شنبه ۱۰ اسفند ۱۳۸۱ - سال يازدهم - شماره ۲۹۹۳ - Feb.29,2003
صفحه آخر
Front Page

و أكثر مدارسه العلماء و منافثه الحكماء في تثبيت ما صلح عليه أمر بلادك.
و با دانشمندان فراوان گفتگو كن و با حكيمان فراوان سخن در ميان نه در آنچه كار شهرهايت را استوار دارد.
علي ابن ابي طالب (ع) - نهج البلاغه
امروز با حافظ
و انچه خود داشت زبيگانه تمنا مي كرد
سال ها دل طلب جام جم از ما مي كرد
طلب از گم شدگان لب دريا مي كرد
گوهري كز صدف كون و مكان بيرون است

فرياد فمينيست ها عليه هاليوود
اعتراض به تبعيض
003135.jpg
درصد وزيران زن در كابينه دولت انتقالي افغانستان
از كارگردانان زن هاليوود بيشتر است
فمينيست ها فعاليت هايي را در اعتراض به «تسلط مردان و سفيدپوستان» بر اسكار و صنعت فيلم ايالات متحده آغاز كرده اند.
به گزارش بي.بي.سي، يك گروه فمينيستي كه خود را «دختران چريك» مي نامند، امروز در لس آنجلس از تابلوي تبليغاتي بزرگي پرده برداري مي كنند كه در آن تعداد نمايندگان زن در مجلس سناي آمريكا با زنان مؤثر در صنعت فيلم اين كشور مقايسه شده است. بر اين تابلو نوشته شده: «حتي مجلس سناي ايالات متحده هم از هاليوود پيشروتر است.» اين تابلو نسبت چهارده درصدي سناتورهاي زن كنگره را با نسبت چهار درصدي كارگردانان زن هاليوود مقايسه مي كند.
گروه «دختران چريك» در بيانيه خود نوشته اند: «سناي كهنسال و كسالت آور و هاليوود پر زرق و برق و امروزي از يك نظر شبيه هم هستند: هر دو در اجازه دادن به زنان و رنگين پوستان براي رسيدن به مدارج بالا سختگيري مي كنند.»
به گفته اين گروه «حتي دولت انتقالي افغانستان هم از اين نظر پيشروتر از هاليوود است زيرا شش درصد اعضاي آن را زنان تشكيل مي دهند.»
«دختران چريك» گفته اندكه در ميان صد فيلم پرفروش سال گذشته هاليوود تنها يكي از آنها را يك زن كارگرداني كرده، هشت فيلم بر اساس سناريوهاي نوشته شده توسط زنان ساخته شده است و دوازده فيلم را زنان تدوين كرده اند.
اين گروه همچنين نتيجه تحقيقي را منتشر كرده اند كه نشان مي دهد مثلا  هيچ يك از كارمندان رنگين پوست استوديوهاي فيلمسازي هاليوود در موقعيتي نيستند كه بتوانند پروژه  ساخت يك فيلم را تصويب كنند.
آن ها در بيانيه خود نوشته اند: «ما عقيده  داريم در قرن بيست ويكم، كمتر كسي مانند زنان و رنگين پوستان شاغل در هاليوود، مورد تبعيض عمدي يا غيرعمدي قرار مي گيرد. اما چاره كار راحت است. كافي است در اين «باشگاه پسرانه» را باز كنيد و زنان و رنگين پوستان بيشتري را به كار گيريد. اين كار در دنياي پزشكي، تجارت، حقوق و هنرهاي ديگر جواب داده و حالا نوبت هاليوود است.»
گروه «دختران چريك »از سال ۱۹۹۹، هر سال اعتراضاتي را عليه نابرابري و تبعيض در هاليوود سازمان مي دهند .
صاحب نظران اميدوارند نامزدي «سلماهايك»، بازيگر لاتين نژاد در اسكار امسال به خاطربازي در نقش «فريدا كاهلو» نقاش صاحب نام مكزيكي در فيلم «فريدا»، بتواند به فائق آمدن بر مشكل نژادپرستي در هاليوود كمك كند.
هايك پيش تر به صراحت در اين باره اعتراض كرده و گفته است پس از مهاجرت به ايالات متحده نزديك بود كار خود را به عنوان يك هنرپيشه، تنها به دليل پيشداوري هايي كه در مورد او به عنوان يك «خارجي» وجود داشته، از دست بدهد.
«هال بري»، بازيگر سياهپوست آمريكايي، سال گذشته پس از آن كه موفق شد جايزه اسكار بهترين بازيگر زن را تصاحب كند، در يك نطق احساساتي ، جايزه خود را به همه «بانوان رنگين پوست» تقديم كرد.


هفته فيلم و عكس در نيشابور
هفتمين  هفته  فيلم  و عكس  نيشابور به  كار خود پايان  داد.
در طول  اين  هفته  ۱۷فيلم كوتاه كه توسط كارگردانان  جوان  نيشابوري  از ابتداي سال  جاري  تا كنون  توليد شده ،به نمايش  درآمده  و مورد نقد و بررسي  ساير فيلمسازان  اين  شهر قرار گرفت . اين  گزارش  حاكي  است : ۲۲ عكاس  جوان  اين  شهر نيز سي و پنج  قطعه  عكس  خودرا با موضوعات  آزاد، معماري  و طبيعت  در محل  نگارخانه  كمال الملك  نيشابور به  نمايش  گذاشتند و هيات هاي  تخصصي  به  بحث  و بررسي   اين  آثار پرداختند.

برگزيدگان جشنواره بين المللي پويانمايي
سومين  جشنواره  بين المللي  پويانمايي  تهران  با اجراي  مراسم  پاياني  و معرفي  برگزيدگان  در مركز آفرينش  هاي  هنري  به  كار خود پايان داد و هيأت داوران  بخش  هاي مسابقه  بين المللي  و مسابقه  ايران  جشنواره ، برگزيدگان  خود را اعلام كردند: در بخش  مسابقه  بين الملل ، هيأت  داوران  شامل  مارسل  يانكوويچ ، ابي فيجو، ناتاليا اورلووا، كاتارينا ليلكويست  و سعيد توكليان  تنديس  طلايي فيلم  نخست  را به  فيلم  پسري  كه  كوه  يخ  را ديد به  كارگرداني  پاول  دريسن  از كانادا اعطا كرد.
تنديس  نقره اي  فيلم  دوم  به  مرده  پرنده  از سوئد و تنديس  برنزي  فيلم  سوم به  بازي  جنگ  از انگلستان  رسيد و فيلم  مغازه  فتوكپي  به  كارگرداني ويرجيل  ويدريچ  از اتريش  جايزه  ويژه  هيأت  داوران  را از آن خود كرد.
هيأت  داوران  همچنين  تنديس  طلايي  بهترين  فيلم  با موضوع  كودك  و نوجوانان را به  فيلم  بوكا شكيس  از روسيه  اهدا كرد.
در بخش  مسابقه  ايران  نيز هيأت  داوران  شامل  صادقي ، عالمي ، ترابي ، گلپايگاني  و دهستاني ، تنديس  فيلم  هاي  نخست  تا سوم  خود را به  آثارتوليدي  سازمان  صدا و سيماي  جمهوري  اسلامي ايران  اهدا كرد.
تنديس  طلايي  فيلم  نخست  به  كيكاووس  اثر صائمين  از صدا و سيماي  مركزهمدان ، تنديس  نقره اي  فيلم  دوم  به  دويدم  و دويدم  اثر جواهريان  از شبكه اول  سيما و تنديس  برنزي  فيلم  سوم  به  انگشتر نقره اي  اثر خاشع  از شركت فرهنگي  هنري  صبا اهدا شد.
هيئت  داوران  همچنين  تنديس  نقره اي  بهترين  فيلم  تجربي  را به  قطار به كارگرداني  نظري ، تنديس  برنزي  بهترين  پويانما را به  عليدوستي  براي فيلم  ارشميدس  و تنديس  برنزي  بهترين  موسيقي  را به  خلعت  بري  براي  فيلم  سپيدبالان  اهدا كرد.
جايزه  تنديس  طلايي  بهترين  فيلم  با موضوع  كودك  و نوجوان  نيز به  فيلم خودم  پيدا كردم  به  كارگرداني  فراهت  رسيد.
بنابراين  گزارش  جايزه  ويژه  دبير جشنواره  نيز به  مهدي  مسعود شاهي ، براي  مديريت  پويا و تبديل  موسسه  فرهنگي  صبا به  ركني  تأثير گذار درپويانمايي  تلويزيوني  اهدا شد، ضمن  اينكه  جايزه  دوم  اين  بخش  نيزبه ميازاكي  از ژاپن  كارگردان  فيلم  شهر اشباح  براي  نوآوري  هنرمندانه  و خلق جايگاهي  نو براي  پويانمايي  آسيا رسيد.

وزير ارشاد در مراسم صدسالگي يك انتشاراتي باسابقه:
انتشارات اقبال، ميراث فرهنگي كشور است
مراسم يكصدمين سال تأسيس سازمان چاپ و انتشارات اقبال با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، معاون امور فرهنگي وي، رئيس مركز گفتگوي تمدنها و مديران و كاركنان اين انتشارات به همراه جمع كثيري از فرهيختگان علم و ادب عصر پنجشنبه در تالار وحدت برگزار شد.
احمد مسجدجامعي يكصدمين سالگرد تأسيس انتشارات اقبال را از حيث داشتن تجربه، استمرار و تكامل در حوزه فرهنگ جزء موارد نادر و ارزشمند فرهنگي كشور دانست و افزود: ناشران همواره اهل علم بوده اند و به حوزه فعاليت خود اشراف داشته اند و از طرفي دانشمندان نيز اين حوزه را مي شناختند از جمله مرحوم مصاحب و محدث غزنوي كه به فنون و قواعد و نوع حرف چاپ به خوبي آشنايي داشتند.
وي در ادامه سخنان خود ناشران را مشاوران اميني براي مؤلفان خواند و گفت: ناشران براي يك تأليف از طريق ويرايش و طراحي ارزش افزوده ايجاد مي كنند به گونه اي كه بسياري از كتب در اين هيأت رغبت خواننده را دوچندن مي كند.
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي منشاء شكوفايي فعاليت هاي فرهنگي را استمرار و جمع شدن تجربيات فرهنگي خواند و گفت: بسياري از مؤسسات فرهنگي سنت خود را دهها سال با حفظ نشانه خاص و خط ويژه خود ادامه داده و شكل ظاهري آثار خود را حفظ كر ده اند كه البته اين مانع نو شدن نيست.
وي خاطرنشان ساخت، هنگامي كه يك اثر صد سالگي خود را پشت سر مي گذارد آن را جزو ميراث فرهنگي خود مي دانيم و هنگامي كه مؤسسه اي صدسالگي خود را پشت سر مي نهد قطعا ميراث فرهنگي مشترك ما خواهد بود.
شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
مدير مسئول : محمد عطريانفر
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵
شماره نمابر
شماره تلفن
۲۰۴۶۰۶۷
(۹ خط) ۲۰۵۹۳۸۶
دفتر مركزي
پيام گير: ۲۰۴۲۴۹۰
۲۰۵۱۴۹۲
دفتر ارتباطات توزيع و اشتراك
۲۰۵۸۸۱۱
۲۰۴۲۴۹۰
دفتر ارتباطات تحريريه
۶۴۸۰۴۰۰
۳۴۱۲۰۱۷
اشتراك
۲۰۴۶۰۶۷
۲۰۱۲۷۰۰
اشتراك الكترونيكي
نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني اينترانت: http://www.Hamshahri.net
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org

سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲

دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۸۸۰۶۶۶۶
گشتي در دنياي خبرها

آمپول هاي ويتامين براي زن آهني

لندن: مارگارت تاچر نخست وزير سابق كشور انگليس كه به دليل سياست هاي انعطاف ناپذيرش به زن آهني مشهور بود در هنگام وقوع بحرانها از آمپول هاي ويتامين استفاده مي كرد. به گفته يكي از نزديكان وي، هر گاه كه تاچر با بحران مواجه مي شد، آمپول هاي (ب -۱۲) تزريق مي كرد تا از انرژي كافي براي حل بحران ها برخوردار شود. او در زمان وقوع جنگ در جزاير فالكلند در سال ۱۹۸۲ بيشترين استفاده از اين آمپول ها را داشت.

فرار، دو ساعت پس از صدور حكم

منچستر: يك تبهكار در انگليس ۲ ساعت پس از اينكه در دادگاه به تحمل ۱۵ سال حبس محكوم شد از دست پليس گريخت. پس از اينكه قاضي پرونده حكم را صادر كرد يك مامور پليس ۲۰ ساله اين تبهكار را با دستبند از دادگاه به داخل خودرو پليس انتقال داد، اما اين تبهكار دستبندهايش را باز كرد و از بالاي ديوار حياط دادگاه پا به فرار گذاشت.

كتك كاري در هواپيما

نيويورك: دو روز پيش در پرواز نيويورك - لندن اتفاق جالبي رخ داد. دو تن از مسافران اين پرواز، زن و شوهري ۴۰ ساله بودند كه در طول پرواز زن به خواب عميقي فرو رفت و هنگامي كه از خواب بيدار شد، شوهرش را در حال گپ زدن با خانم ديگري ديد. همين موضوع باعث شد تا وي كنترل اعصابش را از دست بدهد و با مشت و لگد به جان شوهرش بيفتد. به هر حال دخالت ميهمانداران مانع از كتك خوردن بيشتر مرد شد.

گران شدن برق و سوخت هاي فسيلي

بريستول: توني بلر نخست وزير انگليس اعلام كرد كشور انگليس تا سال ۲۰۵۰، توليد گازهاي ناشي از مصرف سوخت هاي فسيلي را به ميزان ۶۰درصد كاهش خواهد داد و به همين دليل، از منابع انرژي بادي، آبي و خورشيدي بيشتر استفاده خواهد كرد. يكي از راهكارهاي كاهش مصرف سوخت هاي فسيلي گران كردن نرخ برق است. بنابراين بهاي برق مصرفي منازل مسكوني بين ۵ تا ۱۵ درصد و بهاي برق اماكن صنعتي و تجاري در انگليس ۲۵درصد افزايش خواهد يافت.

حلزون در سوپ

كارديف: يك خانم ۶۱ ساله در ولز هر هفته در حدود ۱۵۰ پوند از يك فروشگاه زنجيره اي نزديك خانه اش خريد مي كند. او چند روز قبل يك بسته سوپ مرغ آماده خريداري كرد، اما پس از بازكردن بسته متوجه شد كه داخل آن يك حلزون مرده وجود دارد. او بلافاصله اين حلزون را نزد رئيس فروشگاه برد و رئيس نيز براي اينكه پيرزن را راضي كند، معادل ۲۰ پوند بن خريد به او پرداخت كرد كه اين اقدام رئيس پيرزن را خشمگين تر كرد. پيرزن گفت: پرداخت غرامت آن هم به ميزان ۲۰ پوند واقعا خنده آور است و تصميم دارم به دادگاه شكايت كنم.
ساعات شرعي


اذان ظهر: ساعت۱۲و۱۷ دقيقه
اذان مغرب:ساعت ۱۸ و ۱۸ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۵ و۱۱ دقيقه
طلوع آفتاب فردا: ساعت ۶ و ۳۵ دقيقه

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    انديشه    |    خارجي    |    سياسي    |    شهر    |
|   شهري    |    علمي    |    علمي فرهنگي    |    ورزش    |    ورزش جهان    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |