• كبوتري در لانه بازها
|
|
ورود كبوتر راه گم كرده به ساختمان پنتاگون جنجال آفرين شد. وزارت دفاع آمريكا (پنتاگون) كه به خاطر سياست هاي جنگ طلبانه به لانه شاهين ها معروف شده چندي پيش با ورود كبوتري به ساختمان براي ۴۰ دقيقه با جنب و جوش و بحران مواجه شد. آژيرهاي هشداردهنده در ساختمان به صدا در آمد و ماموران از يك سرتا سر ديگر راهروهاي پنتاگون به دنبال كبوتر وحشت زده دويدند. سرانجام پس از ۴۰ دقيقه تلاش پاردو موآمو يكي از مسئولان پنتاگون كه به مهارتش در نشانه گيري نيز معروف بود توانست با كتش پرنده را بگيرد. حضور ميهمان ناخوانده باعث شد تا پنتاگون بار ديگر سيستم امنيتي كه به ويژه پس از حملات يازده سپتامبر تشديد شده است را بازبيني كند. به اعتقاد مقامات پنتاگون به هر حال از جايي كه يك پرنده به آساني وارد مي شود دشمن نيز مي تواند وارد شود. به گفته ماموران نگراني اينكه اگر او كبوتر جاسوس بوده و وسيله فيلم برداري يا ميكروفون به همراه داشت بيشترين اضطراب را در پنتاگون ايجاد كرد. زمان جنگ جهاني اول از كبوتر براي جاسوسي استفاده مي شد بدين ترتيب كه دوربيني به پاي آنها بسته و پرنده را به خانه دشمن مي فرستادند و پس از بازگشت پرنده به لانه اش از اطلاعات همراه او استفاده مي كردند. به نوشته روزنامه واشنگتن پست اكنون بازجويي از ماموران امنيتي پنتاگون آغاز شده است. به اعتقاد برخي مقامات پنتاگون اين سهل انگاري به هيچ وجه قابل بخشش نيست چرا كه كبوتر از درب جلويي ساختمان وارد شده و توانسته از طبقه همكف تا چهارم يعني قسمت نيروي هوايي پرواز كند بدون آنكه با مشكلي مواجه شود. جالب اينكه در اين قسمت هيچ دريچه و پنجره اي نيز موجود نيست به همين خاطر نحوه ورود پرنده به ساختمان شبهه انگيزتر شده است. كبوتر دستگير شده در پنتاگون دقايقي بعد از آنكه ماموران مطمئن شدند او مامور يا جاسوس نيست در خارج از ساختمان رها شد. پاردو در اين باره به شوخي به خبرنگاران گفت: «پس از آنكه بعضي مطالب و اطلاعات سري را در گوش كبوتر نجوا كردم به او ساختمان وزارت خارجه را نشان دادم.» وزارت خارجه آمريكا به خاطر مخالفت ها و كشمكش هايي كه در بسياري موارد به ويژه در مورد جنگ عراق با پنتاگون داشت به كبوتر تشبيه شده است.
• آمريكا، بزرگ ترين ناقض حقوق بشر
به گزارش سازمان عفو بين الملل جنگ عليه تروريسم به رهبري آمريكا جهان را به مكاني خطرناك تر و سركوبگرانه تر تبديل كرده است.
اين سازمان بين المللي طرفدار حقوق بشر، ايالات متحده و انگلستان را به بازداشت بدون محاكمه افراد مظنون به فعاليت هاي تروريستي تحت قوانيني كه پس از حملات ۱۱ سپتامبر وضع شده اند متهم كرد. علاوه بر آن كشورهايي مثل فيليپين و چين را به استفاده از قوانين امنيتي براي سركوب مخالفان سياسي متهم كرد.
ايرنه خان، دبيركل سازمان عفو بين الملل گفت: «جنگ عليه تروريسم به جاي آنكه جهان را مكاني امن تر سازد، با ايجاد محدوديت در زمينه حقوق بشر، تضعيف حاكميت قوانين بين المللي و محافظت از دولت ها در برابر نظارت، آن را به مكاني خطرناك تر تبديل ساخته است.» بنا به گزارش سازمان عفو بين الملل اكثر ۱۲۰۰ نفر تبعه كشورهاي خارجي كه در بازجويي هاي مربوط به حملات ۱۱ سپتامبر آمريكا دستگير شده اند - عمدتاً مسلمانان عرب يا آسياي جنوب شرقي ـ يا از كشور اخراج شده اند و يا به جنايات ديگري كه هيچ ربطي به فعاليت هاي تروريستي نداشته است، محكوم شده اند.
در انگلستان يازده نفري كه هنوز در بازداشت به سر مي برند پناهجو يا پناهندگان خارجي بوده اند. سازمان عفو بين الملل بازداشت ۶۰۰ نفر از اتباع خارجي را در جزيره گوانتانامو يك رسوايي حقوق بشر خواند و خواستار آزادي بازداشت شدگان شد. در پاسخ به اين گزارش آري فلچر، سخنگوي كاخ سفيد نقض حقوق بشر توسط ايالات متحده را در گوانتانامو تكذيب كرد و اين گزارش را بي ارزش خواند. سخنگوي وزارت كشور انگلستان نيز قانون ضدتروريسم اين كشور را كه به نيروهاي انتظامي اجازه مي دهد بدون اتهام اتباع خارجي را بازداشت كند، پاسخي متناسب با تهديدي دانست كه كشور با آن رودررو است.
• زنان تركيه هم به نماز جمعه خواهند رفت
مسئول امور ديني تركيه طي خطبه اي اعلام خواهد كرد كه از اين پس زنان نيز مي توانند در مسجد نماز جمعه را به جاي آورند. به نوشته روزنامه مليت تركيه رئيس امور ديني اين كشور به زودي طي خطبه اي درباره فضيلت نماز جمعه در مورد لزوم شركت زنان در نماز جمعه در مساجد نيز سخنراني خواهد كرد. همچنين گويا در اين خطبه مردان به آوردن زنان و كودكانشان به مسجد تشويق خواهند شد. به گزارش مليت مسئول امور ديني تركيه به مردم توصيه خواهد كرد كه براي حضور در نماز جمعه لباس هاي تميز و زيبا بر تن كرده و از استفاده هر گونه مواد معطر كه ممكن است ديگران را آزار دهد خودداري كنند. پيش از اين تنها مردان در نماز جمعه تركيه حضور داشتند و زنان نمي توانستند در مساجد اين نماز را بر جاي آورند.