راز ديرين
پرونده ربوده شدن -8
ديدار هيأت لبناني باقذافي
|
|
گروه سياسي - در بخش هاي پيشين اين گزارش كه پرونده مفصلي از اسناد و مدارك ربوده شدن امام موسي صدر است به نكاتي از جمله انگيزه سفر امام صدر به ليبي و نهايتاً اتفاقاتي كه افتاد، بيانيه وزارت امور خارجه ليبي و پاسخ جنبش امل به اين بيانيه و ديدار هيأت لبناني با قذافي درشماره هاي گذشته اشاره كرده است. اينك ادامه اظهارات قذافي از نظرتان مي گذرد.
قذافي در مورد امام صدر پرسيد: به من گفتهژاند كه او ايراني است آيا اينچنين نيست؟
سرهنگ قذافي در ادامه سخنانش افزود كه امام در هنگام جشنژهاي انقلاب ليبي مهمان ليبي بود. اما وي به علت مشغله فراوان نتوانست به موقع با او ديدار كند. از اين رو موعد اين ديدار در ساعت 1:30بعد از ظهر 31اوت 1978مشخص گرديد. اما به وي اطلاع دادند كه امام ليبي را ترك كرده است! و وي با شگفتي گفت بايد با يكديگر ملاقات ميژكرديم. قذافي افزود امام صدر بيژاطلاع سفر كرد و آقاي احمد حطاب در فرودگاه به طور اتفاقي او را شناخته و بدرقهژاش كرد. سرهنگ قذافي سپس اظهار داشت: وقتي جنجال ناپديد شدن امام صدر به راه افتاد و ياسر عرفات نزد من آمد و گفت كه ليبي در اين قضيه مسئول است زيرا كه امام مهمان كشورش بود، با توجه به حرمت مهمان اين گفته از نظر عربي و اسلامي براي من توهين بود (قذافي واژه توهين را چهار بار تكرار كرد). از آن موقع به اين مسئله توجه كردم و براي انجام تحقيق اقداماتي كردم. عرفات به من پيشنهاد كرد براي شركت در تحقيق هر كسي را كه از فلسطينيژها مناسب ميژدانم برگزينم. سپس هيئتي به رياست احمد شحاتي روانه ايتاليا كردم. اين هيئت تا كنون از رسيدن امام موسي صدر به ايتاليا اطمينان حاصل نكرده است. روشن شد كه مهمانداران هواپيماي شركت آليتاليا, پرواز شماره 881از ليبي به رم در شامگاه 31اوت 1978نتوانستهژاند عكسژهاي امام و دو همراهش را شناسايي كنند.چراكه ميان زمان پرواز و تاريخ انجام تحقيق فاصله افتاده است.
پس از گفتهژهاي قذافي، از سوي هيئت علما ابتدا شيخ عبدالامير قبلان مسئله تابعيت و اصل و نسب امام صدر را توضيح داده. وي روشن نمود كه نياي امام صدر صالح شرف الدين در روستاي شحور در نزديكي هاي شهرستان صور در جبل عامل در سال 1122ق زاده شده و در روستاي معركه نزديك زادگاهش اقامت داشت و عالم جليل القدري بود. سپس به عراق مهاجرت و در نجف اشرف اقامت گزيد. جد ايشان اسماعيل صدر مرجع طايفه شيعه بود كه تا سال وفاتش در 1334ق مقيم نجف بود. به دليل نقش خاندان صدر در انقلاب عراق به خانداني ضد استعماري شهره اند. پدر ايشان صدر الدين به ايران مهاجرت و در شهر قم اقامت كردو فرزند وي امام موسي صدر در همانجا به دنيا آمد.
سرهنگ قذافي گفت: باهي .... باهي (در لهجه ليبيايي به معناي بسيار خوب بسيار خوب).
شيخ قبلان ادامه داد: جناب آقاي رئيس جمهور در اينجا مايلم شما را با تمام ابعاد شخصيت امام موسي صدر آشنا سازم. هنگامي كه اسرائيل براي نخستين بار در 1969شهرك كفر شوبا در دامنه جبل الشيخ در مرزهاي لبنان و اسرائيل را بمباران كرد امام صدر هيئت ياري رساني به جنوب را با شركت تمامي فرقهژهاي ديني لبنان تشكيل داد. وي نيمروز و در رأس يك هيئت فراگير راهي روستا شد و وارد حياط مسجدي گرديد كه بر اثر بمباران اسرائيل آسيب ديده بود. همانجا عبايش را بر زمين پهن كرد و به نماز جماعت ايستاد. سپس در حالي كه مبلغ ده هزار ليره به يكي از آسيب ديدگان روستا هديه ميژداد گفت: پايداري كنيد كه دلاوري از همينجا آغاز ميژشود. توجه فزايندهژاي بر چهره قذافي نمايان شد .
شيخ قبلان افزود: امام صدر به يك خط اسلامي ملي روشن و نيرومند پايبند است ما تل زعتر، نبعه، فنار بياقوت، محلهژهاي غوارنه و... و ... را به اين سبب از دست دادهژايم كه شيعيان اين مناطق نيز به خط امام پايبندند. ما در راه بالندگي ملي دستاوردهاي ربع قرن را قرباني كردهژايم. بسياري در جبل عامل و جنوب زمينژهايشان را فروختهژاند و به مناطق امن رفتهژاند. بازماندگان يا آوارهژاند يا در تيررس توپهاي اسرائيل. با اين همه امام بر موضعش پابرجاست و خستگي ناپذير نسبت به خط مليژاش متعهد است. ادامه دارد
|