بارش برف كه ارتفاع آن،گاه به ۴ متر مي رسد، محدوديت ها بدان حد مي رسد كه حتي با هلي كوپتر نمي توان به ياري ساكنان روستاها شتافت. چنين است كه بين پنج تا شش ماه از سال دهستان موگويي در حصار برف و يخ به حال خود رها مي شود.
روزهاي آفتابي كه نور تند خورشيد بام ايران، برجهاي برفي را به آب شدن وا مي دارد، انگار كه اشكهاي زلال چشم آهوان كوهي نيز براي مظلوميت و محروميت كودكان و زنان موگويي تاب تحمل نياورده است و كسي را ياراي گرمي بخشيدن به كودكاني كه از سوءتغذيه رنج مي برند و مادراني كه دلشوره سلامت فرزندان دلبندشان را دارند، نيست.
دور تا دور روستاهاي مناطق موگويي را كوه ها و تپه هاي مرتفع در برگرفته اند در حالي كه همه كوهها از برف قنديل وار سپيدپوش هستند و تا چشم كار مي كند، جز برجهاي برفي چيز ديگري چشم كودكان روستايي را به خود خيره نمي كند. هنگام غروب، يك ايستايي مطلق همه جا را دربرمي گيرد، برفها از ذوب شدن باز مي ايستند. روستاييان به چارديواري هاي محقر خشك و گلي پناه مي برند و حركت بي معنا مي شود. شب هنگام كه سرما هر جنبنده اي را مقهور خود مي كند نه تنها فضاي روستاها، بلكه فضاي خانه ها نيز بيشتر به زندان پيدا مي كند چرا كه همسايه  از همسايه نمي تواند خبردار باشد.
بيمارشدن در موگويي، جدال با مرگ است، زيرا نه از آسمان و نه از زمين راهي براي اعزام بيمار نيست و مريض شدن يعني تحمل اجباري درد و رنج.
تنها مركز درماني ۱۳ روستاي دهستان موگويي، در روستاي خويه است و يك خانه بهداشت نيز در روستاي سرآقاسيد فعاليت دارد كه دسترسي به آنها شبها غيرممكن است.
منطقه موگويي دورافتاده ترين مناطق استان چهارمحال و بختياري است و شرايط كوهستاني، خدمات رساني به آن را بسيار محدود مي كند.
با اينكه چهارمحال و بختياري از لحاظ منابع اقتصادي و ملي، يكي از استانهاي برخوردار است، اما مناطق محروم زيادي در آن وجود دارد كه دهستان موگويي نمونه بارز آن است.
مي توان گفت سرمايه گذاريهاي بسياري در دو دهه گذشته در اين دهستان انجام شده، اما با توجه به هزينه بربودن طرحها، نمود چنداني ندارد.
در سال  جاري  با بارش  نخستين  برف  پاييزي  درآبانماه  راه  ۱۳ روستاي  اين منطقه  قطع  شده  است .
به  عقيده  بسياري  از كارشناسان،  طرح  تجميع  دهستان  موگويي  و اسكان  آنهادر يك  شهرك  در نزديكي  كوهرنگ  مي بايست  از دو دهه  قبل  انجام  مي گرفت .
گر چه  هزينه هايي  براي  مدرسه سازي ، بهداشت  و درمان ، آب آشاميدني ، راه  و ديگرطرحها در دهستان  موگويي  انجام  شده ، اما قصه  تلخ  محروميت  اين  منطقه فراتر از اين  امكانات  است  و رفع آن با انجام  هيچ  هزينه اي  مگر انتقال اين  روستاها به  نقطه اي  در تيررس  توسعه ، ممكن  نيست !
بخشدار مركزي  كوهرنگ  با تأييد اين  مطلب  مي گويد: مشكل  مردم  موگويي  با هيچ  سرمايه گذاري  برطرف  نمي شود، بلكه  بايد اين  روستاها را در نقطه اي  تجميع  و اسكان  داد.
مرداس  طاهري  در گفت و گو با ايرنا مي افزايد: هزينه هاي  زيادي  براي  عمران  و آبادي  روستاهاي موگويي  شده  اما چه  فايد كه  اين  روستاها همچنان  با مشكل  مواجه اند و اين  هزينه ها نيز هدر رفته  است. ادارات  و نهادهاي  خدمات  رسان  از جمله  امور عشاير و كميته امدادآذوقه  شش  ماه  مردم  موگويي  را در مهر ماه تحويل  آنها مي دهند. با اين  وجود مردم  اين  منطقه  به  علت  قطع  راه  ارتباطي  به  مدت  حدود پنج  ماه  ازسال  همواره  با مشكلات  زيادي  رو به  رو هستند.
003921.jpg
وي  گفت : از ۱۳ روستا تنها ۵ روستا راه  خاكي  دارند كه آن هم  تا خرداد ماه  سال بعد بازگشايي نمي شود.
طاهري  مي گويد: وضعيت  راههاي  موگويي  به گونه اي  است  كه  اگر تمام  امكانات راهداري  استان  چهارمحال  وبختياري  بسيج  شوند، جوابگوي  بازگشايي  آن در زمستان نيستند.
به  گفته  وي ، درخردادماه  ۸۳ زمان  بازگشايي  جاده  موگويي ، ارتفاع  برف  درگردنه  عسل  كشان  اين  محور شش  متر بود! دهستان  موگويي  با ۶۲۳ كيلومتر مربع  مساحت  و ۴ هزارو ۵۰۰ نفر جمعيت  به  استانهاي  خوزستان ، لرستان و اصفهان  نيز متصل  است.

مديران بانكي ايلام در زمينه اشتغال همدلي نشان نمي دهند
ايلام _ مديربانك صنعت و معدن استان ايلام به دليل همكاري نكردن در زمينه پرداخت تسهيلات به امر اشتغال كنار گذاشته شد.
به گزارش ايسنا، استاندار ايلام با انتقاد از نحوه عملكرد مديران بانك هاي استان گفت: در حالي كه تنها راه حل اشتغالزايي در استان راه اندازي بنگاه هاي اقتصادي است بانك ها در واگذاري تسهيلات يك طرفه عمل مي كنند و همكاري لازم را ندارند.
علي محمد آزاد اظهار كرد: دستورالعمل و روش بانك ها در اعطاي تسهيلات اعتباري به متقاضيان اشتغالزايي، تفاوت ماهوي دارد و اين مسأله نگران كننده است.
وي افزود: با وجود اينكه استان ما يك استان كوچك است و به راحتي مي توان بحث اشتغال آن را حل كرد اما بانك هاي عامل و مديران آنها در اين زمينه همكاري نمي كنند.
علي احمد هاشمي معاون برنامه ريزي و اداري مالي استانداري ايلام نيز در اين زمينه بيان كرد: بانك هاي عامل بايد بيش از اين پيگير تحقق اعطاي تسهيلات به متقاضيان باشند و در كميته اشتغال و سرمايه گذاري كه مسئوليت اشتغال در استان را بر عهده دارد فعالتر باشند، در غير اين صورت طرح هاي مصوب شده از آنها گرفته مي شود و از طرق ديگر پرداخت خواهد شد.
استاندار ايلام همچنين با انتقاد شديد از بانك هاي مسكن و صنعت و معدن به دليل اجرا نكردن پرداخت تسهيلات مصوب گفت: مبلغ يك ميليارد تومان تسهيلات كه از سوي بانك صنعت و معدن قرار بود پرداخت شود به دليل تمكين نكردن اين بانك از پرداخت تسهيلات و اجرا نكردن مصوبات گذشته شوراي اشتغال از محل ديگري پرداخت مي شود.
آزاد اضافه كرد: بانك ها در صورت اجرا نكردن مصوبات شوراي اشتغال انتظار هيچ گونه همكاري از ما نداشته باشند.
علي غياثي دبيرخانه كارگر استان نيز با انتقاد از نحوه پرداخت تسهيلات به متقاضيان گفت: متاسفانه تا به حال بيشتر طرح هايي كه در كميته اشتغال استان مطرح و تصويب شده است به افراد شاغل داده شده است كه به عنوان كار دوم آنها محسوب مي شود و افراد جوياي كار از اين تسهيلات محروم مانده اند ضمن اينكه بانك ها در پرداخت تسهيلات بسيار كند عمل مي كنند.

نخل گرداني ويژه تفرشي ها، در جوار آرامگاه دكتر حسابي
003906.jpg
003909.jpg
گروه شهرستانها- آئين هاي سوگواري محرم در جوار آرامگاه پروفسور حسابي در تفرش، امسال شور و حال ديگري داشت.
اهالي تفرش بنا به سنت ديرين كه متأثر از احترام آنان به علماء و دانشمندان مي باشد، تعلق خاطر ويژه اي نسبت به پروفسور سيد محمود حسابي پدر علم فيزيك و مهندسي نوين ايران دارند و هر ساله در كنار آرامگاه ايشان، به عزاداري، زنجيرزني، دعا و تعزيه خواني مي پردازند. در دهه اول محرم در جوار آرامگاه پروفسور حسابي، پذيرايي از زائران هر روز برعهده اهالي يكي از محلات تفرش است.
امسال، نظم و ترتيب خاصي به شكل گيري آئين هاي عزاداري و پذيرايي حاكم بود و مهماناني كه از شهرهاي دور و نزديك به تفرش آمده بودند همه جا هيأت هاي عزاداري را همراهي مي كردند.
مراسم نخل گرداني يكي از اين آئين ها در بعد از ظهر عاشورا ست. نخل يك علامت و نشانه سنتي قديمي و بسيار پرمعناست، كه محل استقرار آن، مسجد جامع تفرش است.
نخل بزرگ تفرش، داراي چهار پايه اصلي، براي استقرار روي زمين است، كه هر يك از پايه ها، متعلق به يكي از طوايف تفرش است، كه در ساليان گذشته، در ساختن اين نخل و تأمين هزينه هاي آن و برقراري نيتي نگه دارنده، پيشگام بوده اند.
وقتي كه نخل، براي پايان روز عاشورا، حركت داده مي شود، تعداد زيادي از بازماندگان چهار طايفه ياد شده، پايه مربوط به خود را، بر دوش كشيده، با كمك و همراهي ساير عزاداران، مراسم نخل گرداني عاشورا، به شكلي مؤثر انجام مي شود.
هنگامي كه نخل از درب اصلي مسجد به بيرون منتقل مي شود، عده اي كه نذر و نياز دارند، كبوترهايي را آزاد مي كنند و صحنه پرواز اين كبوترها برفراز انبوه جمعيتي كه در حال سوگواري و زنجيرزني هستند، بسيار باشكوه است.
بعد از خارج شدن نخل از مسجد جامع، دسته ها و گروه هاي عزادار محله هاي مختلف به نشان احترام، علامت هاي خود را در معيت دسته هاي عزادار، به شكل باشكوهي در جلوي نخل به حركت درمي آورند.
امسال در اين آئين باشكوه، عزاداران، نخل عاشورا را از مسجد جامع تا آرامگاه استاد سيد محمود حسابي به حركت درآوردند و مسافتي نزديك به يك كيلومتر، باصلابت خاص و همراهي همشهريان و با حال و هواي ويژه پيموده شد.
سپس عزاداران نخل عظيم را به محوطه آرامگاه استاد رسانيده و آن را دور مقبره استاد گردانيدند و در شرايطي كه مراسم عزاداري اوج گرفته بود آن را رو به قبله و در محوطه ويژه كناري مقبره، روي پايه هاي خاص قرار دادند و اداي احترام به جا آوردند.
در پايان اين مراسم كه بيش از يك ساعت به طول انجاميد، دسته هاي عزادار، يكي پس از ديگري با علم و كتل مسجد و تكيه و امام زاده و محله خود، در حالي كه نوحه مي خواندند، نخل عاشورا را تا مسجد بدرقه كردند.

پرش ارتفاع آب پشت سد كرخه !
بر اثر دو سيلا ب اخير، سطح آب پشت سد كرخه حدود ۱۰ متر نسبت به پيش از وقوع سيلاب ها افزايش يافته است.
مهندس علي دوستي، معاون فني و توليد نيروگاه سد كرخه ، در گفت وگو با خبرنگار ايسنا افزود: دبي  پيك آخرين سيلاب اخير حدود ۲ هزار و ۹۰۰ متر مكعب بر ثانيه بود كه سطح آب پشت سد كرخه را به حدود ۲۰۵ متر از سطح دريا رساند.
علي دوستي گفت: با اين حال حجم عظيم ظرفيت خالي سد توانايي كنترل سيلاب هاي احتمالي آينده را خواهد داشت و مشكلي از اين نظر نخواهيم داشت.

برگزاري اولين جشنواره الگوهاي برتر تدريس در تبريز
تبريز- خبرنگار همشهري: نخستين جشنواره الگوهاي برتر تدريس با داوري بين ۱۵۰ اثر از ۵۰ مدرس قرآني استان آذربايجان شرقي در تبريز برگزار شد. حجت الاسلام اسكندري مسئول دارالقرآن سازمان تبليغات اسلامي استان با اعلام اين خبر گفت: اين جشنواره با هدف فراهم ساختن زمينه هاي دستيابي به بهترين الگوهاي تدريس قرآن كريم و تهيه كتاب، فيلم و ساير رسانه هاي آموزشي و استانداردهاي تدريس و شناخت و سازماندهي چهره هاي برتر در عرصه تعليم قرآن كريم كشور برپا شده است.

مديرعامل سد و نيروگاه شهيد عباس پور:
براي كنترل سيلاب ، سرريز سد را باز كرده ايم
به منظور كنترل سيلابهاي آينده، سرريز سد شهيد عباس پور باز شده است تا سطح آب پشت  سد براي كنترل سيلاب كاهش يابد.
مهندس حبيب الله جعفري، مديرعامل سد و نيروگاه شهيد عباس پور در گفت وگو با ايسنا توضيح داد: با توجه به سيلاب هاي اخير و به علت به وجود آمدن مشكل در آب بند منحرف كننده آب مسير رودخانه كارون براي ساخت سد كارون چهار، حجم آب زيادي در پشت سد كارون سه و سد شهيد  عباس پور جاري و موجب افزايش سطح آب درياچه  پشت سد شهيد  عباس پور شد.
وي افزود: هم اينك دبي خروجي از سرريز و نيروگاه سد شهيد عباس پور ۲۵۰۰ متر مكعب بر ثانيه است كه كمتر از دبي ظرفيت  نهايي رودخانه كارون اهواز مي باشد.
جعفري گفت: سدهاي زنجيره اي كارون سه، شهيد عباس پور و سد مسجدسليمان، شهر اهواز و زمين هاي پايين دست را از خطر بزرگ سيل گرفتگي حفظ كرده است.

كوهنورد امدادگر مهدي شهر براثر سقوط از كوه كشته شد
مهدي شهر- يكي از اعضاي گروه كوهنوردي مهدي شهر سمنان كه براي نجات يك كوهنورد در شمال شهميرزاد اقدام كرده بود براثر سقوط از ارتفاع كشته شد.
وي كه« جليل پناهنده»نام دارد براي يافتن يك كوهنورد به همراه جمعي از نيروهاي مردمي به ارتفاعات سه هزار و ۲۰۰ متري مرغك شهميرزاد رفته بود كه براثر ازدست دادن تعادل و سقوط دچار ضربه مغزي شد. وي پس از انتقال به بيمارستان فوت كرد. او به همراه جمعي از نيروهاي مردمي در حال جستجو براي يافتن يك كوهنورد ۶۰ ساله بود كه از چند روز قبل در اين حوالي مفقود شده است.چند تن از افراد اعزامي به اين منطقه به خبرنگار ايرنا گفتند كه اين كوهنورد توسط چرخبال هلال احمر به بيمارستان ۱۵ خرداد مهدي شهر انتقال يافت.در پي اين حادثه عمليات جستجو براي يافتن «حجت الله شجاعي »پيرمرد ۶۰ ساله شهميرزادي در ارتفاعات شمال شهميرزاد متوقف شده است و كوهنوردان فقط توانستند مقداري از لوازم شخصي اين فرد را پيدا كنند.

هموطنان استان هاي شمال غربي كشور!
۲۹ بهمن، «همشهري تركي» را از دست ندهيد
003912.jpg
چند سطر يادداشت ديروز ما درباره ويژه نامه «همشهري تركي» غوغايي به راه انداخت. استان هاي شمالي، ويژه نامه خاص خود را طلب مي كردند و از كردستان و لرستان، عده اي مي پرسيدند كه سهم ما چه مي شود؟!
عزيزان و مشتاقان! بخش اخبار شهرستان هاي همشهري تنها دو هفته است فعال شده و نوبت به همه مي رسد. همراهي كنيد، اما عجله نكنيد. ضمناً اگر آمادگي همكاري يا طرح و پيشنهاد خاصي براي پرباري و تأثيرگذاري بيشتر ويژه نامه هاي استاني داريد، آن را مستقيماً با دفتر سردبيري روزنامه در ميان بگذاريد.
به عنوان تجربه اول، فعلاً به هموطنان استان هاي شمال غربي كشور (آذربايجان شرقي و غربي، اردبيل، زنجان) توصيه مي كنيم روز شنبه ويژه نامه «همشهري تركي» -ضميمه رايگان روزنامه در اين مناطق- را از دست ندهند. تأكيد ما به آن جهت است كه يك روز پس از انتشار نگوييد كه نگفتيم!
گروه شهرستانها

بهره برداري از تصفيه خانه شيبان
اهواز - تصفيه خانه آب آشاميدني شهر «شيبان» در استان خوزستان ديروز با حضور معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب كشور، به بهره برداري رسيد. اين تصفيه خانه علاوه بر آب شرب شيبان و ۱۷ روستاي مجاور، آب موردنياز بخشي از شمال شهر اهواز را نيز تأمين مي كند. ظرفيت تصفيه خانه ۶۰ هزار متر مكعب آب در روز اعلام شده است.

گازرساني به ۹ روستا در آذربايجان غربي
اروميه - خبرنگار همشهري: در اين هفته ۹ روستاي آذربايجان غربي از نعمت گاز برخوردار شدند.
براساس اعلام شركت گاز استان، روستاهاي اصغرآباد، ساري بلگو، خالدآباد، قشلاق شكور، قوليج لووميدرلو در اروميه و روستاي ممدل در مياندوآب، شن آباد در پيرانشهر و كاروانسرا در نقده طي هفته جاري به شبكه سراسري گاز متصل شده اند.براي گازرساني به اين روستاها جمعاً ۶۵ كيلومتر خط انتقال احداث و ۱۹ ميليارد و ۱۰۰ ميليون ريال اعتبار هزينه شده است.

جلوه هاي زندگي در مرزهاي خوزستان به نمايش گذاشته مي شود
اهواز- در آينده اي نزديك ۳ موزه مردم شناسي در سطح استان خوزستان توسط ميراث فرهنگي خوزستان راه اندازي خواهد شد.
سودابه افشار- مسئول روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري خوزستان -به ايسكانيوز گفت: موزه هاي مردم شناسي با هدف نشان دادن جلوه هاي زندگي سنتي در شهرستان هاي دزفول، شوشتر و مسجد سليمان راه اندازي مي شود.افشار گفت: براي راه اندازي اين موزه ها از اشيا و لوازم زندگي سنتي مردم كه تا چند دهه پيش به صورتي وسيع كاربرد داشته در اين موزه ها نمايش داده مي شود.موزه هاي مردم شناسي دزفول در حمام كرناسيون و موزه شوشتر در خانه مستوفي داير مي شود. اما محل داير شدن موزه شهرستان مسجد سليمان هنوز مشخص نيست.

احداث گاوداري صنعتي در غرب كشور متوقف شد
سنندج - مدير اجرايي شركت تعاوني ياس دشت كردستان گفت: احداث يك گاوداري هزار رأسي صنعتي در غرب كشور به دليل عدم اختصاص اعتبارات سهم بانك كشاورزي متوقف شد.
«محمدرضا عبدي پور» در گفت و گو با ايرنا افزود: سرمايه گذاري در نظر گرفته شده براي اجراي اين پروژه در مرحله اول ۳۶ ميليارد و ۱۵۰ ميليون ريال است. به گفته وي، از اين ميزان اعتبار پيش بيني شده ۲۳ ميليارد و ۵۰۰ ميليون ريال سهم بانك كشاورزي و ۱۲ ميليارد و ۶۵۰ ميليون ريال آن آورده متقاضي مي باشد. او با اشاره به اين كه تاكنون ۱۵ ميليارد ريال از محل آورده بخش خصوصي هزينه شده است، گفت: اين ميزان بيشتر از اعتبار پيش بيني شده در اين بخش مي باشد.

درخشش هنرمندان آذري در جشنواره سراسري راوي
اروميه _ خبرنگار همشهري: دو تن از قصه نويسان آذربايجان غربي موفق به كسب عنوان سومي جشنواره سراسري راوي تبريز شدند.
مديرحوزه هنري آذربايجان غربي در اين باره گفت: سياوش دانش آذر و خالد رسول پور از اعضاي قصه نويسان استان با درخشش در جشنواره سراسري راوي كه با حضور ۸۰۰ هنرمند از سراسر كشور برگزار شد به دور نهايي جشنواره سراسري راوي تبريز راه يافتند. قرار است جشنواره سراسري راوي تبريز از ۲۸ تا ۳۰ بهمن در تبريز برگزار  شود. وي اضافه كرد: از مجموع آثار رسيده به دبيرخانه جشنواره، استان آذربايجان غربي از استانهاي آذربايجان شرقي و اصفهان مقام سوم را كسب كرده است.

دانشكده علوم پايه در اردبيل تأسيس مي شود
اردبيل _ گروه شهرستانها: كلنگ احداث دانشكده علوم پايه دانشگاه علوم پزشكي اردبيل با حضور وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي به زمين زده شد.
ساختمان اين دانشكده در چهار طبقه، به مساحت يك هزار و ۲۰۰ متر مربع احداث مي شود.در آيين كلنگزني اين دانشكده، نماينده مردم اردبيل طي سخناني از آلوده بودن آب آشاميدني استان اردبيل استفاده كرد و با اشاره به تعداد زياد بيماران كليوي در اين استان، از وزير بهداشت خواست دستگاه هاي دياليز بيشتري براي بيمارستانهاي اردبيل خريداري شود.

در ۵ استان كشور دانشكده خبر تأسيس مي شود
اهواز - با افزودن رشته علوم ارتباطات و روزنامه نگاري وابسته به دانشكده خبر در دانشگاه جامع علمي كاربردي خوزستان، سالانه ۳۰ دانشجو در اين رشته آموزش داده مي شوند.
افتخار، رئيس خانه مطبوعات خوزستان به ايسنا گفت: با توافقي كه با مدير دوره هاي آموزشي پودماني دانشكده خبر انجام شد مقرر شد خبرگزاري ايرنا در منطقه خوزستان زمين ساخت اين دانشكده را فراهم سازد. وي افزود: تلاش مي كنيم از طريق استانداري خوزستان و سازمان مديريت و برنامه ريزي، اعتبار موردنياز ساخت اين دانشكده را تأمين كنيم. وي ادامه داد: قرار است پنج دانشكده خبر براي آموزش دوره هاي روزنامه نگاري در پنج استان كشور تأسيس شود.

طومار ۴۰ متري بازاريان تبريز
تبريز _ خبرنگار همشهري: كسبه بازار مسقف جهان تبريز با امضاي طوماري ۴۰ متري از حق مسلم ايران در بدست آوردن انرژي هسته اي حمايت كردند و آن را حق قانوني كشور در جهت صلح آميز دانستند. بازاريان تبريز همچنين اقدام مطبوعات بعضي از كشورهاي اروپائي را در توهين به پيامبر گرامي اسلام محكوم نمودند.

انفجار مين در ايلام يك كشته برجاي گذاشت
ايلام - بر اثر انفجار مين و مواد منفجره برجاي مانده از دوران جنگ تحميلي در منطقه «كاني سخت» شهرستان مرزي مهران يك نفر كشته شد.
در اين حادثه يكي از دامداران منطقه كولگ به نام «عليزمان روشني» هنگام تعليف احشام با مين برخورد كرد و براثر شدت جراحت وارده جان باخت. گفتني است؛ امسال بيش از ۵۰ نفر در مناطق مرزي استان ايلام در اثر برخورد با مين و مواد منفجره كشته شده اند.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    انديشه    |    بـورس    |    حوادث    |
|   خارجي    |    سياسي    |    داخلي    |    شهر    |    شهرستان ها    |    شهري    |
|   علمي فرهنگي    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |