• مردم بغداد در انتظار «علي بابا»
شب هاي بغداد خيلي خطرناك است. از هر طرف، دودي از ساختمان غارت شده و آتش گرفته به هوا برخاسته است. همين چند روز پيش تانكري حاوي گازوئيل منفجر شد كه در اثر آن يك نفر كشته و چندين نفر زخمي شدند. به طور غيررسمي، از ساعت ۱۱ شب كسي به خيابان ها نمي رود.رانندگان كمي در اين ساعت مسافر سوار مي كنند حتي آنهايي كه از مسافران خارجي دلار مي گيرند هم جرأت مسافركشي در شب هاي خطرناك بغداد را ندارند.عصر چند روز پيش در خيابان سعدون، چند نفر دور دو مرد كه روي زمين افتاده بودند، جمع شده بودند. به هر دوي آنها از ناحيه سر شليك شده بود. يكي از آنها در جا مرده بود، ولي ديگري نفس هاي آخرش را مي كشيد و چشم راستش خونريزي شديدي داشت. دو خبرنگاري كه در صحنه حاضر بودند و سعي داشتند مرد زخمي را به بيمارستان برسانند، ادعا مي كنند كه مردم حاضر هيچ كمكي به آنها نكرده اند.
در بغداد بعد از فروپاشي رژيم صدام، هيچ نيروي انتظامي اي وجود ندارد. در بعضي محله ها خود مردم گروه هايي را براي حفظ امنيت محله شان سازماندهي كرده اند.بيمارستان هاي بغداد نيز پر از مجروح است. در بيمارستان اليرموك كه توسط سربازان آمريكايي اداره مي شود، حدود ۶۰۰ بيمار بستري هستند.پرسنل خسته بيمارستان روزهاي سختي را مي گذرانند. حفظ جان بيماران بدون مورفين و هيچ نوع داروي بيهوشي كار بسيار مشكلي است. حتي يك متخصص اعصاب هم در اين بيمارستان وجود ندارد. وقتي روزنامه نگاران آن مرد زخمي را به بيمارستان اليرموك بردند، پزشكان بيمارستان به آنها گفتند كه اين مرد، دوازدهمين نفري است كه در ۵ ساعت گذشته در اثر شليك گلوله به بيمارستان آورده شده است.به گفته آنها، قبل از جنگ روزي يك مورد از اين نوع به اين بيمارستان مراجعه مي كرد.در شهري كه قانون حكمفرما نيست، ديدن اتفاقاتي اين چنيني ادامه پيدا خواهد كرد.
• لغو برائت قاتلان روزنامه نگار روس
يك دادگاه تجديدنظر روسيه حكم برائت پنج سرباز چترباز و يك بازرگان را كه در سال ۱۹۹۴ متهم به كشتن خبرنگاري شده بودند كه مشغول تحقيق و تفحص در مورد فساد در ارتش روسيه بود، لغو كرد. ديميتري خولدوف، گزارشگر روزنامه مسكوسكي كوسومولتس در سال ۱۹۹۴ از فرد ناشناسي پيامي دريافت كرد، مبني بر اينكه مي تواند كيفي حاوي مدارك معتبر در مورد فساد مقامات ارتش را از يك ايستگاه قطار بردارد. وقتي او كيف را به دفترش برد و آن را باز كرد، انفجاري روي داد و خولدوف جان خود را از دست داد. سال گذشته يك دادگاه در مسكو شش متهم اين پرونده را تبرئه كرد، اما دادستان و بازماندگان خولدوف تقاضاي تجديدنظر كردند. ديوان عالي روسيه پرونده را براي بررسي مجدد به دادگاهي ديگر سپرد و به متهمان دستور داد در مسكو باقي بمانند.دادگاه جديد اعلام كرد كه دادگاه اول شهادت برخي از شاهدان عيني و همچنين اعتراف اوليه پاول پوپو سكيخ، متهم به سازماندهي اين جنايت، را در نظر نگرفته است. پس از اعلام اين نظر، پدر خولدوف گفت: «پس عدالت هنوز وجود دارد. »
• چه كسي قهرمان است
ممكن بود جسيكا لينچ و راشل كوري، خواهر باشند. هر دو آمريكايي و سفيد بودند. سرنوشت نهايي هر دوي آنها در منطقه جنگي خاورميانه رقم خورد. جسيكا لينچ سربازي بود كه در ويرجينياي غربي و در دهكده اي به نام فلسطين به دنيا آمد و راشل كوري صلح طلبي بود كه در فلسطين تحت اشغال اسرائيلي ها مرد. كوري چهار سال از لينچ ۱۹ ساله بزرگ تر بود. ۶ روز قبل از ۲۳ مارس روزي كه جسيكا لينچ به دست عراقي ها افتاد، راشل كوري به وسيله يك بولدوزر اسرائيلي له شد.لينچ قبل از اينكه به عراق برود، يك فعاليت فرهنگي در يكي از مهدكودك هاي محله شان به راه انداخته بود. راشل نيز قبل از عزيمت به غزه، يك فعاليت فرهنگي مشترك بين بچه هاي محله المپيا در واشنگتن و كودكان رفح به راه انداخته بود. لينچ به عنوان سربازي وفادار به دولت متبوعش به عراق رفت. راشل كوري به غزه رفت تا با اعمال دولت متبوعش مخالفت كند. او به عنوان يك شهروند آمريكايي، خود را در مقابل فلسطيني هايي كه با سلاح هاي آمريكايي كشته مي شدند، مسئول مي دانست. در طول حمله به عراق، بعضي از دوستان راشل كوري، عكس او را براي MSNBC فرستادند و درخواست كردند كه نام او در «لوح قهرمانان» در كنار جسيكا لينچ ثبت شود. مسئولين شبكه به اين مسئله توجهي نكردند اما از راه هاي ديگري ياد راشل گرامي داشته شد. خانواده او بيش از ۱۰ هزار نامه حمايت آميز دريافت كردند، سازمان هاي مختلفي در سطح كشور مجالس يادبودي براي او بر پا كردند و كودكان زيادي در سرزمين هاي اشغالي به نام «راشل» نامگذاري شدند.