تاسيس: ۱۹۵۶
افتخارات داخلي: قهرمان ليگ عربستان در سال هاي ،۱۹۶۶ ،۱۹۸۵ ،۱۹۸۶ ،۱۹۸۸ ،۱۹۹۰ ،۱۹۹۶ ،۱۹۹۸ ۲۰۰۲
قهرمان جام وليعهد عربستان: ،۱۹۶۴ ،۱۹۹۱ ۲۰۰۰
قهرمان جام فدراسيون: ،۱۹۹۱ ،۱۹۹۳ ،۱۹۹۶ ۲۰۰۰
افتخارات آسيايي:
نايب قهرمان سوپر كاپ آسيا: ۲۰۰۲
قهرمان جام برندگان جام: ۱۹۹۶ و ۲۰۰۲
قهرمان سوپر كاپ آسيا: ۱۹۹۷ و ۲۰۰۰
قهرمان جام باشگاه هاي آسيا: ۱۹۹۱ و ۲۰۰۰
الهلال موفق ترين تيم باشگاهي در عرصه رقابت هاي آسيايي به شمار مي رود. اين باشگاه در بيست و يكم ربيع الاول سال ۱۳۶۶ هجري قمري توسط عبدالرحمن بن سعيد پايه گذاري شد. عبدالرحمن بن سعيد در آن سال باشگاه بزرگي را بنا كرد كه پس از مدت يكسال شاخه تخصصي فوتبال آن در بين تيم هاي ديگر ابراز وجود كرد. لباس ابتدايي تيم الهلال سفيد و آبي بود كه هنوز هم اين رنگ البته با تم اصلي آبي بر پيراهن بازيكنان ديده مي شود. اين باشگاه قبل از نام الهلال دو نام ديگر داشت. اولين نامي كه بر اين باشگاه نهاده شد «اليمامه» بود و پس از آن نيز نام «الوحده» جايگزين نام ابتدايي شد. اما در نهايت در سال ۱۳۶۸ هجري قمري ؛ نام الهلال از طرف مقامات پادشاهي عربستان براي اين باشگاه برگزيده شد.
اين اسم مستقيما از سوي ملك سعود پادشاه عربستان انتخاب شده و طي نامه اي به مسئولان باشگاه ابلاغ شد.
جالب است كه عبدالرحمن بن سعيد پايه گذار ديگر باشگاه معروف عربستان يعني الشباب نيز هست.
الهلال در ليست بلند بالاي افتخاراتش يك قهرماني ويژه دارد و آن كسب عنوان نخست در اولين دوره برگزاري مسابقات جام باشگاه هاي آسيا است. اين اتفاق مهم در سال ۱۹۹۱ رخ داد در حالي كه الهلال موفق شد تيم استقلال را در فينال مسابقات در ضربات پنالتي شكست دهد.
الهلال در سال گذشته يكي از موفق ترين تيم هاي سال بود. آنها موفق شدند در آخرين دوره مسابقات جام برندگان جام آسيا مقام قهرماني را به دست آورند و در سوپر كاپ آسيايي نيز پس از شكست در برابر سوون سامسونگ كره به مقام نايب قهرماني دست پيدا كنند.
اگر چه آنها قهرماني را به حريف كره اي تقديم كردند اما نواف التمياط عنوان باارزش ترين بازيكن را به دست آورد تا عرب ها احساس تغابن نكنند. نواف التمياط اولين بار در سال ۲۰۰۰ نيز توانسته بود اين مقام را به عربستان هديه كند.
سال ۲۰۰۰ سال تولد ستاره جديد عرب ها يعني التمياط بود و علاوه بر «پسر هلال» - لقبي كه به التمياط داده شده است - بازيكنان بزرگ ديگري نيز در عرصه مسابقات آسيايي مطرح شدند. عمر القمدي، محمد الشلهوب و بازيكن قديمي يوسف الثنايان از جمله اين بازيكنان بودند. البته نبايد از نقش سامي الجابر كاپيتان مقتدر و محبوب الهلال در به دست آمدن اين افتخارات غافل بود.
نواف التمياط سال ۲۰۰۱ را در عمر فوتبالش از دست داد. يك مصدوميت شديد باعث شد تا فوريه سال ۲۰۰۱ دور از شرايط مسابقه باشد. التمياط نهايتا در جام باشگاه هاي خليج به ميدان بازگشت تا دوباره الهلال را به دوران اوج بازگرداند.
مربي: آدا اديموس
تا چند روز قبل يكي از موفق ترين مربيان شاغل در باشگاه هاي عربستان يعني ايلي بيلاچي هدايت الهلال را بر عهده داشت. بيلاچي به مدت سه سال مربيگري اين تيم را در اختيار داشت و با توجه به كم حوصله بودن اعراب در برابر شكست مي توان گفت كه باقي ماندن بيلاچي در اين پست براي وي غرورانگيز است. بيلاچي در سال ۱۹۹۶ نيز در الهلال مربي بود و پس از مدتي به تيم العين امارات پيوست. در سال ۱۹۹۸ تيم العين را به مقام اول ليگ رساند و يك سال بعد نيز مقام سوم را به كارنامه العين اضافه كرد. پس از آن در سال ۲۰۰۰ مجددا به الهلال بازگشت و افتخارات سه سال اخير را به اين باشگاه محبوب شهر رياض هديه كرد. اما بيلاچي چند روز قبل ناگهان از سمت مربيگري تيم الهلال استعفا كرد و جايش را به اديموس مربي هلندي داد. استعفاي بيلاچي دوبار مطرح شد كه در مرتبه دوم با آن موافقت شد.
اگر چه مربي هلندي، الهلال را در مرحله دوم ليگ قهرمانان هدايت خواهد كرد اما بحق بايد الهلال را تيم بيلاچي دانست.
اديموس از امروز كارش را با الهلال آغاز خواهد كرد و طبق اظهارات مسئولان اين باشگاه مبلغ يك ميليون دلار از اين باشگاه دريافت خواهد كرد.