دوشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۸۴ - سال سيزدهم - شماره ۳۹۳۸ - Mar 6, 2006
زادبوم
Front Page

رئيس سازمان جنگلها و مراتع كشور براي سال آينده خبر داد:
كاهش بهره برداري از جنگلهاي شمال با واردات چوب
گروه شهري: رؤساي سازمان جنگلها و مراتع صبح ديروز در آستانه هفته منابع طبيعي در حالي كه از كمبود اعتبارات دولتي براي اجراي طرح صيانت از جنگلها انتقاد مي كردند بار ديگر از ضرب و شتم جنگلبانان در سراسر كشور خبر دادند.
قاچاقچيان چوب و ذغال در استان خوزستان سه شنبه هفته گذشته با حمله مسلحانه به جنگلبانان ايذه۴، نفر از ماموران منابع طبيعي را مجروح و روانه بيمارستان كردند. از سوي ديگر ۸ نفر ديگر از جنگلبانان و ماموران منابع طبيعي در منطقه سفيدآب نشتارود تنكابن در استان مازندران به دست متصرفان جنگل مورد ضرب و شتم قرار گرفتند و به شدت مجروح شدند.
بر طبق اين گزارش، تعدادي از اهالي منطقه و عده اي فرصت طلب در حالي كه ماموران منابع طبيعي با حكم قضايي در حال خلع يد از اراضي ملي و جنگلي بودند با ماموران درگير شدند و ضمن واردكردن خساراتي به ۶خودروي منابع طبيعي، جنگلبانان و نيروهاي بسيجي حافظ جنگل را به شدت مضروب كردند كه هر ۸ نفر روانه بيمارستان شدند. در عين حال رئيس سازمان جنگلها و مراتع از دستگيري عوامل مسلح در ايذه و مضروبان واقعه در تنكابن خبر داد.
خداكرم جلالي، رئيس سازمان جنگلها و مراتع در ادامه افزود: متاسفانه اعتبارات دولتي براي اجراي طرح صيانت از جنگلهاي شمال كشور به صورت قطره چكاني است، به طوري كه بودجه امسال اين طرح تنها ۱۴ ميليارد تومان و بودجه سال آينده ۱۸ ميليارد تومان است، در حالي كه اجراي اين طرح نزديك به ۲۰۰ ميليارد تومان اعتبار لازم دارد تا ما بتوانيم تا پايان برنامه چهارم توسعه تمامي برنامه ها و اهداف خود را تحقق بخشيم.
وي افزود: در سالي كه گذشت ميزان بهره برداري از جنگلهاي شمال ۷۵۰ هزار مترمكعب بود و با توجه به اينكه طبق برنامه چهارم توسعه، دولت موظف به حذف تعرفه گمركي واردات چوب و توسعه مزارع چوب شده، اين تعرفه  در حال حاضر به صفر رسيده است، به طوري كه در سال ،۸۴ حدود ۹۰۰ هزارمتر مكعب چوب مورد نياز صنايع چوب از طريق واردات تامين شد.
از سوي ديگر شمس الله شريعت نژاد معاون جنگلهاي شمال سازمان جنگلها و مراتع افزود: رويكرد سازمان جنگلها در بحث جنگل هاي شمال جنگل داري پايدار است، بنابراين هدف ما بهره برداري نيست، بلكه اصل حفاظت، احياء، اصلاح و توسعه جنگل در شمال كشور براي ما در اولويت است و چه بسا در سال آينده ميزان بهره برداري از جنگلهاي شمال از اين ميزان هم كمتر شود و قرار است كمبود چوب در اين زمينه از طريق واردات تامين شود، چون در حال حاضر جنگلهاي شمال به ريززيستي رسيده و امكان تجديد حيات براي نهال هاي جوان كم شده است.
رئيس سازمان جنگلها و مراتع كشور همچنين از برداشت سالانه ۱۵ ميليون مترمكعب چوب و هيزم براي مصارف جنگل نشينان، عشاير و روستاييان در سراسر كشور خبر داد و افزود: با وزارت نفت و شركت ملي گاز هماهنگي هايي به عمل آمده و قرار شده در راستاي كمك به حفظ جنگل ها و مراتع كشور سوخت مورد نياز روستاييان و عشاير به سوخت فسيلي تغيير يابد و وزارت نفت در اين باره قول مساعد براي همكاري با سازمان داده است.

چشم انداز
006936.jpg
از ديرباز نوروز و دگرگوني طبيعت، هنگامه سفر است. فرزانه اي مي گويد انسان سه معلم دارد: خود، طبيعت و كتاب.
آدمي براي حضور در كلاس طبيعت، بايد سفر كند. بسيار سفر بايد تا پخته شود خامي. دانايي و آگاهي، كمترين محصول و نتيجه سفر است. سفر نيز آدابي دارد كه رعايت آن الزامي است. تعيين هدف و برنامه ريزي از نخستين شروط سفر به شمار مي آيد. به كرات شنيده و ديده شده كه انسان مسافر بي هدف، نتيجه اي جز خستگي به دست نياورده است و اين در حالي است كه با اندكي تامل و انديشيدن، تجربيات مانايي به دست مي آيد.
سفر، سرشار از پند و اندرز و تجربه است و مي تواند بهترين راهنما براي زندگي با نشاط باشد. سخن نغز شاعر پارسي را آويزه عقل كنيم كه كباب، پخته نگردد مگر به گرديدن.

درخواست ثبت تپه  باستاني چهارهزارساله
در فهرست آثار ملي
006942.jpg
تقاضاي ثبت يك تپه باستاني با قدمت چهارهزار سال در شرق سبزوار در فهرست آثار ملي كشور داده شد.
مدير ميراث فرهنگي و گردشگري در گفت وگو با ايسنا ضمن بيان اين مطلب افزود: اين تپه  به ارتفاع ۱۵ متر نسبت به سطح زمين اطراف قرار گرفته و در آن انبوه سفال پاره هاي دوره پيش از تاريخ و سفال شاخص سياه رنگ كه به باستان شناسان در شناخت خط سير آريايي ها در منطقه شمال شرق ايران كمك مي كند، يافت شده است.
وي تصريح كرد: همچنين آثار قبل از آريايي ها در اين مسير شناسايي شده و در برش هاي ناشي از حفاري هاي غيرمجاز كه در بدنه تپه قابل رويت است، آثار فرهنگي و معماري مشهود است كه از اختلاط و آميزش و دوستي آريايي ها با بوميان سبزوار حكايت دارد.
او اظهار داشت: بقاياي معماري خشتي و ارتفاع تپه از انهدام مجموعه اي خشتي و گلي خبر مي دهد كه از آن ها پشته اي به ارتفاع ۱۵ متر به وجود آورده و اين اثر با توجه به سفال هاي شاخص سياه و خاكستري مكمل خلاء اسناد تاريخي، فرهنگي ايران مي باشد، به همين جهت تقاضاي ثبت در آثار ملي كشور داده شده است.

ممنوعيت خريد و فروش ماهي سياه و لاك پشت
006945.jpg
اداره كل محيط زيست تهران علاوه بر ممنوعيت خريد و فروش ماهي، لاك پشت و خرچنگ به دليل انتقال بيماري سالمونلا، براي متخلفان از اين طرح ۱۶هزارتومان جريمه نقدي تعيين كرد.
محمد حسن پيراسته مدير كل محيط زيست استان تهران به خريداران نوروزي هشدار داد از خريد حيوانات مرسوم اين ايام مانند ماهي و لاك پشت خودداري كنند.
وي دليل اين كار را وجود بيماري «سالمونلا» در اين حيوانات عنوان كرد و افزود: «بعضي از جانوران نظير لاك پشت، مارآبي، خرچنگ و ماهي غيرقرمز كه هر سال توسط دستفروشان در روزهاي پاياني سال فروخته مي شوند، ناقل بيماري سالمونلا هستند.»
وي افزود: «بيماري سالمونلا از طرف جانوران آبزي به انسان منتقل مي شود كه بيماري خطرناكي است،به همين دليل مبلغ ۱۶ هزار تومان جريمه نقدي براي خريد و فروش لاك پشت، خرچنگ و مار آبي، در نظر گرفته شده است.» پيراسته از همشهريان تهراني خواست در صورت مشاهده موارد تخلف، مراتب را با اداره كل محيط زيست استان تهران در ميان بگذارند.
ناگفته نماند گشتهاي محيط زيست در صورت مشاهده هرگونه تخلف با متخلفان برخورد قانوني خواهند كرد.

افتتاح چهل و پنجمين هتل كيش
006939.jpg
با افتتاح چهل و پنجمين هتل در جزيره كيش، تعداد تخت  هاي اقامتي اين منطقه به ۸ هزار و ۳۰۰ تخت افزايش يافت.
با آغاز به كار گراند هتل، هم  اكنون ۴۵ هتل و مركز اقامتي در كيش فعال و آماده پذيرايي از گردشگران است، همچنين نزديك به ۲۰ هتل ديگر در اين منطقه در حال ساخت است. گراند هتل، توسط بخش خصوصي شركت تورهاي كيش در زميني به مساحت ۵ هزار و ۴۰۰ متر مربع و با زيربناي ۶ هزار و ۴۰۰متر مربع در بخش مركزي كيش ساخته شده است.
در مراسم افتتاح گراند هتل، كه با حضور مهندس مجيد شايسته، رئيس هيأت مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد كيش، مسئولان محلي و جمعي از فعالان بخش گردشگري كيش برگزار شد، علي غمخوار، مديرعامل مؤسسه توسعه سياحتي كيش، از افزايش ۴۵۰ اتاق و يك  هزار و ۲۰۰ تخت اقامتي ديگر تا پايان سال خبر داد. براساس آمارهاي موجود، ظرفيت اقامتي و گردشگري كيش افزايش چشمگيري يافته و به عنوان الگويي در كشور مطرح است.
گفتني است، جزيره كيش با ۹۳ كيلومتر مربع مساحت، سالانه پذيراي بيش از يك ميليون گردشگر داخلي و خارجي است.

مرمت آرامگاه حافظ
006948.jpg
استادكار مرمت تخت جمشيد (پارسه) كه اكنون مشغول مرمت آرامگاه حافظ است، اعتقاد دارد كه سقف ايوان ستون دار مقابل آرامگاه به دليل نفوذ آب به داخل آن و پوسيدگي بخش هاي چوبي بايد عوض شود. سيروس زارع در پاسخ به ايسنا درباره وضعيت بخش هاي چوبي آن ايوان گفت: ايوان ستون دار مقابل آرامگاه پس از سال ۱۳۱۷ كه كار ساخت مجموعه به پايان رسيد، هيچ گاه مرمت نشد و بايد به وضعيت آن رسيدگي شود. اين ايوان از ابتدا، چهار ستون داشته و بقيه قسمت ها در سال هاي بعد به آن اضافه شده است. زارع ادامه داد: براي مرمت آرامگاه حافظ، از شيوه اي كه آثار سنگي تخت  جمشيد (پارسه) مرمت مي شوند، استفاده شد؛ به اين ترتيب كه سنگ بالاي آرامگاه به شكل سرتاسري سوراخ و فولاد محكمي كه بتواند به سنگ استحكام بدهد در آن كار گذاشته شد.

افزايش ۱۵درصدي مسافران دريايي
گروه شهري: در حالي كه سهم ناوگان حمل و نقل ريلي در جابه جايي مسافران نوروزي نسبت به نوروز سال گذشته ۱۱درصد افزايش يافته، ناوگان دريايي كشور با افزايش ۱۵درصدي جابه جايي مسافران نوروزي نسبت به سال گذشته، درصدد جبران كاهش ۴۰درصدي جابه جايي مسافر طي ماههاي اخير است.
مدير كل امور دريايي سازمان بنادر و كشتيراني علت كاهش ۴۰ درصدي جابه جايي مسافران دريايي طي ماه هاي گذشته را عادي دانست و گفت:با امكاناتي كه شركت هاي حمل و نقل مسافربري دريايي اعمال كرده اند پيش بيني مي شود كه ظرفيت در نظر گرفته شده پاسخگوي نيازها باشد.سيد علي استيري افزود: كاهش ۴۰ درصدي كه طي ماه هاي اخير شاهد آن بوديم در نوروز سال ۸۵ نه تنها جبران خواهد شد، بلكه شاهد رشد جابه جايي مسافران دريايي به خصوص در استان هرمزگان خواهيم بود.مدير كل امور دريايي سازمان بنادر و كشتيراني خاطرنشان كرد:جابه جايي مسافران دريايي در نيمه دوم سال معمولا كم مي شود و علت خاصي ندارد، زيرا در اين راستا به تمامي تجهيزات و امكانات مجهز هستيم.استيري تعداد مسافران دريايي جابه جا شده در نوروز سال گذشته را ۳۵۰هزار نفر اعلام كرد و پيش بيني كرد:با توجه به اينكه هر ساله در ايام نوروز شاهد افزايش تردد مسافرين هستيم و همچنين تعداد كشتي هايي كه به كار گرفته ايم افزايش يافته، در سال جاري ميزان مذكور با افزايش ۱۵ درصدي روبه رو باشد.از سوي ديگر مقايسه آماري جابه جايي مسافر در طول ۱۱ ماه سال ۸۴ از ابتداي فروردين ماه تا بهمن ماه سال جاري نيز حاكي از كاهش ۱۸ درصدي مسافر است.
كليه بنادر كشور اعم از خرمشهر، آبادان، شهيد باهنر، لنگه، قشم، درگهان و بوشهر كه عمليات جابه جايي مسافر را در بنادر كشور انجام مي دهند در بهمن ماه سال جاري با كاهش جابه جايي مسافر روبه رو بودند كه از اين ميزان بندر لنگه با كاهش ۸۲درصدي مسافر، روند نزولي چشمگيري داشت.
بررسي آماري روند جابه جايي مسافران دريايي در طول ۱۱ ماه سال جاري حاكي از آن است كه بندر بوشهر در طول اين مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل بيش از ۷۵درصد كاهش داشته است، پس از بوشهر، بندر لنگه نيز با ۴۳ درصد كاهش در جا به جايي مسافر بيشترين ميزان كاهش را از آن خود كرد.

محيط زيست در كل كشور ۱۰ سلاح بيهوش كننده دارد
معاون محيط طبيعي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: محيط زيست در كل كشور نزديك به ۲۴ سلاح بيهوشي دارد كه ۱۴ قبضه آن از كار افتاده و تنها ۱۰ قبضه آن كار مي كند.
انوشيروان نجفي، در جمع خبرنگاران افزود: بايد در هر استان كشور ۶ تا ۷ قبضه سلاح بيهوشي وجود داشته باشد كه قيمت هر كدام از آنها حدود ۲۵۰ هزار تومان است. وي در خصوص بحث اكوتوريسم گفت: ۳۵۰ميليون تومان اعتبار براي ۲۰ منطقه از ۴۹ منطقه اي كه پتانسيل جذب اكوتوريسم را دارند تخصيص داده شده است. معاون محيط طبيعي سازمان محيط زيست ادامه داد: محيط زيست براي سپردن اداره بخش اكوتوريسم به بخش خصوصي اعلام آمادگي مي كند. نجفي اظهار داشت: برخي ادعا مي كنند سازمان حفاظت محيط زيست تخلفاتي دارد اما چنانچه هر فردي اطلاعي از تخلف در اين سازمان دارد، مي تواند به مراجع قانوني ارجاع دهد تا مورد رسيدگي قرار گيرد.
اسماعيل رمضاني، مديركل نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست نيز از اصلاح آئين نامه محيط بانان خبر داد و گفت: آئين نامه مربوط به امور محيط بانان براي اجرايي شدن داراي نواقصي بود كه بنا شده اصلاح لازم صورت گيرد. وي افزود: رسيدگي به وضعيت محيط بانان نيازمند فراهم كردن تجهيزات و امكانات لازم براي اين افراد است كه سازمان در اين راستا حركت مي كند.
مديركل نظارت و بازرسي سازمان حفاظت محيط زيست، وجود گارد ساحلي را ضروري دانست و گفت: قرار است با توجه به اينكه كشتي ها و نفتكش ها مشكلات بسياري را براي محيط زيست دريايي ايجاد مي كنند، گارد ساحلي براي پالايش مستمر اين آلودگي ها ايجاد شود. سيدخلاق ميرنيا، معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست در خصوص عدم اجراي قانون مديريت پسماندها توسط دستگاههاي مختلف گفت: تمام دستگاهها موظف به اجراي قانون مديريت پسماندها هستند.
محمود رئيس  زاده، معاون توسعه مديريت و امور مجلس سازمان حفاظت محيط زيست نيز گفت: مبلغ كلي بودجه ستادي، هزينه  اي و تملك دارايي براي سال ۸۵ ، ۷۱۳ ميليارد ريال است كه از اين مقدار ۱۰۳ ميليارد ريال بودجه ستادي و هزينه و ۶۱۰ ميليارد ريال بودجه  هاي طرح تملك دارايي است.

ثبت هفتصد روستاي اقماري شهر سوخته
و طبقه بندي يك ميليارد قطعه سفال
006933.jpg
اجراي مراحل نخست اجراي پروژه هاي ثبت روستاهاي اقماري شهر سوخته، ايجاد بانك اطلاعات سفال و راه اندازي نفيس ترين و منحصر به فردترين گنجينه  پارچه هاي باستاني در پايگاه شهرسوخته به پايان رسيد.
عليرضا خسروي- مدير پايگاه ميراث فرهنگي شهرسوخته- در گفت وگوبا ايسنا گفت: مرحله نخست ثبت روستاهاي اقماري شهرسوخته با بررسي، شناسايي و تهيه  نقشه هاي ۴۷ تپه  باستاني از حداقل ۷۰۰ روستاي اقماري شهرسوخته و انجام مقدمات ثبت آن ها در فهرست آثار ملي، به پايان رسيد. بخشي از كار اين مرحله، مربوط به جمع آوري برداشت هاي ميداني و تجزيه، تحليل و تهيه  گزارش از تپه هاي باستاني بود و مرحله  دوم اين طرح نيز در روزهاي آينده آغاز مي شود.
وي با اشاره به اين كه هركدام از روستاهاي اقماري شهرسوخته، هويت مستقلي دارند و شماره  ثبت مخصوص خود را دريافت خواهند كرد، افزود: پس از ثبت روستاهاي اقماري شهرسوخته در فهرست آثار ملي، كل اين منطقه به محوطه اي فرهنگي تبديل مي شود كه هر حركتي در آن بايد با اجازه  سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري باشد.
او هم چنين از پايان اجراي مرحله  نخست ايجاد بانك اطلاعات سفال در پايگاه شهر سوخته خبر داد و افزود: در اين مرحله، هفت هزار قطعه سفال، طراحي، مستندسازي و طبقه بندي شد و اين بانك كه تنها بانك رايانه اي اطلاعات سفال در حوزه  جنوب شرق ايران محسوب مي شود، آماده  بهره برداري است. البته ما حدود ۶۰ هزار قطعه سفال داريم و تصور مي كنيم كه تعداد سفال ها و اشياي فرهنگي شهرسوخته، يك ميليارد قطعه باشد. اگر سرعت طبقه بندي سفال ها افزايش يابد، با توجه به تنوع و كميتي كه شهرسوخته از نظر داده هاي سفالي در اختيار پژوهشگران و محققان مي گذارد، مي توانيم بزرگ ترين بانك بين المللي اطلاعات سفال هزاره هاي سوم و چهارم پيش از ميلاد را در شهرسوخته بنيان بگذاريم.
وي ادامه داد: براي ايجاد اين بانك اطلاعات، تمام شاخصه هاي فيزيكي و هنري سفال ها ثبت مي شود و دوره بندي و شناسايي اوليه صورت مي گيرد تا پژوهشگران به آساني به اطلاعات دسترسي داشته باشند.
خسروي با اشاره به اين كه نفيس ترين و منحصربه فردترين گنجينه ي پارچه هاي هزاره هاي سوم و چهارم پيش از ميلاد در شهر سوخته است، گفت: اين مجموعه براي بررسي، شناسايي و ارايه به پژوهشگران و محققان آماده و طبقه بندي شده است كه در هيچ كجاي ايران مانند آن وجود ندارد. اين گنجينه با پارچه هاي متنوع و چندين نوع بافت و رنگ بندي كه نقش مايه هاي مختلفي در آن ديده مي شود، بسيار منحصربه فرد است.
وي در اين باره اضافه كرد: با همكاري پژوهشكده  حفاظت و مرمت سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، طرحي براي سامان دهي بهتر و بهبود شرايط نگهداري از پارچه ها آماده شده است و پژوهشگراني از آن مركز براي بررسي شرايط اين آثار نفيس به شهر سوخته خواهند آمد.

انتخاب ۱۶۰۰ معتمد محلي براي ۱۱ منطقه تهران
006930.jpg
گروه شهري-غلامرضارفيعي: تشكيل انجمن هاي شوراياري محلات پايتخت در روزهاي ۱۹ و ۲۶ اسفند ماه جاري محور گفت وگويي است با رسول خادم- رئيس كميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي اسلامي شهر تهران- كه در پي مي آيد.
***
* با توجه به اينكه قرار است جمعه اين هفته (۱۹ اسفند) انجمن شوراياري هاي محلات ۱۱منطقه تهران تشكيل شود، ويژگي اين انجمن ها چيست و چه وظايفي براي آنها پيش بيني شده است؟
- انجمن معتمدين محلي به طور مستقيم از سوي مردم هر محله انتخاب مي شود و به دليل آشنايي آنان با مشكلات محل سكونت خود، با ارائه راه حل ها و راهكارهاي مناسب در تعامل مستقيم با شوراي شهر و نيز همكاري و هماهنگي با سازمان ها و دستگاه هاي اجرايي نسبت به رفع مشكلات و برنامه ريزي براي ارتقاي خدمات رساني اقدام خواهند كرد.
* از آنجا كه جمعه اين هفته و هفته آينده را براي تشكيل دومين دوره شوراياري هاي محلات مناطق ۲۲ گانه تهران در نظر گرفته ايد، جمعه اين هفته شوراياري هاي چه مناطقي تشكيل خواهد شد؟
- جمعه اين هفته بيش از ۱۶۰ محله واقع در مناطق ،۶ ،۸ ،۹ ،۱۰ ،۱۳ ،۱۴ ،۱۶ ،۱۷ ،۱۸ ۲۰ و ۲۲ شاهد تشكيل انجمن معتمدين محل خود از طريق انتخاب شهروندان خواهد بود.
تاكنون ۱۲ هزار نفر در مناطق ۲۲ گانه تهران به عنوان داوطلب حضور در اين انجمن ها ثبت نام كرده اند كه حدود نيمي از آنان معتمدين ۱۱ منطقه مذكور هستند. از سوي ديگر براي هر انجمن شوراياري ۱۰ نفر شامل ۷  عضو اصلي و ۳ عضو علي البدل انتخاب خواهد شد. به بيان ديگر جمعه اين هفته ۱۶۰۰ معتمد محلي براي عضويت در۱۶۰ انجمن محله واقع در ۱۱منطقه مذكور انتخاب خواهد شد.
* در حال حاضر روند كار در چه مرحله اي است؟
- ثبت نام از داوطلبان در ۱۱ منطقه اي كه قرار است نوزدهم اسفند ماه انجمن هاي معتمدين محلات آنها تشكيل شود، جمعه گذشته به پايان رسيده و در حال حاضر صلاحيت داوطلبان توسط هيأت هاي اجرايي و نظارت مردمي محلات اعلام شده است.
از سوي ديگر ثبت نام از داوطلبان عضويت انجمن هاي معتمدين محلات واقع در مناطق ،۱ ،۲ ،۳ ،۴ ،۵ ۷ ، ،۱۱ ،۱۲ ،۱۵ ۱۹ و ۲۱ كه قرار است در تاريخ ۲۶ اسفند ماه جاري تشكيل شود تا ۲۰اسفند ماه ادامه خواهد داشت.
* براي ثبت نام كنندگان عضويت در انجمن هاي محل چه شرايطي در نظر گرفته شده است؟
- داشتن حداقل ۲۵ سال سن، ۶ ماه سكونت در محل، سواد خواندن و نوشتن، خوشنامي و حسن رفتار در محل، جزو شرايط عضويت در اين انجمن هاست كه توسط هيأت هاي اجرايي و نظارتي مردمي محلات با نظارت عاليه شوراي شهر و فرمانداري تهران تأييد مي شود.
* براي اخذ رأي شهروندان چه محل هايي در نظر گرفته شده است؟
- در حال حاضر با توجه به غيررسمي و محلي بودن تشكيل انجمن هاي مذكور، جانمايي محل اخذ آراي شهروندان در محلات، توسط ستاد اجرايي و نظارت مناطق صورت گرفته و در هر محله ۵ تا ۷ نقطه از اماكن عمومي از جمله مساجد و مدارس به عنوان مكان اخذ رأي شهروندان محله تعيين شده است. نشاني اين اماكن با هماهنگي و همكاري فرمانداري تهران با نصب پلاكارد به اطلاع شهروندان محله خواهد رسيد.

بازارهايي كه شبيه هم مي شوند
يك سوم كاشي گلداري كه نقش كهنه زيبايي دارد، ۳۰ هزار تومان، مي گويند از يكي از خانه هاي قاجاري شيراز برداشته شده، سيني مسي كوچكي كه از فرط قدمت! سياه شده، ۳۰ هزار تومان،... و دو قدم آن طرف تر، تكه كاشي ۴ هزار تومان و سيني مسي...
بازار وكيل و مشير شيراز فرق چنداني با بازار اصفهان و تهران ندارد. اجناسي كه در اين بازارهاست تفاوت چنداني با بازار شهرهاي ديگر ندارد. جنس هاي چيني و هندي بازار اينجا را هم پر كرده اند، ماكت هاي سنگي از مقبره كوروش و نقش برجسته  هاي تخت جمشيد تبديل به احجام لاكي شده اند.
تشخيص ميان اجناس اصل و قلابي در اين بازار براي ما كه ايراني هستيم و فروشندگان و روابط بازار را مي شناسيم هم كار سختي است، چه رسد به خارجي هايي كه مي خواهند از بازارهاي ايران خريد كنند.
اتفاق ناخوشايندي است كه بازارهاي شهرهاي ما هم هويت خود را از دست بدهند و جز فرش و گليم هاي دستباف گران قيمت، صنايع دستي ديگري در شهرهايمان پيدا نشود. وقتي فرقي نكند كه بازار اصفهان مي روي يا شيراز، يكي ديگر از لذت هاي سفر هم روبه نابودي است. چرا نظارتي بر بازارهاي سنتي شهرها وجود ندارد و چرا متوليان صنايع دستي كشور براي دسترسي مسافران به صنايع دستي فكري نمي كنند؟!

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش فناوري    |    انديشه    |    بـورس    |    زادبوم    |
|   حوادث    |    خارجي    |    سياسي    |    داخلي    |    شهرستان ها    |    شهري    |
|   راهنما    |    ورزش    |    يادداشت    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |