سياست هاي اصل 44
لزوم اجتناب از شتاب زدگي
در اجراي خصوصي سازي
گروه اقتصادي- عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس با تاكيد بر اين كه اجراي بند ج اصل 44 قانون اساسي نبايد با شتاب زدگي صورت گيرد، گفت: تجربه تلخ خصوصي سازي در دو دوره گذشته نبايد تكرار شود، زيرا در آن منابع بيت المال به تاراج رفت.
محمد حسين استكي گفت: مسئولين در راستاي توسعه اقتصادي كشور بايد با استراتژي و راهبرد بلندمدت در زمينه سياستگذاري ها اقدام و از تصميم گيري هاي مقطعي جداً خودداري كنند. وي با اشاره به بند ج اصل 44 قانون اساسي مبني بر واگذاري 80 درصداز فعاليت هاي اقتصادي دولت به بخش خصوصي و تعاوني تصريح كرد: براي اجراي اين ابلاغيه تاكنون قدم هاي اساسي برداشته شده است اما نبايد اين امر با شتاب زدگي صورت گيرد. عضو كميسيون صنايع و معادن تاكيد كرد: براي توسعه اقتصادي و صنعتي كشور، استراتژي ها و راهبردهاي دولت ها با تعويض آنها نبايد تغيير كند و تصميم گيري ها در كشور بايد از ثبات لازم برخوردار باشد. استكي بااشاره به اجرايي شدن بند ج اصل 44 قانون اساسي و تكليف كارمندان و كارگران بنگاه هاي اقتصادي كشور پس از واگذاري آنها به بخش خصوصي افزود: در نتيجه اين واگذاري كارمندان و كاركنان بنگاه ها نابسامان نخواهد شد چراكه با واگذاري مديريت اين صنايع به بخش خصوصي و تعاوني ، جذب نقدينگي از جامعه موجب رقابت خواهد شد. وي تصريح كرد: بايد به سمت افزايش بهره وري و كاهش نياز سرانه افراد گام برداريم و در شرايطي كه صنعتي را بتوان با 10 نفر نيروي كار چرخاند ظلم است كه با 12 نفر و يا نيروي بيشتري به حركت درآوريم.
گسترش خصوصي سازي در چين
گروه اقتصادي- سهم بخش غيردولتي از اقتصاد چين كه زماني كاملاً دولتي بود، تا پايان دهه جاري ميلادي به 75 درصد افزايش مي يابد.
به گزارش چايناديلي، آكادمي علوم اجتماعي چين كه معتبرترين كانون فكر در اين كشور است، اعلام كرد: با ادامه برنامه هاي گسترش بخش خصوصي، سهم بخش غيردولتي از توليد ناخالص داخلي اين كشور از 65 درصد فعلي تا سال 2010 به 75 درصد افزايش خواهد يافت كه 70 درصد آن صرفاً تحت مالكيت بخش خصوصي قرار خواهد گرفت.
در فاصله سال هاي 2000 تا 2005 شركت هاي دولتي در اين كشور 15 ميليون نفر را بيكار كردند اما در مقابل، شركت هاي خصوصي 57 ميليون شغل ايجاد كردند. شركت هاي خصوصي همچنين ماليات دهندگان بزرگي هستند و ميزان ماليات آنها از سال 2000 تاكنون سالانه 40 درصد افزايش يافته است، حال آن كه افزايش ماليات شركت هاي دولتي كمتر از 7 درصد بوده است. هم اكنون 220 شركت از 500 شركت بزرگ توليدي چين همچنان در مالكيت دولت باقي مانده اند. چين از سال 1999 و با تغيير قانون اساسي، برنامه خصوصي سازي گسترده را آغاز كرد و آن را بخش ضروري براي توسعه اقتصادي خواند.
|