• پايان اعتصاب غذا
عباس اميني، يك فرد كرد ايراني كه در انگلستان زندگي مي كند و دهان، چشم ها و گوش هايش را در اعتراض به آنچه رفتار غيرانساني مقامات بريتانيا با پناهجويان مي خواند، دوخته است، با پايان دادن به اعتصاب غذاي خود موافقت كرده است.
عباس اميني كه ۳۳ ساله است، پنج شنبه گذشته پس از آنكه دولت بريتانيا با ماندن وي در اين كشور مخالفت كرد، دست به اعتصاب غذا زد. اكنون موضوع ماندن وي در بريتانيا حل شده و او مي تواند در اين كشور بماند.
وي اكنون بخيه هاي دهان، چشم ها و گوش هايش را باز كرده اما مي خواهد به تلاش خود براي رفتار بهتر مقامات بريتانيا با پناهجويان در اين كشور ادامه بدهد.
دوستان و حاميان اميني، وي را از خانه اش در ناتينگهام به پاركي در آن نزديكي آوردند. يك پرستار در مقابل ميكروفن ها و دوربين هاي تلويزيوني و بر روي نيمكتي در پارك، نخ آبي رنگ بخيه را از لب، چشم ها و گوش هاي او شكافت. عباس اميني مجبور بوده به مدت دو سال براي رسيدگي به پرونده تقاضاي پناهندگي اش صبر كند و اخيراً نيز كمك هزينه هايي كه به او داده مي شد، قطع شد. سه هفته قبل، دادگاهي رأي داد كه وي واجد شرايط پناهندگي است اما دولت بريتانيا با اين حكم مخالفت كرد. تهديد اخراج شدن از بريتانيا، عباس اميني را نااميد كرد. وي به مدت يك هفته از خوردن غذا، نوشيدن آب و حتي خوردن داروهاي مسكن خودداري كرد. يكي از سخنگويان فدراسيون بين المللي پناهجويان ايراني مدعي است كه پناهجويان در بريتانيا اغلب با بي خانماني، گرسنگي و فلاكت روبه رو هستند و اين ناشي از كوتاهي هاي دولت است. اكنون يك دادگاه مستقل با تصميم دولت بريتانيا در مورد عباس اميني مخالفت كرده و به خلاف آن رأي داده است.
دوستان عباس اميني از وي خواستند به اعتصاب غذاي خود پايان دهد اما او مي گويد آنقدر به مبارزه اش ادامه مي دهد تا با پناهجويان مثل انسان ها رفتار شود.
• انتقاد بهداشت جهاني از سينما
سازمان بهداشت جهاني به مناسبت روز جهاني عدم مصرف دخانيات (۳۱ مه) از دست اندركاران صنعت سينما و مُد، خواست از بخشيدن جلوه شكوهمندانه به عادت مصرف دخانيات خودداري كنند.
اين سازمان دست اندركاران صنعت سينما و مد را در تشويق جوانان به مصرف دخانيات مقصر دانسته و اغلب آثار سينمايي خلق شده در صنعت سينماي آمريكا و هند را مشوق مصرف مواد مخدر قلمداد كرده است. آمارهاي اين سازمان از مرگ حدود ۵ ميليون نفر طي سال گذشته بر اثر مصرف مواد مخدر حكايت مي كند كه احتمال دو برابر شدن اين ميزان ظرف هفده سال آينده مطرح است.
اين سازمان به تازگي كنوانسيوني بين المللي در مورد مهار دخانيات تدوين كرده كه نخستين پيمان بين المللي عليه مصرف مواد مخدر است.
اين در حالي است كه گزارش هاي مطبوعات ايران از افزايش مصرف دخانيات در گروه سني پانزده تا بيست و پنج ساله حكايت مي كند. بنا بر آمارهاي رسمي در ايران، شصت درصد افراد در سنين چهارده تا پانزده سالگي به مصرف سيگار روي مي آورند.
• مبارزه با هرزنامه
يك شركت فعال در زمينه فيلترگذاري در اينترنت اعلام كرده است كه بيش از نيمي از مجموعه نامه هاي الكترونيكي (اي ميل) جابه جا شده در اينترنت، پيام هاي ناخواسته تبليغاتي هستند. اين شركت، به نام «مسج لبز» (Message Labs) دريافته است كه پنجاه و پنج درصد از پيام هاي الكترونيكي كه در ماه مه بررسي شده اند، «هرزنامه» بوده اند. اين نسبت در ماه آوريل ۴۰ درصد بود. به تازگي تحقيقي نشان داده كه هرزنامه ها پس از ترافيك و ساعات كار طولاني، از عوامل استرس آور اصلي براي افراد شاغل در بريتانيا است.
خبر بد اينكه تعداد اين نامه ها به جاي اينكه رو به كاهش بگذارد، در حال افزايش است. شمار روزافزون اين نامه هاي تبليغاتي شركت هاي بزرگي مانند «اي او ال» و «ام اس ان» را بر آن داشته تا برنامه هايي براي حذف آنها عرضه كنند.
شركت اي اوال تا حدي در اين زمينه موفق بوده است. در ماه دسامبر اين شركت از شركت ديگري كه حدود يك ميليارد نامه الكترونيكي ناخواسته براي مشتريان اي اوال فرستاده بود، مبلغ هفت ميليون دلار غرامت دريافت كرد. دولت ها هم به مبارزه با هرزنامه ها پيوسته اند. قرار است در ماه اكتبر امسال اتحاديه اروپا ارسال اين نوع نامه ها را در كشورهاي عضو غيرقانوني اعلام كند. بريتانيا هم قرار است تا ماه اكتبر، در تلاش براي محدود كردن هرزنامه ها، قوانين سخت تري در زمينه استفاده از مشخصات فردي افراد وضع كند.
• سنگاپور و خروج از سارز
سازمان بهداشت جهاني اعلام كرده است كه سنگاپور را از فهرست مناطق آلوده به بيماري سارز خارج خواهد كرد. اطلاعيه سازمان بهداشت جهاني در پي گزارش مقامات بهداشت سنگاپور صادر شد حاكي از اينكه در خلال بيست و يك روز اخير هيچ مورد جديد ابتلاي به سارز در آن كشور ديده نشده است. به گفته سازمان بهداشت جهاني، اقدامات جدي سنگاپور در مبارزه با سارز باعث شد تا زنجيره گسترش بيماري از طريق سرايت به افراد سالم شكسته شود. اين سازمان اقدامات دولت سنگاپور را بهترين نمونه از برخوردي شفاف و سريع با سارز توصيف كرده است.
با اين همه، از مقامات بهداشت سنگاپور خواسته شده كه همچنان به مراقبت هاي خود ادامه دهند. در آن كشور، سي و يك نفر در اثر ابتلاي به اين بيماري جان خود را از دست داده اند. حذف نام سنگاپور از فهرست مناطق آلوده هم زمان با انتشار گزارشي صورت گرفت كه براساس آن، به نظر مي رسد از سرعت گسترش سارز در منطقه شرق آسيا به طور كلي كاسته شده است.