هنوز هم نه كسي به استقبال ورزشكاران در فرودگاه مي آيد نه نشريه اي فضاي درخور شأن اين گروه را در اختيارشان قرار مي دهد و نه رشته هاي اعزام شونده به رقابت هاي برون مرزي اجازه برگزاري مسابقاتشان را با حضور آقايان دارند
سولماز شريف
او يك رئيس فدراسيون است. فدراسيوني به نام ورزش بانوان با ۳۶ شاخه مختلف. او صاحب ساختماني است وسيع و گسترده در خيابان حجاب تهران با تابلويي تحت عنوان «معاونت ورزش بانوان كل كشور» كه در آنجا به امور مربوطه دختران ورزشكار رسيدگي مي شود. در چارت تشكيلاتي سازمان، يك معاون آگاه در امور بانوان در نظر گرفته شده است تا بتواند هدايت انجمن هاي مختلف را برعهده گيرد. او نيز تا آنجا كه مورد نياز بود با تشكيل انجمن ها موافقت كرد. امروز ۳۶ انجمن وجود دارد كه به طور مستقل و جداگانه از فدراسيون ها به كار مشغول هستند.
حال از ضعف مسئولين انجمن است يا از توانايي بسيار وي، تمام امور اين اداره از ريز تا درشت تحت فرمان و دستور او انجام مي شود.در خصوص طاهره طاهريان مي گوييم. كسي كه ۳۰ سال خدمت كرده و ۱۶ سال اخير را به دختران ورزشكار اختصاص داده است.او از وزارت آموزش و پرورش و از معلمي شروع به كار كرد و با رياست ورزش بانوان به پايان رسيد.
طاهريان ۱۶ سال تلاش كرد تا جشن بازنشستگي اش با جشن ديگري تلفيق شود و موفق نيز شد. سال گذشته عنوان «واحد برگزيده ملي» را كسب كرد و كارنامه اي درخشان باقي گذاشت ولي آيا به راستي عملكرد اين واحد آن گونه كه بايد باشد، بود؟اين سوال را در حالي مطرح مي كنيم كه طاهره طاهريان در دفتر كارش نشسته و منتظر ابلاغ بازنشستگي است تا مسند قدرت را با نفر بعدي عوض كند.
آيا نفر بعد تا به اين حد سياستمدار و سخن ور خواهد بود؟ و آيا نفر بعد نيز كليه امور را خود برعهده خواهد گرفت و تنها نمادهايي از انجمن و فعاليت مديران ورزشي باقي خواهد گذاشت؟
ما در اين كالبد شكافي ضعف ها و قدرت ها را نمايان خواهيم كرد تا مهندس مهرعليزاده (رئيس سازمان تربيت بدني) را در انتخاب نفر بعد همراهي كنيم. هرچند شايعات بي شماري در خصوص فرد جايگزين شنيده مي شود.
البته شناخت ما از مهندس مهرعليزاده مي گويد، او تا آخرين لحظات دست خود را رو نخواهد كرد و نمي توان پيش بيني قطعي از تصميمات وي داشت. اما آنچه واضح و مبرهن است، شناخت و تسلطي است كه ايشان نسبت به ورزش بانوان دارند و اين خود امتياز مثبتي به حساب مي آيد تا در امر بهينه سازي ورزش كمك كند. هرچند طرح ادغام ورزش بانوان و فدراسيون هاي مختلف نيز در رأس و كانون توجه قرار دارد كه هنوز به نتيجه نرسيده و حتي دليل مخالفت ها و موافقت ها نيز مشخص نشده است.
با اين حال، طاهريان ۱۶ سال گذشته را بسيار موفق مي داند و بيشترين تلاش را به ايجاد باور ميان مردم معطوف مي دارد. او معتقد است: «در زمان بسيار سختي بر مسند معاونت تكيه زده كه بيشترين وقت را ايجاد باور ميان مردم به خود اختصاص مي داده است ولي با وجود اين به ابعاد ديگر ورزش، همچون ورزش قهرماني نيز توجه شده است. »
طي سال هاي گذشته ۱۵ رشته ورزشي سفر برون مرزي داشته كه اين مهم ترين بخش ماجرا است. هر رشته ورزشي با حضور در ميادين مختلف و كسب نتايج قابل توجه زنده است و رونق دارد.از ميان اين ۱۵ رشته (كه اكثراً با مشكلات جدي چون كمبود بودجه، عدم امكان در كليه رقابت ها و پوشش اسلامي دست به گريبان هستند) شطرنج ۱۵ بار و تيراندازي ۱۳ بار به رقابت وارد و اعزام شده اند.
گفتني است رشته تيراندازي همچنان موفق به نتيجه و يا مقام درخور توجهي نشده به جز مدال برنز مسابقات آسيايي كه در سايه ذكاوت مسئول انجمن و ثبت نام به موقع او به عنوان سومين تيم شركت كننده موفق به كسب مدال برنز براي كاروان ايران شد. عليرغم تمام تلاش ها اما همچنان در كشورمان از ضعف اطلاعات مردمي در خصوص ورزش بانوان در رنج هستيم و اين فقدان را احساس مي كنيم. هنوز كه هنوز است نه كسي به استقبال ورزشكاران در فرودگاه مي آيد، نه نشريه اي فضاي درخور شأن اين گروه را در اختيارشان قرار مي دهد و نه رشته هاي اعزام شونده به رقابت هاي برون مرزي، اجازه برگزاري مسابقاتشان را با حضور آقايان دارند.
تا همين جا نيز زير سايه تلاش و زحمت مسئول روابط عمومي و. . . به ثمر نشست كه دست آخر نيز مجبور به استعفا شد!
مهم ترين فعاليت ورزش بانوان ايران، برگزاري سه دوره مسابقات بانوان مسلمان بوده است كه در سومين دوره ۲۳ كشور در ۱۵ رشته ورزشي شركت كردند ولي در كمال تعجب تيم ايران بيش از ۶۰ مدال طلا را از آن خود كرد!
گفتيم در كمال تعجب، چرا كه تيم هاي بانوان ايران ضعيف كار مي كنند و در قياس با يك تيم صاحب نام اختلاف فاحشي دارند. البته اين مورد را به همه رشته ها تعميم نمي دهيم. چرا كه برخي از مسئولين انجمن ها حداقل سعي كردند از طرق مختلف راهي براي رشد و شكوفايي پيدا كنند ولي در عمل، اكثر رشته ها دچار ضعف مديريتي شديدي هستند به همين دليل اين انجمن ها در ركود خاصي به سر مي برند.
در هر حال، سخن كوتاه كنيم و اين پيشنهاد را به سازمان تربيت بدني بدهيم كه فرد جديد راه همواري پيش رو خواهد داشت اگر با ورزش آشنا باشد و كادري مدير و مدبر از جنس ورزش برگزيند. ورزش بانوان بيشتر از هر چيز احتياج به تبليغات، خودباوري و شهامت دارد تا بدون در نظر داشتن منافع شخصي به پيش رفتن!