فصلنامه بينات
جديدترين شماره فصلنامه بينات(50-49) ويژه ترجمه قرآن به بازار نشر درآمده است. اين ويژه نامه كه نزديك به 450 صفحه را دربردارد، مباحث اساسي مربوط به ترجمه و ترجمه پذيري قرآن، وظايف مترجم قرآن، اصول اساسي در ترجمه قرآن و تأثيرات بيروني بر ترجمه هاي قرآني را به بحث و بررسي مي گذارد. از اين رو، فصول اين ويژه نامه بدين صورت تنظيم شده اند: اصول و مباني ترجمه، گفت وگو- در اين فصل يك گفت وگوي اختصاصي با آيت الله معرفت به چاپ رسيده است؛ اقتراح- در اين بخش پرسش هايي با صاحب نظران و پژوهشگران عرصه ترجمه قرآن مطرح شده است ، نقد و معرفي و ترجمه قرآني و برخي مسائل ترجمه قرآن پرداخته شده است و ترجمه هاي فارسي قرآن، بخش پاياني اين ويژه نامه را تشكيل مي دهد.
نغمه محمد(ص)
نغمه محمد(ص)، نگاهي به تاثيرپذيري گوته از شخصيت محمد (ص)، محمد اخگري، پژوهشگاه فرهنگ و معارف اسلامي 126 صفحه ، 2000 نسخه .
يكي از بزرگترين فرزانگان و هنرمندان اروپا، شاعر بلند آوازه آلماني، يوهان ولفگانگ گوته است كه يكي از جنبه هاي اعجاب آور شخصيت و برخي از آثار او، شناخت قابل توجه او نسبت به مشرق زمين به ويژه اسلام و قرآن و شيفتگي او نسبت به پيامبر اكرم (ص) را نشان مي دهد.كتاب حاضر با عنوان نغمه محمد(ص) نمونه اي ديگر از تاثير پذيري گوته از فرهنگ اسلامي است. اين اثر يكي از اشعار زيبا و شكوهمند گوته در ستايش پيامبر اسلام (ص) است كه تا آنجا كه مي دانيم به فارسي ترجمه نشده بود و اين امر با وجود گذشت دو قرن از زمان سرايش آن جاي تعجب و البته تاسف فراوان دارد. گوته در دوره اي كه هنوز در مغرب زمين ضد اسلام تبليغ مي شود اسلام و فرهنگ اسلامي را مي ستايد و از انديشه توحيد در مكتب اسلام و پيامبر آن تجليل مي كند. به تعبير پروفسور شيمل، گوته در پايان دوره اي قرار گرفته كه شرق اسلامي علي رغم همه مخاصمات، فرهنگ مغرب زمين را بارور ساخته است. لذا اين اثر مي كوشد نشان دهد كه مغرب زمين آنگاه كه از دايره تنگ تعصبات و پيشداوري ها بيرون آمده، توانسته است از فرهنگ اسلامي بهره مند شده و ابعادي از آن را شناخته و حتي بشناساند. در شعرك نغمه محمد(ص)» گوته در گفتگويي از زبان حضرت علي (ع) و حضرت فاطمه (س)، پيامبر اسلام(ص) را به رودي تشبيه مي كند كه از كوهساران سرچشمه گرفته تا به اقيانوس برسد.در اين كتاب همچنين به پيشينه و تاريخچه پيش داوري ها و برداشت هاي متفكران غربي درباره اسلام و پيامبر(ص) گرامي پرداخته شده است.