فراخوان گروهها و شخصيت ها براي شركت مردم در مراسم سالگرد ارتحال امام خميني (ره)
گروه سياسي: فردا چهاردهم خرداد سالروز ارتحال امام خميني(ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران و پس فردا سالروز قيام ۱۵ خرداد است. به همين مناسبت احزاب، گروهها و شخصيت ها با صدور اطلاعيه ها و بيانيه هاي جداگانه مردم را به شركت در مراسم اين دو روز تاريخي فرا خوانده اند. برخي جمعيت ها نيز در روزهاي اخير مراسمي براي بزرگداشت روزهاي چهاردهم و پانزدهم خرداد برگزار كردند.
فرمانده ناحيه مقاومت بسيج مقداد خبر از تجديد ميثاق چهار هزار نفر از بسيجيان ناحيه غرب تهران با بنيانگذار جمهوري اسلامي با حضور در حرم مطهر امام (ره) داد.
دو هزار نفر از بسيجيان استان هرمزگان به منظور شركت در آيين هاي سوگواري ۱۴ خرداد به تهران اعزام شدند. از بوشهر نيز هشت هزار نفر از شيفتگان آن حضرت به تهران آمدند. دو هزار نفر از مردم بيرجند نيز در قالب كاروان عزداري زائران و عاشقان روح الله ديروز به سمت تهران حركت كردند. ۱۵ هزار نفر از مردم استان اردبيل عصر امروز براي تجديد ميثاق با آرمانهاي بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران عازم مرقد امام (ره) مي شوند. كاروان زيارتي راهيان نور گناوه نيز صبح ديروز براي شركت در آيين چهاردهمين سالگرد ارتحال امام(ره) عازم تهران شد.
از سوي ديگر طي روزهاي اخير سازمانها، نهادها و ارگانهاي كشور در قالب بيانيه هاي جداگانه ضمن اداي احترام به آرمانهاي امام خميني(ره) نام و ياد بنيانگذار جمهوري اسلامي را گرامي داشته و بر تداوم راه امام خميني (ره) تأكيد كردند.
جامعه مدرسين حوزه علميه قم با صدور اطلاعيه اي از همه گروه ها و جناح هاي دلسوز درخواست كرد كه اختلافات را كنار گذاشته و يك دل و يك صدا حول محور رهبري و قانون اساسي، وفاق و وحدت خود را به نمايش بگذارند.
در اين اطلاعيه آمده است: يك بار ديگر ايام الله چهاردهم و پانزدهم خردادماه فرا رسيد و اندوه مسلمانان تازه مي گردد. اين دو روز عظيم يادآور شخصيتي استثنايي است كه يادآوري خاطرات او نيز هر مسلمان مومني را سرشار از غرور، عزت و سربلندي مي سازد.
جامعه مدرسين يادآور شده است: تقدير و سپاس و تشييع باشكوه ميليونها انسان قدرشناس از آن عزيز راحل آن چنان جلوه اي از وحدت، انسجام و يكپارچگي را به نمايش گذاشت كه خواب گران و خيال واهي معاندين و دشمنان نظام را كه براي دوران پس از او نقشه كشيده بودند، نقش برآب ساخت.
جامعه مدرسين حوزه علميه قم در ادامه اطلاعيه اش اعلام كرده است: وجود اختلاف سليقه در ميان جناح هاي سياسي همواره وجود داشته و دارد و خواهد داشت لكن در شرايط حاضر ضروري است همه افراد ،گروه ها و جناح هاي سياسي اختلاف را كنار گذاشته يك دل و يك صدا حول محور رهبري و قانون اساسي «وفاق» و «وحدت» خود را به نمايش گذارند.
در بخش ديگر اين اطلاعيه آمده است: بدون ترديد هيچ كس مجاز نيست اختلافات داخلي را به صحنه بين الملل بكشاند و با تكيه بر فرصت ها و تهديدهايي كه ديگران مي آفرينند به خيال خود رقيب را از صحنه بيرون كند. ستاد كل نيروهاي مسلح با انتشار بيانيه اي اعلام كرد: راه خميني (ره) كبير چراغ هدايت حال و آينده بشريت است.
به گزارش روز دوشنبه معاونت فرهنگي و تبليغات دفاعي ستاد كل نيروهاي مسلح، در اين بيانيه از آحاد امت اسلامي ايران دعوت شده است تا در آيين هاي باشكوه چهاردهمين سال ارتحال حضرت امام خميني (ره) حضوري گسترده داشته باشند.
ستاد كل نيروهاي مسلح در اين بيانيه آورده است: امام خميني (ره) روح عظيمي بود كه در سايه عنايت الهي، نزديك به يك قرن جامعه مسلمين و مستضعفان جهان را از انحراف سياسي - عقيدتي برحذر داشت.
ستاد كل نيروهاي مسلح در بخشي از اين بيانيه آورده است: «امروز اگرچه خميني كبير در ميان ما نيست، اما حضور معنوي و پر بركت، راه نوراني، توصيه هاي حكيمانه و رهبري هاي مدبرانه خلف صالح و وصي شايسته اش حضرت آيت الله العظمي خامنه اي عزيز نويدبخش شكوفايي روزافزون اسلام ناب محمدي(ص) و تداوم دستاوردهاي انقلاب اسلامي است.»
بنياد شهيد انقلاب اسلامي با صدور اطلاعيه اي ضمن تسليت سالروز ارتحال ملكوتي حضرت امام خميني «س» بر تداوم راه نوراني آن امام «راحل» و شهداي ۱۵ خرداد تأكيد كرد.
در اين اطلاعيه آمده است: چهاردهمين سالگرد ارتحال ملكوتي حضرت امام خميني «س» را در حالي گرامي مي داريم كه همچنان انديشه ها و آثار گرانمايه آن رهبر فرزانه چون چراغي پر نور در جامعه مي درخشد و هدايتگر نسل جوان مي باشد. اطلاعيه مي افزايد: بنياد شهيد انقلاب اسلامي ضمن گراميداشت ياد شهداي ۱۵ خرداد ۴۲ و سالروز ارتحال حضرت امام خميني «قدس سره الشريف»، از خداوند منان توفيق ادامه راه پرفروغ آن حضرت و پيروي از مقام معظم رهبري و تداوم راه شهدا را خواستار است و از امت شهيدپرور به ويژه خانواده هاي گرامي شاهد دعوت مي نمايد تا در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خميني«ره» كه در سراسر كشور برگزار مي گردد، حضوري معنوي و باشكوه داشته باشند.
مجمع نمايندگان طلاب و فضلاي حوزه علميه قم، جامعه روحانيت مبارز، مجمع روحانيون مبارز، حزب مشاركت، سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، جمعيت مؤتلفه اسلامي، حزب اسلامي كار و ديگر تشكل ها و نهادهاي سياسي، اجتماعي، نظامي، فرهنگي نيز طي روزهاي اخير به همين مناسبت بيانيه ها و اطلاعيه هاي جداگانه اي صادر كردند.
ديروز همچنين رئيس مجلس شوراي اسلامي در جمع اعضاي مجمع روحانيون مبارز در حسينيه جماران گفت: نگهداري و پاسداري از تفكر امام شرايطي لازم دارد كه لازمه اش فرهنگي است كه امام در جامعه منعكس كرد و بوجود آورد.
به گزارش ايرنا كروبي افزود: مبادا از فرهنگ و تفكر امام غفلت كنيم و از مسيرش منحرف شويم كه اگر ما هم اين كار را بكنيم، فكر، انديشه و فرزندان انقلاب راهش را ادامه مي دهند. وي با اشاره به تأكيد امام بر مردمي بودن حكومت افزود: امام همواره در طول حيات پر بركتشان بر مردمي بودن حكومت تأكيد داشتند و مردم را صاحبان اصلي حكومت مي دانستند.
وي خاطرنشان كرد: يكي از ويژگيهاي امام اين بود كه گفتار و عملش يكي بود و مردم او را صادق مي دانستند.
كروبي افزود: امام كسي بود كه پنج ميليون به استقبالش آمدند و ۹ ميليون تشييع جنازه اش كردند، چرا كه جايگاهش در قلوب مردم بوده و هست. وي اظهار داشت: امام از هيچ چيز جز تفرقه نمي هراسيد و وحدت و انسجام در جامعه يكي از مهمترين انديشه هاي امام بود.
كروبي ادامه داد: جامعه ما جامعه اي سياسي است و انديشه هاي سياسي مختلفي در آن وجود دارد، اما نبايد سليقه اي عمل كنيم، اگر از انديشه اي خوشمان نيامد، آن را با منطق و استدلال نقد و بررسي كنيم. وي با اشاره به اينكه جامعه ما جامعه اي جوان است، تصريح كرد: بديهي است كه يك جامعه روحاني با نسل جوانش چگونه بايد برخورد كند بخصوص با اوضاع و احوالي كه در حال حاضر داريم. وي گفت: جامعه ما بيش از ۲۰۰ هزار فرزند فداي انقلاب كرد بنابراين بار سنگيني بر دوش ما است كه بايد آن را به دوش بكشيم كه ميراثي گرانمايه و عظيم است.
آيت الله هاشمي شاهرودي نيز در آستانه فرا رسيدن سالگرد ارتحال رهبر كبير انقلاب اسلامي گفت: امام خميني (ره) مردم را براي خود مردم مي خواست، نه مردم را براي خود.
به گزارش ايرنا رئيس قوه قضائيه، در جلسه مسئولان عالي قضايي، با تأكيد به اينكه بنيانگذار جمهوري اسلامي، به معناي واقعي مردم سالار بود، تأكيد كرد: مردم سالاري اسلامي همين است كه خدمت به مردم براي مسئولان عبادت باشد.
هاشمي شاهرودي درباره ويژگي هاي امام راحل (ره) گفت: ايشان در بدترين شرايط جنگي و كمبود درآمد و بودجه، از هرگونه تصميم گيري كه به مردم فشار مي آورد جلوگيري مي كرد.
وي، افزود: حركت ايشان، رويكرد و نگرش جديد در احياي اسلام ناب محمدي (ص)، نقطه عطفي در جهان اسلام و شيوه نويني در اداره جامعه ايجاد كرد.
رئيس قوه قضائيه گفت: بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران از نادرترين مردان جهان بود كه انديشه هاي او جهان را تكان داد و لرزه بر اركان ظلم و طاغوت و شيطان بزرگ افكند. شهردار تهران ديروز با حضور در مرقد مطهر امام خميني (ره) نسبت به بنيانگذار جمهوري اسلامي اداي احترام كرد.
به گزارش ايرنا، محمود احمدي نژاد شهردار تهران و همراهان همچنين با نثار دسته هاي گل و قرائت فاتحه ياد و خاطره امام خميني را گرامي داشتند.