به گفته «هردوت» مورخ يوناني، ايرانيان داراي سه صفت ممتاز جوانمردي بودند؛ راست مي گفتند، راست بر اسب مي نشستند و راست تير مي انداختند. ويژگي هايي كه يك ايراني را از مردمان ساير ملل جهان تميز مي داد. در كتاب حماسي شاهنامه فردوسي اشعاري وجود دارد كه حاكي از نقش تيراندازي در بين ايرانيان قديم و جنگ هاي آنان بوده است و بارها از حاكمان، دليران و رزم آوراني نام مي برد كه در هنگام بزم و شكار براي سرگرمي خود و مشاهده قدرت و مهارت شاهزادگان و ديگر نام آوران مسابقات تيراندازي را تشكيل داده و برندگان آن را به دريافت جوايز مفتخر مي ساختند.
تهران قطب بزرگ تيراندازي كشور
تهران مثل همه رشته هاي ورزشي، قطب بزرگ تيراندازي كشور به شمار مي رود، اما همين قطب بزرگ با چالش هاي زيادي در امر توسعه اين ورزش ديني و ميهني رو به روست.
رئيس هيأت تيراندازي استان تهران چشم انداز اين رشته را در كشور روشن ارزيابي مي كند و اعتقاد دارد كه نگاه مسئولان سازمان تربيت بدني به اين رشته نسبت به گذشته تفاوت پيدا كرده است.
غلامرضا رنجكش با اعلام اين مطلب از كمبود سالن هاي اختصاصي، سلاح هاي مدرن و تجهيزات تيراندازي به عنوان مهم ترين دغدغه هاي پيشرفت ياد مي كند و مي افزايد: در اين زمينه رايزني و تلاش هاي گسترده اي را آغاز كرده ايم و با قول هاي داده شده از سوي شهردار محترم تهران دكتر قاليباف قرار است از فضاي پارك ها نهايت استفاده را ببريم. وي از ايجاد سالن هاي جديد با كمك شهرداري در آينده نزديك خبر داد.
وي حضور تيم منتخب تهران در مسابقات بين المللي اوكراين را انگيزه اي مناسب در راه توسعه براي قهرماني اين رشته خواند و گفت: در مهد تيراندازي جهان كسب مقام سوم تيمي و تصاحب جام اخلاق و از همه مهم تر راهيابي به فينال مسابقات تفنگ خفيف براي ما بسيار ارزنده بود.
رنجكش پايه هاي قهرماني تيراندازي را در زيرساخت هاي همگاني جست وجو مي كند و عقيده دارد بر پايه يك برنامه ريزي قوي استعداديابي مي توان به كشف استعداد پرداخت. وي برنامه هاي آموزشي، تشكيل تيم هاي مختلف تيراندازي، ساخت سالن هاي تيراندازي، برگزاري جشنواره تيراندازي تهران و اولين دوره مسابقات بين المللي تهران را از جمله برنامه هاي سال جاري اين هيأت اعلام كرد. هم اكنون نزديك به ۹۰درصد بدنه تيم هاي ملي را قهرمانان تهراني تشكيل مي دهند.