• پناهندگان آواره
آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد يوان اچ سي آر مي گويد كه به شدت نگران وضع پناهندگان ايراني در عراق است. اين پناهندگان كه شمار آنهابيش از ۲۰ هزار نفر است در معرض تهديد با اسلحه و رانده شدن از خانه هاي خود هستند. آژانس پناهندگان گفت كه صدها تن از ايرانيان پس از آن كه خانه ها و لوازم زندگي آنها مصادره شده از يك اردوگاه در نزديك الكوت در مركز عراق گريخته اند. اين آژانس همچنين خبر مي دهد كه چندصد پناهنده ايراني ديگر پس از گريختن از اردوگاهي در جنوب در كنار مرز ايران تجمع كرده اند. آژانس پناهندگان هفته پيش درباره وضع پناهندگان فلسطيني نيز ابراز نگراني كرده بود كه آنها هم از خانه هاي خود بيرون رانده شده اند. يكي از مسئولان اين آژانس گفت كه پس از سقوط صدام حسين پناهندگان به چشم خارجياني ديده مي شوند كه از حكومت او برخوردار مي شدند. از زمان جنگ ايران و عراق نزديك به ۲۳ هزار پناهنده ايراني در عراق زندگي مي كنند كه قريب به ۱۶ هزار نفر از آنان كرد هستند و در اردوگاه العطاش در نزديكي شهر اربيل در شمال عراق اسكان داده شده اند. ۶ هزار نفر ديگر ايرانيان عرب هستند و در اردوگاه مجهزتري در جنوب عراق به سر مي برند. بر اساس توافق آژانس پناهندگان با ايران در ژوئن سال ۲۰۰۲ بازگشت داوطلبانه اين پناهندگان به وطن از ماه جولاي سال گذشته آغاز شد و مقامات ايراني شفاها قول دادند كه آنها را تحت تعقيب قرار ندهند. تا پايان سال ۲۰۰۲ بيش از ۱۱۵۰ پناهنده با كمك آژانس پناهندگان سازمان ملل به ايران بازگشتند.
|
|
• جشنواره ساعت
قرار است جشنواره ساعت در ايران برگزار شود. اين جشنواره كه براي اولين بار برگزار مي شود قرار است از ۲۰ تا ۲۳ خرداد در فضايي شاد و نشاط آور در فرهنگسراي نياوران برپا شود. جشنواره با هدف ايجاد هماهنگي ميان نمايندگان مجاز فروش ساعت و خدمات پس از فروش، ارتباط مستقيم فروشندگان با مصرف كنندگان، برآورد سطح تقاضاي بازار، آگاهي از سليقه عمومي و در نهايت آشنايي هر چه بيشتر مردم با انواع مدل هاي ساعت برگزار شود. دبير اجرايي اين جشنواره معتقد است اين جشنواره بستري مناسب براي تقويت تشكل هاي صنفي و نهادينه كردن بازار فراهم مي كند.
برنامه هاي جشنواره شامل برگزاري نمايشگاه شركت هاي توليدي و نمايندگان مجاز ساعت در ايران، فروش انواع ساعت توسط شركت ها و تخفيف ويژه جشنواره با خدمات پس از فروش، معرفي تاريخچه پيدايش ساعت و روند تكاملي آن، انتشار كتاب ويژه نخستين جشنواره ساعت و اهداي وسايل كمك آموزشي ساعت به كودكان و نوجوانان است. از بخش هاي ديگر جشنواره مي توان به مواردي چون اجراي برنامه هاي نمايشي مرتبط با فرهنگ استفاده از ساعت، برگزاري مسابقه نقاشي كودكان و نوجوانان، اهداي جوايز نفيس به بازديدكنندگان در مراسم قرعه كشي كه هر روز برگزار مي شود و اهداي تنديس ويژه و لوح يادبود نخستين جشنواره ساعت به هر يك از شركت كنندگان اشاره كرد.
• برنده جايزه سوفي
جايزه سوفي امسال به يكي از پيشرفته ترين روزنامه نگاران پژوهشگر جهان جان پيلجر داده شد. اين جايزه با اعتبار هر سال به كسي يا كساني يا سازمان هايي داده مي شود كه توانسته باشند آلترناتيوي نو در برابر وضعيت موجود براي پيشرفت در اختيار بشر قرار دهند. به برندگان يا برنده صدهزار دلار تعلق مي گيرد. پيلجر به عنوان يك مدافع سرسخت دموكراسي و حقوق بشر آوازه يافته است. مقالات، فيلم هاي مستند و كتاب هاي او به مباحثات گسترده در مورد برابري حقوق انسان ها در سراسر كره زمين دامن زده و به نقد سياست هاي صاحبان قدرت و ثروت كمك كرده است. پيلجر سوء استفاده از قدرت و تاثير فاجعه بار آن بر زندگي مردم بي دفاع را بي محابا و بدون ملاحظه شخصي افشا كرده و از اين رو روزنامه نگار مردم بي دفاع لقب گرفته است. الين انگه از كميته نروژي تعيين جايزه در مورد پيلجر گفته كه او با اصالت، ژرفا و شهامت خود به ارزش هاي دموكراسي و حقوق بشر نيرو رسانده است. او افكار عمومي را در دفاع از آنها كه ضعيف اند به لحاظ سياسي و اخلاقي برانگيخته است. هيأت ژوري در رابطه با اهداي جايزه سال ۲۰۰۳ به او نوشته است: جان پيلجر، براي دموكراسي و حقوق بشر مبارزه كرده و نشان داده است كه بين انسان و طبيعت رابطه اي هماهنگ وجود دارد.او به طور خستگي ناپذير وظيفه قدرتمندان را مورد نقد قرار داده است. براي ارائه اسناد و مدارك انتقادي به تلاش دست زده است. يكي از برجسته ترين منتقدان تجاري كردن و دستكاري رسانه ها بوده است. بنيانگذار جايزه نويسنده نروژي جاستين گاردر است و نام آن از رمان موفق او «دنياي سوفي» گرفته شده است. پيلجر براي دريافت جايزه خود روز دوازدهم ژوئن به اسلو خواهد رفت.
• تلاش براي انجمن صنفي
سايت تحكيم دموكراسي نوشت: يكي از فعالان در امور فناوري اطلاعات از تلاش برخي از روزنامه نگاران اينترنتي براي تشكيل انجمن صنفي روزنامه نگاران اينترنتي خبر داده و گفته با وجود تلاش براي محدود كردن آزادي بيان در اينترنت نياز ايجاد اين انجمن صنفي بيش از پيش احساس مي شود و تمام تلاش ما اين است كه كليه روزنامه نگاران اينترنتي فارسي زبان اعم از وبلاگ نويسان و فعالان سايت هاي خبري بتوانند با اين انجمن همكاري كنند. وي يكي از مشكلات تاسيس اين انجمن را به كارگيري اسم هاي مستعار توسط روزنامه نگاران اينترنتي عنوان كرد و افزود با تمهيدات انديشيده شده اميدواريم كه وبلاگ نويسان و فعالان سايت هاي خبري بتوانند تنها به عنوان شخصيت حقوقي خود و حتي با نام مستعار در اين مجموعه فعاليت كنند. اين فعال در امور فناوري در پايان مي گويد دفاع از آزادي بيان نيازمند يك عزم ملي است و فعالان اطلاع رساني در گستره اينترنت در اين برهه از زمان خواسته و يا ناخواسته اين مسئوليت خطير را بر دوش مي كشند و اين امر همت تمامي همراهان را در عرصه پيام رساني در اينترنت طلب مي كند.