چشم هايش مي خندد
گروه ادب و هنر- آخرين پري كوچك دريايي و چشم هايش مي خندد عنوان دو نمايشنامه از چيستا يثربي است كه اخيرا توسط نشر قطره منتشر شده است. آخرين پري كوچك دريايي در سال پيش برنده جايزه دوسالانه ادبيات نمايشي ايران در خوزستان شد و در مسابقه ادبيات نمايشي خانه تئاتر نيز جزو نمايشنامه هاي برگزيده قرار گرفت. اين نمايشنامه مربوط به وقايع يك مدرسه دخترانه است كه زني روان نژند به نام حوا مدير آن است و سعي مي كند در ذهن دختران نفرتي نسبت به مردان و روابط عاشقانه ايجاد كند. حوا تنها يك مرد به نام استاد ميكائيل را به مدرسه راه مي دهد و با آمدن او بيماري پري زدگي در مدرسه شيوع پيدا مي كند.
آخرين پري كوچك دريايي كه در فضايي بي مكان مي گذرد، حكايت جامعه بسته اي است كه توسط فردي روان نژند اداره مي شود و از اين رو فضاي ترسناكي بر آن حاكم است. نگاه بدبينانه حوا به عشق- كه استاد ميكائيل آن را در ميان دختران مدرسه ترويج مي دهد- مورد بررسي روان شناسانه قرار گرفته و آسيب شناسي مي شود.
چشم هايش مي خندد نيز نمايشنامه اي ديگر از اين نويسنده است كه در جشنواره تئاتر فجر سال۸۲ توسط حسين پارسايي در تئاتر شهر كارگرداني شد ولي به خاطر مديرشدن پارسايي امكان اجراي عمومي نيافت. چشم هايش مي خندد قابليت دراماتيك برجسته اي دارد و داستان زني به نام يلدا است كه به همراه مادرش قدم خير صولت و دخترش كامليا در ويلايي در شمال تهران زندگي مي كند. كامليا دچار حمله عصبي است و فقط با جيغ زدن و اصوات، با ديگران ارتباط برقرارمي كند. با آمدن پزشكي جوان كه پيرمردي عليل را نيز سوار بر ويلچر- با خود همراه دارد، اتفاقات جديدي در داستان رخ مي دهد و راز سكوت و سردي فضاي زندگي آن سه نفر آشكار مي گردد.
چشم هايش مي خندد نمايش بحران ارتباطات و نويسنده علاوه بر آسيب شناسي جامعه سايكوتيك قصد ترميم و بهبود روابط ميان افراد اين جامعه را دارد.
مرگ دستفروش در قشقايي
گروه ادب و هنر- نادر برهاني مرند نمايش مطرح آرتور ميلر را با خوانشي متفاوت و با حضور جمعي از بازيگران تئاتر از اين هفته تا 18 دي در تالار قشقايي اجرا مي كند.
در اين نمايش كه بازيگران آن را امير جعفري، پيام دهكردي، احمد مهران فر، هومن برق نورد، ريما رامين فر، افسانه ماهيان، هدايت هاشمي، سيامك صفري و فرزين محدث تشكيل مي دهند، نادر برهاني مرند با همكاري امير ياراحمدي، به عنوان داراماتورژ، مرگ دستفروش را در فضايي كاملاً مدرن، به لحاظ اجرايي و در قالب كمدي تراژدي، روايت مي كند.
اين نمايش فضايي نشاط آور خواهد داشت و منوچهر شعاع طراح صحنه، پريدخت عابدين نژاد طراح لباس، امير قرباني نيا موسيقي و آزاده انصاري، آرش پارساخو و هادي عامل دستياران كارگردان هستند. اين اثر برخلاف اجراهاي ديگر از اين اثر كه در مدت زمان 3 تا 4 ساعت اجرا شده است، با نگرش جديد و متفاوتي كه شده در زمان 90 دقيقه اجرا مي شود و به فراخور اين كاهش زمان از تعداد افراد و صحنه هاي نمايش نيز كاسته شده است.