عباس براتي پور:
در حوزه فرهنگ
انتظارات برآورده نشده است
فارس: عباس براتي پور، شاعر گفت: هنوز در حوزه فرهنگ آنچه را كه پيش از اين تصور مي كرديم، رخ نداده است؛ شايد به قول وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيازمند زمان هستيم.
براتي پور افزود: ما توقع داريم كه كمبودهايي كه در حوزه فرهنگ وجود دارد، هرچه زودتر رفع شود.
وي اظهار داشت: بودجه هايي كه در اختيار مراكز فرهنگي گذاشته مي شود، يكسان نيست. بايد از اسراف ها در مراكز فرهنگي جلوگيري شود و بيشتر به فرهنگ كشور رسيدگي شود.
اين شاعر ادامه داد: گاهي كنگره هايي برگزار مي شود كه هزينه هاي هنگفتي را خرج مي كنند، اما برداشت لازم انجام نمي شود. من شاهد برخي از شب شعرهايي هستم كه شعرهاي مبتذل خوانده مي شود. چرا بايد ادبيات ايران كه با بيت المال اين مملكت اداره مي شود، صرف فرهنگي شود كه مبتذل است.
براتي پور اضافه كرد: گماردن افراد فرهنگي در رأس كارهاي فرهنگي خيلي مهم است. اگر خود شعرا و نويسندگان مهر و محبت از مسئولان ببينند مسلماً آثار خوبي در كارهايشان خواهد داشت.
وي گفت: اگر وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي به طور مرتب با اهالي فرهنگ ارتباط داشته باشد، مسلماً در راستاي اهداف جمهوري اسلامي قلم خواهند زد و تا جايي كه مي توانند به دولت كمك خواهند كرد.
اين شاعر در پايان گفت: انتشار كتاب بايد از فيلتر درستي عبور كند. هم از لحاظ قوت كلام و هم از جهت محتوا مورد بررسي قرار گيرد. به طور كلي بايد براي مميزي كتاب يك تيم كارشناس تعيين شود كه در آن تيم هم متخصصان باشند و هم متعهدان.
كاميار عابدي:
بهترين اشعار دفاع مقدس
در دوران جنگ سروده شد
گروه ادب و هنر كاميار عابدي گفت: بهترين اشعار دفاع مقدس در همان دوران جنگ خلق شد و پس از آن دوران، اشعار باكيفيت نديده ام، چون در دوران جنگ، اشعار به صورت كاملا خودجوش پديد مي آمد.
عابدي با بيان اين مطلب كه نمي توان براي شعر دفاع مقدس پيش انديشي كرد، افزود: برخلاف رمان و داستان كه مي توان براي آن برنامه ريزي كرد، شعر، ژانر بخصوصي است و تقريبا محال است كه بتوان براي آن از پيش، برنامه ريزي كرد و به همين دليل است كه رمان نويسي و داستان نويسي در عرصه دفاع مقدس، گسترش و غناي بيشتري پيدا كرده است، ولي اشعار خوب دفاع مقدس، تنها در همان دوره جنگ گفته شدند.
وي تاكيد كرد: شعر دفاع مقدس بايد مورد نقد علمي و ادبي قرار بگيرد تا از حالت تكرار دور شده و بتواند وارد ميدان هاي جديدتري بشود.
عابدي با طرح اين پيشنهاد كه مي بايست در كنگره شعر دفاع مقدس جلساتي را به نقد و بررسي شعر دفاع مقدس اختصاص دهند تاكيد كرد: همچنين بايد اشعار عرضه شده به چهارده دوره پيشين را هم مورد بررسي و ارزيابي دقيق قرار دهند تا نقاط ضعف و قوت آن بررسي شود.
وي همچنين با اشاره به نقدهايي كه سيدحسن حسيني در خصوص شعر دفاع مقدس انجام داد، گفت: به جز نقد سيدحسن حسيني كه نمونه هايي از شعر دفاع مقدس را مورد بررسي قرار داد، تاكنون نقدهايي كه در خصوص شعر دفاع مقدس صورت گرفته است، صرفا به بيان رشادت ها، ايثار و فداكاري هاي رزمندگان اشاره دارد و غربال و نقد اصولي در اين مورد انجام نشده است.