نوسازي سياسي
در عصر مشروطه
نام كتاب: نوسازي سياسي در عصر مشروطه ايران/ نويسنده: حسن قاضي مرادي/ نشر اختران/ چاپ اول: ۱۳۸۴/ شمارگان: ۲۰۰۰ نسخه/ بها: ۳۳۰۰ تومان.
گروه انديشه:تحليل جريان ها و تحولات سياسي ايران در اين دوران هدف اصلي كتاب است. از اين رو نويسنده، در سنخ شناسي جريان هاي انديشه سياسي، چهار راهكار اصلي گذار از جامعه سنتي به جامعه متجدد- آنچنان كه در آراي روشنفكران صدر مشروطه قابل تشخيص بود- از هم تفكيك كرده و با تأكيد بر انديشه سياسي به اجمال به بررسي آراي چهار روشنفكر صدر مشروطه پرداخته است. اين چهار روشنفكر، آخوندزاده، طالبوف، سيدجمال الدين اسدآبادي و ميرزا ملكم خان هستند. در واقع اين چهار تن نماينده چهار جريان مهم در تحولات آن روزگار بوده اند. به همين خاطر، نويسنده در فصل اول به اختصار بحثي نظري درباره چگونگي گذار از جامعه سنتي به جامعه متجدد در جوامع غيرغربي دارد. فصل دوم به عمل و انديشه گذار به جامعه متجدد در عصر مشروطه ايران پرداخته و در پي گفتار كه عنوان «مدرنيته تقدير ماست» را بر پيشاني خود دارد، به مهمترين مؤلفه هاي نوسازي سياسي اشاره كرده است.
سرچشمه هاي تراژدي
نام كتاب: سرچشمه هاي تراژدي بشري/ نويسنده: جواد فولادي/ ناشر: انتشارات خاور زمين با همكاري نشر آرون/ چاپ اول: ۱۳۸۴/ بها: ۳۰۰۰ تومان.
مبناي حركت كتاب حاضر، بر جمله معروف خداي معبد دلفي؛ يعني «خودت را بشناس» استوار شده است. نويسنده در اين كتاب مي كوشد تا به اين پرسش پاسخ دهد كه: چگونه مضمون تاريخ بشري تراژيك شده است؟ بر همين اساس در فصل اول كتاب به طرح نظري مسئله مي پردازد و آنگاه در فصل هاي بعدي كه به ترتيب: انسان و ديالوگ طبيعت، الگوهاي طبيعي- تاريخي و انسان، تاريخ و مكانيزم هاي تكرارشونده و«قانونمند» نام دارند، به تبيين چرايي و چگونگي سرنوشت تراژيك بشري مي پردازد.