چاپ سوم كتاب براده ها به بازار آمد
گزيده آثار مرحوم سيد حسن حسيني با عنوان براده ها به چاپ سوم رسيد.اين اثر كه شاعر آن را به تراشه هاي فكر در گوشه و كنار كارگاه خيال و براده هاي قلم در كف آهنگري محقر تشبيه كرده است، اولين بار در سال 1365 منتشر شد.در بخشي از كتاب براده ها كه از سه بخش هنر، هنرمند و نقد هنري ، شعر و شاعران و گوناگون تشكيل شده، آمده است: شاعري كه پي درپي شعر ناموفق مي سرايد و مي خواند، شبيه كسي است كه مدام سوگند دروغ ياد مي كند؛ ديگران سوگندش را مي شنود اما باور نمي كنند! حسيني در بخش ديگري از مقدمه كتاب تأكيد كرده است: در اين دفتر سخن از هر دري رفته است، اما يقين ندارم در هر سري بگيرد. باري اين هم كاريست كه شيرازه اش را پراكندگي و تعدد موضوعات بسته است. كتاب براده ها كه هفتاد و يك صفحه دارد، با شمارگان 2200 نسخه و قيمت هشتصد تومان به وسيله انتشارات سوره مهر به بازار نشر عرضه شده است.
گنج بي مثال در ويترين كتابفروشي ها
كتاب قالي ايران زمين، گنج بي مثال تأليف حسن حكمت نژاد(مجنوني) انتشار يافت. در اين كتاب كه از هفت بخش تشكيل شده، در ابتدا به معرفي حكمت نژاد پرداخته و آمده است: استاد حكمت نژاد(مجنوني) در سال 1309 در خانواده اي هنرمند، در محله قديمي شهشهان شهر اصفهان متولد شد... اما اين روزها بي اعتنا به كسالت جسم و ناآرامي قلب و از دست دادن چشم چپ خويش، بار ديگر به تعليم جماعتي از زنان و دختران ساكن جزيره قشم همت گمارده است.
ادامه اين كتاب نفيس با بخش سيري در تاريخچه قالي ايران دنبال مي شود. مؤلف در اين بخش از تاريخ قالي ايران گفته است كه رد پاي اولين قالي ايران در سه هزار سال قبل از ميلاد مسيح پيدا شده و در ادامه و به تفكيك، روند قالي بافي را در سده هاي مختلف بعد از اسلام بيان كرده است. حكمت نژاد در بخش بعد كه خادمان و ياران غريب و بي نام قالي ايران نام دارد از پشم ريسان ، درودگران ، چله دوان ها ، رنگ رزان ، رفوگران ، طراحان و بافندگان نامي ايران ياد كرده و به ويژگي خاص هر يك از اين افراد پرداخته است.ادامه كتاب در بخش سوم با رنگ هاي گياهي و معدني قالي ايران پي گرفته مي شود و در چهارمين بخش كه طرح ها و نقشه هاي ايران نام دارد، مؤلف به بيان طرح هاي پرداخته كه در قالي بافي ايران مورد استفاده قرار مي گيرد.حكمت نژاد در اين خصوص به طرح هاي شاه عباسي ، اسليمي ، ختايي ، ترنج ، لچك ترنج ، بته اي و گل و مرغ اشاره كرده و در ادامه به گونه هاي گره قالي ايراني كه تركي و فارسي نام دارد، پرداخته است.بخش پاياني از اين كتاب هم قالي هاي شهري، روستايي و عشايري ايران نام دارد. مؤلف در اين قسمت و در زير مجموعه قالي هاي شهري از اصفهان، تبريز، كاشان، كرمان، مشهد، قم، ساروق و نائين نام برده و قالي هاي مطرح عشايري را منتسب به عشاير بختياري، فارس، سنندج، همدان، كرمانشاه، بلوچ و تركمن كرده است.كتاب قالي ايران زمين، گنج بي مثال با شمارگان سه هزار نسخه و قيمت 10 هزار تومان از طرف انتشارات كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان به بازار نشر عرضه شده است.