• تقاضاي غرامت قربانيان شرق از غرب
قريب به ۳۰۰ تن از ورزشكاراني كه قرباني برنامه دولتي دوپينگ سازمان يافته در آلمان شرقي سابق بوده اند، از دولت امروز آلمان تقاضاي غرامت كردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از برلين، دستگاه عدالت اداري شهر كلن آلمان مسئول رسيدگي به اين پرونده است و اعلام كرده كه در اين هفته تعداد دقيق شاكيان آن مشخص خواهد شد. دستگاه قضايي آلمان سرگرم جمع آوري اطلاعات در اين زمينه است و اعلام كرده كه پس از مطالعه كامل پرونده درباره آن قضاوت خواهد كرد.
جمع زيادي از پزشكاني كه همگي در دوپينگ دولتي برنامه ريزي شده ورزشكاران دخالت داشته اند، از ارائه مدارك پزشكي اين ورزشكاران به دادگاه خودداري مي كنند و همين امر مانع از تسريع روند رسيدگي قضايي به پرونده است. مجلس نمايندگان آلمان «بوندس تاگ» در ماه ژوئن گذشته حكم كرد كه به قربانيان دوپينگ دولتي در آلمان شرقي سابق غرامت پرداخت شود.
بعد از اين اعلام، تعداد ۵۰۰ پرونده شكايت به انجمن دفاع از حقوق اين ورزشكاران رسيد. به نظر كارشناسان، شماري از اين ورزشكاران به دليل شرم و يا ترس از به خطر افتادن حيات ورزشي شان و يا بروز مشكلات اجتماعي، از مطرح كردن اين موضوع در ملاء عام و يا مراجع قضايي پرهيز مي كنند.
• خوب شد كه باختيم
اگر به ياد داشته باشيد تيم ملي تنيس ايران در اواخر سال گذشته در مرحله اول گروه دوم آسيا و اقيانوسيه در جام ديويس، در يك نبرد فوق العاده نزديك در ورزشگاه شهيد شيرودي با نتيجه ۳ بر ۲ از لبنان شكست خورد و به گروه بازنده ها سقوط كرد. در اين مرحله نيز همين چند روز پيش در دوشنبه تيم تاجيكستان را شكست داد تا از سقوط مجدد به گروه سوم آسيا و اقيانوسيه مصون بماند. در عوض تاجيك ها كه در سال ۲۰۰۲ با ما به گروه دوم صعود كرده بودند مجددا راهي گروه سوم شدند. تا اينجاي كار نكته خارق العاده اي وجود نداشت. اما جالب اينكه تيم ملي لبنان كه بايد از روز جمعه تا يكشنبه (۱۵ تا ۱۶ فروردين) در مرحله دوم يا نيمه نهايي گروه دوم در هنگ كنگ به مصاف تيم ملي تنيس اين كشور مي رفت، از ترس ذات الريه جديدي كه در آن منطقه شايع شده از سفر به هنگ كنگ سرباز زدند و فدراسيون بين المللي تنيس ITF نيز لبناني ها را بازنده اعلام كرد. لبناني ها دو سال پيش نيز در لبنان در مرحله نيمه نهايي به مصاف هنگ كنگ رفته بودند، كه اتفاقا ۳ بر ۲ پيروز شدند.
اما اين بار، بيماري كه شبيه آنفولانزا است و SARS نام گرفته نه تنها لبناني ها بلكه هزاران مسافر ديگر به جنوب شرق آسيا را به وحشت انداخته است. اين بيماري كه فعلا درمان ندارد تا به حال ۶۵ نفر را در سراسر جهان از پاي درآورده و ۲۳۰۰ نفر ديگر نيز به آن مبتلا هستند.
به هر حال هنگ كنگ به ديدار نهايي راه يافت. درك لينگ كاپيتان تيم ملي اين كشور بعد از اين صعود بادآورده گفت: «بازيكنان خيلي سخت تمرين كرده و آماده بودند تا از لبنان در خاك خودمان انتقام بگيرند. »
البته يك ضرر اقتصادي نيز به هنگ كنگ وارد شد چون آنها به گفته لينگ ۹۰ هزار بليت را چاپ و توزيع كرده بودند. «فقط مي توانم بگويم كه ما ترجيح مي داديم كه با آنها بازي كنيم. پيروزي بدون بازي هيچ لذتي ندارد. »
اما لبناني ها كه احتمالا به توصيه روز چهارشنبه سازمان جهاني بهداشت مبني بر سفر نكردن به اين منطقه كه تا به حال ۶۰۰ نفر را مبتلا به SARS كرده، گوش داده، به اين سادگي از حكم ITF نخواهند گذشت. فدراسيون تنيس لبنان روز شنبه رسما از ITF درخواست كرد تا در رأي خود تجديدنظر كند.
حال به نظر شما اگر ما در بهمن ماه در آن مسابقه نزديك و تاريخي لبنان را شكست مي داديم، چه اتفاقي مي افتاد؟ يا بايد مثل لبنان متحمل شكست مي شديم و يا اينكه ريسك مي كرديم و جوانان تيم ملي را به جايي مي فرستاديم كه مردمش بدون ماسك از خانه هايشان بيرون نمي آيند. قضا و قدر و يا به هر علت ديگري كه بود، چه خوب كه باختيم.
• موفقيت بيشتر، پول بيشتر
علي كفاشيان در خصوص تخصيص بودجه به فدراسيون ها به ايسنا گفت: از آنجا كه سازمان تربيت بدني درسال ۸۲ افزايش بودجه چنداني نداشته است فدراسيون هاي ورزشي را به ترتيبي كه در المپيك آتن شانس قهرماني دارند، فدراسيون هايي كه در مسابقات آسيايي قطر مدال آورند و فدراسيون هايي كه در هيچ يك از اين دو گروه قرار نمي گيرند، تقسيم بندي شده اند.
وي گفت: برنامه ريزي خود را در اين خصوص به رئيس سازمان تربيت بدني ارائه داده ايم كه پس از دريافت نتيجه نهايي، ارديبهشت ماه ميزان بودجه هر فدراسيون را اعلام مي كنيم.
معاون ورزشي سازمان تربيت بدني خاطرنشان كرد: برنامه ريزي براي ورزش هاي پايه و تشكيل ستاد مسابقات ۲۰۰۴ آتن و ۲۰۰۶ دوحه هركدام براي عملي شدن، نيازمند بودجه اي خاص هستند كه مجبور هستيم، بودجه فدراسيون هايي كه در مسابقات المپيك و آسيايي شانس قهرماني ندارند را كاهش دهيم.
وي همچنين گفت: برنامه ريزي و نظارت كارشناسي در نحوه فعاليت فدراسيون هاي ورزشي، قانونمند كردن نظارت بر باشگاه هاي تحت پوشش سازمان تربيت بدني و غيره، تقويت هيأت هاي ورزشي و فدراسيون هاي ضعيف و اجراي طرح جامع تربيت بدني و ورزش از مهم ترين محورهاي كاري ديگر معاونت ورزشي سازمان تربيت بدني به شمار مي رود.