• داستان فيلتر و سايت هاي سياسي
|
|
در پي مسدود شدن برخي از سايت هاي اينترنتي، يك مقام مسئول گفته است كه سايت هاي اينترنتي سياسي فيلتر نمي شوند و فشار قانوني و دولتي براي فيلتر كردن آنها وجود ندارد. در هفته هاي گذشته، بحث بر سر فيلترگذاري بعضي از سايت هاي سياسي، در كنار مسدود شدن سايت هاي «غيراخلاقي» بالا گرفته و انتقادهايي نسبت به بستن سايت هاي سياسي و خبري مطرح شده است. «بهمن صالحي»، نماينده وزارت ارشاد در شورايي كه مسئول بررسي سايت هاي «مجاز» و «غيرمجاز» است، گفته كه مسئله مسدود كردن سايت هاي اينترنتي ابعاد سياسي به خود گرفته و علت عدم شفافيت مقامات در مورد اينكه چه سايت هايي مسدود شده است، اين است كه احتمال دارد مسئول از سوي مردم و صاحبان سايت ها مورد اعتراض قرار گيرند. كميته اي كه آقاي صالحي به عنوان نماينده وزارت ارشاد عضو آن است، شامل نماينده شوراي عالي انقلاب فرهنگي، وزارت اطلاعات، صدا و سيما و يك كارشناس نيز هست. از هنگامي كه موضوع مسدود كردن سايت ها مطرح شد، اظهارات مقامات در زمينه نوع و تعداد اين سايت ها دچار تناقض بوده و گفته مي شود كه همين امر باعث پخش شدن شايعات مختلف شده و فهرست هاي گوناگوني تحت عنوان «سايت هاي مسدود شده» در اينترنت انتشار پيدا كرده است. اما آنچه به دست آمده افزايش مراجعه به سايت هاي ممنوعه بوده است. با انتشار اين فهرست ها، از طريق پست الكترونيكي يا سايت هاي خبري، بسياري از سايت هاي خلاف اخلاق عمومي كه شايد تا پيش از آن مراجعه كننده زيادي نداشتند يا حتي ناشناخته بودند، با افزايش بازديدكننده مواجه شدند. گفته مي شود اين فهرست ها - كه رقم آن حتي تا صدهزار سايت نيز عنوان شده - به طور محرمانه به شركت هاي خدمات دهنده اينترنتي داده شده است. از سوي ديگر تعدادي از سايت هاي خبري مستقر در خارج از كشور نيز با اطلاع يافتن از اين فيلترگذاري ها، به فكر تدابير فني براي مقابله با فيلتر افتادند و به مراجعه كنندگان خود مژده مي دادند كه با انجام اقدامات خاصي مي توانند از فيلترها بگذرند و سايت آنها را ببينند. اين در حالي است كه طي هفته گذشته هر روز شيوه هاي تازه اي تحت عنوان مقابله با فيلتر در اينترنت منتشر شده است. در اين راهكارها، سايت هايي معرفي مي شوند كه كاربران را بدون محدوديت به هر آدرسي كه بخواهند مي برند.
• توافق دولت و موسسه
دولت و موسسه بنياد فاطميه(س) در جلسه گذشته مجمع تشخيص مصلحت نظام، بر سر مبلغ چهار ميليارد تومان براي واگذاري به بيمارستان شهيد بهشتي، به توافق رسيدند. دولت با اين مبلغ نخست كليه ديون معوقه بيمارستان، شامل حقوق كاركنان و ديگر بدهي ها را مي پردازد و مبالغ باقي مانده احتمالي را به موسسه فاطميه اختصاص مي دهند؛ به اين ترتيب با اين مصالحه كه قرار شد در انتهاي مصوبه مجلس اضافه شود، نظر شوراي نگهبان مورد موافقت قرار نگرفت. بر اساس اين مصوبه قرار بر اين شد كه كاربري بيمارستان حفظ شود و دولت در اسرع وقت، به احياي آن بپردازد تا مردم قم از خدمات درماني اين بيمارستان بهره مند شوند. پيش از اين يكي از سايت هاي اينترنتي از اختصاص ۱۵ ميليارد تومان به اين بيمارستان خبر داده بود.
• گسترش سارز در كانادا و تايوان
مقامات بهداشتي كانادا اعلام كرده اند كه دو تن از پنج نفري كه بيم ابتلاي آنان به بيماري سارز مي رفته است جان خود را از دست داده اند. بروز موارد جديد ابتلاي به سارز در كانادا باعث شده است كه مركز كنترل بيماري ها در ايالات متحده مجددا به مسافران عازم كانادا در مورد خطر ابتلاي به اين بيماري هشدار داده و به آنان توصيه كند در صورت سفر به تورنتو، مراقبت هاي لازم را به عمل آورند. ماه گذشته، مقامات بهداشتي ايالات متحده و همچنين سازمان بهداشت جهاني محدوديت سفر به كانادا را لغو كردند. مقامات بهداشتي در شهر تورنتوي كانادا، اين احتمال را مطرح كرده اند كه ممكن است دست كم بيست نفر ديگر در معرض ابتلاي به اين بيماري كشنده قرار گرفته باشند. اين افراد به دو بيمارستان محل بستري موارد مظنون به سارز در تورنتو مراجعه كرده بودند. با دو مورد جديد مرگ مبتلايان به سارز، شمار تلفات اين بيماري در كانادا به بيست وشش نفر مي رسد.
تاكنون شهر تورنتو تنها منطقه بيرون از كشورهاي شرق آسياست كه شاهد تلفات ناشي از سارز بوده است. همزمان، مقامات تايوان اعلام كرده اند كه به منظور مقابله با گسترش بيماري سارز در آن كشور اقدامات ويژه اي را به مرحله اجرا گذاشته اند. تايوان داراي بالاترين نرخ ابتلاي به سارز گزارش شده است. وزير بهداشت تايوان گفته است كه افزايش سريع آمار ابتلاي به سارز ناشي از شناسايي سريع تر موارد مظنون به ابتلاي اين بيماري بوده است. پيشتر، گزارش شده بود كه پنجاه و پنج مورد جديد ابتلاي به سارز در تايوان مشاهده شده است. در مقابل، مقامات هنگ كنگ، كه يكي ديگر از مناطق به شدت آلوده بوده است، گفته اند كه براي اولين بار از ماه مارس به بعد، هيچ مورد جديد ابتلاي به سارز در آن سرزمين بروز نكرده است.